Elämänsä vedon rykäissyt suomalaishiihtäjä Lauri Vuorinen kertoi keväällä tehdystä merkittävästä operaatiosta – muutti etenkin vapaan hiihtämistä: "Siitä on ollut pieni apu"

MTV 18:25 03.12

Lauri Vuorisen tunnelmat hypähtivät perjantaina hotellihuoneen lattianrajasta taivaisiin Norjan Lillehammerissa. Uni keskeytyi aamuviideltä päänsärkyyn ja niskajumiin. Iltapäivällä hän hiihti uransa parhaan sijoituksen maastohiihdon maailmancupissa.


Suomalaissprintteri tykitti Lillehammerin sprinttifinaalissa uransa parhaan sijoituksen

MTV 15:12 03.12

Lauri Vuorinen hiihti komeasti viidenneksi vapaan hiihtotavan sprintissä Lillehammerin maailmancupissa. Sijoitus on Vuorisen uran paras. Voiton vei Norjan Johannes Hösflot Kläbo.


Kaksi suomalaisnaista hiihti jatkoon Lillehammerissa – Rukan sensaatiolle mahalasku

MTV 11:26 03.12

Suomalaisista ainoastaan Jasmi Joensuu ja Jasmi n Kähärä selvittivät tiensä erähiihtoihin Lillehammerin maailmancupin naisten sprinttikarsinnoista perjantaina.


Suomen naisilta kaksijakoinen sprintti­karsinta

iltalehti 11:23 03.12

Suosikit pettivät, mutta kaksi suomalaista jatkaa erävaiheeseen. Hiihdon maailmancup jatkui Norjan Lillehammerissa vapaan sprinteillä. Naisten sprinttikarsinta sujui suomalaisittain kaksijakoisesti. Jasmi Joensuu hiihti sinivalkoisista parasta vauhtia ja sijoittui karsinnassa sijalle 20. Jasmi n Kähärä yllätti positiivisesti ja sivakoi täpärästi erävaiheeseen mukaan. Kähärä n sijoitus oli 29:s.


Ruotsalaistähti hurjassa vauhdissa, Jasmi Joensuulta kelpo aika-ajo – IS seuraa Lillehammerin maailmancupia

iltasanomat 10:52 03.12

Lillehammerissa käydään perjantaina sprinttikisat.


Miten suomalaishiihtäjät pärjäävät sprinttien karsinnoissa? IS seuraa Lillehammerin maailmancupia

iltasanomat 10:52 03.12

Lillehammerissa käydään perjantaina sprinttikisat.


Isoja muutoksia Lilleham­merissa – ruotsalais­tähdellä tuhannen taalan paikka kyykyttää Therese Johaugia

iltalehti 09:56 03.12

Maastohiihdon maailmancupia kisataan viikonloppuna Lillehammerissa. Maastohiihdon maailmancup jatkuu perjantaina Norjan Lillehammerissa. Kyseessä on perinteinen hiihtopaikka, mutta kisaladut eivät ole entisellään. Kun Kansainvälinen hiihtoliitto FIS kartoitti Lillehammerin lumitilannetta muutama viikko sitten, hanget eivät olleet korkeat nietokset. Sen seurauksena latuja jouduttiin laittamaan uuteen uskoon.


Maastohiihdon "kortit jaetaan tavallaan uusiksi", mutta Rukan suomalaissensaatiolta on lupa odottaa lisää – "Odotukset ovat korkealla"

MTV 08:25 03.12

Maastohiihdon maailmancup jatkuu perjantaina Norjan Lillehammerissa vapaan hiihtotavan sprinttikilpailuilla. Myös lauantain normaalimatkan kilpailut hiihdetään Lillehammerissa vapaalla, mikä muuttaa asetelmia Rukan avausviikonloppuun nähden. Suomalaisille vapaa hiihtotapa on perinteisesti ollut haastava, mutta poikkeuksiakin on.


Tero Seppälältä hyvä onnistuminen Östersundin pikamatkalla – Mari Eder kaukana kärjestä

MTV 20:15 02.12

Tero Seppälä sijoittui 16:nneksi ampumahiihdon miesten maailmancupin pikamatkalla Ruotsin Östersundissa. Sijoitus oli sama kuin kauden avausviikonloppuna Östersundissa. kisatulla pikamatkalla viime sunnuntaina.


Tero Seppälä vireessä ampumahiihdon maailmancupissa

iltasanomat 19:19 02.12

Tero Seppälä onnistui.


50, 79, 80 – suomalaiset kaukana kärjestä ampumahiihdon maailman­cupissa

iltalehti 16:11 02.12

Suomalaisia ei kärkikamppailussa nähty. Mari Eder ampui kolme ohilaukausta ja ylsi sijalle 50 ampumahiihdon maailmancupin pikakisassa Ruotsin Östersundissa. Kyseessä oli kauden kolmas kilpailu. Eder ampui makuulta kaksi ja pystystä yhden hudin. Eder in ampuma-ajaksi kirjattiin virallisissa tilastoissa minuutti ja 18 sekuntia, millä suomalainen ei yltänyt kyseisessä tilastossa 100 parhaan joukkoon. Esimerkiksi Italian Lisa Vittozzi käytti samaan puuhaan aikaa 47,7 sekuntia.


50, 79, 80 – suomalaiset ampumahiihdon maailman­cupissa kaukana kärjestä

iltalehti 16:11 02.12

Suomalaisia ei kärkikamppailussa nähty. Mari Eder ampui kolme ohilaukausta ja ylsi sijalle 50 ampumahiihdon maailmancupin pikakisassa Ruotsin Östersundissa. Kyseessä oli kauden kolmas kilpailu. Eder ampui makuulta kaksi ja pystystä yhden hudin. Eder in ampuma-ajaksi kirjattiin virallisissa tilastoissa minuutti ja 18 sekuntia, millä suomalainen ei yltänyt kyseisessä tilastossa 100 parhaan joukkoon. Esimerkiksi Italian Lisa Vittozzi käytti samaan puuhaan aikaa 47,7 sekuntia.


Sopu syntyi – Kläbo ja Norjan hiihtoliitto löysivät yhteisen sävelen

iltalehti 10:04 02.12

Johannes Kläbo ja Norjan hiihtoliitto ovat sopineet kiistansa sponsorilogon käytöstä. Johannes Kläbo hiihti Rukan maailmancupissa ilman Viaplayn logoa asussaan, vaikka mediayhtiö on Norjan hiihtoliiton yhteistyökumppani. Norjan hiihtoliitto julkaisi torstaina tiedotteen, jonka mukaan kiista on sovittu, ja Kläbo hiihtää on suostunut käyttäämään kia-asua, jossa logo näkyy.


Näin Iivo Niskasen tökerö haastattelu eteni sanasta sanaan – kokenut toimittaja tiesi eri­mielisyyksistä: ”Hollywoodissa ollut hankalampiakin”

iltalehti 06:05 02.12

Iivo Niskasella ja hiihtoa televisioivalla Viaplaylla on erimielisyyksiä, jotka kiteytyivät viikonlopun tylyyn esitykseen. Iivo Niskasen olisi voinut kuvitella astelevan lauantaina pirteällä tuulella Viaplay-suoratoistopalvelun ja V sport -kanavan haastatteluun Rukan maailmancupissa. Niskanen voitti 15 kilometrin hiihtotavan kilpailun perinteisellä hiihtotavalla, mutta hiihdon tv-oikeuksia hallussa pitävän tahon haastattelussa riemu oli tiessään. Suomalaistähti sanoi puolen minuutin aikana vain kahdeksan sanaa.


Norjassa kuohuu! Johannes Kläbo uhkaa jättää Lillehammerin kisat väliin: ”Ehkä otan isoisäni mukaan”

iltalehti 13:08 01.12

Johannes Kläbo ei halua mainostaa maailmancupin kisoja televisioivaa mediajättiä. Johannes Kläbo uhkaa jättää viikonlopun maailmancup-kilpailut väliin. Kläbo ei halua pitää Viaplayn logoa esillä kilpailuvarustuksessaan. Ongelma on siinä, että Viaplay on Norjan hiihtoliiton sponsori. Nordic Entertainment Group ja Viaplay televisioivat hiihdon maailmancupin kilpailuja.


Johannes Kläbo uhkaa jättää Lillehammerin kisat väliin: ”Ehkä otan isoisäni mukaan”

iltalehti 13:08 01.12

Johannes Kläbo ei halua mainostaa maailmancupin kisoja televisioivaa mediajättiä. Johannes Kläbo uhkaa jättää viikonlopun maailmancup-kilpailut väliin. Kläbo ei halua pitää Viaplayn logoa esillä kilpailuvarustuksessaan. Ongelma on siinä, että Viaplay on Norjan hiihtoliiton sponsori. Nordic Entertainment Group ja Viaplay televisioivat hiihdon maailmancupin kilpailuja.


Norjassa kuohuu: Johannes Hösflot Kläbo uhkaa jäädä ulos kisoista – taustalla Rukalla alkanut niskurointi

MTV 10:17 01.12

Maastohiihdon supertähti Johannes Hösflot Kläbo on joutunut myllerrykseen, kun hän hiihti muusta Norjan joukkueesta poiketen Rukalla maailmancupin avausviikonloppuna ilman uuden yhteistyökumppani Viaplayn mainosta. Kläbo ei aio asiassa päätään kääntää.


Hiihtoliitto vei urheilijoilta paksun pinkan euroja – Hjallis Harkimo tuimana: ”Liitolla ei ole rahaa”

iltalehti 20:28 30.11

Maajoukkuehiihtäjien edustusasuissa on tällä kaudella yksi henkilökohtainen mainospaikka viime vuoden kahden sijaan. Muutos vie tähdiltä kymppitonneja. Hiihtoliitto on ottanut maajoukkuehiihtäjiltä Suomen edustusasuista yhden henkilökohtaisen mainospaikan pois. Se hiertää monia kotimaan kärkihiihtäjiä, sillä päätös vie kymmeniätuhansia euroja sponsorirahaa per urheilija. – Ymmärrän, ettei liitolla ole rahaa, mutta kyllä urheilijatkin rahaa tarvitsevat. Henkilökohtaisille sponsoreille on enemmän tilaa vain Suomen cupin asuissa, sanoo Iivo Niskasen managerina toimiva Harry ”Hjallis” Harkimo.


Rajusti kaatunut Ristomatti Hakola kertoo voinnistaan – hengästyminen tuntuu ikävältä ja nukkuminen on vaikeaa

iltasanomat 19:16 30.11

Hiihtäjä ei vaivu epätoivoon, vaikka kaksi kylkiluuta murtui Rukan maailmancupissa.


Pärmäkoski kilpaili rajussa pakkasessa, nyt hänellä on flunssan oireita – kisaamista epäröinyt valmentaja: "Ei voi tietää, olisiko pysynyt terveenä"

yle 16:26 30.11

Flunssan oireista kärsivä Krista Pärmäkoski ei kilpaile ensi viikonloppuna Lillehammerin maailmancupissa. Pärmäkoski kilpaili sunnuntaina, vaikka moni huippu jätti kilpailemisen väliin kovan pakkasen takia.


Sää

Sää

Kuvat: F1-tallit kunnioittavat autoillaan edesmennyttä Frank Williamsia

Love Island -Jenni ja BB-Eetu saavat vauvan – ”Pahoinvointi on ollut voimakasta”

Varo juonipaljastusta! Selviytyjien semifinalistit pääsevät peilin eteen ensimmäistä kertaa kuukauteen – seuraa järkytys

Jalkapallojätti pelasi jo tyhjällä stadionilla – kenttämikrofoniin taltioituneet törkyhuudot käynnistivät uuden skandaalin

Juha Laitinen, 37, poistui ravintolasta vaaleatukkaisen miehen kanssa ja katosi autoineen 15 vuotta sitten – nyt KRP vahvistaa hänen löytyneen kuolleena

Herttuatar Meghan voitti lähes kolme vuotta kestäneen oikeustaistelun – juhlisti voittoaan teräväsanaisella tiedotteella ja tylytti hävinnyttä osapuolta

Gabby Petiton kuolinsyy selvisi

Erikoinen sääilmiö riepotellut pää­kaupunki­seutua: terassille tuli rakeita, ali­kulku­tunnelissa kellui jättimäinen ”jää­lautta” – pelastus­laitoksella kädet täynnä töitä

BB-Anssi asuu 2600 asukkaan pikkukunnassa keskellä metsää, mutta on luonut huikean uran – näin Big Brother muutti miehen ajattelua

Twerkkaaja, autokauppias, Onlyfans-malli... Tässä ovat uudet Tempparit-sinkut

Olympiavoittaja Stefan Holmin, 45, kasvot halvaantuivat – julkaisi pysäyttävät kuvat

Ruotsi antoi Suomelle kylmää kyytiä

Tiukemmat ravintolarajoitukset voimaan sunnuntaina – uutena alueena mukana Etelä-Karjala

Nasa lähetti avaruuteen aluksen, joka törmäytetään tarkoituksellisesti asteroidiin – katso video "DART-nuolen" laukaisusta

Matkustajat närkästyivät: Tjäreborgin lomalento myöhästyi lähes 9 tuntia

Podcast: Valtteri Bottas kertoo, kuinka syöksyi pohjalle – pysäyttävä keskustelu ex-vaimon kanssa: ”Pitäisikö sun mennä hoitoon?”

Suomen mestari puhuu karusta ilmiöstä, jonka nuoret kiekkolupaukset kohtaavat – "Tajuaa, että on oikeasti vasta 17"

Emma Kimiläinen avautuu kautensa pilanneesta henkilöstä: ”Ei ollut tehtäviensä tasalla”

Formulat kiinnostavat valtavasti: Meksikolaiset eivät malta odottaa aika-ajoja

THL: Suomessa 1?496 uutta korona­tartuntaa – katso tilanne kunnittain

Haluatko lukea lisää?