Putinilla ei ole todellista haastajaa - vastaehdokkaita on kuitenkin toistakymmentä iltalehti 08:18 18.01

Käytännössä Venäjän presidentti Vladimir Putinilla ei ole varteenotettavaa haastajaa, mutta kannattajien allekirjoituksia kerää useampi vastaehdokas. Kommunistisen puolueen ehdokas Pavel Grudinin on suosittu YouTubessa. Jos video ei aukea, löydät sen myös .


Kremlin mukaan Putin on ”täysin terve”, eikä sitä tarvitse todistaa iltasanomat 18:50 17.01

Venäjällä ei ole tarvetta Vladimir Putinin virallisten terveystietojen julkaisuun, Kremlin lehdistöpäällikkö sanoi.


Kreml: Putin on terve kuin pukki, sitä ei tarvitse virallisesti todistella iltalehti 15:10 17.01

Venäjä reagoi Yhdysvaltain presidentin terveystarkastukseen julistamalla, että myös Vladimir Putin on täysin terve. Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin terveystarkastuksen viralliset tulokset tulivat eilen tiistaina. Valkoisen talon lääkärin mukaan Trumpin yleinen terveydentila on erinomainen. Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov kiirehti myös vakuuttamaan, että Venäjän presidentin Vladimir Putinin terveys on erinomaisella mallilla.


Putinin kootut tempaukset: Venäjän presidentti nähty usein ilman paitaa ja erilaisten vempeleiden kanssa iltalehti 06:06 17.01

Venäjän presidentti Vladimir Putin ei ole aiemmin ujostellut näyttäytyä ilman paitaa tai moottoripyöräjengin kanssa ajelulla. Videolla Putinin kootut tempaukset. Syyskuussa 2012 Putin lensi moottoroidulla riippuliitimellä ja saattoi kurkiparven syysmuutolle. Venäjän televisio näytti kuvaa Putinista liitämässä Siperian taivaalla lintujen joukossa. Tempaus liittyi hankkeeseen, jossa Siperiassa kasvatettuja uhanalaisia kurkia päästettiin vapaaksi luontoon. Putin ja riippuliidin esittivät jättiläislintua, jonka tehtävänä oli ohjata linnut muuttomatkalle kohti Keski-Aasiaa.


Imagon muutos: Putin ei enää lennä kurkien kanssa, vaan sytyttää kynttilän kirkossa iltalehti 06:00 17.01

Venäjän presidentti Vladimir Putin korostaa perinteisiä arvoja, ja siinä oiva väline on ortodoksikirkko. Videolla Putinin machoesiintymisiä vuosien varrelta. Kaikki todennäköisesti muistavat tiikeriä nukutusnuolella ampuvan, paidatta ratsastavan tai kurkien kanssa lentävän Putinin. Venäjän presidentti Vladimir Putin on luonut määrätietoisesti itsestään kuvaa voimakkaana, viriilinä ja nuorekkaana presidenttinä, ja hetken myös pääministerinä.


Sauli Niinistöllä ei ole Vladimir Putinin kännykkänumeroa: ”Meidän kabineteilla on hyvä yhteys” iltalehti 07:27 13.01

Presidentti Sauli Niinistöllä ja Venäjän presidentti Vladimir Putinilla on tapana keskustella toistensa kanssa puhelimessa. Aivan kädenkäänteessä se ei kuitenkaan käy. Presidentti Tarja Halosella on tunnetusti hyvin läheiset välit Putiniin, mutta Niinistön ja Putinin välit ovat asteen verran virallisemmat. Siltä se ainakin vaikuttaa. Niinistöllä ja Putinilla on kuitenkin tapana keskustella toistensa kanssa puhelimessa. Iltalehti kysyi Niinistöltä, miten hän saa maailman suurimman valtion päämiehen langan päähän, jos tarve vaatii.


Putin ylistää Pohjois-Korean Kimin voittaneen erän Trumpia vastaan: ”Täydellisen pätevä ja kypsä poliitikko” iltalehti 06:57 12.01

Venäjän presidentti Vladimir Putin ylistää Pohjois-Korean Kim Jong-unia. Putin kuvaili torstaina Kimiä "kypsäksi poliitikoksi", joskin hän myös neuvoi tätä purkamaan Pohjois-Korean ydinohjelman synnyttämiä kansainvälisiä jännitteitä. Pohjois-Korean jatkaessa ydin- ja ohjuskokeiden tekemistä Kim, 34, ja Donald Trump ovat pilkanneet toisiaan ja uhanneet vuoron perään toisiaan sodalla.


Putin ylistää Pohjois-Korean Kimin voittaneen erän Trumpia vastaan: ”Täydellisen pätevä ja jypsä poliitikko” iltalehti 06:57 12.01

Venäjän presidentti Vladimir Putin ylistää Pohjois-Korean Kim Jong-unia. Putin kuvaili torstaina Kimiä "kypsäksi poliitikoksi", joskin hän myös neuvoi tätä purkamaan Pohjois-Korean ydinohjelman synnyttämiä kansainvälisiä jännitteitä. Pohjois-Korean jatkaessa ydin- ja ohjuskokeiden tekemistä Kim, 34, ja Donald Trump ovat pilkanneet toisiaan ja uhanneet vuoron perään toisiaan sodalla.


Venäjän opposition ongelma: Boikotoida Putin-vaaleja vai ei? iltalehti 15:23 11.01

Kunnianhimoiset oppositiopoliitikot eivät pysty sopimaan yhteisestä rintamasta Putinia vastaan vaan ajautuvat kerta toisensa jälkeen syyttelemään toinen toistaan. Presidentti Vladimir Putinia vastustava Venäjän liberaali oppositio on ajautunut keskenään kovaan riitaan siitä, kuinka maaliskuussa pidettäviin presidentinvaaleihin pitäisi suhtautua. Vastakkain ovat vaaliboikottia kannattavat ja vaaleihin osallistumista kannattavat. Vaaliboikottia kannattaa värikäs oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi. Hän ei onnistunut pääsemään edes ehdokkaaksi presidentinvaaleissa. Navalnyin mielestä Putinin valinta on ennakkoon selvä, joten parhaiten oppositio pystyy vaikuttamaan vaalien kulkuun jättäytymällä pois uurnilta. Näin Putin kylläkin tulisi valituksi, mutta äänestysprosentti olisi alhainen, mikä veisi hohtoa voitolta.


Putinin tontille Ahvenanmaalle homoklubin rakentanut kaksikko oikeuteen iltalehti 09:52 11.01

Rapduo halusi osoittaa mieltään Venäjän vihamieliselle suhtautumiselle seksuaalivähemmistöjä kohtaan. Far & Son -rapduon jäsenet Simon Gärdenfors ja Frej Larsson järjestivät homoklubin Venäjän presidentti Vladimir Putinin tontille Ahvenanmaalla syyskuussa 2015. Tänään kaksikko on tempauksestaan oikeudessa. Venäjän valtio ilmoitti tapahtumista poliisille sen jälkeen, kun rapkaksikko oli järjestellyt homoklubin ahvenanmaalaiselle tontille, joka on ollut Venäjän omistuksessa vuodesta 1947 lähtien.


Putin: Venäjän minimipalkkaan korotus MTV 22:25 10.01

Venäjän presidentti Vladimir Putinin mukaan maassa tullaan nostamaan minimipalkkaa toukokuun alussa.


Oliko Sauli Niinistön lentoturvallisuuspuhe Vladimir Putinin vierellä Suomen aloite ja uusi avaus? iltalehti 07:16 10.01

Alman faktantarkistustoimitus tarkistaa Sauli Niinistön kampanjasivun väitettä lentoturvallisuusaloitteesta. Väite: "Suomen aloite lentoturvallisuuden lisäämisestä loi uutta: Nato ja Venäjä ovat pitkästä aikaa edes jostain samaa mieltä. Kun yhteydet ovat auki, niin pitää olla herkkyyttä reagoida muuttuviin tilanteisiin ja tarjota myös uusia avauksia." (lähde: Sauli Niinistön kampanjasivut verkossa) Tuomio: Sinne päin


Humalaisen ystävän tempaus kävi todella kalliiksi - nyrkkeilyfani sai lähes 100 000 euron sakot iltalehti 22:51 07.01

Nyrkkeilyfani Craig Foster maksoi hieman yli 22 euroa Anthony Joshuan ja Vladimir Klitshkon ottelun katsomisesta - mutta todellinen lasku muodostui järkyttävän paljon suuremmaksi. Foster, 34, kutsui ystävänsä huhtikuussa paikalle katsomaan Sky-mediajätin maksullista lähetystä, kun yksi vieraista sai todellisen kuningasajatuksen. Hän pystytti tablettitietokoneelleen Facebook-liven, jonka kautta hän alkoi striimata lähetystä kaikelle kansalle. Alkoholilla oli muun muassa The Sunin mukaan osuutta temppuun. Laitonta lähetystä katsoi yli 4 000 ihmistä. Foster narahti Skylle, sillä lähetyksessä näkyi hänen asiakasnumero. Fosterin tilaus peruttiin ja nyt yhtiö on lätkäissyt perään yli 95 000 euron sakkovaateen. Lisäksi Sky on vaatinut saada tietää koko Fosterin kaveriseurueen nimet, mutta hän on kieltäytynyt luovuttamasta niitä.


Putin avoimena: ”En tykkää olla televisiokameroiden edessä” iltalehti 14:47 01.01

Venäjän presidentti tunnusti, että on tottunut valokeilaan, muttei viihdy siinä kovin hyvin, ja etenkin televisiokamerat ahdistavat häntä. Venäjän presidentti Vladimir Putin antoi tänään televisiohaastattelun Vremja-ohjelman 50-vuotispäivän juhlalähetyksessä. Putin puhuu harvoin julkisuudessa omista mieltymyksistään tai yksityiselämästään, mutta uudenvuodenpäivän lähetyksessä hän oli poikkeuksellisen avoimena.


Putin toivoi venäläisille muutosta parempaan vuonna 2018 iltasanomat 22:43 31.12

Venäjän presidentti Vladimir Putin toivoi perinteisessä uudenvuodentervehdyksessä venäläisille muutosta parempaan vuonna 2018. Tervehdyksestä kertoivat venäläiset uutistoimistot sunnuntaina.


Uuden vuoden puhe: Venäjän presidentti Putin kehottaa venäläisiä rakastamaan ja halaamaan iltalehti 16:26 31.12

Venäjän presidentti Vladimir Putin puhui kansalaisille perinteisessä uuden vuoden puheessaan. Venäjän presidentti Vladimir Putin kehotti uuden vuoden viestissään kansalaisille venäläisiä rakastamaan ja välittämään toisistaan, antamaan virheet anteeksi, halaamaan ja huomioimaan läheiset. Putin toivoi myös tärkeitä muutoksia ja kiitti kansalaisia siitä, että heidän uskonsa Venäjään säilyy. Putinin puhe meni eetteriin maan itäosassa, jossa vuosi on jo vaihtunut.


Venäjän todellinen uhka kytee sisällä iltalehti 08:05 31.12

Suurin uhka Venäjälle tulee maan sisältä, ei länsimaista kuten presidentti Putin antaa ymmärtää. Venäjän presidentti Vladimir Putin mitä todennäköisimmin jatkaa pestiään maaliskuun presidentinvaalien jälkeen. Putin ilmoittautui joulukuun alussa ehdokkaaksi ja yhtään potentiaalista haastajaa ei ole. Jos kukaan ehdokkaista ei saa yli 50:ttä prosenttia äänistä ensimmäisellä kierroksella 18.3., niin vaalien toinen kierros järjestetään 8. huhtikuuta. Venäläisen Levada-keskuksen viimeisimpien mielipidetutkimusten mukaan Putin olisi saamassa jopa 80 prosenttia äänistä ensimmäisellä kierroksella.


Venäjän presidentiksi pyrkivä Žirinovski haluaa entisiä neuvostotasavaltoja takaisin osaksi Venäjää iltalehti 06:09 31.12

Suomen syöjänäkin tunnettu Vladimir Žirinovski haluaa etenkin Venäjän naapurissa sijaitsevia entisiä neuvostotasavaltoja osaksi Venäjää. Venäjän liberaalidemokraattisen puolueen ehdokas, Suomen syöjänikin tunnettu Vladimir Žirinovski on yksi Venäjän istuvan presidentin Vladimir Putinin haastajista maan presidentinvaaleissa. - Meitä kiinnostavat naapurialueet, entiset neuvostotasavallat, ja me toivomme, että tulevaisuudessa jotkut näistä alueista pitävät kansanäänestyksiä liittyäkseen vapaaehtoisesti (Venäjään), Žirinovski sanoo venäläisen -uutistoimiston haastattelussa.


Uutiset