Lusikka alushousuissa ei Finavian turvatarkastuksessa hetkauta: ”Ei ole kiellettyjen tavaroiden listalla” - hiljaisen hätähuudon ymmärtäminen vaatisi ohjeistuksen, mutta onko sellaista tulossa? iltalehti 18:30 22.05

Isossa-Britanniassa, Tanskassa ja Göteborgissa pakkoavioliittoon tai ympärileikattavaksi vietävät tytöt on ohjeistettu herättämään viranomaisten huomio lentokentällä piilotetulla metalliesineellä, kuten lusikalla. Noissa maissa myös viranomaiset tuntevat taktiikan. Suomessa ohjeistusta ei ole, eikä lusikoihin reagoida. Suomessa ilmenee vuosittain kymmeniä pakkoavioliittoja, ja määrä on Monika-Naiset liiton mukaan kasvanut. Tyttöjä viedään myös ympärileikattavaksi ulkomaille. Kesäloman kynnyksellä aika matkalle on otollinen, kun tytöillä on koulusta pidempi loma. Isossa-Britanniassa ja Tanskassa on Ihmisoikeusliiton ja Monika-Naisten mukaan jo vuosia ohjeistettu ulkomaille pakkoavioliittoon tai ympärileikattavaksi vietäviä tyttöjä herättämään lentokentän työntekijöiden huomio lusikalla tai metalliesineellä. Iltalehti , että nyt myös Ruotsissa Göteborgin kaupunki on antanut oman ohjeistuksensa, miten tytöt voivat herättää huomion lentokentällä.


Palestiinalaisten presidentti Abbas joutui sairaalahoitoon - kärsii keuhkokuumeesta iltalehti 01:19 22.05

Palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas on joutunut sairaalahoitoon. Asiasta kertoo uutistoimisto AFP, joka siteeraa palestiinalaisviranomaisten myöhään maanantaina julkistamia tietoja. Viranomaisten mukaan Abbasin tila on jo parantumaan päin.


Havaijin laava saavutti meren ja samalla ilmeni uusi vaara – moni uhmaa viranomaisten varoituksia MTV 10:43 21.05

Tulivuorenpurkaus Yhdysvaltain Havaijilla on kestänyt jo lähes kolme viikkoa. Nyt laava on saavuttanut meren ja muodostanut uuden uhan. Paikalliset kutsuvat ilmiötä nimellä "laze", joka on yhdistelmä laavasta (lava) ja sumu (haze) .


Trump käynnisti täyden sodan FBI:ta vastaan – oikeusministeriö selvittää Venäjä-tutkinnan poliittiset motiivit iltasanomat 02:55 21.05

Yhdysvalloissa presidentin kahnaus liittovaltion viranomaisten kanssa on kärjistymässä historiallisella tavalla.


Trump käynnisti täyden sodan FBI:ta vastaan – oikeusministeriö selvittää Venäjä-tutkinnan poliittisen motiivit iltasanomat 02:55 21.05

Yhdysvalloissa presidentin kahnaus liittovaltion viranomaisten kanssa on kärjistymässä historiallisella tavalla.


Ahne veljenpoika lypsi sairaan tätinsä ulosottoon ja vältti vankilan - olisi saanut rahat testamentilla iltalehti 14:00 20.05

Mies myi vakavasti sairaan tätinsä asunnon ja piti rahat itsellään. Lisäksi hän vei vanhuksen eläkkeet. Vankilatuomion saanut mies selvisi kuitenkin hovioikeudesta lievällä ehdollisella, koska olisi muutenkin perinyt tätinsä omaisuuden. - Loppuvaiheessa kontrolli petti, vakavasti muistisairaan tätinsä ulosottovelkoihin saattanut raisiolaismies myönsi kuulusteluissa. Rikosepäilyt heräsivät ulosottoviranomaisten havaittua, että vanhuksen hoitomaksut olivat vuoden ajalta päätyneet ulosottoon, vaikka tällä oli isohko eläke.


Teleyhtiöiden verkkokaupoissa puutteita – KKV: ”Tärkeää, että kuluttaja saa oikeat tiedot oikeaan aikaan” uusisuomi 10:36 20.05

Suomen neljän suurimman teleyhtiön verkkokaupoissa on annettu kuluttajille puutteellisia tietoja. Asia selvisi EU-maiden kuluttajansuojaviranomaisten yhteisessä valvontaiskussa, jossa tarkastettiin marraskuussa 2017 yhteensä 207 teleyhtiön verkkosivustot.


Kuuban lentoturman uhrien määrä tarkentuu - yhteensä 110 kuollutta iltalehti 03:32 20.05

Kuuban viranomaisten mukaan suurin osa uhreista oli paikallisia. Kuuban viranomaiset kertovat löytäneensä lentokoneen toisen mustan laatikon. Maan liikenneministeri Adel Yzquierdo sanoo, että uusimpien tietojen mukaan onnettomuudessa kuoli 110 ihmistä ja kolme sai vammoja. Loukkaantuneet ovat kriittisessä tilassa.


Tasa-arvovaltuutettu Niinistön säästöesityksestä: ”On arveluttavaa, että säästötarpeet kohdennetaan vain tiettyyn sukupuoleen” iltalehti 16:09 18.05

Tasa-arvolain mukaan viranomaisten tehtävä on edistää kaikessa toiminnassaan tasa-arvoa. Tasa-arvovaltuutettu Jukka Maarianvaara pitää arveluttavana puolustusministeri Jussi Niinistön (sin) esitystä, jonka mukaan naisten asepalveluksesta luovuttaisiin väliaikaisesti säästösyistä. Niinistö esitti Lännen Medialle, että malli voisi olla sellainen, että naisia ei otettaisi yhtenä vuonna lainkaan palvelukseen.


Tutkijoiden mukaan rikkaruohomyrkky glyfosaatti vaikuttaa suolistobakteereihin ”turvallisinakin” annoksina - kemikaalijätti Monsanto syyttää salaisesta agendasta iltalehti 12:46 18.05

Rotilla tehdyn tutkimuksen valossa glyfosaatti vaikuttaisi suolistobakteereihin ja lisääntymisterveyteen. Rikkaruohomyrkkynä käytetty glyfosaatti voi häiritä lisääntymisterveyttä, geenejä ja hyviä suolistobakteereja silloinkin, kun annokset ovat viranomaisten turvallisina pitämiä. Tällaisia viitteitä antaa uusi rotilla tehty Pilottitutkimus tarkoittaa, että koeasetelma on laajuudeltaan ja kestoltaan tavanomaista suppeampi.


Viranomaiset: Myrkytetty ex-kaksoisagentti Sergei Skripal pääsi sairaalasta MTV 12:31 18.05

Ison-Britannian terveysviranomaisten mukaan maaliskuussa myrkytetty Sergei Skripal on päässyt sairaalasta, kertoo uutistoimisto Reuters. 


Lähde: Pariisin veitsihyökkääjän ystävää vastaan nostettu syytteet MTV 05:25 18.05

Uutistoimisto AFP:n oikeuslähteen mukaan Pariisin veitsihyökkääjän kiinni otettua ystävää vastaan on nostettu syytteet ja hän pysyy viranomaisten hallussa. Ranskalaistuomari katsoi ystävän "olleen tekemisissä terroristien kanssa", lähde kertoo.


Lähde: Pariisin veitsihyökkääjän ystävää vastaan nostettu syytteet iltasanomat 01:52 18.05

Uutistoimisto AFP:n oikeuslähteen mukaan Pariisin veitsihyökkääjän kiinni otettua ystävää vastaan on nostettu syytteet ja hän pysyy viranomaisten hallussa.


Lomailija, ole tarkkana Virossa – se on yksi pahimmista punkkimaista MTV 20:53 16.05

Kevään auringon helottaessa moni suuntaa laivalla etelänaapuriin. Viron terveysviranomaisten mukaan maa on punkin levittämien sairauksien eturivissä.


Kaliforniassa taas uudet ”kiduttajavanhemmat”: pahoinpitelyä, polttamista ja ampumista kuula-aseella - 10 lasta eli karmeissa oloissa, vai elikö? iltalehti 12:24 15.05

Syyttäjän mukaan kaltoinkohtelun takana oli ”sadistinen tarkoitus”. Äidin tarina on täysin päinvastainen. Suurperheen isä vastasi raskaisiin syytteisiin oikeudessa maanantaina. Isä on väitetysti tehnyt lapsille väkivaltaa ja kiduttanut heitä talossa, joka oli karmeassa kunnossa. Vapaalla oleva äiti pitää väitteitä tyrmistyttävänä ja aviomiestään upeana ihmisenä. Video: Perheen äiti kiisti viranomaisten väitteet ja päästi kuvaajat taloonsa maanantaina.


Jo 52 palestiinalaista kuollut Israelin rajalla iltasanomat 19:28 14.05

Tuhansia ihmisiä on kokoontunut Israelin ja Palestiinan rajalle. Tilanne on tulenarka. Haavoittuneita on Gazan viranomaisten mukaan yli 500.


Jo 41 palestiinalaista kuollut Israelin rajalla iltasanomat 17:30 14.05

Tuhansia ihmisiä on kokoontunut Israelin ja Palestiinan rajalle. Tilanne on tulenarka. Haavoittuneita on Gazan viranomaisten mukaan yli 500.


Suora lähetys Israelista: Jo 41 palestiinalaista kuollut Israelin rajalla iltasanomat 17:05 14.05

Tuhansia ihmisiä on kokoontunut Israelin ja Palestiinan rajalle. Tilanne on tulenarka. Haavoittuneita on Gazan viranomaisten mukaan yli 500.


Jo 37 palestiinalaista kuollut Israelin rajalla iltasanomat 15:50 14.05

Tuhansia ihmisiä on kokoontunut Israelin ja Palestiinan rajalle. Tilanne on tulenarka. Haavoittuneita on Gazan viranomaisten mukaan yli 500.


ei suostu muuttamaan jälleen Otto-automaateilla kokoiseen Komea hiekkapyörre keskeytti Laine paljasti karmean lippaaseen Maailman tehokkain hävittäjä Naisen epäillään puukottaneen pääministerit tukevat Suomen seurata orastavaa tarvitsevat ohjekirjan Via Dolorosa

Uutiset