"Loiri on taiteilija, jota Helsingin kaupungin olisi syytä muistaa", sanoo apulaispormestari Arhinmäki – kerro Ylelle oma ehdotuksesi

yle 18:37 11.08

Helsingillä on tarkat periaatteet siitä, miten esimerkiksi katuja voidaan nimetä ihmisten mukaan. Yle kerää lukijoiden mielipiteitä Loirin muistamiseksi tässä jutussa.


Tyyni sää saattoi pelastaa Porvoon vanhan kaupungin aluepalolta – Palomestari: "Dominoefektiltä vältyttiin, mutta riski oli iso"

yle 16:44 11.08

Henkilövahingoilta vältyttiin, mutta vanhat puukiinteistöt kärsivät laajoja palo-, savu- ja vesivahinkoja. Pelastuslaitos on varautunut erityisellä suunnitelmalla vanhan kaupungin varjeluun.


Seinäjoen kaupungin kädenojennus ekaluokkalaisen vanhemmalle: palkallinen vapaapäivä

yle 18:32 10.08

Toistasataa kaupungin palveluksessa työskentelevää vanhempaa anoi ja sai vapaapäivän lapsensa ensimmäiselle koulupäivälle.


Helsingin poliisi on aloittanut esiselvityksen Helsingin kaupungin palkanmaksuhäiriöistä

yle 13:50 10.08

Poliisille on tehty useita eri rikosilmoituksia kaupungin toiminnasta. Rikosilmoituksissa on nimetty joitain yksittäisiä kaupungin viranhaltijoita.


Etelä-Korean tulvissa kuollut ainakin yhdeksän ihmistä – rankkasateet pahimmat vuosikymmeniin

yle 20:06 09.08

Etelä-Korean pääkaupungin Soulin kadut ja metroasemat täyttyivät vedestä. Tulvat olivat erityisen tuhoisia köyhillä alueilla, joissa useat ihmiset asuvat osittain maan alla.


Etelä-Korean tulvissa kuollut ainakin yhdeksan ihmistä – rankkasateet pahimmat vuosikymmeniin

yle 20:06 09.08

Etelä-Korean pääkaupungin Soulin kadut ja metroasemat täyttyivät vedestä. Tulvat olivat erityisen tuhoisia köyhillä alueilla, joissa useat ihmiset asuvat osittain maan alla.


Etelä-Korean tulvissa kuollut ainakin kahdeksan ihmistä – rankkasateet pahimmat vuosikymmeniin

yle 20:06 09.08

Etelä-Korean pääkaupungin Soulin kadut ja metroasemat täyttyivät vedestä. Tulvat olivat erityisen tuhoisia köyhillä alueilla, joissa useat ihmiset asuvat osittain maan alla.


Seinäjoen kaupunginteatteri aloittaa syyskautensa näyttävästi – näytelmä patruunatehtaan räjähdyksestä saa kantaesityksensä syyskuussa

yle 17:05 09.08

Näytelmän on käsikirjoittanut Anne Koski-Wood ja ohjannut Panu Raipia. Etelä-Pohjanmaalla kuvataan myös elokuvaa Lapuan patruunatehtaan räjähdyksestä.


Helsingin Kauppatorin parkkipaikkojen väheneminen piinaa torikauppiaita – "Toripöydän alla kasvanut" Tuula Matero pelkää asiakkaiden pian katoavan

yle 14:05 09.08

Kaupungin paraatipaikat on uusissa suunnitteluperiaatteissa haluttu ihmisten, ei autojen käyttöön. Kauppatorin ja Vanhan kauppahallin torikauppiaat ovat joutuneet muutoksessa sijaiskärsijöiksi.


Helsingin kaupungin palkanmaksuongelmat jatkuvat syyskauden ajan, kaupunki arvioi

yle 19:47 08.08

Pormestari Juhana Vartiainen tilaa elokuun aikana ulkopuolisen selvityksen tilanteeseen johtaneista syistä, jotta vastaavia ongelmia ei jatkossa syntyisi, tiedotteessa kuvaillaan.


Tulta ja savua puski vuoren vierestä Islannissa – Isakin kuvaamat videot paikalta ovat ällistyttävää katsottavaa

iltasanomat 17:06 08.08

Islannin pääkaupungin Reykjavikin lähellä sijaitsevan vuoren kyljessä olevasta halkeamasta purkautui laavaa ja savua elokuun ensimmäisellä viikolla. Purkaus tapahtui vain 25 kilometrin päässä Reykjavikista ja 15 kilometrin päässä maan kansainväliseltä lentokentältä. Videokuvaaja Isak Finnbogason tarttui lennokkiinsa ja kuvasi purkausta lähietäisyydeltä.


Kaikkien aikojen katuremontti laittaa Helsingin keskustaliikenteen sekaisin pariksi vuodeksi – tämä kaikki Mannerheimintiellä muuttuu

yle 06:35 08.08

Kaupunkiliikenteen valtasuonen remontointi alkaa ensi keväänä, ja kaupungin tavoite on saada se valmiiksi vuonna 2025. Suurimpia voittajia ovat pyöräilijät, jalankulkijat ja raideliikenne.


Kuva paljastaa hurjan kuhinan USS Kearsargen ympärillä – tällaista sota­kalustoa kaupungin kokoisesta tuho­koneesta löytyy

iltasanomat 08:00 06.08

USS Kearsarge kuuluu Wasp-luokan maihinnousutukialuksiin. Niitä on Yhdysvaltain laivastolla yhteensä kahdeksan. Helsingissä vieraileva alus on otettu käyttöön vuonna 1993, ja se on vuosien saatossa osallistunut monenlaisiin operaatioihin niin Afrikan kuin Välimeren rannikoilla.


Kuva paljastaa hurjan kuhinan USS Kearsargen ympärillä – tällaista sotakalustoa kaupungin kokoisesta tuhokoneesta löytyy

iltasanomat 21:24 05.08

USS Kearsarge kuuluu Wasp-luokan maihinnousutukialuksiin. Niitä on Yhdysvaltain laivastolla yhteensä kahdeksan. Helsingissä vieraileva alus on otettu käyttöön vuonna 1993, ja se on vuosien saatossa osallistunut monenlaisiin operaatioihin niin Afrikan kuin Välimeren rannikoilla.


Loukkuun jääneitä kymmentä kaivosmiestä yritetään pelastaa Meksikossa

iltasanomat 19:55 04.08

Hiilikaivoksessa sattui sortuma iltapäivällä paikallista aikaa Sabinasin kaupungin alueella pohjoisessa Meksikossa.


Tästä puhutaan Jyväskylän MM-rallin kohdalla – alueelle yli 14 miljoonan euron hyppäys

MTV 16:14 04.08

Tämänvuotinen Jyväskylän MM-ralli käynnistyy illalla, kun ohjelmassa on ensimmäinen erikoiskoe. Mutta kuinka iso tapahtuma oikeasti onkaan? Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto avaa asiaa MTV Urheilulle, puhuen muun muassa tapahtuman taloudellisista vaikutuksista. Koivisto n haastattelu näkyy jutun yläreunan videolta.


Ukrainan kansallislaulu alkaa soida säännöllisesti venäläisturistien suosimissa kaupungeissa itärajalla

yle 14:54 04.08

Ukrainan kansallislaulu soi Lappeenrannassa iltaisin elokuun loppuun saakka. Suunnitelmissa on myös valaista ainakin kaupungintalo Ukrainan lipun sinikeltaisin värein, kunhan illat pimenevät lisää. Naapurikaupunki Imatralla Ukrainan kansallislaulua on soitettu heinäkuun lopulta alkaen.


Suomalainen lastenelokuva palkittiin kansainvälisellä elokuvafestivaalilla Italiassa

mtv 10:39 04.08

Elokuva perustuu Simo Puupposen kirjoittamaan kirjaan Koko kaupungin Vinski vuodelta 1954.


Meksikossa yritetään pelastaa yhdeksää loukkuun jäänyttä kaivos­työntekijää

iltasanomat 06:43 04.08

Hiilikaivoksessa sattui sortuma Coahuilan osavaltiossa Sabinasin kaupungin alueella.


Uponneen baarilautan varat makaavat meren pohjassa – Kotkan Ocean Bar nostetaan ylös veronmaksajien piikkiin

yle 09:55 03.08

Kotkan kaupungin tavoitteena on saada lautta tai sen palaset meren pohjasta pois ennen meren jäätymistä. Uponneen lautan olomuoto on vielä arvoitus, kuten myös nostokulujen hintalappu.


Uusi Telkkari.org

Aira Samulin muistelee Vesa-Matti Loiria sydämellisellä kirjoituksella: "Suurella rakkaudella sinne ikuisuuteen"

Vesa-Matti Loiri juoksi junan perässä huutaen äitiä, ja se teki hänestä kuuluisan – "Harvoin näkee niin vahvasti tehtyä työtä", ylistää asiantuntija

Tänään televisiossa: Millainen on sodan uhka Suomessa?

Ylen hankkimat satelliittikuvat paljastavat tuhojen laajuuden Krimillä – Asiantuntija: Päänavaus Ukrainan kauaskantoisille iskuille

"Loiri on taiteilija, jota Helsingin kaupungin olisi syytä muistaa", sanoo apulaispormestari Arhinmäki – kerro Ylelle oma ehdotuksesi

Limainen kasvohoito herättää kauhistusta sosiaalisessa mediassa

Markku Peltoniemi, 74, asui lapsuudessaan Vesku Loirin naapurissa – paljastaa nyt monilahjakkuuden poikkeuksellisen tempun

Urheilulive: Lehti: Leijonatähti siirtymässä Ruotsiin – Simo Valakarilta huippupesti sivu suun

Lämpö leviää päivä päivältä – tällaisia lukemia tavoitellaan kohta

Ruotsi luovuttamassa ”Erdoganin listalla” olevan petoksista tuomitun miehen Turkille

Uudistunut Ensitreffit alttarilla -ohjelma pureutuu enemmän seksiin ja kemiaan – asiantuntijat paljastavat, miksi hakuprosessi saa heidät surullisiksi

Texasin kuvernööri lähettää busseilla siirtolaisia New Yorkiin – Siirtolainen: "Emme tiedä nukummeko kadulla"

Valioliiga joutuu turvautumaan poikkeusratkaisuun tulevana viikonloppuna

Näyttelijä Anne Heche järkyttävässä kolarissa – edelleen koomassa

Poliisi ja Metsähallitus ratsasivat yli 100 retkeilijää – odottamaton seuraus

Viro kieltää maahan pääsyn venäläisiltä, joilla on Viron myöntämä Schengen-viisumi

Nina sai käsittämättömän Wilma-viestin – ”Kolmosen logiikka” hämmentää koululaisten vanhempia Hämeen­linnassa

Max Verstappenista paljastuksia entiseltä tallitoverilta – kertoo mestarin piiloon jääneestä puolesta

Olkiluoto 3:n koekäytössä jälleen viivästys

Suomi rahoitti 10 vuotta Kirgisian tupakka­valistusta – näin kävi

Haluatko lukea lisää?