McLarenilla ei olla mustasukkaisia Fernando Alonsosta – tallipomo kannustaisi mestaria tarttumaan toisen F1-tiimin tarjoukseen MTV 16:17 12.07

Edelleen McLarenin kanssa sopimuksessa oleva F1-mestari Fernando Alonso saa halutessaan neuvotella ajopaikasta toiseen talliin, kertoo toimitusjohtaja Zak Brown.


38-vuotias uiguurinainen Ainura haki turvapaikkaa Suomesta, nyt hän pelkää joutuvansa Kiinaan – ”Pelkään kuollakseni” iltasanomat 13:12 11.07

Kazakstanista pakoon lähtenyttä uiguurinaista itkettää. 38-vuotias Ainura on hakenut Suomen kansainvälistä suojelua mutta saanut hiljattain Migristä eli maahanmuuttovirastosta kielteisen turvapaikkapäätöksen. Kahden lapsen äiti on päätetty karkottaa maasta.


McLaren-pomo perusteli aikaista kuskijulkistusta: "Halusimme estää spekulaatiot" MTV 13:17 10.07

Formula ykkösissä kilpailevan McLaren-tallin päätös julkistaa ensi kauden kuljettajasopimuksensa jo nyt oli tallin etujen mukaista, kertoo toimitusjohtaja Zak Brown.


Fernando Alonsosta liikkuu uusi McLaren-huhu – tallipomo ärähti, mestarikuski ihmeissään MTV 12:09 08.07

Fernando Alonsolla ja McLarenilla ei ole aikeita jatkaa yhteistyötään Motor Sport Magazinen uutisen mukaan. McLaren-tallin toimitusjohtaja Zak Brown on ehtinyt kuitenkin tuomitsemaan väitteen valeuutiseksi.


Kuvat aiheuttivat kohun – uskoisitko sinä tätä superlahjakkuutta vasta 17-vuotiaaksi? iltalehti 22:54 06.07

Edward Pingua Zakayon, 17, ikä kyseenalaistettiin, kun hän voitti 5 000 metrin kisan alle 20-vuotiaiden Timanttiliigassa. Edward Pingua Zakayo pinkoi kesäkuun puolivälissä Rabatissa järjestetyssä alle 20-vuotiaiden Timanttiliigan osakilpailussa 5 000 metrin voittoon. Ikää nuorukaisella on vasta 17 vuotta. Voiton jälkeen monet alkoivat epäilemään Zakayon ikää, sillä sosiaalisessa mediassa liikkuvissa kuvissa superlupaus näyttää huomattavasti ikäistään vanhemmalta.


Kazakstanilainen tyhjän kyltin kanssa torilla – poliisit pidättivät nopeasti stara 18:00 06.07

Kazakstanissa on erittäin rajoitettu sananvapaus, vaikka maa on nimellisesti tasavalta.


Viihdelehti Stara.fi stara 18:00 06.07

Kazakstanissa on erittäin rajoitettu sananvapaus, vaikka maa on nimellisesti tasavalta.


Ei voi olla totta! Reetta Hurske tykitti alle MM-rajan – tuulta niukasti liikaa: "Nyt ketuttaa" MTV 22:32 03.07

Reetta Hurske juoksi 100 metrin aidoissa Tampereen Motonet GP:ssä voittoajaksi 12,92. Toiseksi kilpailussa sijoittui Unkarin Luca Kozak (13,05) ennen Matilda Bogdanoffia (13,10).


PK-35 Vantaan Mestarien liigan karsintalohko selvillä – pudotuspelipaikkaa metsästetään Tallinnassa MTV 18:19 21.06

Jalkapalloilun naisten hallitseva Suomen mestari PK-35 Vantaa karsii paikasta Mestarien liigaan elokuussa virolaisen FC Floran, färsaarelaisen EBS/Skalan ja kazakstanilaisen BIIK Kazygurtin kanssa. Karsintaturnaus pelataan 7.–13. elokuuta Tallinnassa.


Naomi Osakan nurmikausi alkoi takerrellen, kun hän tippui jatkosta jo toisella kierroksella – Ashleigh Barty voi kaapata maailmanlistan kärkipaikan yle 19:27 20.06

Kazakstanin Julia Putintseva voitti kakkoskierroksen kohtaamisessa Osakan kahdessa erässä.


McLaren-pomo haluaa tiukemman kulukaton: "Siihen ei tarvita niin paljon rahaa" MTV 11:49 19.06

F1-talleille kaudelle 2021 osana sääntöuudistuspakettia kaavailtu kulukatto voisi hyvin olla sunniteltua tiukempi, katsoo McLaren-tallin toimitusjohtaja Zak Brown.


McLaren-pomo otti kantaa Fernando Alonson paluuhuhuihin: “Jos voin käyttää kolmea autoa” MTV 07:28 16.06

McLaren-tallilla ei olisi tarjota kuljettajapaikkaa Fernando Alonsolle, mikäli hän haluaisi palata takaisin F1-sarjaan, linjaa brittitallin toimitusjohtaja Zak Brown.


Japanilainen anime ajautui kriisiin – sairastellut 78-vuotias legenda joutui palaamaan eläkkeeltä töihin iltalehti 02:38 16.06

Japanilainen anime on suositumpaa kuin koskaan, mutta itse taiteenala on kriisissä. Alan suuria ongelmia Japanissa ovat alhaiset palkat, pitkät työajat ja huutava pula animaatiotaiteilijoista. Animaatioalalla Japani on Hollywoodin ainoa todellinen kilpailija. Tilanne on käynyt niin uhkaavaksi, että animen japanilainen legenda Hayao Miyazaki, 78, on päättänyt palata työn ääreen. Kovana tupakoijana tunnettu Miyazaki on kärsinyt terveyshuolista. Hän on viemässä kahtakin elokuvaprojektia maaliin – jos vaan terveys pitää.


Nyt meni käpy aivan jumiin! Huippupelaaja sekosi täysin tappiosta – koominen raivokohtaus saa suupielet nousemaan ylöspäin iltalehti 10:26 11.06

Mario Vilella Martinez ei peitellyt tunteitaan tappion jälkeen. Mario Vilella Martinezilla meni käpy aivan jumiin, kun hän taipui selvänä altavastaajana peliin lähteneelle Tomislav Brkicille Kazakstanissa pelatussa massaturnauksessa. Espanjalainen voitti ensimmäisen erän 6–1, mutta hävisi kaksi seuraavaa 2–6 ja 5–7. Tappion jälkeen alkoi ennennäkemätön raivoaminen. Vilella Martinez hakkasi mailaansa maahan karmealla vimmalla. Show päättyi komeaan kilahdukseen, kun maila lensi miehen kädestä aitaa päin.


Kazakstanin presidentille äänivyöry – näin valinta varmistettiin jo etukäteen iltasanomat 11:52 10.06

Kazakstanin vaaleja ei ole koskaan pidetty rehellisinä.


Kazakstanissa ennakkosuosikki sai 70 prosenttia äänistä – Tokajev on alustavien tulosten mukaan voittanut vaalit yle 09:04 10.06

Edellinen johtaja Nursultan Nazarbajev ilmoitti maaliskuussa eropuheessaan vahvan tukensa väliaikaiseksi presidentiksi nousseelle Tokajeville.


Kazakstanissa pidätettiin vaalipäivänä noin 500 mielenosoittajaa yle 00:27 10.06

Mielenosoittajat vaativat vapaita ja oikeudenmukaisia vaaleja.


Kazakstan saamassa uuden presidentin ”sopivalla äänimäärällä” – juuri kukaan ei tunne vastaehdokkaita iltasanomat 13:46 09.06

Kazakstanissa äänestetään tänään ennenaikaisissa presidentinvaaleissa.


Kazakstanissa presidentinvaalit – edellisen presidentin suosikki valitaan lähes varmasti yle 08:43 09.06

Ihmisoikeusjärjestön mukaan demokraattinen kehitys Kazakstanissa on "illuusio". AFP raportoi mielenosoituksista ja satojen kiinniotoista.


McLaren-pomo näkee tallinsa toiminnassa jo Mersumaisia piirteitä: "Andreas tekee siitä vieläkin parempaa" MTV 12:43 04.06

Uutta nousua F1-sarjan kärkikahinoihin tavoittelevan McLaren-tallin toimitusjohtaja Zak Brown kertoo tallinsa toiminnassa näkyvän jo samoja otteita kuin sarjaa hallitsevalla Mercedeksellä.


EUn toimet hetki Tshernobylin onnettomuuden jatkaa Jokereissa vuoteen Joka kolmas metsäpalo munuaissyövän suuri löytöretki yllättävät saattajat

Uutiset