WWF: Ilmastonmuutos uhkaa paikoin puolta kasvi- ja eläinlajeista iltasanomat 00:09 14.03

Ilmastonmuutos uhkaa puolta kasvi- ja eläinlajeista maailman luonnoltaan arvokkaimmilla alueilla, varoittaa WWF:n tuore raportti.


WWF:n raportti karua luettavaa elämän hiipumisesta maapallolla MTV 00:01 14.03

WWF:n teettämän raportin mukaan jopa puolta kasvi- ja eläinlajeista voi vuosisadan loppuun mennessä uhata paikallinen sukupuutto Amazonin ja Galapagoksen kaltaisilla ainutlaatuisilla alueilla, jos kasvihuonekaasupäästöjen kasvua ei pystytä hillitsemään.


WWF:n huolestuttava raportti: Ilmanmuutos uhkaa jopa puolta kasvi- ja eläinlajeista luonnoltaan arvokkaimmilla alueilla iltalehti 22:37 13.03

Amazon, Madagaskar, Lounais-Australia... raportin mukaan nämä alueet kärsivät ilmastonmuutoksesta tuntuvasti. Kansainvälisen ympäristöjärjestö WWF:n teettämän raportin mukaan Amazonin alue, Miombon metsät eteläisessä Afrikassa ja Lounais-Australia kärsivät eniten ilmastonmuutoksesta. Jopa puolta Galapagoksen ja Amazonin kaltaisten luonnoltaan ainutlaatuisten alueiden kasvi- ja eläinlajeista voi uhata sukupuutto. Tutkijat selvittivät ilmastonmuutoksen vaikutuksia eri eläin- ja kasvilajeihin luonnoltaan monimuotoisimmilla ja eläimistöltään rikkaimmilla alueilla. Eläimiä ja kasveja oli lähes 80 000 ja alueita 35. Tutkimuksessa tarkasteltiin erilaisia ilmastoennustuksia: yhdessä ääripäässä on kasvihuonekaasupäästöjen kasvun tulevaisuus nykyisellä kulutuksella ja toisessa päästöjen rajoittaminen Pariisin ilmastosopimuksen tasolle.


Yhdysvalloissa toinenkin jauhekirje-tapaus – ympäristöjärjestö WWF sai epäilyttävää postia MTV 06:03 14.02

Washingtonissa poliisi ja paloviranomaiset hälytettiin eilen Kansainvälisen ympäristöjärjestö WWF:n toimistolle sinne lähetetyn epäilyttävän paketin vuoksi.


Saimaannorpan pesintää autetaan taas apukinoksin MTV 15:53 16.01

Saimaannorpan pesintää autetaan tänäkin talvena apukinoksilla. Kyseessä on jo viides peräkkäinen talvi, kun metsähallitus kinostaa lunta yhdessä vapaaehtoisten ja Maailman luonnonsäätiön WWF:n kanssa.


Uutiset