Mies ja nainen vangittiin asuntoon, poliisi mokasi tutkinnassa - oikeus kiukkuisena: ”Työt annetaan jollekin asuntolanohjaajalle” iltalehti 13:58 19.01

Poliisi ei selvittänyt valvontakameranauhoja itse, ja ne katosivat lopulta saatavilta. Törkeää vapaudenriistoa, törkeää pahoinpitelyä ja muun muassa huumausainerikoksia käsittelevä oikeusistunto sisälsi myös kritiikkiä poliisille. Syytetty mies vaatii oikeudessa, että lokakuisista tapahtumista järjestetään lisätutkinta. Syyttäjä väittää, että kaksi uhria olivat ilman vapauttaan yhteensä 30 tuntia. Vastaajat puolestaan väittävät, että tapaus kesti ainoastaan muutamia tunteja - jos sitä ylipäätään voi tulkita vapaudenriistoksi.


Jatkuuko Tuomo Ruudun ura? – "Mennään jatkoaikaa" MTV 19:02 18.01

Jääkiekon vuoden 2011 maailmanmestarin Tuomo Ruudun viime kausi Sveitsin liigassa päättyi olkapäävammaan. Vielä vantaalaislähtöinen hyökkääjä ei ole pelikunnossa, mutta kysymys kuuluu: onko Ruudun ura ylipäätään jatkumassa?


Paljetteja kerrakseen! Krista Siegfrids edusti trendikkäässä haalarissa Urheilugaalassa: kimalteli kilpaa Maria Ylipään kanssa iltasanomat 17:14 18.01

Sekä Siegfrids että Ylipää esiintyvät Urheilugaalassa.


Nyt on glitteriä! Maria Ylipää ja Krista Siegfrids häikäisivät Urheilugaalassa iltalehti 15:58 18.01

Maria Ylipää ja Krista Siegfrids esiintyvät tänään illalla Urheilugaalassa Hartwall-areenalla. Molemmilla oli gaalassa päällään hurjan kimaltelevat asut. - Me esiinnymme yhdessä Diandran kanssa, vedämme kunnon diivat-show'n. Nämä asut sopivat siihen, Ylipää kertoi.


Näkökulma: Ay-liikkeen rivit repeilevät - SAK jäi yksin osoittamaan mieltä aktiivimallista iltalehti 08:12 18.01

SAK jäi yksin osoittamaan mieltä aktiivimallista, kirjoittaa Juha Keskinen. Palkansaajien SAK jäi yksin järjestämään mielenosoitusta työttömien aktiivimallia vastaan. Toimihenkilökeskusjärjestö STTK ja korkeasti koulutettujen Akava eivät lähteneet mukaan. Tilanne on nyt siis tyystin toinen kuin syksyn 2015 toimintapäivässä hallituksen pakkolakeja vastaan, silloin mukana olivat kaikki työntekijäpuolen keskusjärjestöt. Suhtautuminen aktiivimallin vastustukseen ja ylipäätään poliittisiin lakkoihin tai mielenilmauksiin jakaa ay-liikettä. Akavassa asiaan suhtaudutaan yleensä kielteisesti. Akateemisten työttömien määrä onkin ollut nopeasti laskussa. Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder on korostanut toimia, esimerkiksi muunto- ja täydennyskoulutusta, joilla työttömille työnhakijoille löydetään töistä.


Rikosdraama Aallonmurtaja starttaa Maikkarilla – pääosassa Kultaisella Venlalla palkittu Maria Ylipää mtv 14:45 17.01

Näyttävä kotimainen draamasarja Aallonmurtaja nähdään MTV3-kanavan sunnuntai-illoissa 4. helmikuuta alkaen.


Kultaisen Venlan napannut Maria Ylipää: "Naisille ei ole aina kiinnostavia rooleja tarjolla" mtv 16:31 13.01

C Moren Aallonmurtaja-sarjassa näyttelevä Maria Ylipää palkittiin vuoden naisnäyttelijän Kultainen Venla -patsaalla.


Anne Kyllönen tyrmäsi virustautiinsa liittyneet epäilykset iltalehti 11:27 13.01

Hiihtopiirien ykköspuheenaiheita Suomessa on ollut Anne Kyllösen vakava alavire - ja yllättävä Tour de Skin keskeytys. Kyllönen teki johtopäätöksen kesken kiertueen, kun sijoitukset painuivat järjestään ynnä muut -osastolle. Muun muassa Iltalehden hiihtoasiantuntija Toni Roponen ihmetteli, että Kyllönen ylipäätään starttasi koko Tourille. - Miksi hän meni Tourille, vaikka nyt olisi ollut paikka harjoitella? Roponen pohti.


Maria Ylipäällä erikoinen asuvalinta Kultainen Venla -gaalassa - katso kuva housupuvusta! iltalehti 08:28 13.01

Näyttelijä-laulaja palkittiin parhaana naisnäyttelijänä roolistaan tv-sarjassa Aallonmurtaja. Näyttelijä Maria Ylipää voitti ensimmäisen Kultainen Venla -palkintonsa. Hänet palkittiin vuoden 2017 parhaana naispääosan roolistaan Aallonmurtaja-sarjassa. Ylipää oli valinnut illan asukseen mustan kimaltein koristellun housupuvun. Asukokonaisuuden hän viimeisteli mustalla lyhyellä jakulla.


Kuningatar Elisabetilta hämmentävä paljastus: ”Kruunu on katkaista niskani” iltalehti 17:19 12.01

Kuningatar Elisabetilla on ongelma, joka ei ihan jokaista kosketa. Kuningatar Elisabet on ainoa eurooppalainen kuningatar, joka pitää kruunua säännöllisesti, muut kuningattaret kun käyttävät sitä vain kruunajaistilaisuuksissa. Ylipäänsä koko brittihovi on ainoa kuningashuone, jossa kruunut ovat aktiivisessa käytössä. Elisabet paljasti nyt tuoreessa haastattelun, jota kruunun käyttö tuo. Kruunu on nimittäin painava.


X Factor -tuomari Saara Aalto: Voittajien levyt epäonnistuvat usein iltalehti 19:45 11.01

Saara Aalto sanoo olevansa elävä esimerkki siitä, ettei kykykilpailuja kannata aina voittaa. Idols, X Factor, The Voice of Finland ja niin edelleen. Suomessa on nähty ja nähdään vuoden sisällä useita realityohjelmia, joissa kilpaillaan laulaen. X Factor nähtiin Suomessa edellisen kerran vuonna 2010, mutta sen voittajasta Elias Hämäläisestä ei ole liiemmälti kuultu. Ylipäänsä voittajien urat ovat olleet aivan erilaisia kuin niiden, jotka pääsivät kärkikahinoihin, mutta eivät voittaneet. Paras esimerkki on kenties Suomen ykköspoppari Antti Tuisku, joka sijoittui aikoinaan Idolsissa kolmanneksi.


Kohukirja: Trump leveilee miehisyydellään ja syö kuormasta - ”Kavereiden vaimojen paneminen tekee elämästä elämisen arvoista” iltalehti 19:00 04.01

Yhdysvaltain presidentti vikittelee Michael Wolffin kirjan myös omien kavereidensa vaimoja. Tiistaina ilmestyvä, Donald Trumpin johtaman Valkoisen talon arkea valottava Fire and Fury: Inside the Trump White House -kirja piirtää Yhdysvaltojen presidentistä varsin holtittoman kuvan. Kirjaan on haastateltu satoja ihmisiä Trumpin lähipiiristä, ja kuva suurvallan johtajasta on kaikkea muuta kuin mairitteleva. Aiemmin on uutisoitu jo Trumpin entisen neuvonantajan Steve Bannonin Venäjä-tutkintaan liittyen sekä Trumpin ylipäätään työskennellä Yhdysvaltojen presidenttinä. Kirja kertoo myös yksityiskohtia Trumpin mahtailevasta luonteesta ja vahvistaa hänen mainettaan naisia ala-arvoisesti kohtelevana porsaana.


A-olutta kaupoissa, mutta kukaan ei tule ostamaan: Espoon kaupungin varavaltuutettu teki vinoilevan kuvakollaasin tyhjästä kaupasta iltalehti 16:11 02.01

Piraattipuolueen varavaltuutettu Janne Paalijärvi ”yllättyi”, kun Espoon Leppävaarassa sijaitsevan ruokakaupan oluthyllyjen edessä ei ollut lainkaan asiakkaita. Espoon kaupungin varavaltuutettu Janne Paalijärvi (pir) julkaisi Uuden Suomen blogissa kuvareportaasien kauppareissultaan, jonka hän teki 1. tammikuuta, jolloin enintään 5,5 prosentin vahvuisten oluiden, lonkeroiden ja alkoholisekoitteiden myyminen tavallisissa ruokakaupoissa ja kioskeissa tuli lailliseksi. Koomiseksi kuvakollaasin tekee se, ettei oluthyllyillä tai ylipäätään koko Prismassa ollut asiakkaita juuri lainkaan. Paalijärven kuvissa näkyy tyhjien oluthyllyjen lisäksi muun muassa typötyhjä autohalli sekä tori, jossa ei ole ketään juomassa nelosolutta. Paalijärvi kävi Leppävaaran keskuksessa noin puolenpäivän aikaan. - Ei siellä juuri ketään ollut. Aika kuollutta oli, Paalijärvi kertoo.


IL selvitti: Näin Suomi puolustautuisi Venäjää vastaan iltalehti 08:31 30.12

Sota ei ole päivässä ohi, vaikka Laura Huhtasaari näin väittää. Ilmavoimat on varautunut tappelemaan tehokkaasti Venäjän hävittäjiä ja rintamapommittajia vastaan. Sota on päivässä ohi, eikä kukaan pysty Suomea puolustamaan, jos Putin päättää hyökätä. Kymmenen ydinpommia, ei siihen kauaa mene. Tällaista tekstiä on päästellyt kansanedustaja Laura Huhtasaari Twitterissä. Huhtasaari on perussuomalaisten presidenttiehdokas ja tavoittelee samalla siis puolustusvoimien ylipäällikön tehtävää.


Meghan Marklella oli joulukirkossa yksinkertainen takki ja vaatimaton hattu - hintaa lähes 10 000 euroa iltalehti 20:27 26.12

Meghan Markle nähtiin joulupäivänä ensimmäistä kertaa edustamassa samassa tilaisuudessa kuin Cambridgen herttuatar Kate. Meghan ja Markle olivat tietenkin ne, ketkä keräsivät huomion. Kate kun on raskaana ja kaikkia kiinnosti, näkyykö se vauvamasu takin alta ja millainen vaatetus Katella ylipäänsä on. Näkyihän se ja takkikin oli hieno. Mutta Kateakin suurimman huomion keräsi Meghan Markle. Hän osallistui joulukirkkoon, vaikkei olekaan vielä naimissa Harryn kanssa. Pariskunta on kihloissa ja häät ovat keväällä, mutta yleensä joulukirkossa ei ole nähty naimattomia kuninkaallisia pariskuntia.


Sirkka ei saanut avattua lapselle OP:n tiliä pankissa – finanssiryhmän pääjohtaja rynnisti pelastamaan pojan joulun iltasanomat 15:22 24.12

”Ei ole olemassa pieniä asioita ja isoja asioita, vaan ylipäänsä asioita.”


IL selvitti: Mitä kohuttu Viestikoekeskus tekee? Se kertoo presidentille, miten Suomeen hyökätään iltalehti 06:30 18.12

Iltalehti selvitti julkisia lähteitä hyödyntäen, mitä Helsingin Sanomien uutisen myötä kohun keskelle noussut Tikkakosken Viestikoekeskus oikein tekee. Mauno Koivisto vieraili presidenttikaudellaan Viestikoelaitoksella Tikkakoskella. Ylipäällikkö oli tyytyväinen näkemäänsä ja kuulemaansa. Vierailun isäntänä toimineelle puolustusvoimien komentajalle Jaakko Valtaselle Koivisto sanoi olleensa erityisen hyvillään siihen, että Viestikoelaitos seuraa paitsi itäistä naapuria Neuvostoliittoa myös länsinaapureita Ruotsia ja Norjaa.


Tiedustelukohu: ”Ainakin hieman heikentää Suomen mainetta” – Sauli Niinistö: ”Juuri tästä on kysymys” uusisuomi 09:58 17.12

Helsingin Sanomien lauantaina julkaiseman sotilastiedustelua käsittelevän artikkelin arvioidaan olevan haitallinen enemmän siksi, että salaisia asiakirjoja ylipäätään on päätynyt toimittajille.


Teloittiko Kim Jong-un läheisimmän neuvonantajansa? Miestä ei ole näkynyt julkisuudessa kahteen kuukauteen iltalehti 08:32 15.12

Hwang Pyong-so on ollut tuttu näky Kim Jong-unin rinnalla uutiskuvissa. Kim Jong-unin korkea-arvoinen neuvonantaja Hwang Pyong-so on joutunut teloituskomppanian eteen, arvioivat useat mediat. Pohjois-Korean toiseksi vaikutusvaltaisimmaksi mieheksi kutsuttua Hwangia ei ole näkynyt julkisuudessa lokakuun 13. päivän jälkeen. Kenraali Hwang on Pohjois-Korean armeijan korkein johtaja heti ylipäällikön eli Kim Jong-unin jälkeen. Kaksikko on nähty hyvin usein uutiskuvissa rinnakkain.


Tosi-tv-tähti nuuskasi huumeita nenään kesken kuvausten ja esitteli penistään kadulla iltalehti 17:16 10.12

Geordie Shore -sarjasta tuttu Scotty T mokasi pahemman kerran. 29-vuotias Scotty T tunnetaan niistä televisiosarjoista, joiden osallistujat eivät edusta kaikkein terävintä kärkeä, mitä tulee käytökseen ja fiksuuteen noin ylipäänsä. Parhaiten Scotty T tunnetaan MTV:llä pyörivästä Geordie Shore -sarjasta. Scotty T on mukana myös Just tattoo of us -ohjelmassa, joiden kuvauksissa hän mokasi pahasti. Scotty T nimittäin veti huumeita nenään ohjelman kuvaustauolla. Kuvissa näkyy kuinka hän on vessassa ja nuuskaa nenäänsä jotakin. Kuvien perusteella mies on useampana eri päivänä käynyt vessassa vetämässä huumeita. Huumeiden laadusta ei ole toistaiseksi tietoa.


Uutiset