Tornadot riepottelivat Yhdysvaltoja - ihmisiä kuollut talon romahtamiseen ja hukkunut autoihin iltalehti 17:00 25.02

Pyörremyrskyt tekivät pahoja tuhoja Kentuckyssa, Arkansasissa ja Tennesseessä. Kolme tornadoa repi läpi kolme osavaltion sunnuntain vastaisena yönä Yhdysvalloissa. Myrskyt aiheuttivat pahoja tulvia. Kentuckyn osavaltiossa on kuollut ainakin kolme ihmistä, ja Arkansasissa raportoitiin yksi kuolema. Uutisvideoissa ja -kuvissa näkyy, miten ihmisten kodit ovat kärsineet mittavia myrskytuhoja.


Media: Demokraattien FBI-muistio julki – osia sensuroitu MTV 05:47 25.02

Yhdysvalloissa edustajainhuoneen tiedustelukomitea on julkaissut demokraattien FBI-muistion, kertoo yhdysvaltalaismedia. Muun muassa Washington Post kertoo, että muistiosta on peitetty osia.


Demokraattien FBI-muistio julki – puolustaa Venäjä-tutkintaa, kritisoi republikaanien muistiota ”selväksi horjuttamispyrkimykseksi” iltasanomat 00:37 25.02

Kymmensivuinen muistio julkaistiin Yhdysvalloissa lauantaina.


USA:n Kansallinen kivääriyhdistys menettää vauhdilla yrityssponsoreitaan iltalehti 10:46 24.02

Aikaisemmin sai vakuutuksen sen varalta, että sattuu ampumaan jonkun. Yhdysvalloissa Kansallinen kivääriyhdistys (NRA) on yksi maan vaikutusvaltaisimmista järjestöistä. Se on tukenut avokätisesti erityisesti republikaanipoliitikkojen vaalikampanjoita. Näin se on varmistanut sen, että republikaanit eivät äänestä aselakien tiukentamisen puolesta. Vastaavasti suuri määrä isoja yrityksiä on tukenut NRA:ta. On yleistä, että yritykset ovat antaneet alennuksia NRA:n jäsenille.


Näin helposti ”joukkosurmaajan suosikkiaseen” saa hankittua Yhdysvalloissa – ”Kymmenessä minuutissa voit kävellä ulos minkä tahansa kanssa” iltasanomat 07:27 24.02

IS kävi tutustumassa asekauppaan Arizonassa, jonka aselainsäädäntö kuuluu väljimpiin koko Yhdysvalloissa.


Kritiikki NRA:ta vastaan yltyy Yhdysvalloissa – suuryritykset katkovat siteitään aseita lobbaavaan järjestöön MTV 06:48 24.02

Yhdysvalloissa yritykset ottavat etäisyyttä aseenkanto-oikeutta puolustavaan Kansalliseen kivääriyhdistykseen (NRA).


Nainen ajoi auton tahallaan päin Valkoisen talon turvapuomia - Valkoinen talo suljettiin tunniksi iltalehti 02:06 24.02

Yhdysvalloissa Valkoinen talo suljettiin perjantaina noin tunniksi sen jälkeen, kun auto ajoi päin turvallisuuspuomia päin lähellä Valkoista taloa. Asiasta ilmoitti Yhdysvaltain Salainen palvelu. Mediatietojen mukaan autoa ajanut nainen saattaa kärsiä mielenterveysongelmista. Nainen ajoi puomia päin tahallaan, mutta ei päässyt siitä läpi.


Oprah Winfrey laittoi huhuille pisteen: "En missään tapauksessa lähde vuoden 2020 presidenttikisaan" MTV 18:14 23.02

Juontajatähti Oprah Winfrey ei aio asettua ehdolle vuoden 2020 presidentinvaaleissa Yhdysvalloissa. Winfrey tyrmäsi villeinä pyörineet huhut Jimmy Kimmelin keskusteluohjelmassa.


Amerikkalaismies todettiin syylliseksi liki 40 vuoden takaiseen murhaan - kuollut teinityttö löytyi riisuttuna koulun läheltä iltalehti 16:59 23.02

Kuolleen tytön äiti taisteli vuosikausia saadakseen lapsensa tappajan telkien taa. Videolla uhrin perhe kertoo tuomion aiheuttamista tunteista. Yhdysvalloissa on saatu päätös vuosikymmenten taistelulle, kun Mainessa annettiin tuomio 38 vuotta sitten tapahtuneesta henkirikoksesta. Amerikkalaismies Philip Fournier, 57, tuomittiin syylliseksi Joyce McLainin murhaan. Tekijä oli murhan aikaan 19-vuotias, uhri 16-vuotias. Fournier pidätettiin teosta vuonna 2016, ja tuomio annettiin perjantaina.


Mikko Kuustosta käskettiin poistumaan lentokoneesta – joutui tuskaiseen tilanteeseen Yhdysvalloissa: ”Te ette voi tehdä tätä mulle” iltasanomat 14:37 23.02

Mikko Kuustonen saatettiin lentokoneesta ulos uutuusohjelman kuvauksissa. – Pokka petti, Kuustonen kuvailee tilannetta.


Trumpin ex-kampanjaväelle lisää syytteitä MTV 05:38 23.02

Yhdysvalloissa erikoissyyttäjä Robert Mueller on nostanut lisää syytteitä presidentti Donald Trumpin vaalikampanjassa toimineita ex-kampanjapäällikkö Paul Manafortia ja tämän yhteistyökumppania Rick Gatesia vastaan. Asiasta kertoo yhdysvaltalaismedia.


Opettajien liitot torjuvat Trumpin ajatuksen aseistetuista opettajista – opettajat haluavat opettaa MTV 05:14 23.02

Yhdysvalloissa asiantuntijat ja opettajien ammattiliitot eivät niele Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ehdotusta aseistetuista opettajista, kertoo muun muassa ABC News.


Yhdysvalloissa mystisesti kadonneet kahden lapsen äiti ja poikaystävä löytyivät kuolleina - tuleva ex-aviomies teki itsemurhan iltalehti 02:53 23.02

Maanantaina kadonneet Danielle Son ja hänen poikaystävänsä löydettiin kuolleina varhain torstaina aamulla. Danille Son, 22, ja hänen 25-vuotias poikaystävä ja 26-vuotias aviomies katosivat mystisesti maanantaina Illinoisin osavaltiossa Yhdysvalloissa. Poliisin mukaan kadonneiksi ilmoitetut Son ja hänen poikaystävä löydettiin kuolleina torstaina aamulla Illinoisin Rockwood Blackhawk Parkista. Asiasta uutisoi paikallinen uutissivusto Patch. Poliisin mukaan niin ikään maanantaina kadonneeksi ilmoitettu Sonin 26-vuotias tuleva ex-aviomies teki itsemurhan ampuma-aseella. Aviopuolisot eivät enää asuneet yhdessä. Son oli laittanut avioeron vireille 7. helmikuuta. Ex-pariskunnalla oli kaksi lasta, kaksivuotias ja 11-kuukautinen.


Nainen, poikaystävä ja tuleva ex-aviomies katosivat mystisesti Yhdysvalloissa - kaksi taaperoa löytyi kotoa iltalehti 20:50 22.02

Naisen perhe odottaa sydän syrjällään tietoa tyttärestään. Videolla kadonneen naisen isä ja isoäiti kertovat surustaan ja epätietoisuudestaan. Kolme ihmistä katosi maanantaina jäljettömiin Illinoisin osavaltiossa Yhdysvalloissa. Kadonneet ovat 22-vuotias nainen, hänen 25-vuotias poikaystävänsä ja 26-vuotias aviomiehensä. Aviopuolisot eivät enää asuneet yhdessä. Heidän avioeronsa oli vireillä.


Kuvat: Pronssi-Enni palasi iloisena Suomeen - erikoinen lahjatoive kotikaupungille: ”Puhdasta luontoa” iltalehti 17:11 22.02

Enni Rukajärvi palasi ensimmäisenä mitalistina koti-Suomeen Pyeongchangin olympialaisista. - On kyllä hienoa tulla takaisin kotiin, Rukajärvi hymyili Helsinki-Vantaan lentoasemalla ja muistutti reissun pituudesta. Hän kilpaili samalla matkalla jo ennen olympialaisia Yhdysvalloissa ja Japanissa. Aspenin X Gamesissä tammikuussa hän oli olympialaisten tavoin slopestylen pronssipallilla.


Video: Yksi kauhuperheen lapsista pakeni lukitusta huoneesta – sankarimyyjän toiminta pelasti MTV 13:11 22.02

Yhdysvalloissa Arizonassa kauhuperheen salattu elämä paljastui, kun yksi lapsista onnistui pakenemaan.


Naiset eivät meinaa pysyä pystyssä jäisellä tiellä Oklahomassa - taiturointi tallentui videolle iltalehti 12:52 22.02

Sateiden ja pakkasten yhdistelmä sai osavaltiossa aikaan pääkallokelin. Talvi yllätti jalankulkijat Oklahomassa Yhdysvalloissa. Sosiaaliseen mediaan levinneellä videolla näkyy, kuinka kaksi naista yrittää kävellä isojen roskisten kanssa jäisellä tiellä, mutta eteneminen näyttää vaivalloiselta. Toinen naisesta kaatuu taiteiltuaan tiellä useita minuutteja. Keskisessä Yhdysvalloissa sijaitsevassa Oklahoman osavaltiossa sää on käynyt viime päivinä pakkasen puolella. Pienet pakkaset ja sateet ovat helmikuisessa Oklahomassa varsin tavallisia.


WP: Melania Trumpin vanhemmat saivat pysyvän oleskeluluvan USA:ssa - kiitos järjestelmän, jonka Trump haluaa romuttaa iltalehti 08:41 22.02

Ykkösrouvan slovenialaissyntyiset vanhemmat käyttivät todennäköisesti perheenyhdistämisjärjestelmää. Melania Trumpin vanhemmat ovat saaneet pysyvän oleskeluluvan Yhdysvalloissa, kertoo . Lehden mukaan Viktor ja Amalija Knavsille on hyvin todennäköisesti myönnetty oleskelulupa perheenyhdistämisjärjestelmäprosessin avulla. Presidentti Donald Trump on toistuvasti arvostellut kovin sanoin perheenyhdistämisjärjestelmää ja haluaa lopettaa sen, vaikka hänen vaimonsa perheineen ovat maahanmuuttajia. Slovenialainen Melania - omaa sukua Knavs, jonka hän muutti muotoon Knauss - sai Yhdysvaltain kansalaisuuden vuonna 2006 mentyään Trumpin kanssa naimisiin vuotta aiemmin.


Valkoisen talon viranomainen: USA harkitsee lisäpakotteita Venäjälle MTV 06:10 22.02

Yhdysvalloissa Valkoinen talo punnitsee lisäpakotteiden asettamista Venäjälle, sanoo korkea hallinnon viranomainen uutistoimisto AFP:lle.


Raportti: Viharyhmien määrä kasvoi Trumpin ensimmäisen presidenttivuoden aikana USA:ssa MTV 05:31 22.02

Yhdysvalloissa viharyhmien määrä on kasvanut koko maan laajuisesti Donald Trumpin ensimmäisen presidenttivuoden aikana, ilmenee tuoreesta raportista.


Uutiset