Päivän veto- ja vakiovihjeet: Preston voittaa Ipswichin - Burnley menettänyt otteensa iltalehti 12:10 24.02

Lauantain vetovihje poimii peleihin erittäin maistuvan suosikin Championshipistä. Prestonin ja Ipswichin kohtaamisessa kaikki tekijät viittaavat kotivoittoon. Preston on joukkueista laadukkaampi, paremmassa vireessä ja nauttii lisäksi suuresta kotiedusta. Vaikka Preston on viime aikoina kohdannut sarjassa oikeastaan vain kovia vastustajia, sen viimeisin tappio on niinkin kaukaa kuin tammikuun ensimmäiseltä päivältä. Sen jälkeen Preston on pelannut seitsemän tappiotonta peliä putkeen. Vielä paremman kuvan Alex Neilin Prestonille virittämästä huippuvireestä saa siitä, että viimeisestä 17 pelistään joukkue on hävinnyt vain yhden.


Metroliikenne takkuaa taas - häiriö kestää arviolta kello 14 asti iltalehti 13:49 21.02

HSL on kertonut häiriöstä Twitterissä. Helsingin ja Espoon metrot eivät keskiviikkona alkuiltapäivästä kulkeneet ollenkaan. Viimeisin tieto on, että liikenne on poikki Kampin ja Lauttasaaren välillä. Helsingin seudun liikenteen poikkeusinfon perusteella häiriö alkoi hieman ennen kello 13 ja jatkuu noin kello 14 asti.


Näin hirmupakkanen jysähtää Suomeen – katso ennusteesta, koska kylmin aika koittaa iltasanomat 11:10 21.02

Helmikuun viimeisinä päivinä pakkanen saavuttaa huippulukemansa. Ennusteet lupaavat nyt poikkeuksellisen kylmää säätä Etelä-Suomeen.


Poliisi varoittaa aggressiivisista lomaosakemyyjistä suomalaisten suosimissa turistikohteissa - kauppaa usein mahdoton purkaa iltalehti 09:24 19.02

Poliisi kehottaa varovaisuuteen asioidessa turistikohteissa lomajaksoja tai lomaosakkeita myyvien kaupustelijoiden kanssa. Länsi-Uudenmaan poliisin tietoon on ilmoitettu tapauksista, joissa turistikohteissa lomailevat suomalaiset ovat joutuneet hyvin aggressiivisten myyntiyritysten kohteeksi. Rikoskomisario Viola Ikonen kertoo, että viimeisin poliisin tietoon tullut tapaus sattui Kanarian saarilla. Myyjät kehuvat myyvänsä poikkeuksellisen edullisesti lomajaksoja tai lomaosakkeita. Myyntiä saatetaan tehostaa kuohuviinitarjoilulla tai pienillä lahjoilla. Kohteikseen myyjät valikoivat yleensä iäkkäämpiä, vakavaraisen näköisiä turisteja.


Pitkän uran tehnyt Anne on pelastanut suomalaisia kahden virkakoneiston välistä Ruotsissa: ”Ihminen voi olla todella avuttomassa tilanteessa” iltalehti 20:10 18.02

Pitkän työuransa päättävä sosiaalineuvos on viimeisinä työvuosinaan auttanut Ruotsin sekä Suomen järjestelmien väliin pudonneita suomalaisia. Sosiaalitoimisto suurlähetystö ei hänen mukaansa kuitenkaan ole. Suomen Tukholman suurlähetystössä vuosia työskennellyt sosiaalineuvos Anne Eriksson teki viimeisen työpäivänsä viime vuoden joulukuussa, virallisesti hänen eläkepäivänsä alkavat kuluvan vuoden maaliskuussa. Yli 40 vuotta erilaisissa sosiaali- ja terveysalan töissä esimerkiksi narkomaanien, päihdeongelmaisten, lastensuojelun sekä erilaisten virastotehtävien parissa ollut Eriksson kertoo viimeiseksi jääneen, määräaikaisen sosiaalineuvoksen pestinsä venyneen puolisen vuotta yliajalle eläkepäätöstä odotellessa.


Kolmatta syöpää sairastanut Eeva odotti hoitoon pääsyä kuukausia – "Enhän vielä olisi halunnut lähteä," Eeva sanoi kaksi päivää ennen kuolemaansa MTV 06:36 18.02

Tapasin kolmatta syöpäänsä sairastaneen Eevan tiistaina: Eeva ja tytär Kati kertoivat kuukausien viiveestä, joka oli kulunut ennen viimeisintä syöpädiagnoosia. Perjantaiaamuna Katilta tuli viesti: Eeva oli nukkunut pois.


Jennifer Anistonilla ja Justin Therouxilla meni pitkään huonosti - kaksikko ei edustanut yhdessä koko syksynä iltalehti 12:02 17.02

Jennifer Anistonin ja Justin Therouxin ero on kuohuttanut laajasti sosiaalisessa mediassa. Jennifer Aniston ja Justin Theroux erosivat jo vuoden 2017 lopussa, mutta päättivät kertoa asiasta julkisuuteen helmikuussa 2018. Kaksikko kertoo tänään julkaisemassaan tiedotteessa kyllästyneensä suhdetta koskeviin huhuihin. Kaksikon viimeisin yhteiskuva on lokakuulta 2017. Pariskunta edusti syksyllä useammin erikseen kuin yhdessä. Viimeinen virallinen yhteisesiintyminen oli heinäkuussa 2017, kun kaksikko saapui Jason Batemanin Hollywood Walk of Fame -seremoniaan. Golden Globe -palkintogaalassa nähtiin pelkkä Aniston.


Lukon ruma kotisaldo sai jatkoa - nyt oli JYPin vuoro kyykyttää raumalaisia iltalehti 21:23 16.02

Rauman Lukon kotikaukalo Kivikylän Areena oli alkukaudella paikka, missä vastustajan ei ollut hyvä olla. Liigan runkosarjan lähestyessä loppuaan käsitys Lukosta kovana kotijoukkueena alkaa kuitenkin olla enää pelkkä hämäränkaukainen muistikuva. JYPin perjantaina Raumalta hakema ansaittu 4-0-voitto merkitsi Lukolle jo neljättä peräkkäistä tappiota kotona maalieron ollessa masentava 5-16. Viimeisin kotivoittokin - Tappara kaatui 20.1. maalein 4-0 - täyttää kohta jo kuukauden.


Oscar-voittaja lyttää #MeToo-liikeen: ”Pidän oksettavana tätä hysteeristä ennenaikaisen tuomitsemisen ilmiötä" mtv 19:01 16.02

Oscar-pystin elokuvasta Amour voittanut Michael Haneke on viimeisin elokuva-alalla työskentelevä, joka kritisoi #MeToo-liikettä.


Arnold Schwarzenegger mukaan kulttiklassikon jatko-osaan mtv 13:20 16.02

Kung Fury -lyhytelokuvan jatko-osa on kerännyt isoja Hollywood-nimiä. Viimeisin kiinnitys on 80-luvulla toimintaelokuvia tähdittänyt Arnold Schwarzenegger.


Näihin töihin tarvitaan nyt tekijöitä Hämeenlinnassa - monien alojen ammattilaisille kysyntää iltalehti 21:35 15.02

Hämeenlinnassa tarvitaan työntekijöitä erityisesti terveys- ja rakennusalan tehtäviin. Näin kertoo ammattibarometri. Hämeenlinnassa on pulaa hakijoista kahdeksaantoista ammattiin. Näin kertoo viimeisin ammattibarometri.


Näihin töihin tarvitaan nyt tekijöitä Porissa - varsinkin ammattitaitoisista ja kokeneista pulaa iltalehti 21:35 14.02

Porissa on pulaa monissa ammateissa nimenomaan riittävän ammattitaitoisista tai tarpeeksi työkokemusta omaavista hakijoista. Porissa on pulaa työntekijöistä monissa rakennusalan ammateissa, ja vaikka hakijoita on, ammattitaidossa tai kokemuksessa on puutteita. Näin kertoo viimeisin ammattibarometri.


Nanna Karalahti kiistää raskaushuhut: ”Haluan laittaa tälle pisteen” iltalehti 14:43 14.02

Nanna Karalahti ei ole saamassa lähiaikoina perheenlisäystä. Nanna Karalahti kertoo videolla riitelevänsä usein siskojensa kanssa. Viimeisin riita käytiin tänä aamuna. Hyvinvointiyrittäjä Nanna Karalahti, 30, on onnellinen 1,5 -vuotiaan Jax-pojan äiti. Karalahtien ympärillä ovat viimeaikoina velloneet sitkeät vauvahuhut. Nyt Nanna Karalahti kuitenkin kiistää huhut täysin.


Ruotsin rahapeliyhtiö kadehtii Suomen uskomatonta Eurojackpot-onnea: ”Toivomme, että voitto osuu Ruotsiin” iltalehti 22:09 13.02

Svenska Spel -rahapeliyhtiön tuotekehittäjä Fredrik Wastenson epäilee Suomen onnen perustuvan siihen, että täällä pelataan niin paljon. Suomeen on viime aikoina tullut Eurojackpot-voittoja kuin sieniä sateella. Viimeisin oli viime viikonlopun historiallinen 90 miljoonan Eurojackpot-voitto, joka pelattiin Loimaalla. Ruotsin valtion omistama Svenska Spel -rahapeliyhtiön tuotekehittäjä Fredrik Wastenson epäilee Suomen satumaisen pelionnen perustuvan siihen, että täällä pelataan paljon rivejä.


Ylen haltuun saamat paperit paljastavat perhevapaaneuvotteluista: isien hoitovastuuta haluttiin lisätä, sisarkorotuksia leikata ja kotihoidontukea porrastaa iltalehti 18:14 13.02

Yle uutisoi haltuunsa saamistaan perhevapaauudistuksen vaikutusarviointilaskelmista. Yleisradion perhevapaaneuvottelun vaikutusarviointilaskelman mukaan perhevapaamallin työllisyysvaikutus olisi ollut 1300 henkilötyövuotta. Paperit paljastivat, että kotihoidontukea haluttiin porrastaa, antaa isille enemmän hoitovastuuta ja leikata sisarkorotuksia. Mitä ilmeisimmin Ylen haltuunsa saama paperi on viimeisin esillä ollut uudistusta koskenut vaikutusarviolaskelma, joka oli maanantaina hallituspuolueiden puheenjohtajien käsittelyssä.


IL seuraa livenä: Niskanen pettyi hiihdossa, Naisleijonien taistelu päättyi tappioon, miten käy Suomen ampumahiihtäjien? iltalehti 11:52 11.02

Iltalehti seuraa hetki hetkeltä päivän suomalaissuorituksia Pyeongchangissa. Slopestyle-karsinnan peruuntumisen takia suomalaisaamu alkoi miesten 15+15 kilometrin yhdistelmähiihdolla. Suomen ykköstykkinä kisaan lähtenyt Iivo Niskanen johti kisaa puolivälissä, mutta hyytyi lopulta sijalle 19. Naisleijonat avaa olympiaurakkansa heti isolla haasteella, kun vastaan luistelee kestomenestyjä USA, joka on voittanut lajin neljä viimeisintä maailmanmestaruutta.


IL seuraa olympialaisia livenä: Ai jai! Naisleijonilla mustat minuutit, Iivo Niskanen pettyi hiihdossa iltalehti 10:47 11.02

Iltalehti seuraa hetki hetkeltä päivän suomalaissuorituksia Pyeongchangissa. Slopestyle-karsinnan peruuntumisen takia suomalaisaamu alkoi miesten 15+15 kilometrin yhdistelmähiihdolla. Suomen ykköstykkinä kisaan lähtenyt Iivo Niskanen johti kisaa puolivälissä, mutta hyytyi lopulta sijalle 19. Naisleijonat avaa olympiaurakkansa heti isolla haasteella, kun vastaan luistelee kestomenestyjä USA, joka on voittanut lajin neljä viimeisintä maailmanmestaruutta.


Näihin töihin tarvitaan lisää tekijöitä Rovaniemellä - neljässä ammatissa huutava pula iltalehti 21:36 09.02

Rovaniemellä on kova pula toimistosiivoojista ja erikoislääkäreistä, mutta myös matkaoppaille ja sairaanhoitajille löytyy töitä. Rovaniemellä on huutava pula työntekijöistä neljässä ammatissa. Näin kertoo ainakin viimeisin ammattibarometri.


Näihin töihin tarvittaisiin lisää tekijöitä Oulun seudulla iltalehti 21:36 07.02

Monissa ammateissa on pulaa työntekijöistä Oulussa ja sen ympäristössä. Oulun seudulla on pulaa työvoimasta pitkälle yli kolmessakymmenessä ammatissa. Näin kertoo viimeisin ammattibarometri.


Helsingissä asuva Hasse on Norjan vihatuin ruotsalainen - kovia dopingsyytöksiä: ”Tiedän jotain, mitä ei ole vielä kerrottu” iltalehti 06:07 07.02

Tutkiva toimittaja Hasse Svens raivostutti norjalaiset jälleen, juuri sopivasti Pyeongchangin olympialaisten alla. Hasse Svens lienee yksi Norjan vihatuimpia ruotsalaisia. Helsingissä asuva ruotsalaiskanava SVT:n tutkiva toimittaja ja Suomen-kirjeenvaihtaja on puhunut suoraan norjalaisten hiihtäjien dopinginkäytöstä. Veriarvoja tutkineen Svensin viimeisin lausunto nousi jälleen otsikoihin Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa.


Uutiset