Jyri Häkämies muisteli HAAPALA-TV:ssä vanhaa kohu­lausuntoaan: ”Venäjä on nyt meille kolmin­kertainen uhka”

iltasanomat 18:25 19.05

EK:n toimitusjohtajan Jyri Häkämiehen Washingtonissa CSIS -tutkimuslaitoksessa 6. syyskuuta 2007 puolustusministerinä pitämä puhe nousi isoksi uutiseksi, kun hän sanoi, että ”Suomen tämän päivän kolme pääasiallista turvallisuushaastetta ovat Venäjä, Venäjä ja Venäjä”. Nyt Häkämies korvaisi haaste-sanan kovemmalla sanalla: Venäjä on kolminkertainen uhka Suomelle. Häkämies sai kovaa palautetta sanomisistaan. Nyt on toinen ääni kelossa, ja Suomi on matkalla Natoon. Häkämiehen mukaan Suomessa pelättiin Ukrainan sodan nostavan Suomen maariskiä investoinneissa ja työvoiman saatavuudessa. Ne eivät ole toteutuneet. Suomi -kuva maailmalla on kirkastunut Nato-prosessin aikana. Häkämiehen kokoomus kannatti aikanaan vaaliohjelmassaan Sari Sairaanhoitajalle kuoppakorotusta. Häkämies pitää päätöstä virheenä, jota ei kannata nyt toistaa eli julkinen puoli määräisi palkankorotusten tason. Katso koko tallenne täältä.


Venäjä, Venäjä, Venäjä! – Jyri Häkämies arvioi HAAPALA-TV:ssä kello 17.17 Suomen Nato-matkan ja syksyn työ­markkina­haasteet

iltasanomat 08:00 19.05

Vuonna 2007 tuolloinen puolustusministeri Jyri Häkämies (kok) hätkähdytti Venäjä-puheillaan. Tällä viikolla Suomi jätti arvaamattoman Venäjän takia Nato-hakemuksen. Häkämies vastaa HAAPALA-TV:ssä kello 17.17 kysymykseen, miltä nyt tuntuu.


Erikoiset tappelurangaistukset hämmensivät Leijonien MM-avauksessa – Suomen erotuomaripomo selittää, mistä on kyse

yle 15:44 14.05

Suomen Juho Lammikko ja Saku Mäenalanen saivat molemmat MM-kisojen avauksessa rangaistukset tappelemisesta, mutta Mäenalaselle tuomittiin ulosajo. Kotimaisen SM-liigan erotuomarijohtaja Jyri Rönn kertoo, että kaksikon erilaisten rangaistusten takana on kansainvälisen tappelusäännön muutokset.


Venäjän puheet ovat koventuneet entisestään – asiantuntija kertoo, mistä ”hermo­pelissä” on kyse

iltasanomat 06:05 29.04

Ulkopoliittisen instituutin tutkijan Jyri Lavikaisen mukaan Venäjä ei uhittelemalla kerro siitä, mitä se itse aikoo tehdä, vaan pyrkii vaikuttamaan muiden osapuolten toimintaan.


Pääkirjoitus: Vladimir Putinin Venäjä tarttui energia-aseeseen – ”varoituslaukaus” korotti taloussodan panoksia

iltasanomat 21:00 28.04

Kaasutoimitusten katkaiseminen Puolalta ja Bulgarialta oli Venäjän ”varoituslaukaus” energiakostosta kaasu- ja öljyriippuvaisille EU-maille.


Tappara ja TPS tahkoavat 2000-luvun vähämaalisinta finaalisarjaa ja jäähyminuutit ovat pienimpiä seitsemään vuoteen – erotuomaripomo: Pilliä ei ole tietoisesti jätetty taskuun

yle 18:37 27.04

SM-liigan erotuomarijohtaja Jyri Rönn on tyytyväinen finaalisarjan tuomarointiin. Yle Urheilun asiantuntijan mukaan jäälle on saatu tunnetta.


Erotuomarin kiroilu hätkähdytti tv-lähetyksessä – SM-liigan tuomaripomo otti tapaukseen tiukasti kantaa

iltasanomat 14:08 26.04

Jyri Rönn kertoi näkemyksensä Jukka-Pekka Koistisen kiroilusta.


Analyysi: Suomen viranomaiset yrittivät iskeä oligarkki Rotenbergin rahoihin – lopputulos osoittaa, ettei viranomaisten pakotevalvonta toimi

yle 15:15 21.04

Viranomaisilla ei ole resursseja ja osaamista selvittää venäläisten monimutkaisia omistusjärjestelyitä. Jos tilanteelle ei tehdä mitään, oligarkit voivat huokaista helpotuksesta, kirjoittaa Ylen MOT-toimituksen toimittaja Jyri Hänninen.


Analyysi: Suomen viranomaiset yrittivät iskeä oligarkki Arkadi Rotenbergin rahoihin – lopputulos oli farssi, joka osoittaa, ettei viranomaisten pakotevalvonta toimi

yle 15:15 21.04

Viranomaisilla ei ole resursseja ja osaamista selvittää venäläisten monimutkaisia omistusjärjestelyitä. Jos tilanteelle ei tehdä mitään, oligarkit voivat huokaista helpotuksesta, kirjoittaa Ylen MOT-toimituksen toimittaja Jyri Hänninen.


Sami Kapanen nosti esiin ison tuomaritoimintaan liittyvän ilmiön – SM-liigan erotuomarijohtaja Jyri Rönn vastaa

MTV 08:45 16.04

Kuten muissakin sarjoissa, myös jääkiekon SM-liigassa puhutaan siitä, muuttuuko tuomarilinja, kun kevään pudotuspelit alkavat. Pinnalla on myös monia muita polttavia puheenaiheita. SM-liigassa on karsittu niin sanottua kahvaamista eli mailahäirintää pois viimeisten kymmenien vuosien aikana. Entäpä poikittaiset mailat, joita jaetaan tiukalla syötöllä? Tähän SM-liigan erotuomarijohtaja Jyri Rönn jakaa oman vastauksensa. Lisää aiheesta jutun yläreunan videolla.


Entinen maajoukkuenyrkkeiljä havahtui nahkahävikkiin ja ompelee nyt vanhoista nyrkkeilyhanskoista rusetteja

yle 10:26 03.04

Jyri Naskali ihmetteli jo aktiiviuransa aikana, miten paljon nahkaa menee nyrkkeilyhanskoissa roskiin. Käytetyn nahan Naskali puhdistaa, desinfioi ja höyryttää, jotta haju ja liat häviävät.


Putouksessa vieraillut Kuura, 12, kerää somekansalta kehuja – ”Erinomaisen luonnollinen näyttelijä”

iltalehti 11:18 06.03

Die-Harrin tie päättyi sketsihahmokisassa. Vieraileva tähti kerää kiitosta sosiaalisessa mediassa. Putouksen sketsihahmokilpailun rivit harvenevat. Lauantain lähetyksessä kolmas sketsihahmo joutui jättämään kilpailun kesken, ja tällä kertaa oli Pilvi Hämäläisen Die-Harri-hahmon vuoro. Aiemmin sketsihahmokilpailusta ovat pudonneet Pihla Maalismaan Kape Virallinen ja Jyri Ojansivun Heimo Herkkä.


Länsi myöhästyi aseavun kanssa, mutta kalustosta on hyötyä myöhemminkin – tutkija: "Parannetaan Ukrainan neuvotteluasemaa myös"

yle 17:59 28.02

Länsi pelasi aluksi Venäjän presidentti Putinin pussiin, mutta siitä huolimatta aseavulla on suuri merkitys sekä rintamalla että myöhemmin neuvotteluissa Venäjän kanssa, arvioi Ulkopoliittisen instituutin tutkija Jyri Lavikainen.


Länsi myöhästyi aseavun kanssa, mutta kalustosta on hyötyä myöhemminkin - tutkija: "Parannetaan Ukrainan neuvotteluasemaa myös"

yle 17:59 28.02

Länsi pelasi aluksi Venäjän presidentti Putinin pussiin, mutta siitä huolimatta aseavulla on suuri merkitys sekä rintamalla että myöhemmin neuvotteluissa Venäjän kanssa, arvioi Ulkopoliittisen instituutin tutkija Jyri Lavikainen.


Putin määräsi ydin­ase­joukot korkeaan valmius­tilaan – asian­tuntija arvioi, mistä on kyse

iltasanomat 19:14 27.02

Ulkopoliittisen instituutin tutkijan Jyri Lavikaisen mukaan Venäjä käyttää ydinasejoukkojen valmiuden kohottamista neuvotteluasemansa parantamiseen Ukrainan kanssa.


Analyysi: Taistelu venäläistä rahanpesua vastaan hävittiin jo – tästä syystä talouspakotteet eivät iske Putinin lähipiiriin tehokkaasti

yle 08:20 26.02

Länsimaat sulkivat vuosikymmeniä silmänsä venäläisen valtaeliitin hämärältä rahaliikenteeltä. Nyt siitä eroon pääseminen on liki mahdoton tehtävä, kirjoittaa Ylen MOT-toimituksen toimittaja Jyri Hänninen.


Ulkopoliittinen asiantuntija arvioi Suomen turvallisuuspoliittisen liikkumavaran kaventuneen: "Meidän olisi syytä avata silmämme"

yle 18:59 24.02

Ulkopoliittisen instituutin asiantuntijan Jyri Lavikaisen mukaan Venäjän hyökkäys on seurausta sille, ettei Ukraina ole taipunut Venäjän tahtoon Krimin miehityksen jälkeen.


Tutkijat: Venäjä on valmis kärsimään pakotteista länttä enemmän – öljy­kauppaan puuttumista se voisi kavahtaa

iltasanomat 22:08 22.02

Maanpuolustuskorkeakoulun apulaisprofessori Antti Paronen ja Ulkopoliittisen instituutin tutkija Jyri Lavikainen keskustelivat Ukrainan tilanteesta Ilta-Sanomien suorassa lähetyksessä.


Asian­tuntijat väänsivät rauta­langasta, miksi Putinin tuoreella ilmoituksella on suuri merkitys – sodan uhka kasvaa

iltasanomat 21:36 22.02

Mitä Ukrainan kriisistä on syytä tietää ja millainen tilanne on tällä hetkellä? ISTV:n studiossa aiheesta keskustelivat tutkija Jyri Lavikainen Ulkopoliittisesta instituutista, apulaissotilasprofessori Antti Paronen Maanpuolustuskorkeakoulusta ja IS:n erikoistoimittaja Arja Paananen.


Uusi Telkkari.org

Viihdelehti Stara.fi

Sveitsi heräsi ensimmäisellä erätauolla: "Ranska pelasi hyvin epäortodoksisesti"

Paavo Nurmi Gamesiin kovan tason ukrainalais­urheilijoita – sotaa paenneet pääsevät seuraamaan kisoja ilmaiseksi

Sointu Borg ryöpsäytti julki suorasanaisen mielipiteensä naisista, jotka elävät miestensä rahoilla – kommenttikenttä tulvi välittömästi

Kuntoutus­keskuksen tyhjillään ollut rakennus paloi Ylöjärvellä – pelastuslaitos esti palon leviämisen maastoon

USU: Pekka Haavisto pitää Suomen Nato-jäsenyyttä varmana

NHL-seura joutui poliisin suojeluun – "Tällaisilla hyökkäyksillä ei ole mitään tekemistä jääkiekon kanssa"

Biden lupasi Yhdysvaltain auttavan Taiwania, jos Kiina hyökkäisi saarelle

Ruotsalaistähden tilanne herättää kysymyksiä MM-kisoissa – valmentaja myönsi huolen

Kourtney Kardashianin ja Travis Barkerin luksushäät Italiassa - taustalla miljoonien yhteistyö luksusbrändin kanssa

Pääministeri Sanna Marin vietti vapaata viikonloppua – someseuraajat ihastelevat raikasta olemusta

Miespatsaiden pienen sukuelimen syy selvisi?

Ruotsin NHL-vahvistus loukkaantui – jäävätkö MM-kisat kesken? ”Olemme huolissamme”

Yksi pelaaja sai tikkejä, toinen kiidätettiin turvaan – kuuluuko tämä ilmiö lainkaan jalkapalloon?

Peuran vasa poukkoili Turun keskustassa ja päätyi uimaan Aurajokeen – uintireissu päättyi pintapelastajan avustuksella maijan takapenkille

Koiran haukkuminen toi omistajalle tuomion kotirauhan rikkomisesta – hovioikeus vahvisti poikkeuksellisen tuomion

Tällaiset olivat Kourtney Kardashianin, 43, ja Travis Barkerin, 46, ökyhäät Italiassa – kuvat paljastavat poikkeuksellisen hääpuvun

Suomen kuuluisin oopperalaulaja Karita Mattila, 61, on yhä uransa huipulla: "Mikään ei ole itsestään selvää ja työ voidaan ottaa sinulta pois"

Mercedes ällistytti kaikki kehitysloikallaan, sanoo F1-asiantuntija – Aston Martin jälleen rajujen kopiointisyytösten kohteena

Insinööriopiskelijat kehittelivät syötävän teipin – uusi tapa syödä burritoja

Haluatko lukea lisää?