Lukijat kertovat: Kaksi ambulanssia kävi toteamassa, että eivät tee mitään - Vasta kolmas ambulanssi vei sairaalaan iltalehti 07:20 25.02

Lukijamme kertovat jopa hengenvaarallisista tilanteista, joissa oli vaikeuksia saada sairastuneelle kuljetus ambulanssilla sairaalaan. Perheenjäseneni yritti soittaa itselleen ambulanssikyytiä kaksi kertaa tuloksetta, kun makasi selkäkivuissa lattialla. Hän ei päässyt nousemaan vaan ryömi lattiaa pitkin. Kaksi ambulanssia kävi toteamassa, että eivät tee mitään. Lopulta kun kuulin asiasta soitin itse hätäkeskukseen ja kysyin, kuka on vastuussa toisella paikkakunnalla asuvan perheenjäseneni kuolemasta, jos eivät toimita sairaalaan. Pyysin virkailijan ja kuskien nimiä. Vasta tässä vaiheessa potilas haettiin sairaalaan. Välilevyn pullistuma, suoraan leikkauspöydälle. Lisäksi virtsarakko oli kärsinyt siitä, ettei päässyt vessaan. Kolmantena yllätyksenä oli keuhkoveritulppa. Kuolema olisi ollut varma, jos en olisi auttanut sairaalaan. Kyseessä on vasta nelikymppinen ihminen. Ihmisarvoista hoitoa?


Ensihoitoalan liiton varapuheenjohtaja: Ambulanssia ei soiteta nykyisin liian herkästi - ”Hätään on vastattava” iltalehti 07:19 25.02

Suomen Ensihoitoalan liiton toisen varapuheenjohtajan Piia Kokon mielestä ensihoito ei käy koskaan turhaan potilaan luona. Ensihoitajat kohtaavat nykyisin yhä valveutuneempia ja myös vaativampia potilaita, sanoo Suomen Ensihoitoalan liiton varapuheenjohtaja Piia Kokko. Kokko pitää sitä myös hyvänä asiana.


Sängynlämmittimen kärähdys aiheutti vaaratilanteen Espoossa – asukas raahasi liekehtivän patjan pihalle MTV 07:17 25.02

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos sai viime yönä juuri ennen vuorokauden vaihtumista hälytyksen Espoosta, jossa sängynlämmittimen kärähdys aiheutti vaaratilanteen.


Merkel ja Macron keskustelevat tänään Putinin kanssa - aiheena Syyrian tilanne ja tulitauon toimeenpano iltalehti 07:12 25.02

Saksan liittokansleri Angela Merkelin ja Ranskan presidentti Emmanuel Macronin on määrä keskustella tänään Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa Syyriasta. Kolmikon välisestä keskustelusta ilmoitettiin pian sen jälkeen, kun YK:n turvallisuuskokous oli yksimielisestä äänestänyt 30 päivää kestävän tulitauon puolesta. Merkel, Macron ja Putin keskustelevat tulitauon toimeenpanosta ja poliittisista keinoista, joita vaaditaan kestävän rauhan saamiseksi Syyriaan, Macronin kanslia ilmoittaa.


Demokraatit julkaisivat FBI-muistionsa - kumoaa republikaanien muistion väitteet, puolustaa Venäjä-tutkintaa iltalehti 07:11 25.02

Yhdysvaltain edustajainhuoneen tiedustelukomitean demokraatit julkaisivat lauantaina oman FBI-muistionsa vastatoimena republikaanien helmikuun alussa julkaisemalle FBI-muistiolle. Yhdysvaltain kongressin edustajainhuoneen tiedustelukomitea puolsi demokraattien FBI-muistion julkaisemista jo 6. helmikuuta, mutta Donald Trump ei suostunut poistamaan sen salaisuusluokitusta. Trump oli aiemmin antanut luvan julkistaa tiedustelukomitean republikaanien muistion, joka hänen mielestään puhdisti hänet epäilyksistä Venäjä-tutkinnassa. FBI ja oikeusministeriö vastustivat republikaanien muistion julkaisemista.


Muistatko vielä Pyhimyksen? Roger Moore teki läpimurron – myös toinen yllättävä asia nousi suosioon iltasanomat 07:10 25.02

1960-luvun suosikkisarja Pyhimys oli Roger Mooren läpimurto ja tie kohti Bond-rooleja.


Talvitestien kuumimmat kysymykset: Onko Mersulla yhä nopein auto – pysyykö Ferrari kehityksen kelkassa? MTV 07:00 25.02

Ferrari saattaa olla jäämässä Mercedeksen lisäksi myös Red Bullin vauhdista formula ykkösten kaudella 2018, ounastelee C Moren F1-selostaja Niki Juusela.


Talvitestien kuumimmat kysymykset: Nouseeko McLaren takaisin huipulle? MTV 07:00 25.02

Fernando Alonson päästäminen F1-kauden ohessa WEC-sarjan kestävyyskisoihin on merkki McLaren-tallin epäammattimaisesta johtamisesta, sanoo C Moren F1-selostaja Niki Juusela, joka ei usko tiimin nousevan vielä takaisin suurten tallien joukkoon.


"Naisleijonia yritettiin torpedoida kaikista suunnista kaikin keinoin" – pronssiluotsi suorapuheisena MTV 06:31 25.02

Naisleijonat ympäröi Pyeongchangin olympialaisten aikaan tavallista suurempi julkinen hulabaloo. Tiukkasävyistä keskustelua suomalaisen naiskiekon tilasta kävivät median välityksellä varsinkin päävalmentaja Pasi Mustonen ja hyökkääjä Venla Hovi.


Halo-debaatti ihmetyttää Alonsoa: "Mitään väittelyä ei tulisi olla" MTV 06:30 25.02

Formula ykkösissä kisaavan McLaren-tallin kuljettaja Fernando Alonso ihmettelee halo-turvakaaren ympärillä yhä vellovaa keskustelua.


NHL-legendojen seassa! Rajapyykin rikkonut Patrik Laine mukaan harvinaiseen joukkoon MTV 05:51 25.02

Jääkiekkoliiga NHL:ssä Winnipeg Jetsin suomalaishyökkääjä Patrik Laine sai myös tällä kaudella täyteen 30 tehtyä maalia, kun hän ylitti kyseisen rajapyykin Suomen aikaan sunnuntain vastaisena yönä ottelussa Dallas Starsia vastaan.


Tulikuuma Patrik Laine tykitti itsensä NHL-legendojen joukkoon iltasanomat 05:36 25.02

Patrik Laine nousee kohisten NHL:n maalipörssissä.


Venäjän lippu ei liehu Etelä-Korean olympialaisten päättäjäisissä - Jelena Välbe pettyi päätökseen iltalehti 05:10 25.02

Kansainvälinen olympiakomitea äänesti sunnuntaina yksimielisesti pitää voimassa Venäjää koskevan kilpailukiellon Etelä-Korean talviolympialaisten päättäjäisissä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että neutraalin lipun alla kilpailleet venäläisurheilijat eivät saa päättäjäisissäkään marssia Venäjän lipun alla. KOK:n johtokunta oli aiemmin suositellut, että kilpailukieltoa ei poistettaisi ennen päättäjäisiä.


Patrik Laine tykitti Kari Lehtosen vaihtoon - Jetsin suomalaistähti iski kaksi maalia ja nousi harvinaiseen joukkoon iltalehti 05:02 25.02

Winnipeg Jets haki maukkaan voiton Dallas Starsista. Vaikka Stars aloitti maalinteon, Jets vyöryi Dallasissa vakuuttavaan voittoon maalein 5-3. Jetsin suomalaistähti Patrik Laine jatkoi hurjaa virettään laukomalla Jetsin neljännen ja viidennen maalin. Osumiensa ansiosta Laine rikkoi taas 30 maalin rajapyykin nostamalla kauden maalimääränsä 31 osumaan. Viime kaudella Laine viimeisteli 36 maalia.


Rajapyykki rikki! Patrik Laine hirmuvedossa NHL:ssä MTV 03:46 25.02

Jääkiekkoliiga NHL:ssä Winnipeg Jetsin suomalaishyökkääjä Patrik Laine saavutti 30 maalin rajapyykin, kun Suomen aikaan sunnuntain vastaisena yönä Jets kohtasi vierasottelussa Dallas Starsin.


Patrik Laine saavutti rajapyykin NHL:ssä – sysäsi suomalaisvahdin vaihtoon MTV 03:46 25.02

Jääkiekkoliiga NHL:ssä Winnipeg Jetsin suomalaishyökkääjä Patrik Laine iski kauden 30. osumansa, kun yön kierroksella Jets kohtasi vierasottelussa Dallas Starsin.


AFP: Macron ja Merkel keskustelevat Putinin kanssa Syyrian tulitauon täytäntöönpanosta – ”Tarvitaan poliittinen tiekartta” iltasanomat 02:22 25.02

YK:n turvallisuusneuvosto äänesti lauantaina 30 päivän tulitauosta.


Lentoyhtiöt Delta ja United katkaisevat siteet Kansalliseen kivääriyhdistykseen iltasanomat 00:42 25.02

Yritykset eivät ole linkittäneet päätöstään suoraan Floridan tämän kuun kouluampumiseen.


Uutiset