Trumpin maahantulokielto torpattiin jälleen - Tuomari: Kärsii samoista ongelmista kuin edellinen iltalehti 05:26 18.10

Yhdysvalloissa havaijilainen liittovaltion tuomari on päättänyt osittain jäädyttää presidentti Donald Trumpin tuoreimman maahantulokiellon täytäntöönpanon. Kiellon oli määrä astua voimaan varhain keskiviikkoaamuna. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on määrännyt kautensa aikana tähän mennessä kolme maahantulokieltoa, joista jokaisen toimeenpano on lopulta estetty tuomioistuimessa. Maahantulokielto erosi aiemmin helmikuussa voimaan asetetusta ja sittemmin hylätystä toisesta kiellosta, joka koski Libyaa, Syyriaa, Sudania, Irania, Jemeniä ja Somaliaa. Päätöstä nimitettiin laajasti muslimikielloksi, koska se koski kuutta muslimienemmistöistä valtiota. Uusi kielto olisi vaikuttanut myös Venezuelaan, Tšadiin ja Pohjois-Koreaan. Sudania ei uudessa maahantulokiellossa mainittu. Tuomarin päätös ei kuitenkaan jäädytä Venezuelalle ja Pohjois-Korealle asetettuja matkustuskieltoja.


Amerikkalaisäiti tappoi kaksi lastaan paistamalla uunissa iltalehti 12:04 17.10

Pojat olivat 1- ja 2-vuotiaita. 24-vuotiasta Atlantassa Yhdysvalloissa asuvaa neljän lapsen äitiä syytetään kahden nuorimman lapsensa surmaamisesta. Äiti laittoi 1- ja 2-vuotiaat lapset uuniin ja pisti uunin päälle. Sen jälkeen hän lähetti lasten muualla asuvalle isälle videon jälkitilanteesta, jossa palaneet lapset olivat lattialla. Isä hälytti välittömästi poliisit.


Floridan kuvernööri julisti poikkeustilan valkoisen ylivallan kannattajan puheen takia iltalehti 07:15 17.10

Richard Spencerin on määrä puhua torstaina Floridan yliopistolla. Yhdysvalloissa Floridan kuvernööri Rick Scott julisti maanantaina poikkeustilan valkoista ylivaltaa kannattavan Richard Spencerin puheen takia. Asiasta muun muassa uutisoivan Washington Postin mukaan Spencerin on määrä puhua torstaina Floridan yliopistolla. Spencer oli mukana järjestämässä äärioikeiston Charlottesvillessä elokuussa pitämää mielenosoitusta, joka päättyi väkivaltaisuuksiin, asiasta myös uutisoiva NBC News kertoo. Yksi nainen sai surmansa, kun auto ajoi vastamielenosoittajien joukkoon äärioikeistolaisten ja heitä vastustaneiden mielenosoittajien yhteenottojen aikana.


HS: Suomen Fanta on laimeampaa kuin Italiassa, Mars-patukassa on vähemmän suklaata kuin Yhdysvalloissa iltasanomat 10:32 16.10

Suomen Fantassa on vähemmän appelsiinimehua kuin Italiassa ja Mars-patukassa on vähemmän suklaata kuin Yhdysvalloissa, Helsingin Sanomat havaitsi.


Yhdysvalloissa koulupiiri kielsi klassikkoromaanin - järkytti oppilaita liikaa iltalehti 06:16 16.10

Yhdysvalloissa Mississippin osavaltiossa koulupiiri poisti yhdysvaltalaiskirjailija Harper Leen klassikkoromaanin Kuin surmaisi satakielen opetussuunnitelman mukaiselta lukulistalta, koska se järkytti oppilaita liian paljon. Kuin surmaisi satakielen -romaani käsittelee muun muassa rotujen välistä epätasa-arvoa Yhdysvalloissa. Mississippin Biloxin piirikunnan koulujen verkkosivuilla Leen kirjan todetaan opettavan oppilaille, että myötätunto ja empatia eivät ole riippuvaisia rodusta tai koulutustasosta.


Jo 40 kuollut, satoja kateissa Kalifornian maastopaloissa iltalehti 18:16 15.10

Yli 10 000 palomiestä yrittää saada valtavat maastopalot hallintaansa. Kalifornian maastopalot jatkuvat Yhdysvalloissa. Liekit ovat surmanneet varmasti jo 40 ihmistä ja useita satoja on kateissa, uutistoimistot kertovat. Viranomaiset uskovat, että valtaosa kadonneista on elossa. Enemmistö kuolleista on iäkkäitä, nuorin on 14-vuotias. - Tämä on yksi suurimmista tragedioista, mitä Kalifornia on kohdannut, kuvernööri Jerry Brown sanoi vierailtuaan kylässä, joka oli palanut maan tasalle.


Uutiset