Oikeuskansleri Pöysti Ylellä: Sote-valmistelussa tehty paljon hyvää, virheistä opittu iltalehti 11:53 13.01

Oikeuskansleri Tuomas Pöysti korostaa, ettei sote-uudistuksen tarve ole kadonnut mihinkään. Aiemmin sosiaali- ja terveysuudistuksen (sote) keskeisenä virkamiehenä toiminut, tuore oikeuskansleri Tuomas Pöysti uskoo sote-uudistuksella olevan hyvät mahdollisuudet onnistua. - Valmistelussa on tehty paljon hyvää. Virheistä on opittu. On hyviä mahdollisuuksia nykytilannetta parantavaan uudistukseen, sanoi Tuomas Pöysti Ylen TV1:n Ykkösaamussa.


Tukes: Vaarallisesta tai viallisesta ilotulitteesta kannattaa tehdä ilmoitus - näin se käy iltalehti 13:17 01.01

Myyntikieltolistoja ilotulitteista ei enää nykyisin tehdä, mutta virheellisistä raketeista kannattaa ilmoittaa Tukesille. Uutena vuotena rakettaja ammutaan ympäri maailmaa. Videolla kooste maailman uuden vuoden juhlinnasta. Turvallisuus- ja kemikaaliviraston (Tukes) viestintäjohtaja Johanna Salomaa-Valkamo kehottaa ilmoittamaan ilotulitteissa havaituista virheistä Tukesille.


Aku Hirviniemen hauskin joulumuisto: teki natsilipun päiväkodin seinälle - isä järkyttyi iltalehti 06:37 25.12

Riihimäkeläisnäyttelijän päiväkodissa virheistä ei huomautettu, ja hakaristilippu koristi päiväkodin seinää pitkään. Näyttelijä Aku Hirviniemi kertoo Iltalehden haastattelussa hauskimmasta joulumuistostaan. Muisto liittyy Montessori-päiväkodin joulujuhlaan. Lapset olivat saaneet askarrella minkä tahansa maan lipun, ja taideteokset ripustettiin seinälle. Isä järkyttyi 6-vuotiaan poikansa lippuvalinnasta päiväkodin joulujuhlassa.


Nähdäänkö ensi kaudella täysin uudenlainen Sebastian Vettel? Ferrari-pomo lyö paineita kuljettajiensa niskaan: ”Kaikki on kiinni heistä itsestään” iltalehti 17:41 20.12

Ferrarin pääjohtaja Sergio Marchionne uskoo, että Sebastian Vettel on oppinut kauden 2017 virheistään. Sebastian Vettel taisteli kolmannella Ferrari-kaudellaan kesätaukoon saakka uransa viidennestä maailmanmestaruudesta, mutta elokuun lopussa ajetusta Belgian GP:stä lähtien saksalaiskuljettaja jäi viikko viikolta kauemmas Lewis Hamiltonista, joka sinetöi tuoreimmalla mestaruudellaan nousun Vettelin ja Alain Prostin rinnalle neljään MM-titteliin. Vettelin MM-haaveet kariutuivat teknisiin ongelmiin ja ajovirheisiin varsin kriittisillä hetkillä.


Nuorten Leijonien tähtipuolustaja oli katastrofikisojen sylkykuppi - Sami Salo vakuuttaa: ”On päässyt eroon junnuvirheistä” iltalehti 14:20 19.12

Nuorten Leijonien tähtipakki Olli Juolevi marinoituu NHL-pelaajaksi Sami Salon koulussa. Olli Juolevin tunnelmia ennen nuorten maajoukkueen lentoa Buffaloon. Olli Juolevi on kokenut sekä taivaan että helvetin alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa.


Espoo teki tutkintapyynnön: Kuljetusyritykseltä vakava virhe erityislapsen kanssa MTV 21:10 15.12

Espoon kaupunki on tehnyt poliisille tutkintapyynnön kuljetusyritys Kajonin tekemistä toistuvista vakavista virheistä.


Espoo teki tutkintapyynnön: Kuljetusyriteltä vakava virhe erityislapsen kanssa MTV 21:10 15.12

Espoon kaupunki on tehnyt poliisille tutkintapyynnön kuljetusyritys Kajonin tekemistä toistuvista vakavista virheistä.


Huomautteletko netissä kielioppivirheistä? Tutkimuksen mukaan olet ikävä tyyppi iltalehti 07:03 14.12

Tutkimus saattaa auttaa ymmärtämään miksi käyttäydymme netissä kuten nykyään. Ihmiset, joita netin kielioppivirheet vaivaavat eniten, ovat myös luonteeltaan ”vähemmän miellyttäviä” kuin ne, jotka antavat kielioppiasioiden olla. Asiasta kertoo nyt tiedeuutissivusto . Tiedon lähteenä on Yhdysvaltalaisen Michiganin yliopiston viime vuonna julkaisema tutkimus.


Kevin Lankinen palasi maalin suulle Ketterän paidassa - imatralaiset edelleen piikki SaPKon lihassa jatkoaika.com 21:50 13.12

Ketterä voitti SaPKon jo kolmannen kerran tällä kaudella, kun se haki vieraspisteet Talvisalosta 5?2-lukemin. Imatralaiset pelasivat maalivahti Kevin Lankisen johdolla tylyn vieraspelin ja rokottivat armotta kotijoukkueen kiekollisista virheistä.


SaPKoa ei lannistanut mikään - Hermes kiusasi isäntiä vuonna 2000 syntyneen Kuparin johdolla jatkoaika.com 20:44 02.12

Mestiksessä neljättä paikkaa miehittävä SaPKo rokotti Savonlinnaan vieraaksi saapunutta Hermestä armotta sen virheistä pitämällä pisteet kotonaan numeroin 4?1.


Sairaanhoitajat ilmoittivat lääkevirheistä ja vanhusten karkailuista - saivat potkut iltalehti 17:21 16.11

Iltalehden haastattelemat mikkeliläiset hoitajat sekä lääkärit ymmärtävät potilaiden julkituoman huolen terveydenhuollon tilasta Mikkelissä. - Kyllä me lääkäritkin olemme huolissamme siitä, ettei keskussairaalan päivystys toimi kuten pitäisi. Onhan se potilaille kohtuutonta, kun reseptien uusimisia on jouduttu odottamaan jopa kolmen viikon ajan, toteaa lääkäri lähdesuojan takaa. - Jaan täysin potilaiden tuskan siitä, ettei lääkärille pääse, vaikka tarvetta olisi. Kaikkien näiden puutteiden takana on kuitenkin se tosiasia, ettei Mikkelin keskussairaalassa ole henkilökuntaa riittävästi, viestii toinen lääkäri.


”Salassa pidettäviä tietoja ulkopuolisiin firmoihin” - kansanedustaja jyrähtää sairaalan virheistä iltalehti 19:08 14.11

Kansanedustaja Satu Taavitsainen jätti kirjallisen kysymyksen Mikkelin keskussairaalan potilasasiakirjojen puutteista. Iltalehti uutisoi Mikkelin keskussairaalassa hoidossa olleiden potilaiden ja heidän omaistensa huolesta potilasasiakirjojen puutteisiin liittyen. Potilaiden ja omaisten mukaan lääkärit ovat kirjoittaneet sairauskertomuksiin virheellistä tietoa ja jopa valheellisia väittämiä. Virallisten asiakirjojen virheiden ja puutteiden koetaan leimaavan potilaita ja vaikeuttavan heidän jatkohoitoaan monin eri tavoin. Joissakin tapauksissa potilasasiakirjojen virheet ja väärät väittämät ovat saattaneet vaarantaa potilasturvallisuuden. SDP:n kansanedustaja, Mikkelin kaupunginvaltuuston puheenjohtajistoon kuuluva Satu Taavitsainen jätti tänään sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattilalle (sin) kirjallisen kysymyksen potilasasiakirjojen oikeellisuudesta ja mahdollisten virheiden korjaamisesta.


Potilaat huolissaan virheistä: Lääkäri epäili naisen mielenterveyttä halvausoireiden vuoksi, syyksi paljastuikin luupiikki - sairauskertomusta ei korjattu iltalehti 19:49 12.11

Mikkelin keskussairaalan potilaat ovat huolissaan potilasasiakirjojen leväperäisistä kirjauksista. Potilaiden mukaan potilaskertomuksissa ilmenee vakavia virheitä ja suoranaisia valheita. Virheelliset kirjaukset ja väärät väittämät ovat potilaiden mukaan hankaloittaneet heidän hoitoaan monin eri tavoin. - Virheet, valheet ja vihjaukset voivat olla lääkäreiden huolimattomuutta tai ammattitaidottomuutta. Epämääräisillä kirjauksilla voidaan kuitenkin myös peitellä lääkäreiden omia tekemisiä ja sairaalassa tehtyjä hoitovirheitä. Ikään kuin varmistellaan jo valmiiksi omaa selustaa jälkipuintien varalle, kertoo yksi Iltalehteen yhteyttä ottaneista Mikkelin keskussairaalan potilaista.


Paikalliskamppailussa tiivistyi jumbojoukkueiden ongelmat — KalPa passivoitui yllättäen päätöserässä jatkoaika.com 20:18 28.10

Savon derbyssä KalPa nappasi voiton maalein 3—2. Liigan jumbo-ottelussa tiivistyivät savolaisjoukkueiden ongelmat. Merkkausvirheitä, maalipaikkoja ja huonoja ratkaisuja nähtiin paljon. Ottelu oli virheistä huolimatta yleisölle erittäin viihdyttävä.


Karri, 33, sai lukihäiriödiagnoosin vasta aikuisena: "Unissa minua on jahdattu punakynän kanssa ja vaadittu tapettavaksi" iltalehti 08:17 19.10

Ammattikorkeakoulusta sairaanhoitajaksi valmistunut Karri Salo on kamppaillut kirjoittamisen ja lukemisen kanssa koko ikänsä. Lukihäiriö on hankaloittanut 33-vuotiaan Karri Salon elämää merkittävästi. Punakynämerkinnät koulutehtävissä nakersivat itsetuntoa ja opettajien jatkuva muistutus kirjoitusvirheistä saivat Salon tuntemaan itsensä tyhmäksi. - Olen huomannut opettajan pinnan kiristyvän, koska asia ei vain mene perille. Silloin kokee itsensä tyhmäksi. Ehkä se toinenkin osapuoli miettii, että miksi tuo ei nyt ymmärrä näin yksinkertaista asiaa, Salo kertoo.


Uutiset