Jyri Häkämies muisteli HAAPALA-TV:ssä vanhaa kohu­lausuntoaan: ”Venäjä on nyt meille kolmin­kertainen uhka”

iltasanomat 18:25 19.05

EK:n toimitusjohtajan Jyri Häkämiehen Washingtonissa CSIS -tutkimuslaitoksessa 6. syyskuuta 2007 puolustusministerinä pitämä puhe nousi isoksi uutiseksi, kun hän sanoi, että ”Suomen tämän päivän kolme pääasiallista turvallisuushaastetta ovat Venäjä, Venäjä ja Venäjä”. Nyt Häkämies korvaisi haaste-sanan kovemmalla sanalla: Venäjä on kolminkertainen uhka Suomelle. Häkämies sai kovaa palautetta sanomisistaan. Nyt on toinen ääni kelossa, ja Suomi on matkalla Natoon. Häkämiehen mukaan Suomessa pelättiin Ukrainan sodan nostavan Suomen maariskiä investoinneissa ja työvoiman saatavuudessa. Ne eivät ole toteutuneet. Suomi -kuva maailmalla on kirkastunut Nato-prosessin aikana. Häkämiehen kokoomus kannatti aikanaan vaaliohjelmassaan Sari Sairaanhoitajalle kuoppakorotusta. Häkämies pitää päätöstä virheenä, jota ei kannata nyt toistaa eli julkinen puoli määräisi palkankorotusten tason. Katso koko tallenne täältä.


Venäjä, Venäjä, Venäjä! – Jyri Häkämies arvioi HAAPALA-TV:ssä kello 17.17 Suomen Nato-matkan ja syksyn työ­markkina­haasteet

iltasanomat 08:00 19.05

Vuonna 2007 tuolloinen puolustusministeri Jyri Häkämies (kok) hätkähdytti Venäjä-puheillaan. Tällä viikolla Suomi jätti arvaamattoman Venäjän takia Nato-hakemuksen. Häkämies vastaa HAAPALA-TV:ssä kello 17.17 kysymykseen, miltä nyt tuntuu.


Kommentti: Kokoomus nousi Natolla kevään gallupien kärkeen – sotaa seuraava talousmörkö voi pullistaa perussuomalaisten kannatusta

iltasanomat 08:58 18.05

Kokoomus on yhä HS-gallupin kirkas ykkönen. Mutta ennen vaaleja gallupeita puistelee Venäjän ja Naton lisäksi vielä toinen puhuri, joka voi nostaa perussuomalaisen kannatusta, arvioi Timo Haapala.


Kommentti: Niinistö ja Marin kirjoittivat nimensä historiaan – enää Suomen presidentin käsi ei kuivu kuten Kyösti Kalliolla

iltasanomat 16:53 15.05

Toukokuun 15. jää ikimuistoiseksi päiväksi, jolloin presidentti Sauli Niinistö kera pääministeri Sanna Marinin kirjoittivat itsensä Suomen historiankirjoihin Nato-hakemuksen hyväksymisellä, kirjoittaa politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.


Kommentti: Putinin ja Niinistön puhelu tuli helpotuksena Suomen ulko­poliittiselle johdolle – Nato-jäsenyys on Venäjän mielestä virhe, mutta siitä ei tehdä nyt numeroa

iltasanomat 21:59 14.05

Suomi jännitti todella paljon, miten Venäjä reagoi Suomen Nato-hakemukseen. Presidentti Sauli Niinistön ja Vladimir Putinin lauantainen puhelinkeskustelu yllätti taatusti maltillisuudellaan, arvioi politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.


Kommentti: Turkin Erdogan säikäytti Nato-matkalle starttaavan Suomen – presidentti Sauli Niinistö rauhoittelee pelkoja jäsenyyden hyväksymisestä

iltasanomat 12:50 14.05

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan loi tumman pilven Suomen Nato-hakemuksen aattopäivien taivaalle, vaikka presidentti Sauli Niinistö rauhoittelikin pelkoja jäsenyyden hyväksymisestä Ylen Ykkösaamussa, arvioi politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.


Kommentti: Turkin Erdogan säikäytti Nato-matkalle starttaavan Suomen – presidentti Sauli Niinistö rahoittelee pelkoja jäsenyyden hyväksymisestä

iltasanomat 12:50 14.05

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan loi tumman pilven Suomen Nato-hakemuksen aattopäivien taivaalle, vaikka presidentti Sauli Niinistö rauhoittelikin pelkoja jäsenyyden hyväksymisestä Ylen Ykkösaamussa, arvioi politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.


Matti Vanhanen HAAPALA-TV:ssä: ”Emme ole kokeneet Venäjän asevoimia akuuttina uhkana”

iltasanomat 18:22 12.05

Eduskunnan puhemies Matti Vanhanen (kesk) arvioi HAAPALA-TV:n lähetyksessä, että eduskunta saa käsiteltyä Naton jäsenyyshakemuksen viimeistään tiistaina. Puhemies Vanhanen kertoo oman Nato-kantansa vasta eduskunnan äänestyksen jälkeen. Vanhasen mukaan Suomen ja Venäjän suhteet ovat nyt jäissä. Näkymää toisenlaisiin suhteisiin ei juuri nyt ole. Venäjä uhkailee vastatoimilla, jos Suomi hakeutuu Natoon. Vanhanen ei niitä pelkää, ja hän uskoo, että myös Suomen kansa kestää uhkailut. Mikä tärkeintä, Suomi ei ole nyt yksin. Hänen mielestään Venäjän asevoimat ei ole Suomelle akuutti uhka. Lisäksi Suomi on pitänyt oman puolustuksensa kunnossa. Katso koko tallenne tästä.


Nato-loppukiri alkaa eduskunnassa – puhemies Matti Vanhanen arvioi tilanteen HAAPALA-TV:ssä

iltasanomat 08:00 12.05

Eduskunnan puhemies Matti Vanhanen (kesk) vetää yhteen Nato-hakemuksen loppukirivaiheet HAAPALA-TV:ssä kello 17.17.


Nato-loppukiri alkaa eduskunnassa – puhemies Matti Vanhanen arvioi tilanteen HAAPALA-TV:ssä kello 17.17

iltasanomat 08:00 12.05

Eduskunnan puhemies Matti Vanhanen (kesk) vetää yhteen Nato-hakemuksen loppukirivaiheet HAAPALA-TV:ssä kello 17.17.


Ohjus Venäjältä ja talous kuralla? Timo Soini epäilee HAAPALA-TV:ssä nyky­suomalaisten kriisin­sieto­kykyä

iltasanomat 08:00 07.05

Ex-ulkoministeri Timo Soini epäilee HAAPALA-TV:n haastattelussa, miten nykysuomalaiset kestäisivät Venäjän pahimman mahdollisen uhittelun yhdistettynä edessä oleviin talousvaikeuksiin.


Timo Soini kertoi HAAPALA-TV:ssä arvionsa Venäjän kovista vasta­toimista Suomen Nato-jäsenyydelle: ”Pahin mahdollinen huomautuskin voi olla tulossa”

iltasanomat 18:45 05.05

Entinen ulkoministeri Timo Soini kertoi HAAPALA-TV:n torstain lähetyksessä järkyttyneensä venäläisjoukkojen Ukrainassa tekemistä kauheuksista. Erityisesti hän ihmettelee Vladimir Putinin oikean käden, ulkoministeri Sergei Lavrovin puheita.


Kommentti: Vaikeat ajat eivät sovi vihreille – eikä puolue saa edes Pekka Haavistosta kannatuslisää

iltasanomat 09:33 05.05

Ylen tuoreimmassa gallupissa näkyy, että matkalla Natoon kansa luottaa jo muihinkin kuin kokoomukseen. Samainen gallup kertoo, että vihreät eivät ole vaikeiden aikojen luottopuolue – eikä edes Pekka Haaviston näkyvyys sada vihreille pelloille, arvioi politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.


Onko Venäjän ulko­ministeri Lavrov pelkkä Putinin tahdoton nukke? Ex-ulko­ministeri Timo Soini arvioi HAAPALA-TV:SSÄ

iltasanomat 08:00 05.05

Suomen entinen ulkoministeri Timo Soini arvioi Suomen mahdollista Nato-jäsenyyttä HAAPALA-TV:ssä torstaina 5. toukokuuta kello 17.17.


Onko Venäjän ulkoministeri Lavrov pelkkä Putinin tahdoton nukke? Ex-ulkoministeri Timo Soini vastaa HAAPALA-TV:SSÄ kello 17.17

iltasanomat 08:00 05.05

Miten Venäjä vastaa Suomen Nato-jäsenyyteen? ? Tähän oman arvionsa antaa ex-ulkoministeri Timo Soini HAAPALA-TV:ssä kello 17.17.


Ben Zyskowicz HAAPALA-TV:n vappuhaastattelussa: Sanna Marinin kovissa Venäjä-puheissa on ”nieleskelemistä” vanhemmille demareille

iltasanomat 08:05 30.04

Kokoomuksen Ben Zyskowicz arvelee HAAPALA-TV:n vappuhaastattelussa, että pääministeri Sanna Marinin kovissa Venäjä-puheissa on nieleskelemistä vanhemman ikäluokan demareille, kuten Erkki Tuomiojalle.


Pääkirjoitus: Vladimir Putinin raakalaismainen hyökkäys vei pohjan politiikan vapulta – enää ei lauleta Lenin-sedästä Venäjällä

iltasanomat 21:00 29.04

Venäjän ja Vladimir Putinin hyökkäys Ukrainaan teki vappuun liitetystä neuvostonostalgiastakin makaaberia, kirjoittaa politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.


Ben Zyskowicz HAAPALA-TV:ssä: Valehtelun ammattilainen Vladimir Putin johtaa valheiden suurvaltaa – ”Putinia voi jo verrata Staliniin ja Hitleriin”

iltasanomat 18:13 28.04

Kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz suomii rajusti HAAPALA-TV:n lähetyksessä suomalaista vasemmistolaista kulttuurieliittiä, joka ylisti Neuvostoliiton oloja 1960- ja 1970-luvuilla sulkien silmät hirmuvallalta ja terrorilta. Hän ei ihmettele kansanedustaja Erkki Tuomiojan (sd) Nato-lausuntoja. Zyskowicz in selitys on tämä: Jos on nuoruutensa parhaat vuodet vastustanut USA:ta, suurta perkelettä, tekee nykymenon hyväksyminen Tuomiojan edustamalle demarisukupolvelle tiukkaa. Nuoremmilta demareilta tulee jo kovaa tekstiä Venäjästä, ja siinä on Zyskowicz in mukaan Tuomiojan ikäluokalla nieleskelemistä. Katso koko tallenne tästä.


Millainen on vasemmiston vappufiilis 2022? Tähän vastaa kokoomusporvari Ben Zyskowicz HAAPALA-TV:ssä

iltasanomat 08:00 28.04

Millaisin ajatuksin kokoomuksen Ben Zyskowicz seuraa vappua 2022, kun Suomi hakee pikavauhtia vihervasemmistolaisen hallituksen voimin turvaa Natosta? ? Tähän kuulet vastaukset HAAPALA-TV:ssä kello 17.17.


Millainen on vasemmiston vappufiilis 2022? Tähän vastaa kokoomusporvari Ben Zyskowicz HAAPALA-TV:ssä kello 17.17

iltasanomat 08:00 28.04

Millaisin ajatuksin kokoomuksen Ben Zyskowicz seuraa vappua 2022, kun Suomi hakee pikavauhtia vihervasemmistolaisen hallituksen voimin turvaa Natosta? ? Tähän kuulet vastaukset HAAPALA-TV:ssä kello 17.17.


Uusi Telkkari.org

Katso motocrossin SM-sarjan avaus Karkkilasta suorana ISTV:ssä!

Törkeästä kopioinnista syytetty F1-talli antoi vastineensa – näin kohua herättänyttä autoa selitettiin: "Olimme valinneet väärän tien"

Ravivihje: Toto5 Kaustinen 22.5.2022

Ek17: Kalle Rovanperä kasvatti johtoaan – jälleen pohja-aika!

MTV seuraa: Kalle Rovanperältä jälleen tuima veto voittotaistelussa – "Tästä voisi kirjoittaa ralliautoilun oppikirjan"

Bruce Willisin Emma-puoliso väsyi perheen arjen pyörittämiseen – ulkopuolisen pysäyttävä kommentti sai tekemään muutoksen

Kalle Rovanperä raapaisi kovat pohjat – ero kasvaa! IS seuraa

Sami Kapanen ja Mikko Koivu valitsivat parhaat maalivahdit uriensa varrelta – yleisökysymys tuli yllättävästä osoitteesta

Lukioiden keskiarvorajojen noustessa kaupunkilaisnuoret hakevat naapurikuntiin – "Lukiosta on tullut statuskysymys"

Maryna Makarova on tärissyt pelosta Kajaanissa – lentokoneen äänet, junan kolistelu ja prikaatin kalusto säikäyttävät Ukrainasta tulleita pakolaisia

Yli 30 vuotta vanha Suomen ennätys meni uusiksi: ”En oikein uskonut”

Jouko Salomäki koki isän pahimman painajaisen – ”Lääkäri soitti aamulla, poikani oli kuollut”

Ylen kanavilla NHL:n pudotuspelien superpäivä – osallistu kilpailuun ja voita NHL-palkintoja

Antero Mertarannalta ronski paljastus Venäjän MM-turnauksesta: "Hanuri muistutti jäniksen suuta"

Tällaiset välit prinssi Harrylla on veljensä lapsiin

Risainen lapsuus karaisi rakastetun Tuija Vuolteen – pikkuveljen traaginen kohtalo oli lopullinen niitti perheelle

Viihdelehti Stara.fi

Suomi liitti Itävallan nollattujen kerhoonsa

Fernando Alonso haukkui F1-tuomarit: ”Näin ei saisi tapahtua”

Leijonat-tähden peliesitykset keräävät ylistystä, Olli Jokiselta huima vihjaus NHL:stä – "Ihan varmasti onnistuisi"

Haluatko lukea lisää?