Ylen MOT: Nuorisosäätiön rahoja kateissa miljoonia euroja, säätiö pyysi itse poliisitutkintaa iltasanomat 21:13 10.06

Helsingin poliisi selvittää Nuorisosäätiön entisten johtajien Perttu Nousiaisen ja Aki Haaron liiketoimia Virossa, kertoo Ylen MOT-ohjelma.


Myös Virossa on lavastettu palkkamurha – omaiset ja kollegat pimennossa puoli vuorokautta MTV 10:28 31.05

Myös Virossa on lavastettu poliisin kuolema rikollisten kiinnisaamiseksi. Puuvarkauksia tutkinut tutkija oli puoli päivää kuolleena vuonna 1999.


F1-legenda Mika Salo hymyilee leveästi harvinaisessa yhteiskuvassa: ”Kalassa poikani kanssa” iltalehti 19:27 29.05

Entinen F1-kuljettaja Mika Salo viettää kesäpäivää poikansa seurassa. Nykyisin Virossa asuva Mika Salo tapaa lapsiaan aina Suomessa käydessään. Hän on nyt julkaissut Instagramissa yhteiskuvan Max-poikansa seurassa. Parivaljakko on moottoriveneellä kalassa, ja Salo on antanut ruorin pojalleen. - Kalassa poikani kanssa, hän kirjoittaa englanniksi kuvan oheen. Voit katsoa kuvan alta tai .


Yle TV2 -kanavaa ei voi enää katsoa Virossa - urheiluohjelmien oikeudet katkaisevat lähes 30 vuotta kestäneen yhteistyön iltalehti 12:14 26.05

Kanavan edelleenlähettäminen Viroon päättyy toukokuun loppuun mennessä, Yle tiedottaa. Yle joutuu estämään Yle TV2 -kanavan edelleenlähettämisen Viron kaapeli- ja iptv-verkoissa. Syynä ovat kanavan urheiluohjelmien mediaoikeudet. Yle tiedottaa, että urheilutapahtumien mediaoikeuksien myyjät ovat vaatineet Yleä estämään Yle TV2 -kanavalla esitettävien urheilutapahtumien näkyvyyden Virossa, koska Ylellä ei ole oikeuksia esittää niitä Suomen rajojen ulkopuolella.


Virossa monikansallinen rahanpesukohu – maan pankkien kautta pestiin rahaa 6 miljardin edestä MTV 15:28 25.05

Viron poliisin mukaan maan maiden pankkien välityksellä on pesty rahaa yli 13 miljardin euron arvosta vuosina 2012–2016.


Yrittäjät kiehuvat yhä raivosta Virossa - kymmenien miljoonien skandaalikatoamista käsitellään nyt parlamentissa iltalehti 07:08 21.05

Virossa halutaan panna lopullinen piste VEB-rahastolle, jonne virolaisyrittäjät menettivät rahansa 90-luvulla. VEB-rahaston tapahtumat ajoittuvat 90-luvulle, mutta ne hiertävät yhä monen virolaisen moraalia ja oikeustajua. Rahastoon upotettiin kymmenien miljoonien verran virolaisyrittäjien valuuttasaatavia ja rahoista suuri osa katosi rahastosta jonnekin, Viron keskuspankin myötävaikutuksella.


Virossa räjäytettiin pankkiautomaatti gangsterityyliin - maassa levällään hujan hajan runsaasti seteleitä iltalehti 20:11 18.05

Pankkiautomaatin räjäyttäjät saattoivat saada saaliikseen jopa melkein 100 000 euroa. Aravete on uneliaan rauhallinen 700 asukkaan paikkakunta Virossa, 80 kilometrin päässä Tallinnasta. Aravete on yhä varsin kolhoosiaikainen, eikä Araveten keskustassa sijaitsevaa ruokakauppaakaan voi ihan miksikään supermarketiksi kutsua. Tuossa kaupassa sijaitseva pankkiautomaatti joutui kuitenkin tällä viikolla yllättäen koko Viron huomion kohteeksi, eikä huomio osoita laantumisen merkkejä vieläkään.


Pankkiautomaatin räjäyttäjät saivat suuren saaliin Keski-Virossa – "Rahaa lojui pitkin parkkipaikkaa" MTV 14:45 18.05

Viron poliisi tutkii Järvamaalla maan keskiosassa tapahtunutta pankkiautomaatin räjäytystä. Poliisin mukaan automaatissa oli jopa 100 000 euroa. Tekoa epäillään ammattilaisten aikaansaannokseksi.


Kansa on puhunut: virolaisen kunnan vaakunaan äänestettiin kuva kannabiksen lehdestä iltalehti 10:47 17.05

Kanepin kunnan valtuusto vahvisti netissä suoritetun kansanäänestyksen tuloksen ja päätti kunnan tunnuksen muuttumisesta. Etelä-Virossa sijaitseva Kanepin kunta on tehnyt päätöksen: kunnan tunnus uusitaan, ja siinä on jatkossa kannabiksen lehti. Asiasta kertoo muun muassa Uudelle lipulle ja tunnukselle oli tarvetta, kun useammat paikallishallintoalueet yhdistyivät. Kunta avasi tammikuussa avoimen netissä tapahtuneen äänestyksen. Lippuja ja tunnuksia oli yhteensä 23, joista kunta valitsi lopulliseen äänestykseen seitsemän parhaaksi näkemäänsä vaihtoehtoa.


Lomailija, ole tarkkana Virossa – se on yksi pahimmista punkkimaista MTV 20:53 16.05

Kevään auringon helottaessa moni suuntaa laivalla etelänaapuriin. Viron terveysviranomaisten mukaan maa on punkin levittämien sairauksien eturivissä.


Korruptio ja Suomi eivät sovi samaan lauseeseen - Suomi sai ainoana täydet pisteet Euroopan neuvoston korruptioraportissa iltalehti 19:14 15.05

Grecon raportissa tarkasteltiin eri maiden toimia kansanedustajien, tuomareiden ja syyttäjien toimintaan liittyvän korruption estämiseksi. Suomi on ainoana maana laittanut täytäntöön kaikki Grecon eli Euroopan neuvoston korruptionvastaisen toimielimen suositukset kansanedustajien, tuomareiden ja syyttäjien toimintaan liittyvän korruption estämiseksi. Erityismaininnan Suomi saa siitä, että eduskunnan valiokuntien päätökset ja muut tärkeät asiakirjat ovat yleensä julkisia ja kaikkien nähtävillä. Suomen jälkeen Grocon suositukset oli laitettu parhaiten täytäntöön Isossa-Britanniassa, Ruotsissa ja Virossa. Parhaiten eri maissa toteutettu oli suositukset, jotka liittyivät syyttäjien toimiin korruption ehkäisemiseksi.


Suomalaisten yritysjohtajien kimppakämppä Virossa herätti kysymyksiä: ”Jokin temppu tässä on tehty” iltalehti 17:34 15.05

Iltalehti uutisoi it-yritys Javerdelin toimitusjohtajan Jussi Haverisen ja talousjohtajan Marko Roivaisen erikoisesta asumisjärjestelystä kesäkuussa 2013. Jutun julkaisemisen jälkeen Verohallinto kiinnostui kaksikon bisneksistä. Tallinnan keskusta, Südalinn, 23. toukokuuta 2013. Teknologia-alan start-up-yrityksille tarkoitettuja yhteistyöskentelytiloja vuokraavan Garage48 HUB:in perustaja Jüri Kaljundi pahoittelee, ettei ole kuullutkaan samassa rakennuksessa toimivasta suomalaisomisteisesta it-firmasta Javerdel Groupista.


Uskaltaisitko päästää lapsesi tälle matkalle? Esikoululaiset lähtivät Viron-kierrokselle ilman vanhempiaan – "Ei ollut yhtään ikävä!" MTV 12:03 15.05

Esikoululaiset tekevät usein pieniä kevätretkiä esimerkiksi lähiseudulle, museoihin tai puistoihin. Helsingissä on Vironniemen päiväkodin esikoulussa on jo vuosien ajan ollut tapana lähteä viikoksi ulkomaille. Ilman vanhempia on reissattu muun muassa Italiassa, Kreikassa Espanjassa ja Islannissa. Tänä keväänä eskarilaiset kävivät Virossa.


New York Times: Myrkytetyn ex-vakoojan matkat herättävät kysymyksiä – oliko Sergei Skripal sittenkään eläkkeellä? iltasanomat 19:46 14.05

New York Timesin mukaan maaliskuun alussa Salisburyssa myrkytetty Sergei Skripal matkusteli ainakin Virossa ja Tshekissä kertomassa Venäjän tiedustelun toiminnasta.


”Kauhujen hammaslääkäriä” ei saada kuriin: Hoitaa suomalaispotilaita nyt Virossa - Puhelu toimittajan kanssa sai erikoisen käänteen iltalehti 06:25 14.05

Valviran selvityksen mukaan hammaslääkäri oli muun muassa poistanut terveitä hampaita asentaakseen turhia implantteja niiden tilalle. Suomessa toimenpidekiellon saanut lääkäri hoitaa suomalaisia nyt Virossa. Myös Viron viranomaiset ovat käynnistäneet tutkinnan Suomessa Valviran toimenpidekiellon saaneesta virolaisesta hammaslääkäristä. Lääkärillä on Tallinnassa klinikka, jossa palvellaan suomalaisia asiakkaita. Suomen sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira kielsi virolaistaustaista hammaslääkäriä Dmitri Filippenkoa tekemästä implanttikirurgiaa tai implanttiproteeseja Suomessa, mutta tämä houkuttelee suomalaisia asiakkaikseen nyt Tallinnassa.


”Aina sama: Suomalainen poliisi pidätti sarjamurhaajan neljännen kerran” - sarjakuristajasta uutisoitu ympäri maailmaa, noteerattu Kiinassa saakka iltalehti 09:59 10.05

Suomessa kuluneen viikon aikana otsikoihin uudestaan noussut sarjakuristaja Michael Penttilä on herättänyt myös kansainvälistä huomiota. Lukuisat kansainväliset uutistoimistot ovat tarttuneet Suomessa kuohuttaneeseen tapaukseen, kun sarjakuristajana tunnetty Michael Penttilä pidätettiin epäiltynä murhasta. Tapauksesta on uutisoitu muun muassa Ruotsissa, Saksassa, Virossa, Venäjällä ja jopa Kiinassa saakka. Monissa lehtijutuissa keskitytään poikkeuksellisen tapauksen yksityiskohtiin. Saksalaisen uutissivuston otsikko on esimerkiksi "Aina sama: Suomalainen poliisi pidätti sarjamurhaajan neljännen kerran". Ruotsalainen Aftonbladet taas kertaa tapahtumia hyytävän videon kautta.


Varoitus matkailijoille: Tuhkarokko lisääntynyt räjähdysmäisesti Saarenmaalla MTV 21:25 07.05

Virossa Saarenmaalla matkailevia varoitetaan räjähdysmäisesti lisääntyneistä tuhkarokkotapauksista.


klassikkotuotteen olla ylivoima ongelma varhaiskasvatuksessa ja tasapainottavat vähämaalista – valvoo ylinopeuksien

Uutiset