Ferrarin pääjohtaja haluaa eroon Kimi Räikkösestä – suunnitteli ikävää temppua iltasanomat 10:23 07.07

Saksalaissivuston mukaan Ferrarin ylipäällikkö Sergio Marchionne olisi halunnut nostaa Charles Leclercin jo heinäkuussa Kimi Räikkösen paikalle.


Tiesitkö? Kukaan mukana olevista MM-jalkapalloilijoista ei ole voittanut maailmanmestaruutta MTV 16:42 02.07

Jalkapallon MM-kisoissa Venäjällä on vielä mukana 12 joukkuetta, kun neljännesvälierissä käydään ennen puolivälieriä yhä neljä taistoa. Yksikään jäljellä olevista pelaajista ei ole kuitenkaan voittanut jalkapallon maailmanmestaruutta tai pelannut ylipäätään MM-finaalissa.


Aarnion puolustus kyseenalaisti huumesyytteiden perustan - ”Oliko Suomeen tulleissa tynnyreissä hasista ylipäätään?” MTV 09:48 14.06

Huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion puolustus aloitti loppulausuntonsa torstaiaamuna kyseenalaistamalla koko jutun ytimen. Oliko Suomeen 2011-12 tulleissa sinisissä metallitynnyreissä hasista ylipäätään?


Kuin kaksi marjaa: Edelfeltin maalaus ja ikoninen valokuva Merkelistä ja Trumpista! iltasanomat 02:48 12.06

Liittokansleri ja presidentti ovat kuin maaherra ja ylipäällikkö yli sata vuotta sitten.


Tero Pitkämäki yrittää EM-kisoihin ilman ristisidettä – ortopedi kertoo, miten se on mahdollista MTV 16:05 07.06

Keihäänheittäjä Tero Pitkämäen eturistiside katkesi Paavo Nurmi Gamesissa. Konkari tähtää elokuun EM-kisoihin käymättä leikkaushoidossa. Miten se on ylipäätään mahdollista? Pitkämäen ortopedi Harri Panula avaa tilannetta MTV Sportille.


Sauli Niinistö antoi kolmannen ylipäällikön päiväkäskynsä – lue se sanasta sanaan iltasanomat 15:25 04.06

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön antama päiväkäsky juhlistaa Suomen puolustusvoimien satavuotista taivalta.


Presidentti Niinistö antoi ylipäällikön päiväkäskyn Puolustusvoimille uusisuomi 15:00 04.06

Puolustusvoimien ylipäällikkö, tasavallan presidentti Sauli Niinistö antoi maanantaina ylipäällikön päiväkäskyn satavuotiaalle Puolustusvoimille.


Pentti Arajärvi, 70, uskoo SDP:n tulevaisuuteen: "Sieltä noustaan, mutta mihin" – asettuu ehdolle vaaleissa, jos ne ylipäänsä pidetään MTV 07:01 03.06

Kun Tarja Halosen 12 vuoden kausi presidenttinä oli ohi keväällä 2012, oli puolison vuoro siirtyä poliittiseksi vaikuttajaksi. Pentti Arajärvi pääsi vielä samana syksynä Helsingin kaupunginvaltuustoon äänivyöryllä kunnallisvaaleissa.


Peter Nyman palaa lauantaina Uutisvuodon 20-vuotisen historian viimeiseen jaksoon: ”Saattaa silmäkulma jos toinenkin kostua” iltalehti 12:34 26.05

Peter Nyman toimi Uutisvuodon juontajana eli ylipäällikkönä ohjelman ensimmäiset 12 vuotta. Uutisvuodon nykyiset tekijät kertovat, mistä aiheista ei sovi vitsaille. MTV3:n uutisankkurina nykyään työskentelevä Peter Nyman luotsasi Uutisvuotoa yli vuosikymmenen vuodesta 1998 lähtien. Hän jätti juontajan pestinsä elokuussa 2010. Sittemmin Uutisvuoto ei ole kuitenkaan jäänyt kokonaan pois hänen elämästään.


Ministeri Niinistö KSML:lle: ”Täytyy löytää motivaatio, jos aikoo vielä olla ehdolla valtakunnallisissa vaaleissa” iltalehti 13:12 21.05

Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin) sanoo Keskisuomalaiselle, että ”voisihan sitä kenties muutakin tehdä” kuin jatkaa politiikassa. Puolustusministeri Jussi Niinistö vihjailee haastattelussa, että jatko politiikassa ei ole varmaa. - Elämässä on muutakin kuin politiikkaa. Varsinkin nyt, kun olen saavuttanut käytännössä kaiken, mitä meikäläisen kaltainen, puolustuspolitiikasta kiinnostunut poliitikko voi ylipäänsä Suomessa saavuttaa. Täytyy löytää motivaatio, jos aikoo vielä olla ehdolla valtakunnallisissa vaaleissa.


Anna Perhon kolumni: Voisiko kulttuurisesta lainailusta tulla normaalia toimintaa? iltasanomat 08:08 13.05

Olisiko toisten ihmisten sietäminen hieman helpompaa, jos kulttuurisille symboleille ei ylipäätään annettaisi niin voimakkaita merkityksiä kuin nyt tapahtuu?


Jukka Jalonen Leijonien tahdista: "Olisi hyvä, että tulisi joku probleema" MTV 05:55 09.05

Suomen jääkiekkomaajoukkueen tahti Tanskan MM-kisojen kolmessa ensimmäisessä pelissä on ollut tyrmäävä: joukkue on nujertanut Etelä-Korean, Latvian ja Norjan yhteismaalein 23–2. Vastukset ovat olleet turnauksen alempaa kastia ja todelliset mittarit ovat vasta edessä, mutta tarvitseeko Leijonat ylipäätään vaikeuksia ja oppia niistä matkallaan kohti ratkaisupelejä?


Penguinsin matka kohti kolmen suoraa on nuorallakävelyä Jake Guentzelin johdolla jatkoaika.com 21:00 05.05

Pittsburgh Penguins lähti pudotuspeleihin heikommalla puolustuskuusikolla ja maalivahtitandemilla kuin kahtena aiempana keväänä. Leveän ja tehokkaan hyökkäyksen piti kuitenkin olla valttikortti, joka pitäisi menestyshaaveet vahvoina. Kiitos Jake Guentzelin ja Sidney Crosbyn, nuo haaveet elävät vielä ylipäätään.


Tänään tv:ssä: Paleface tekee laulua sisällissodasta - Martti Suosalon esi-isä ammuttiin Pietarsaaressa iltalehti 07:30 02.05

Uudessa kolmeosaisessa sarjassa rap-artisti Paleface eli Karri Miettinen sukeltaa Suomen sisällissodan aikaisiin tapahtumiin. Yhteiskunnallisesti kantaaottavan artistin on tarkoitus selvittää Laulu sisällissodasta -sarjassaan, millä tavoin vuoden 1918 tapahtumista voitaisiin laulaa tässä ajassa asettumatta punakaartien tai suojeluskuntien puolelle. Kuinka selvää ylipäätään oli se, kenen joukoissa seisoi? Miettinen selvittää, onko mahdollista tehdä sata vuotta myöhemmin yksi, yhteinen laulu, johon kaikki osapuolet mahtuvat?


Tänään tv:ssä: Kalervo Kummola värväsi Curre Lindströmin päävalmentajaksi yökerhossa - ”Hyvin salaista touhua” iltalehti 08:15 01.05

Kalervo Kummola muistelee 1990-luvun alun tapahtumia Itse asiassa kuultuna -ohjelmassa. Suomi voitti jääkiekon maailmanmestaruuden vuonna 1995 Curt "Curre" Lindströmin johdolla. Hänet värväsi maajoukkueen päävalmentajaksi Kalervo Kummola. Kummola kertoo tänään Itse asiassa kuultuna -ohjelmassa toimittaja Juho-Pekka Rantalalle, kuinka kaikki kävi. Kummola tiesi Lindströmin jääkiekkopiireistä jo etukäteen, mutta varsinaisen työtarjouksen hän esitti tälle yökerhossa. Joku Suomen jääkiekkojohdosta oli vain hieman aiemmin ehdottanut, että pitäisikö Pentti Matikainen korvata ylipäätään ruotsalaisella valmentajalla.


Kansanedustaja Lepomäki: "Miksi lähtöpalkan pitää olla erilainen paperimiehellä ja varhaiskasvatuksen opettajalla?" MTV 08:33 26.04

Kansanedustaja Elina Lepomäki (Kok.) sanoo tuoreessa kirjassaan haluavansa, että Suomessa kenellä tahansa olisi mahdollisuus edetä elämässään. Hän sanoo tämän syyksi sille, miksi on ylipäätään mukana politiikassa.


Oikeus: Peter Madsenin ei ollut tarkoitus surmata Kim Wallia – vaan ylipäätään nainen iltasanomat 15:55 25.04

Syyttäjä Jacob Bush-Jepsen: Kim Wall oli täysin syytön uhri.


Oikeus: Peter Madsenin ei ollut tarkoitus surmata Kim Wallia – vaan ylipäätään naisen iltasanomat 15:55 25.04

Syyttäjä Jacob Bush-Jepsen: Kim Wall oli täysin syytön uhri.


Muistatko tämän ihmeen, joka on tapahtunut SM-liigassa vain kerran? Tapparan tähti valaa uskoa: ”Kaikki on mahdollista” iltalehti 10:10 22.04

SM-liigan finaaleissa ei ole koskaan noustu kolmen tappion takaa mestariksi. 0-3-nousu on ylipäätään nähty SM-liigan pudotuspelihistoriassa vain kerran, keväällä 2012. Silloin Blues kiipesi runkosarjavoittaja KalPan yli sensaatiomaisesti. KalPa johti puolivälieräsarjaa jo 3-0, mutta veitsi kurkulla vääntäneet espoolaiset voittivat kerran, voittivat toisen kerran, vielä kolmannen ja neljännenkin kerran - ja livahtivat jatkoon.


Näkökulma: Onko Harkimon hankkeella ulkopoliittisia ulottuvuuksia? iltalehti 12:24 20.04

Harkimon liike voi pudottaa kokoomuksen hallituksesta. Harry "Hjallis" Harkimo on puuhaamassa Suomeen poliittista liikettä, joka saattaa asettaa ehdokkaita eduskuntavaaleihin. Hankkeesta emme vielä tiedä paljoakaan. Tällainen liike voisi Harkimon ja joidenkin muiden julkkisten kautta saada maksimissaan läpi pari kansanedustaa, jotka tulisivat todennäköisimmin Uudenmaan ja mahdollisesti Helsingin vaalipiireistä. Tällaisella eduskuntaryhmällä ei vielä suuria saataisi aikaan seuraavassa eduskunnassa. Vaalien kokonaistuloksessa niillä paikoilla saattaisi kuitenkin olla ratkaiseva merkitys hallitusta muodostettaessa. Harkimon liike veisi eduskuntavaaleissa kannatusta nimenomaan kokoomukselta. Vaalitilanteesta riippuen pienikin lovi kokoomuksen kannatuksessa sen ydinalueilla voisi kariuttaa puolueen pyrkimyksen pääministeripuolueeksi tai hallituspuolueeksi ylipäätään.


tekemässä julkisen

Uutiset