Jussi 69 ärähtää The Rasmuksen saamasta kritiikistä: puolustaa yhtyettä somessa

iltalehti 08:32 17.05

Rokkari ylistää kollegoitaan somessa. The 69 Eyes -yhtyeestä tuttu rumpali Jussi 69 on ottanut kantaa The Rasmuksen euroviisumenestyksestä syntyneeseen keskusteluun. Suomalaisyhtye ja heidän kappaleensa Jezebel jäivät sijalle 21 finaalissa, jossa kilpaili yhteensä 25 maata. Jussi n mielestä suomalainen media keskittyi vain The Rasmuksen epäonnistumiseen, vaikka todellisuudessa Euroviisuihin pääseminen itsessään on jo iso saavutus.


J.K. Rowling kehui The Rasmuksen esitystä Euroviisuissa – järkyttyi kotimaansa menestyksestä

iltalehti 14:17 15.05

Kirjailija vaikuttui Suomen edustuksesta Euroviisuissa. Kirjailija J.K. Rowling seurasi innokkaasti lauantai-illan Euroviisuja ja kirjasi tunnelmiaan Twitter-tililleen. Harry Potter -kirjoistaan tunnettu Rowling twiittaili aktiivisesti läpi finaali-illan. Useat esitykset tekivät Rowling iin vaikutuksen, myös Suomen The Rasmus kappaleellaan Jezebel.


Näin The Rasmus kommentoi vaisua finaali­sijoitustaan

iltalehti 10:10 15.05

The Rasmus jäi sijalle 21 Torinon Euroviisuissa. Suomen viisuedustaja The Rasmus sijoittui sijalle 21 Jezebel-kappaleellaan. Sijoitus oli hieman heikompi, mitä alunperin oli veikkailtu. The Rasmuksen uskottiin sijoittuvan noin sijalle 15.


The Rasmus sai yleisön mylvimään viisu­finaalissa!

iltalehti 22:33 14.05

The Rasmus sai yleisön hurraamaan Euroviisujen semifinaalissa Torinossa. Suomen Euroviisuedustaja The Rasmuksella ei käynyt paras mahdollinen arpaonni, kun se joutui esiintymään viisujen avauspuoliskolla neljäntenä. Loppupää kun olisi parempi paikka. The Rasmus ta itseään tämä ei haitannut Pala Alpitourin jättimäisellä lavalla vaan Jezebel soi komeasti isossa areenassa.


IL seurasi Euroviisujen finaalia – Ukrainan edustajalta tunteenpurkaus lavalla: "Auttakaa!"

iltalehti 21:09 14.05

Euroviisujen finaali käydään tänä iltana ja The Rasmus kilpailee neljäntenä. Iltalehti seuraa viisulähetystä. The Rasmus nousee tänään Euroviisujen finaalilavalle Jezebel-kappaleellaan. Yhtye esiintyy lauantai-illan finaalissa neljäntenä. Esityksiä nähdään yhteensä 25. Yksi illan odotetuimmista esityksistä oli ennakkosuosikki Ukrainan veto. Kun Kalush Orchestra oli esittänyt Stefania-kappaleensa, yleisö alkoi taputtamaan riehakkaasti. Yhtye tarttui yleisön mylviessä tilaisuuteen ja lausui tunteikkaita sanoja lavalla.


Kuinka hyvin muistat viisuhistorian? Testaa tietosi!

iltalehti 11:48 14.05

Euroviisujen jännittävä finaali käydään lauantai-iltana. Tämän kevään Euroviisut kisataan Torinossa Italiassa. Finaalissa nähdään kaiken kaikkiaan 25 maata. Suomea finaalissa edustaa The Rasmus kappaleella Jezebel.


Euroviisujen finaalin esiintymis­järjestys julki – The Rasmus esiintyy neljäntenä

iltalehti 18:04 13.05

Suomen Euroviisuedustaja The Rasmus esiintyy finaalissa neljäntenä. Lauantain 14.5. Euroviisujen finaalin esiintymisjärjestys on julkaistu. Viisut näytetään suorana lähetyksenä Italian Torinosta. The Rasmus edustaa Suomea finaalin neljäntenä kappaleellaan Jezebel. Finaalissa nähdään 25 maan esitykset. Tšekin edustaja We Are Domi -yhtye polkaisee illan käyntiin, ja sen huipentaa Viron edustaja Stefan. Finaalilta odotetaan toinen toistaan näyttävämpiä esityksiä.


IL selvitti: Miksi The Rasmus esiintyy Euroviisuissa sadevaatteissa?

iltalehti 16:17 13.05

Lauri Ylösen yllä ei olekaan varsinainen sadetakki, kertovat pukusuunnittelijat. The Rasmus edustaa parhaillaan Suomea Torinon Euroviisuissa. Torstain semifinaalista jatkoon päässyt yhtye nähdään lauantaina finaalissa. Jezebel-kappaleen esitys on herättänyt keskustelua Torinossa muun muassa erikoisten esiintymisasujen takia. Solisti Lauri Ylösellä näyttää olevan yllään sadetakki, mutta miksi ihmeessä?


Suomi on Euroviisuissa Ruotsin tiellä

iltalehti 12:09 13.05

Nyt uskaltaa jo vähän iloita The Rasmuksen puolesta, kirjoittaa toimittaja Mari Pudas. The Rasmus meni Jezebel-kappaleellaan finaaliin. Näin vedonlyöjät ja ulkomaalaiset viisuasiantuntijat olivat koko ajan uskoneet. Ketkä sitten eivät? Ainakin nuorempi yleisö, joka olisi halunnut oman UMK-suosikkinsa jatkoon, moni jäärä, joka luulee, että Suomea aina hehkutetaan turhasta ja tämän jutun kirjoittajakin.


The Rasmus sai Torinon viisuareenan kiehumaan – komea esitys!

iltalehti 22:15 12.05

The Rasmuksen esitys sai yleisön villiksi. Suomen euroviisuedustaja The Rasmuksen Jezebel-kappale sai yleisön haltioihinsa Torinon Pala Alpitour -areenalla. The Rasmus sai kunnian avata toisen semifinaalin, ja avaus oli vähintään räjähtävä.


IL seurasi Torinossa Euroviisujen toista semifinaalia

iltalehti 21:40 12.05

The Rasmus nousi viisulavalle ja selvitti tiensä finaaliin. The Rasmus tavoittelee tänään Jezebel-kappaleella finaalipaikkaa Torinon Euroviisuissa. Toimittaja Mari Pudas on Torinossa lehdistökeskuksessa seuraamassa viisufinaalia. Liveseurantaa päivittää Emmi Moilanen kotitoimituksesta käsin.


Pääseekö The Rasmus finaaliin? IL seuraa Euroviisuja Torinossa

iltalehti 21:40 12.05

The Rasmus nousee tänään viisulavalle. The Rasmus tavoittelee tänään Jezebel-kappaleella tänään finaalipaikkaa Torinon Euroviisuissa. Toimittaja Mari Pudas on Torinossa lehdistökeskuksessa seuraamassa viisufinaalia. Liveseurantaa päivittää Emmi Moilanen kotitoimituksesta käsin.


Pääministeri Sanna Marin hehkuttaa Euroviisuja: ”Euroopan parhaat bileet”

iltalehti 11:59 12.05

Sanna Marin tunnusti Iltalehden haastattelussa fanittavansa Euroviisuja ja toivovansa Suomen pääsevän finaaliin. Pääministeri Sanna Marin (sd) saapui aviopuolisonsa Markus Räikkösen kanssa Emma-gaalaan perjantaina 6. toukokuuta. Iltalehden haastattelussa Marin kertoi olevansa suuri euroviisufani. Hän myös korosti suomalaisen musiikin arvoa. Tänä vuonna Euroviisuissa Suomea edustaa The Rasmus -yhtye kappaleella Jezebel. Yhtye esiintyy toisessa semifinaalissa torstaina 12.5. Semifinaalissa ratkeaa, pääsevätkö suomalaiset edustamaan lauantain finaaliin.


Lauri Ylönen paljastaa, että The Rasmuksen viisuesitystä oli pakko muuttaa – tällaista bändillä on todellisuudessa ollut Italiassa

iltasanomat 07:15 12.05

The Rasmus on torstaina tosipaikan edessä, kun yhtye nousee Torinon euroviisulavalle ja kajauttaa ilmoille Jezebel-kappaleensa.


Ukrainan viisuehdokas paljasti The Rasmukselle opetelleensa Jezebellin huiluilla – soittivat yhdessä uuden version

iltalehti 19:04 08.05

The Rasmus edustaa Suomea Euroviisuissa. Tänään juhlitaan koko suuren musiikkitapahtuman avajaisia Turkoosilla matolla. The Rasmus edustaa Suomea vuoden 2022 Euroviisuissa. Tänään 8. toukokuuta yhtye asteli Euroviisujen avajaistapahtuman turkoosilla matolla. Iltalehden toimittaja Mari Pudas on paikalla Torinossa. Hän kuvailee, kuinka tilaisuuteen on saapunut satoja faneja. Helteinen päivä on kääntymässä sateeksi.


Tältä näyttää The Rasmuksen viisuesitys – ensimmäiset kuvat julki

iltalehti 16:42 02.05

The Rasmus harjoitteli tänään ensimmäistä kertaa Torinon Euroviisuissa. Suomen Euroviisuedustaja The Rasmus harjoitteli tänään ensimmäistä kertaa Torinon massiivisella viisulavalla. The Rasmus edustaa Suomea kappaleella Jezebel. Esitys oli lehdistöltä suljettu, mutta esityksestä on julkaistu kuvia ja lyhyitä pätkiä sosiaalisessa mediassa. Kuvien perusteella esityksestä on poistettu Turussa uuden musiikin kilpailussa nähty animaatiohahmo Jezebel. loistaa poissaolollaan.


Tiesitkö? Jezebel on Yhdysvalloissa Raamatun hallitsijan lisäksi myös rasistinen ilmaisu

iltalehti 13:57 02.03

The Rasmus -yhtyeen Euroviisujen kisakappaleen Jezebel-nimellä on Raamatun hallitsijan lisäksi Yhdysvalloissa vakiintunut rasistinen ja seksistinen kaksoismerkitys. The Rasmus osallistuu Suomen edustajana Torinon Euroviisuihin toukokuussa 2022. Kisakappale Jezebel kertoo yhtyeen mukaan vahvoista ja itsenäisistä naisista, jotka kulkevat omia polkujaan. – Jezebel oli Raamatun tuhmeliini, joka teki asiat omalla tavallaan ja aiheutti kaaosta, yhtyeen nokkamies Lauri Ylönen kertoi kappaleesta.


Näkökulma: The Rasmuksen voitto on UMK:n ainoa ”pettymys”

iltalehti 08:10 27.02

The Rasmuksen Uuden musiikin kilpailun voitto on ollut koko ajan täysin varmaa, kirjoittaa toimittaja Mari Pudas The Rasmus porhalsi Jezebel-kappaleellaan Uuden musiikin kilpailun voittoon ja näin ollen se edustaa Suomea Torinon Euroviisuissa. UMK oli tänä vuonna paras UMK ikinä. Vuodesta 2020 lähtien UMK on vuosi vuodelta nostanut tasoaan, ja hedelmiä poimittiin viime keväänä, kun Blind Channel oli kuudes Euroviisuissa.


The Rasmus on Suomen euroviisu­edustaja!

iltalehti 22:57 26.02

The Rasmus on voittanut Uuden musiikin kilpailun. Ennakkosuosikkina Uuden musiikin kilpailuun lähtenyt The Rasmus lunasti lupauksen ja voitti ylivoimaisesti UMK:n. Tämä tarkoittaa sitä, että kilpailukappale Jezebel edustaa Suomea Torinon Euroviisuissa. The Rasmus sai kilpailussa kansainvälisilta raadeilta ja yleisöltä yhteensä 310 pistettä. Yhtye oli sekä yleisön että raatien suosikki.


Katso: The Rasmus julkaisee uuden musiikkivideon UMK-kappaleestaan – Lauri Ylönen makaa alasti sänkyyn köytettynä

iltalehti 10:16 16.02

Iltalehti esittää The Rasmus -yhtyeen uusimman musiikkivideon ensimmäisenä. The Rasmus -yhtye julkaisee upouuden musiikkivideon Jezebel-kappaleestaan. Bändi pyrkii kyseisellä laululla Suomen seuraavaksi euroviisuedustajaksi. Musiikkivideo on kuvattu Helsingissä ja sen on ohjannut elokuvaohjaaja Jesse Haaja. Hän on aikaisemmin ohjannut rock-yhtyeen Wonderman-musiikkivideon.


Haluatko lukea lisää?