Trump mahdollisuudesta rajoittaa asekauppaa Saudi-Arabiaan: Yhdysvallat rankaisisi sillä itseään iltasanomat 03:59 14.10

Presidentti Donald Trumpilta kysyttiin mahdollisuudesta rajoittaa asekauppaa Yhdysvalloissa asuneen toimittajan katoamisesta epäillyn Saudi-Arabian kanssa.


WP: Yhdysvallat harkitsee uusia toimia, joiden seurauksena siirtolaislapset voisivat päätyä eroon vanhemmistaan iltasanomat 04:10 13.10

Yhdysvalloissa presidentti Donald Trumpin hallinto harkitsee uusia toimia, joiden seurauksena siirtolaislapsia saatettaisiin jälleen erottaa vanhemmistaan Yhdysvaltain ja Meksikon rajalla.


Turkki vapautti amerikkalaispastorin – Lakimies: Hän palannee Yhdysvaltoihin MTV 17:06 12.10

Turkki on vapauttanut yli kaksi vuotta vangittuna olleen amerikkalaispastorin Andrew Brunsonin Tapaus oli kiristänyt Turkin ja Yhdysvaltojen välejä. Yhdysvallat oli esimerkiksi määrännyt Turkille talouspakotteita.


Turkki saattaa vapauttaa yli kaksi vuotta vangittuna olleen amerikkalaispastorin iltasanomat 09:28 12.10

Vankeus sai Yhdysvallat asettamaan talouspakotteita ja lupaamaan lisää, jos vuodesta 2016 lähtien vangittuna ollutta pastoria ei vapauteta.


Yhdysvallat uhkaa lopettaa jälleenrakennusavun, jos iranilaiset joukot eivät vetäydy Syyriasta MTV 10:52 11.10

Yhdysvallat kieltäytyy kaikesta ylimääräisestä jälleenrakennusavusta sodan repimään Syyriaan niin kauan kuin iranilaiset joukot ovat maassa, Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeo sanoo.


Yhdysvallat uhkaa lopettaa jälleen­rakennus­avun, jos iranilaiset joukot eivät vetäydy Syyriasta iltasanomat 05:24 11.10

Yhdysvallat kieltäytyy kaikesta ylimääräisestä jälleenrakennusavusta sodan repimään Syyriaan niin kauan kuin iranilaiset joukot ovat maassa, Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeo sanoo.


Yhdysvallat järkyttyi juhlalimusiinin kolarista: Turmapaikka tiedettiin ongelmalliseksi – ”20 ihmishenkeä menetettiin pahassa risteyksessä” iltasanomat 08:25 08.10

Turman limusiini kuljetti syntymäpäiville osallistunutta seuruetta.


Trumpin tullisodassa häviäisi Yhdysvallat – Suomen Pankilta kaksi skenaariota uusisuomi 12:30 04.10

Jos Yhdysvallat ryhtyy tullisotaan kauppakumppaniensa kanssa, supistaisi se koko maailman taloutta, selviää Suomen Pankin laatimista skenaarioista.


Viron suurlähettilään tehtävästä eronnut amerikkalaisdiplomaatti avautui ratkaisunsa syistä: "En enää voinut tukea Trumpin politiikkaa" iltasanomat 03:44 04.10

Ex-suurlähettilään mielestä Yhdysvallat tekee karmean virheen vähätellessään liittolaisiaan.


Haagin kansainvälinen tuomioistuin vaatii Yhdysvaltoja perumaan Iran-pakotteita iltasanomat 23:15 03.10

Yhdysvallat asetti elokuun alussa voimaan osan pakotteista, joista se oli aiemmin luopunut.


Haagin kansainvälinen rikostuomio­istuin vaatii Yhdysvaltoja perumaan Iran-pakotteita iltasanomat 12:57 03.10

Yhdysvallat palautti elokuussa voimaan pakotteita, joista se oli jo luopunut.


Yhdysvaltain Nato-edustaja: Venäjä rikkoo sopimuksia rakentamalla ballistisia ohjuksia iltasanomat 07:44 03.10

Yhdysvallat sanoo yrittäneensä useasti kertoa Venäjälle, että sen sopimusrikkomukset ovat tiedossa.


Trump vihjailee jatkavansa uhittelevaa neuvottelutaktiikkaa myös tulevissa kauppaneuvotteluissa MTV 06:02 02.10

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin mukaan muiden maiden johtajat ottavat Yhdysvallat kauppaneuvotteluissa tosissaan vain, jos Yhdysvallat uhkaa katkaista taloudelliset suhteensa niiden kanssa.


Kanada ja Yhdysvallat pääsivät sopuun vapaakauppasopimus Naftasta MTV 06:57 01.10

Kanada ja Yhdysvallat ovat päässeet sopimukseen vapaakauppasopimus Naftasta, kertovat Washington Post ja kanadalainen Globe and Mail.


Neuvottelulähteet: Kanada ja Yhdysvallat pääsivät sopuun vapaakauppasopimus Naftasta MTV 05:39 01.10

Kanada ja Yhdysvallat ovat päässeet sopimukseen vapaakauppasopimus Naftasta, kertovat Washington Post ja kanadalainen Globe and Mail.


Suomessa vieraillut professori: Yhdysvaltojen pitää pysyä maailman johtajana – Trump on sekoittanut pakkaa 7 eri tavalla iltasanomat 22:51 29.09

Maailma on vähemmän sekava paikka, jos Yhdysvallat on sen ratissa, sanoo amerikkalaisprofessori.


Kommentti: Tuomarin itkunsekainen todistus paljasti taas, kuinka syvälle Yhdysvallat on vajonnut iltasanomat 14:42 28.09

Yhdysvaltoja ulkoa päin tarkkailevien olisi hyvä ottaa opiksi, ettei vastaava heimosota ala muuallakin, kirjoittaa Ilta-Sanomien ulkomaanuutisten tuottaja Jari Alenius.


Niinistö: Trumpin turvallisuusneuvonantaja Bolton hyvin perillä arktisista kysymyksistä iltasanomat 23:33 27.09

Niinistön mukaan Yhdysvallat ymmärtää Suomen sanoman arktisen alueen suojelun tärkeydestä.


Maailman kallein asejärjestelmä: Yhdysvallat käytti F-35-hävittäjää ensimmäistä kertaa taistelussa iltasanomat 22:14 27.09

Suomen ilmavoimien seuraavaksi hävittäjäksi ehdolla olevaa F-35-häivehävittäjää on käytetty ensimmäistä kertaa taistelutoimissa Afganistanissa.


Video: Trump tarttui ensimmäistä kertaa nuijaan YK:n turvaneuvoston puheenjohtajana iltasanomat 18:31 26.09

Yhdysvallat kertoi alun perin, että Trumpin johtamassa kokouksessa keskitytään Iraniin, mutta myöhemmin agendan ilmoitettiin laajentuvan myös ydinaseiden ja muiden joukkotuhoaseiden rajoittamiseen yleisesti.


käännettiin englanniksi kannustusta ja taksikuskin kimppuun Taksi

Uutiset