WRC-huippulupaus Kalle Rovanperä, 19, muutti pois Suomesta – "Helpottaa todella paljon"

MTV 20:00 30.05

Suomen tämän hetken kirkkain rallilupaus Kalle Rovanperä, 19, odottelee yhä WRC-kauden jatkumista. Koronaviruspandemia sekoitti Rovanperän tulokaskauden rallin ylimmässä luokassa. Tuoreeltaan Rovanperä on päässyt ajohommiin kotioloissaan.


WRC-tähdeltä raju väite tallinsa toiminnasta – "Olen hävinnyt sen takia MM-tittelin"

MTV 19:23 29.05

Hyundain Thierry Neuville tietää, miltä tuntuu jäädä hopealle rallin MM-sarjassa. Belgialaiskuski on nimittäin urallaan viisi kertaa joutunut tyytymään kakkostilaan pitkän kauden jälkeen.


Musta ”jäätelöauto” hämmentää – soittaa lapsille death metalia

stara 09:20 28.05

Yhdysvaltojen Minneapolisissa liikkuu musta jäätelöauto. Kyseessä Matt Petersonin omistama Hell


Viihdelehti Stara.fi

stara 09:20 28.05

Yhdysvaltojen Minneapolisissa liikkuu musta jäätelöauto. Kyseessä Matt Petersonin omistama Hell


MM-rallit vaihtuivat ajosimulaattoriin, mutta Teemu Suninen on silti kova kilpailija – "Vaikka se on tietokonepeli, haluan aina voittaa"

yle 06:28 27.05

26-vuotias WRC-tähti kilpailee yli sadan muun kuljettajan kanssa digitaalisen rata-autoilun suomenmestaruudesta.


WRC-tähti paljastaa: Tommi Mäkisellä oli isot verkot vesillä – "Totta kai hän yritti saada minut"

MTV 11:25 21.05

Tommi Mäkisen johtama Toyotan rallitalli jäi tyhjän päälle viime lokakuussa, kun MM-tittelin varmistanut Ott Tänak loikkasi Hyundain tiimiin.


Virossa huima rallisuunnitelma – WRC-kuljettajat erikoiskokeille heinäkuussa?

MTV 15:46 19.05

Viron autourheiluliitto tiedotti tiistaina, että se aikoo järjestää kansainvälisen tason rallin heinäkuun loppupuolella.


Tommi Mäkiseltä tyrmäys rallin MM-sarjan kunnianhimoiselle tavoitteelle

MTV 13:59 18.05

Kansainvälinen autoliitto FIA on kaavaillut, että seuraavan sukupolven WRC-ralliautot maksavat huomattavasti nykyisiä vähemmän. Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen ei usko näihin suunnitelmiin.


Tommi Mäkisen tiluksilta tihkuu pahaa enteileviä tietoja muille WRC-talleille – "Se on todella lähellä"

MTV 13:48 15.05

Tommi Mäkisen johtaman Toyota-tallin uuden GR Yaris -auton testiohjelmaan tuli reilu kuukausi sitten takapakkia, kun FIA kielsi talleilta koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi testaamisen aina toukokuun loppuun saakka. Tuoreet tiedot kuitenkin kertovat, että testikielto on uuden Toyotan menestysmahdollisuuksia ajatellen pelkkä hidaste, ei este.


Esapekka Lappi vertailee kolmea WRC-autoa – yksi erosi selvästi muista

MTV 21:50 14.05

M-Sport Fordin Esapekka Lappi on ajanut reilun puolentoista vuoden sisään peräti kolmella eri WRC-ralliautolla kilpaa.


Jari-Matti Latvalalta paljastus WRC-autosta, jota ei koskaan nähty MM-ralleissa

MTV 07:28 13.05

Volkswagen Motorsport kehitti vuodeksi 2017 WRC-auton, jonka kilpailukyky jäi ikuiseksi arvoitukseksi.


Toyotan uudelta WRC-tähdeltä kehut Tommi Mäkiselle

MTV 20:05 11.05

Elfyn Evans jätti tutun ja turvallisen M-Sport Ford -tallin viime MM-rallikauden päätteeksi ja tarttui Toyotan tarjoamaan tilaisuuteen.


Tommi Mäkinen jyrähti, esitti oman näkemyksensä tulevaisuuden ralliautoista: ”Kuin kuuraketti sorateillä”

iltalehti 18:08 06.05

Toyotan rallipomo haluaa vuoden 2022 sääntöuudistusten pitävän fanien mielenkiinnon yllä. Toyotan WRC-tallin johtaja Tommi Mäkinen haluaa rallin MM-sarjan huomioivan uusia autoja koskevissa säännöissä niiden vaikutuksen fanien fanien mielenkiintoon. Nelinkertaisen maailmanmestarin mukaan tärkeämpää on auton visuaalinen ulkonäkö kuin konepellin alla olevat tekniset hienoudet. Kansainvälinen autoliitto FIA on työntämässä rallin MM-sarjaa kohti vihreämpiä arvoja. Lajiliiton haluna on iskeä autoihin hybridivoimanlähteet, jotka palvelisivat paremmin siviiliautoilun nykytrendiä.


Fanit äänestivät: Carlos Sainz on kaikkien aikojen rallikuljettaja – pyyhkäisi Tommi Mäkisen tieltään

iltalehti 15:29 05.05

Sinivalkoisten sorateiden sankareiden määrästä kertoo paljon se, etteivät kaikki mahtuneet edes listalle. Carlos Sainz on äänestetty WRC:n faniäänestyksessä kaikkien aikojen rallikuljettajaksi. El Matador päihitti finaaliäänestyksessä yhdeksänkertaisen maailmanmestarin ja entisen tallikaverinsa Sébastien Loebin. Sainz sai ratkaisevassa äänestyksessä 57,28 prosentin äänisaaliin. Kaikkiaan finaalissa äänesti 80 000 rallifania.


Rallitähdeltä paljastus – oli lopettaa uransa vuonna 2013: "Ensin sain p***aa niskaani ja sitten voitin"

MTV 11:55 02.05

Hyundain WRC-kuljettaja Dani Sordo täyttää 37 vuotta lauantaina.


WRC:ssä tapahtuu: Portugalin MM-ralli peruttu – kisalla valtavia taloudellisia vaikutuksia

MTV 16:37 30.04

Portugalin MM-ralli on peruttu kokonaan koronaviruspandemian vuoksi.


Kalle Rovanperä -fanien kysymys sai Tommi Mäkisen vaikeuksiin – Toyota-pomo kaivoi takataskustaan todellisen ässän: "Miksi ei, sellaista ei ole koskaan nähty"

MTV 06:00 28.04

Rallisivusto DirtFish keräsi lukijoiltaan kysymyksiä, joita nämä halusivat esittää kolmen WRC-tallin päälliköille. Joulu koitti lauantaina, kun M-Sportin Richard Millener, Hyundain Andrea Adamo ja Toyotan Tommi Mäkinen oli tavoitettu vastaamaan kysymyksiin etäyhteyden välityksellä.


MM-rallin muutoksiin liittyy Jari-Matti Latvalan kannalta kiehtova näkymä – Sébastien Loeb aloitti vallankumouksen, joka vaikuttaa yhä: "Siihen kiinnitettiin huomiota aika tavalla"

MTV 06:47 25.04

FIAn maaliskuussa läpi nuijimat päätökset rallin MM-sarjan tulevaisuudesta heikentävät autojen suorituskykyä. WRC-luokka tunnetaan vuodesta 2022 alkaen Rally1-luokkana, ja siinä käytettävät autot ovat huomattavasti lähempänä pykälää pienempiä R5-autoja kuin nykyiset WRC-autot. Uusilla autoilla on ajettava hieman eri tavalla kuin nykyisillä.


Argentiinan ralli peruttiin – kuljettajat kilpailevat nyt WRC 8 -rallipelissä

stara 12:30 22.04

Kansainvälisen autourheiluliitto FIA:n nuorten kuljettajien mestaruus ratkaistaan huomenna 23. huhtikuuta


Tommi Mäkisen tiimi sai tylyn vastauksen ja kolauksen ensi kauteen

iltalehti 12:11 17.04

Toyotalle ei suotu erioikeutta tämän kauden testiajojen suhteen. Kansainvälinen autoliitto FIA on evännyt Toyotalta luvan jatkaa uuden GR Yaris WRC -auton testaamista. Päätös on kova kolaus japanilaismerkille. DirtFish-sivuston mukaan FIA ei antanut Toyotalle poikkeuslupaa jatkaa ensi kaudeksi tarkoitetun uuden auton kehitystyön jatkamiseksi. Koronaviruksen vuoksi WRC-tallien ajohommat on pistetty jäihin ainakin toukokuun loppuun saakka.


Hot topics