Asiantuntija: Venäjä saattaa aloittaa verilöylyn Donbasissa horjuttaakseen rauhanturvaoperaatiota iltalehti 14:10 23.02

Ukrainan barometri -palvelun johtaja pelkää, että Venäjän mahdollinen provokaatio Itä-Ukrainassa saattaa luoda uuden Srebrenican. Ukrainan barometri -palvelun johtaja, politiikan tutkija ja sosiologi Viktor Nebozhenko sanoo, että viime aikainen historia on osoittanut, että rauhanturvaoperaation aloittaminen konfliktialueella aiheuttaa yleensä viimeiset mutta rajut väkivaltaisuudet sodan osapuolten kesken. Hän painottaa, että rauhanturvaajien saapuminen Donbasin alueelle Itä-Ukrainaan tuo todennäköisesti tullessaan massiivisen provokaation Venäjän suunnalta.


SPR haluaa enemmän afrikkalaistaustaisia verenluovuttajia iltalehti 11:50 23.02

Tietyissä tapauksissa potilaalla on harvinainen veriryhmä tai veriryhmäyhdistelmä, jollainen löytyy todennäköisimmin saman syntyperän luovuttajalta. Veripalvelu on ryhtynyt kampanjoimaan afrikkalaistaustaisten verenluovuttajien löytämiseksi, SPR tiedottaa. Tällä hetkellä heitä on liian vähän suhteessa väestöryhmän kokoon ja potilaiden määrään. Vaikka verenluovuttajan etnisellä taustalla ei yleensä ole merkitystä verensiirtohoidossa, tietyissä tapauksissa potilaalla on harvinainen veriryhmä tai veriryhmäyhdistelmä, jollainen löytyy todennäköisimmin saman syntyperän luovuttajalta. Ominaisia veriryhmiä


Iloinen ja sosiaalinen prinsessa Estelle on hurmannut kansan - täyttää tänään jo kuusi vuotta! iltalehti 08:38 23.02

Ruotsin hovissa vietetään tänään tärkeitä syntymäpäiväjuhlia. Ruotsin pikkukuninkaallisista vanhin, prinsessa Estelle, täyttää tänään kuusi. Kruununprinsessa Victorian ja prinssi Danielin esikoinen on Itä-Götanmaan herttuatar ja Ruotsin kruununperimysjärjestyksessä toinen heti äitinsä jälkeen. Syntymäpäiväänsa edeltävänä päivänä torstaina Estelle vieraili äitinsä kanssa Tukholman Suurkirkon Vivat Regina -näyttelyssä. Pitkäksi tytöksi kasvaneella Estellellä oli pirteä violetti pusero ja pitkät hiukset olivat letillä. Sosiaalinen Estelle tutustui näyttelyyn yhtä sosiaalisena ja iloisena kuin hänellä on yleensäkin tapana.


George Harrisonin vuoden 1984 luksusmersu myynnissä – mukana upea suomalainen yksityiskohta! stara 09:30 22.02

Supertähtien entiset autot ovat pitäneet yleensä hyvin hintansa, sillä niistä


Valtava oranssi pilvi sulki pienen australialaiskylän sisäänsä - ”sellaista näkee yleensä vain elokuvissa” iltalehti 15:34 21.02

Pilven väri johtui myrskyistä. Australian Queenslandissa sijaitsevan pikkukylän Charlevillen taivas oli tiistaina oranssi. Kyläläiset katselivat maisemaa ihmeissään ja latasivat kuvia Twitteriin. Syy erikoisen väriselle taivaalle oli se, että alueella oli voimakkaita ukkosmyrksyjä ja tuulia, jotka levittivät pölyä ja irtomaata ympäriinsä. Luonnonilmiö ei sinänsä ole tavaton, mutta oranssi väri äityi tänä vuonna harvinaisen intensiiviseksi. Kylässä ei nähnyt kauas, sillä pölypeite tukki näkökenttää.


Ugandassa työskennellyt suomalaistoimittaja pitää kuolleen liikemiehen tapausta outona - ”Ugandalaiset ovat myötämielisiä valkoisia kohtaan” iltalehti 05:58 21.02

Ugandassa työskennelleen toimittajan Katariina Laurilan mukaan länsimaalaisia kohdellaan yleensä hyvin Ugandassa. Ugandassa asunut ja työskennellyt toimittaja Katariina Laurila pitää suomalaisen liikemiehen kuolemantapausta poikkeuksellisena. Hänen mukaansa länsimaalaisia kohdellaan Ugandassa yleensä hyvin. Laurila työskenteli uutis- ja tuotantopäällikkönä Ugandan johtavalla uutiskanavalla WBS-Televisionilla vuosina 2004-2007. Hän tuntee Itä-Afrikan hyvin, sillä hän asui Tansaniassa ennen Ugandaan muuttamista.


Murtovaras katseli pornoa perheen tietokoneella – äiti yllätti rysän päältä! stara 18:30 20.02

Murtovarkaudet pyritään yleensä suorittamaan nopeasti, mutta eräällä rikollisella ei vaikuttanut


Viihdelehti Stara.fi stara 18:30 20.02

Murtovarkaudet pyritään yleensä suorittamaan nopeasti, mutta eräällä rikollisella ei vaikuttanut


Olympiakiekko: Missä USA:n tehot? – Slovakialla paikka kiusata iltasanomat 13:56 19.02

USA teki alkusarjassa kolmeen matsiin vain neljä maalia. Noin pieni maalimäärä tietää yleensä vaikeuksia.


Poliisi varoittaa aggressiivisista lomaosakemyyjistä suomalaisten suosimissa turistikohteissa - kauppaa usein mahdoton purkaa iltalehti 09:24 19.02

Poliisi kehottaa varovaisuuteen asioidessa turistikohteissa lomajaksoja tai lomaosakkeita myyvien kaupustelijoiden kanssa. Länsi-Uudenmaan poliisin tietoon on ilmoitettu tapauksista, joissa turistikohteissa lomailevat suomalaiset ovat joutuneet hyvin aggressiivisten myyntiyritysten kohteeksi. Rikoskomisario Viola Ikonen kertoo, että viimeisin poliisin tietoon tullut tapaus sattui Kanarian saarilla. Myyjät kehuvat myyvänsä poikkeuksellisen edullisesti lomajaksoja tai lomaosakkeita. Myyntiä saatetaan tehostaa kuohuviinitarjoilulla tai pienillä lahjoilla. Kohteikseen myyjät valikoivat yleensä iäkkäämpiä, vakavaraisen näköisiä turisteja.


Näin leikkaat hiuksesi eron jälkeen – tietenkin itse stara 20:30 17.02

Parisuhteen päättyminen on yleensä suhteen kummallekin osapuolelle vaikeaa aikaa. Tällöin


Paavali, yhdeksänkymppinen sotaveteraani, palasi grilliyrittäjäksi - teki remontinkin itse! iltalehti 08:34 17.02

Paavali Vartiainen palasi 27 eläkevuoden jälkeen grilli- ja kahvilayrittäjäksi Kajaanin Kauppatorin laidalle. Nyt jo 92-vuotias mies tekee yhä pitkiä työpäiviä. Vartiaisen tavoittaminen on lankapuhelimen varassa. Kännykkää yrittäjällä ei ole. Soittaminen keskellä päivää on ajanhukkaa, sillä silloin Vartiainen on yleensä töissä omassa grillikahviossaan Kajaanin torin laidalla, samassa kiinteistössä, jonka hän itse rakennutti vuonna 1978.


Paljon seksiä harrastavat pettävät muita herkemmin stara 11:00 16.02

Naiset ja miehet pettävät kumppaneitaan keskimäärin yhtä paljon. Yleensä ajatellaan,


Kaksi peräkkäistä kuolemaan johtanutta työtapaturmaa rakennustyömailla - AVI:n ylitarkastaja: ”Tapaturmien määrä ei ainakaan pienene” iltalehti 06:57 16.02

Etelä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun ylitarkastaja Jari Nykänen sanoo, että työtapaturmien taustalla on yleensä aina useampia syitä. Pidemmän päälle työtapaturmat ovat vähentyneet myös rakennustyömailla. Alkuviikko oli työtapaturmatilastojen kannalta murheellinen. Yksi rakennusmies kuoli ja toinen loukkaantui maanantaina Helsingin Kalasatamassa rakennustyömaalla ja tiistaina kuoli yksi rakennustyöntekijä Espoon Sinimäentiellä. Iltalehti on saanut rakennustyöntekijöiltä vinkkejä, joissa valitetaan työturvallisuudesta. Yksi työntekijä kertoo nimettömästi Iltalehdelle, että "läheltä piti" -tilanteet ovat arkipäivää.


Vuoden kekseliäimmät penkkarilakanat: Salen ja Jennin bABIes, lakki yhtä epävarma kuin Kylien raskaus ja tuntematon oppilas iltalehti 16:47 15.02

Penkkarijulisteissa oli tuttuun tapaan meemejä, mutta myös kannanottoja muun muassa koulutuslupaukseen liittyen. Tänään on monen abiturientin vuoden pääpäivä! Tänään nimittäin juhlittiin ja mitä todennäköisimmin juhlitaan edelleen penkkareita. Penkkareiden jälkeen abeilla on yleensä edessään enää ylioppilaskirjoitukset. Lukion oppimäärä on siis suoritettu, joten nyt on syytä juhlaan!


Näkökulma: Patrian selitys ystäväni kuolemaan johtaneesta Uganda-reissusta ei ole uskottava iltalehti 21:51 14.02

Suomalaisen liikemiehen kuolemaan johtaneen tarinan käänteet ovat kuin suuren budjetin Hollywood-elokuvasta, kirjoittaa politiikan toimittaja Tommi Parkkonen. "Tää on tosi poikkeuksellista, koska me ei koskaan toimita näin. Tai siis tässä tapauksessa toimittiin, mutta yleensä ei koskaan tehdä tällä tavalla. Tää oli ainoa poikkeus. Ihan oikeesti." Eli ainoa poikkeus, joka paljastui vain ja ainoastaan siksi, kun sen ainoan poikkeuksen tekijä kuoli epäselvissä olosuhteissa Ugandassa.


Penispuisto hämmentää turisteja lähellä olympialaisia: ”En ole koskaan nähnyt mitään tällaista” iltalehti 23:09 13.02

Haesindangin puisto Etelä-Koreassa tunnetaan paremmin ”Penispuistona”. Se on hedelmällisyyden monumentti, joka on saanut alkunsa kuolleen neitsyen ja kalastajan tarusta. Yleensä paikan päälle ei eksy suuria väkijoukkoja, mutta tunnin ajomatkan päässä kisattavat Pyeongchangin talviolympialaiset ovat tuoneet turisteja ihailemaan myös erikoista puistoa, jossa jopa kirkkaanpunainen majakka on peniksen muotoinen. Pienessä Sinnamin satamakaupungissa sijaitsevassa puistossa on muun muassa miehen sukuelimen muotoisia toteemipaaluja, penkkejä ja tuulikelloja. Samalla muodolla varustettu kanuunakin löytyy. Sen päälle kiipeäminen on kielletty.


Patria-pomo suomalaismiehelle annetusta lupakirjeestä: ”Hyvin poikkeuksellista - harkintakyky petti” iltalehti 22:34 13.02

Patria antoi suomalaismiehelle luvan esitellä AMV-ajoneuvoa, vaikka ei tiennyt mille matkalle tämä oli lähdössä. Valtionyhtiö Patrian mukaan sen normaaleihin toimintatapoihin ei kuulu myöntää sellaisia yhtiön tuotteiden esittelylupia, kuin mitä Ugandassa kuolleen suomalaisen liikemiehen kanssa oli sovittu. - Tämä on ollut erittäin poikkeuksellinen käytäntö. Normaalissa prosessissa maasta tehdään yleensä peruskartoitus, ennen kuin lähdetään minkäänlaista markkinointiaktiivia käynnistämään, Patrian Land-liiketoiminnan liiketoimintajohtaja Mika Kari sanoo Iltalehdelle.


Uutiset