Käsittämätön murha­juoni paljastui Intiassa: sala­rakas yritti korvata avio­miehen – otti happoa omille kasvoilleen iltasanomat 20:15 13.12

Viranomaiset pääsivät murhan ja identiteettivarkauden jäljille, kun uhrin sukulaiset alkoivat epäillä tarinaa. Intialaismedian mukaan ratkaisevassa osassa oli lammaskeitto, josta väärällä henkilöllisyydellä sairaalassa hoidettu potilas kieltäytyi.


Käsittämätön murhajuoni paljastui Intiassa: salarakas yritti korvata aviomiehen – otti happoa omille kasvoilleen iltasanomat 20:15 13.12

Viranomaiset pääsivät murhan ja identiteettivarkauden jäljille, kun uhrin sukulaiset alkoivat epäillä tarinaa. Intialaismedian mukaan ratkaisevassa osassa oli lammaskeitto, josta väärällä henkilöllisyydellä sairaalassa hoidettu potilas kieltäytyi.


Pohjois-Korean viranomaiset YK:lle: sodan välttäminen tärkeää – Tillerson valmis aloittamaan neuvottelut ilman ennakkoehtoja MTV 06:03 13.12

Yhdysvallat on valmis aloittamaan neuvottelut Pohjois-Korean kanssa ilman ennakkoehtoja. Pohjois-Korean viranomaiset puolestaan ovat ilmoittaneet YK:n edustajalle, että sodan välttäminen on tärkeää. Kim Jong-un vannoo edelleen tekevänsä maastaan maailman suurimman ydinasevaltion.


Yksi kuoli ja 18 loukkaantui Itävallassa kaasuaseman räjähdyksessä – Italiaan hätätila iltasanomat 19:20 12.12

Viranomaiset epäilevät teknistä vikaa onnettomuuden syyksi.


Tivi: Suomen takavarikoiman Bitcoin-kasan arvo räjähti – huutokaupataanko miljoonapotti? uusisuomi 13:21 12.12

Suomen viranomaiset pohtivat parhaillaan, miten suhtautua valtion haltuun päätyneisiin bitcoineihin. Asiasta kertoo Tivi.


Tivi: Suomen valtion takavarikoiman Bitcoin-potin arvo räjähti – huutokaupataanko ne? uusisuomi 13:21 12.12

Suomen viranomaiset pohtivat parhaillaan, miten suhtautua valtion haltuun päätyneisiin bitcoineihin. Asiasta kertoo Tivi.


Tivi: Suomen takavarikoiman Bitcoin-potin arvo räjähti – huutokaupataanko ne? uusisuomi 13:21 12.12

Suomen viranomaiset pohtivat parhaillaan, miten suhtautua valtion haltuun päätyneisiin bitcoineihin. Asiasta kertoo Tivi.


Hollantiin iski lumikaaos ja sen myötä ”punainen säähälytys” - lehden haastattelema suomalaismies vain nauroi: ”Tämä on normaalia” iltalehti 09:10 12.12

Eurooppaa koetellut lumimyräkkä sai suomalaismiehessä aikaan huvittuneen reaktion. Lentokentät tuskailivat, tieliikenne takkusi, kouluja suljettiin ja viranomaiset varoittelivat ihmisiä lähtemään ajoissa liikenteeseen tai pysymään kotona, kun Länsi-Eurooppaan iski maanantaina lumimyräkkä. Lontoon Heathrow'n lennoista neljäsosa peruttiin, Brysselissä ja Frankfurtissa maahan jäi kummassakin 300 konetta ja Amsterdamissa 400. Britanniassa anettiin amber-hälytys ensi kertaa yli neljään vuoteen ja Hollannin viranomaiset antoivat punaisen säähälytyksen. Lunta satoi paikoin vuorokaudessa noin 30 senttimetriä, mikä on meikäläisittäinkin melko paljon, mutta monilla paikoilla jäätiin 5-15 senttiin.


Sopranos-sarjasta tuttua tosielämän strippiklubia uhkaa sulkeminen - omistaja rikkoo lakia iltalehti 19:02 11.12

The Sopranos -sarjan Bada Bing -klubina tunnettu baari on joutunut ongelmiin viranomaisten kanssa. The Sopranos -sarjan kohtauksia kuvattiin taannoin oikeassa baarissa New Jerseyssä. Sarjan fiktiivisenä Bada Bing -klubina tunnettu juottola on oikealta nimeltään Satin Dolls ja sarjan fanit ovat vuosikausia tehneet sinne "pyhiinvaellusmatkoja". Nyt kuitenkin kertoo, että klubia uhkaa sulkeminen Yhdysvaltojen lakien laiminlyömisen vuoksi. Lehden tietojen mukaan viranomaiset ovat seuranneet baarin hämäräperäistä toimintaa ja rahavirtojen liikennettä jo kuuden vuoden ajan. Nyt tilanne on tullut New Jerseyn oikeusministeri Christopher Porrinon mukaan siihen pisteeseen, että baarin täytyy joko sulkea ovensa joulukuun 17. päivään mennessä tai myydä anniskelulupansa ensi vuoden alkuun mennessä.


Lumentulo sotki pahoin lentoliikennettä Saksassa ja Britanniassa sunnuntaina iltalehti 02:51 11.12

Suurimmat ongelmat ilmenivät Frankfurtin lentokentällä sunnuntaina. Rajut lumisateet koettelivat lentomatkustajien kärsivällisyyttä sunnuntaina Saksassa. Saksan Frankfurtin lentokenttä raportoi uutistoimisto AFP:lle, että sunnuntaina ilmailuviranomaiset peruivat noin 330 lentoa.


Lumentulo sotki pahoin lentoliikennettä Britanniassa ja Saksassa sunnuntaina iltalehti 02:39 11.12

Suurimmat ongelmat ilmenivät Frankfurtin lentokentällä sunnuntaina. Rajut lumisateet koettelivat lentomatkustajien kärsivällisyyttä sunnuntaina Saksassa. Saksan Frankfurtin lentokenttä raportoi uutistoimisto AFP:lle, että sunnuntaina ilmailuviranomaiset peruivat noin 330 lentoa.


Video: Iso-Britanniassa on satanut paikoin jopa 30 senttiä lunta – 24 000 kotitaloutta ilman sähköä MTV 17:25 10.12

Monissa osin Iso-Britanniaa on tänään saatu ihmetellä ja kauhistella paksua lumipeitettä. Lunta on satanut lähivuorokauden kuluessa paikoin jopa 30 senttiä. Näin paljon lunta on mitattu BBC:n mukaan ainakin Sennybridessä, Walesissa, Breconissa. Viranomaiset ovat varoittaneet runsaasta lumesta ja kovasta tuulesta ympäri saarivaltiota.


Onnettomuustutkintakeskus aikoo tehdä simulaation Porvoon luotsiveneturmasta - aluksen nostoa suunnitellaan: ”Ei ole syytä uhkarohkeisiin tekoihin” iltalehti 11:43 10.12

Onnettomuustutkintakeskuksen johtaja Veli-Pekka Nurmi kertoo Iltalehdelle, että Porvoon Emäsalon luotsiveneturman kaltaiset onnettomuudet ovat äärimmäisen harvinaisia. Viranomaiset selvittävät murheellisen luotsiveneonnettomuuden syitä. Vene oli hakemassa luotsia norjalaiselta säiliöalukselta perjantai-iltana, kun se keikahti ympäri. Sitä yritettiin kääntää oikein päin, mutta vene upposi pohjaan. Sukeltajat löysivät molemmat kutterinhoitajat kuolleina. Poliisilla on meneillään kuolemansyyn selvittäminen ja Onnettomuustutkintakeskus (OTKES) on aloittanut turvallisuustutkintalain nojalla oman tutkintansa. OTKESin johtaja Veli-Pekka Nurmi sanoo Iltalehdelle, että tällä hetkellä tutkinta on valmisteluvaiheessa.


Naamioituneet hyökkääjät iskivät synagogaan polttopullojen kanssa - kolme otettu jo kiinni Göteborgissa iltalehti 09:05 10.12

Ruotsin poliisi etsii yhä aktiivisesti muita tekijöitä. Kukaan ei tiettävästi vahingoittunut hyökkäyksessä. Ruotsin poliisi tutkii Göteborgin synagogaan kohdistunutta hyökkäystä tuhopolttona. Viranomaisten mukaan noin kymmenen ihmisen ryhmä heitteli polttopulloja kaupungin keskustassa juutalaisten seurakuntaa kohti. Lähellä oli nuorten juutalaisten juhlatilaisuus. Asiasta kertoo muun muassa . Ruotsin poliisi ja pelastusviranomaiset saivat hälytyksen illalla kymmenen jälkeen paikallista aikaa lauantaina. Läntisen Ruotsin poliisin johtokeskuksen edustaja Jimmy Dahlström sanoo Aftonbladetille, että palo ei tarttunut rakennukseen. Alue eristettiin tutkintaa varten.


Naamioituneet hyökkääjät iskivät synagogaan polttopullojen kanssa - kolme otettu jo kiinni iltalehti 09:05 10.12

Poliisi etsii yhä aktiivisesti muita tekijöitä. Kukaan ei tiettävästi vahingoittunut hyökkäyksessä. Ruotsin poliisi tutkii Göteborgin synagogaan kohdistunutta hyökkäystä tuhopolttona. Viranomaisten mukaan noin kymmenen ihmisen ryhmä heitteli polttopulloja kaupungin keskustassa juutalaisten seurakuntaa kohti. Lähellä oli nuorten juutalaisten juhlatilaisuus. Asiasta kertoo muun muassa . Ruotsin poliisi ja pelastusviranomaiset saivat hälytyksen illalla kymmenen jälkeen paikallista aikaa lauantaina. Läntisen Ruotsin poliisin johtokeskuksen edustaja Jimmy Dahlström sanoo Aftonbladetille, että palo ei tarttunut rakennukseen. Alue eristettiin tutkintaa varten.


Näkökulma: Tällaista oppositiojohtaja Navalnyin kampanjointi on Venäjällä: kokoontumisia ei anneta pitää, kannattajia uhkaillaan iltalehti 07:28 10.12

Aleksei Navalnyi on myös joutunut pidätetyksi, ja hänet on tuomittu useisiin lyhyisiin vapausrangaistuksiin ”laittomien mielenosoitusten järjestämisestä”. Ei ole helppoa Venäjällä haastaa istuvaa presidenttiä Vladimir Putinia. Sen on saanut kokea oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi, jonka presidenttikampanjan rattaisiin viranomaiset ovat asetelleet kapuloita parhaan kykynsä mukaan. Oppositiopoliitikko haluaisi järjestää eri puolilla maata kokouksia, joissa hän lukisi madonlukuja korruptoituneille liikemiehille ja poliitikoille. Kaupungeista ei tunnu millään löytyvän vapaita toreja juuri sillä hetkellä kun Navalnyi haluaisi tilaisuutensa järjestää. On jos jonkinlaista myyjäistä, festivaalia tai näyttelyä juuri silloin kun Navalnyi haluaisi puhua kyseisellä torilla. Myöhemmin käy ilmi, että myyjäiset ja festivaalit ovat myyjäisiä ja festivaaleja vain paperilla. Niiden pitämishetkellä tori kumisee tyhjyyttään.


Kaksi kuollut Israelin ilmaiskussa Gazaan iltasanomat 11:07 09.12

Israelin ilmaiskussa Gazaan varhain tänään on kuollut kaksi ihmistä, kertovat palestiinalaishallinnon turvallisuusviranomaiset Gazassa.


Uhrit yhä luotsiveneen sisällä, nostoa suunnitellaan – "Järkytti organisaatiomme turvallisuutta rajusti" MTV 07:49 09.12

Viranomaiset suunnittelevat kaatuneen ja uponnen luotsiveneen ylösnostoa Porvoon majakan eteläpuolella Suomenlahdella.


BBC: Trumpin rajamuurin kiipeilytestit alkoivat iltalehti 04:56 09.12

Viranomaiset testaavat, kuinka helppoa muurin ylittäminen on. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump lupasi vaalikampanjansa aikana rakentaa rajamuurin, joka estää laittomia maahanmuuttajia pääsemään Meksikosta Ýhdysvaltoihin. Trump tilasi kahdeksan prototyyppiä erilaisista muurityypeistä, jotka valmistuivat lokakuussa. Prototyyppejä käytetään muurin materiaalien vertailuun.


Uutiset