Kauhujen hammaslääkäri aiheutti potilailleen tuskaa ja häiriköi hoitajia - sai jatkaa työssään valituksista huolimatta iltalehti 08:04 16.01

Virossa hammaslääkärin tutkinnon saanut 69-vuotias mies ehti työskennellä lukuisilla paikkakunnilla eri puolilla Suomea, vaikka hänen toimistaan oli valitettu Valviraan. 69-vuotias mies oli suorittanut hammaslääkärin tutkintonsa Virossa vuonna 1983. Suomessa hänet oli laillistettu hammaslääkäriksi vuonna 2004. Valvira on tarkistanut miehen tutkintotodistuksen Viron viranomaisilta. Miehen tapaus tuli Valviraan vireille kesällä 2015. Valvira sai yhteydenoton yritykseltä, jossa mies oli jouduttu irtisanomaan toistuvien virheiden vuoksi.


Jälleen uusi käänne Aarnio-vyyhdissä: KRP:n tynnyrihuumelähetyksestä tutkintapyyntö Poliisihallitukselle iltalehti 06:58 13.01

Poliisihallitus sai perjantaina tutkintapyynnön koskien sitä, syyllistyikö KRP rikosprovokaatioon valehuumetynnyrin lähettämisessä Suomeen. Lähetyksen perusteella Jari Aarnio ja 9 muuta tuomittiin vuosikausiksi vankeuteen. Huumepoliisin päällikkönä toimineen Jari Aarnion ja yhdeksän muun henkilön pitkiin vankeustuomioihin johtanut "alkurikos" halutaan nyt uudelleen tutkintaan. Virossa työskentelevä lakimies-kirjailija Juhani Tamminen jätti perjantaina Poliisihallitukseen tutkintapyynnön siitä, syyllistyikö keskusrikospoliisi (KRP) kiellettyyn rikosprovokaatioon järjestämällä Hollannista Suomeen lähetetyn valehuumetynnyrin.


Viron yleisradio: Suomessa varastettuja työkoneita myydään Viron työmaille iltalehti 12:21 09.01

Viron yleisradioyhtiön ERR:n mukaan Suomen työmailta varastettuja työkoneita ja työkaluja on myyty Viron työmaille. Toiminta on ollut suunniteltua ja järjestelmällistä ja ajoittunut etenkin viime kevääseen. mukaan virolaiset varasjoukkiot ovat putsanneet työmaita Suomen lisäksi Virossa. Putsattujen joukossa on ollut muun muassa Tallinnan uuden oikeustalon työmaa. vRakennusfirmat ovat myös tilanneet varkailta tiettyjä työkoneita ja -kaluja. Osa firmoista on Viron mittakaavassa kooltaan huomattavia.


Virossa ensimmäinen bitcoin-takavarikko – hintaheilahtelu arveluttaa rikollisiakin MTV 09:47 14.12

Viron syyttäjänvirasto on takavarikoinut maan ensimmäiset rikollisesti hankitut bitcoinit. 


Kahden suomalaismiehen kohtaloksi Muuganlahdella Virossa koitunut vene myynnissä MTV 11:46 10.12

Tallinnan koillispuolella sijaitsevalta Muuganlahdelta löydettiin lokakuun puolivälissä ajelehtimasta kahden suomalaismiehen vene.


Kahden suomalaismiehen kohtaloksi Muugan lahdella Virossa koitunut vene myynnissä MTV 11:46 10.12

Tallinnan koillispuolella sijaitsevalta Muugan lahdelta löydettiin lokakuun puolivälissä ajelehtimasta kahden suomalaismiehen vene.


Lonkero-sana tunnetaan Virossakin – virolaiset ovat ottaneet nykyviroon useita suomen kielen sanoja MTV 14:09 06.12

Suomen itsenäisyyspäivän kunniaksi Postimees-lehti kertoo, mitä uusia suomen kielen sanoja virolaiset ovat omaksuneet kieleensä.


Kovan tuomion saanut nettiviinakauppias Antti: ”En lopeta viinanmyyntiä, pidän autoista ja mukavasta elämästä” iltalehti 12:57 02.12

Viinakauppa.eu:ta Tallinnasta käsin pyörittäneen Antti Helanderin mukaan Viro on täysin Suomen ohjailtavissa myös alkoholiasioissa. Virolais-suomalaisen yhteisoperaation seurauksena Helanderin yltäkylläinen viinakauppiaan elämä Virossa vaihtui vankilaan Suomessa, ja suuriin korvausvaatimuksiin. Silti hän ajaa yhä 120 000 euroa maksavalla maasturilla. Antti Helander on Suomen tunnetuin alkoholin nettikauppias. Hän ehti pyörittI Viinakauppa.eu-myymäläänsä Tallinnasta käsin vain noin vuoden, vuodesta 2014 loppuvuoteen 2015, mutta tuon työrupeaman käsittely jatkuu yhä Suomen oikeusistuimissa.


Elastisen keikka Tallinnassa peruuntui vain päivää ennen tapahtumaa – "Järjestäjä ei pitänyt sopimusehdoista kiinni" mtv 14:28 01.12

Elastinen, Iso H ja Rähinä Special eivät esiinnykään lauantaina Virossa. Räppärien keikkoja myyvä taho kommentoi aihetta lyhyesti MTV:lle.


Missä on porilaisille tuttu Ari? Katosi yllättäen kokousmatkalla Tallinnassa - tavarat edelleen hotellilla iltalehti 21:28 28.11

Ystävät ovat huolissaan porilaisesta yhdistysaktiivista Ari Saarilammista, joka katosi yllättäen viikonloppuna Virossa. Kadonneen Ari Saarilammin ystävä Tero Niskanen kertoo, että Saarilammi oli matkustanut perjantaina Tallinnaan osallistuakseen sunnuntaihin saakka kestävälle yhdistyksen kokousmatkalle. Viimeinen havainto Saarilammista on Tallinnasta lauantailta, minkä jälkeen häneen ei ole saatu mitään yhteyttä.


Hämärämies hakkasi suomalaisen hengiltä Virossa – epäillyt oikeuden eteen 14 vuoden jälkeen iltasanomat 11:07 23.11

Suomalainen mies kuoli ryöstön yhteydessä Virossa Tallinnassa vuonna 2003. Lain pitkä koura tavoitti epäillyt tänä vuonna.


Paavi vierailee Baltiassa ensi vuonna iltasanomat 18:50 22.11

Virossa vierailuun valmistaudutaan jo täyttä päätä.


Uutissuomalainen: Suomalaisella sähköisellä reseptillä saa pian lääkkeitä myös Viron apteekeista iltasanomat 05:16 22.11

Ensi kesästä lähtien suomalainen sähköinen resepti alkaa toimia myös Virossa, kertoo Uutissuomalainen.


Pariskunta pakotti jalattoman invalidin kerjäämään Euroopan kaduilla kahden vuoden ajan iltasanomat 07:00 15.11

Invalidia ympäri Eurooppaa kuljettanut pariskunta tuomittiin Virossa ihmiskaupasta.


Puukkomies heilui Tallinnassa – kuoli poliisin luoteihin iltasanomat 13:30 31.10

Poliisi ampui puukkoja heiluttanutta miestä Virossa Tallinnan keskustassa tiistaina.


Poliisi ampui Tallinnan keskustassa puukkojen kanssa heilunutta - mies kuoli vammoihin sairaalassa iltalehti 13:14 31.10

Poliisi ampui puukkoja heiluttanutta miestä Virossa Tallinnan keskustassa tiistaina. Veitsimies kuljetettiin sen jälkeen sairaalaan, missä hän kuoli pian vammoihinsa. Poliisi sai hälytyksen Harjukadulle hieman kello 11:n jälkeen. Vapaudenaukiolle saavuttuaan poliisit käskivät miestä heittämään puukot maahan ja pysähtymään. Kun mies ei totellut, poliisi ampui ensin laukauksia ilmaan ja lopuksi yhden miestä kohti.


Viron keskusta näytti pitävän Tallinnan valtikan itsellään iltasanomat 00:26 16.10

Puolueiden ulkopuoliset listat pärjäsivät hyvin muualla Virossa.


Uutiset