Hypnoottinen lahkojohtaja Maria Åkerblom asui kannattajiensa ympäröimänä helsinkiläisessä huvilassa – siellä syntyi viimeinen åker­blomilainen, joka kertoo nyt unisaarnaajan viimeiset sanat

iltasanomat 15:29 14.10

Herätysliikkeen johtaja Maria Åkerblom saarnasi enkelin hänelle välittämää sanaa. Vuonna 1981 kuolleen Åkerblomin opetuslapsi Mabel Fredlund hoitaa yhä hautaa, jossa on enkelipatsas.


Kommentti: F1-paikkajako käytännössä selvä kaudelle 2020 – Red Bullilla ja Alfa Romeolla enää vain tiedotus hoitamatta

MTV 12:30 12.10

Viimeiset tiedot F1-kauden 2020 kuskipaikoista ovat enää vain ilmoitusta vaille valmiita. Kiirettä talleilla ei ole, sillä kuljettajat ovat jo kiinnitettynä nykyisissä tehtävissään, kirjoittaa MTV Urheilun Antti Rämänen.


Sarjakuvia Ranskassa riittää, mutta suomalaiset teokset herättävät silti kiinnostusta – kääntäjä Kirsi Kinnunen näkee syynä olevan rohkeuden rikkoa kaavoja

yle 12:15 12.10

Kinnunen on viettänyt viimeiset 20 vuotta Ranskassa. Hän on kääntänyt yli puolet ranskaksi julkaistuista suomalaisista sarjakuvista.


Love Island Suomi -kilpailijat joutuvat kovan haasteen eteen – panoksena viimeiset bileet

mtv 15:58 07.10

Love Island -parit pääsevät testaamaan osaamistaan tietokilpailussa, jossa palkintona on bileet.


Päivän ravivihje: Toto65, Joensuu & Pori 7.10.

iltalehti 06:26 07.10

Taikamaanantai Porissa ja Joensuussa. Magic Mondayn Toto65-kohteet ajetaan vuorolähdöin Joensuussa ja Porissa. Vihjesysteemin pankiksi valitaan kaksi Porissa starttaavaa hevosta. Morison on hirmuiskussa, eikä nappisarjassa hävinne laukatonta juoksua. Toinen varma on tänä vuonna vielä voitotta kilpaileva Vixpress Li. Ruuna oli viimeksi Vermossa aivan jäätävä kirittyään laukan jälkeen viimeiset 1200 metriä 11-kyytiä. Toto65-vihjerivi:


Huojentunut Lassi Etelätalo ei jossitellut pronssilla: ”Aika maksimaalinen sijoitus”

iltalehti 22:46 06.10

Vammakierteen nujertanut 31-vuotias urheilija pelasti Suomen keihäsmaineen MM-kisojen neljännellä sijallaan. –?Alku oli aika löysää. Toisella suorituksella oli ok tuntuma. Kolmannella tuli aika hyvä heitto. Aika lähelle sitä, mitä pystyn heittämään. Viimeiset kolme olivat aikamoista taistelua. Ei jalka enää noussut. Näin analysoi neljänneksi MM-finaalissa sijoittunut keihäsmies Lassi Etelätalo.


Eronnut Lauri Tähkä itki suruaan Italiassa – näin hän luki romahduksen tunteista kirjastaan: ”Ajan kahtasataa Napolin moottoritietä, kun näkökenttä sumenee”

iltalehti 16:06 05.10

– Elämäni on ollut sellaista, etten oikein tähtää mihinkään, elän hetkessä. En ajatellut tehdä kirjaa, mutta viimeiset kolme vuotta ovat olleet aika tuulista aikaa, Tähkä kertoi Turun kirjamessuilla. Artisti Lauri Tähkä, oikealta nimeltään Jarkko Suo, kertoi lavalla, miten on lyhentänyt verhoja pelkillä saksilla. Joskus aika on ollut tiukilla. – Ne ovat edelleen siellä.


Päivän ravivihje: Toto75, Teivo 5.10.

iltalehti 08:11 05.10

Kriteriumit pääosissa Teivossa. Toto75-1: Yksi ravivuoden kohokohdista on Teivon Kriterium-ravit, jossa parhaat 3-vuotiaat lämminveriset ja etevimmät 4-vuotiaat suomenhevoset kohtaavat. Vihjesysteemin ensimmäinen pankki on lahjakas, mutta välillä hieman tuittupäinen Liisan Tulilintu, joka kiertänee laukatta kaikki. Lappeenrannassakin tuli alussa laukka, mutta sen jälkeen tamma kulki loppumatkan 22,5-lukemiin. Viimeiset 700 metriä sujuivat 21,6-vauhtia, kun kyyti oli välillä alle 18-tempossa. Toto75-2: Superlahjakas Välähdys on suuri suosikki ja voittaakin yleensä laukattomat juoksunsa. Tämän vuoden 12:ssa kilpailussa ori on kuitenkin laukannut seitsemästi. Tämän vuoksi Josveis on sopiva varmistus.


Päivän ravivihje: Toto4, Oulu 3.10.

iltalehti 07:18 03.10

Lähdön juniori varmana. Oulun torstairavien Toto4-kohteet ovat tasaisen haasteellisia. Vihjesysteemin pankiksi valitaan avauskohteen Backward’s Boy, joka tavoittelee jo vuoden kymmenettä voittoaan. Vasta viisivuotias lupaus on urallaan voittanut yli puolet starteistaan. Vajaa kuukausi sitten ruuna spurttasi tällä samalla Äimäraution radalla viimeiset 800 metriä 13,4-kyytiä. Toto4-vihjerivi:


Emilia Bottas innostui – osti lähes 200 000 eurolla hevosia huutokaupasta: ”Oli siellä kalliimpiakin"

iltalehti 09:08 02.10

Emilia Bottas panostaa täysillä esteratsastukseen, hän kävi syyskuun lopulla Hollannissa hevoshuutokaupassa ostoksilla. Kolmen viikon päästä hän kilpailee Helsinki Horse Show’ssa. Emilia Bottas on kilpaillut jo kolme vuotta, joista viimeiset kaksi vuotta hän on ollut Sanna Backlundin valmennuksessa. Näiden kahden vuoden aikana Emilian kilpailu-ura on noussut astetta tavoitteellisemmaksi. Jo lapsena Emilia oli innokas ponityttö.


Päivän ravivihje: Toto64, Vermo 2.10.

iltalehti 06:37 02.10

Yllätysvarma avauskohteessa. Toto64-1: Vermon tämän viikon Toto64-kohteet vaikuttavat pelaajan kannalta varsin mielenkiintoisilta. Suurin suosikki on viidennen kohteen Hetviina, joka on hienossa kunnossa kuningatarkilpailun jälkeen. Avauskohteesta löytyy heti sopiva varmavalinta, joka peliprosenttien perusteella on vasta lähtönsä kolmossuosikki. Callela Lisbeth on hienossa iskussa, vaikkeivät viime aikojen tulokset sitä ehkä kerrokaan. Viimeksi tamma jäi kuolemanpaikalle, johtohevosen rinnalle. Toissa startissa Turussa Callela Lisbeth kiri viimeiset 800 metriä 11,1-lukemiin. Toto64-2: Tammalähdön perushevonen on Girl’s Wish, joka laukkasi viimeksi kärjen tuntumasta viimeisellä takasuoralla. Sitä ennen Hannu Torvisen ajokki voitti Turussa ylivoimaisesti. Hyvän lähtöradan saanut Melinda Ses nostetaan ykköshaastajaksi.


Suomalaispartio joutui pahaan paikkaan venäläisten linjojen takana joulukuussa 1939 – kolmen sotilaan viimeiset hetket ovat mysteeri, josta tiedetään vain kaksi laukausta

iltasanomat 11:31 01.10

Talvisodassa katosi 1727 suomalaista sotilasta. Eino Paunonen odotti isäänsä kotiin Juvan Hatsolassa – turhaan.


Päivän ravivihje: Toto5, Seinäjoki 1.10.

iltalehti 06:26 01.10

Tiistain Toto5-kierros järjestetään tällä kertaa Seinäjoella. Toto5-vihjesysteemin pankiksi otetaan avauskohteen Jamas Vilmer ja kakkoskohteen Hamlet Star. Jälkimmäinen on ollut tuoreimmissa juoksuissaan vallan vakuuttava. Viimeksi irtosi tällä samaisella radalla helppo voitto 13-vauhtisen päätöspuolikkaan jälkeen. Ruuna metsästää jo vuoden kuudetta voittoaan. Vasta 5-vuotiaan Jamas Vilmerin tappiota on vaikea kuvitella, sillä nuori kilpuri kehittyy suurin harppauksin. Viimeksi Seinäjoella ori polki päätöskierroksen 26,3-tempossa ja viimeiset 500 metriä 25,1-kyytiä. I:<10 Jamas Vilmer (11,4)


Päivän ravivihje: Toto65, Turku & Jyväskylä 30.9.

iltalehti 06:08 30.09

Magic Monday -ravit Turussa ja Jyväskylässä. Maanantain Toto65-kierros ratkaistaan vuorolähdöin Turun Metsämäen ja Jyväskylän Killerjärven raviradoilla. Varmaehdokkaita on useitakin, mutta vihjesysteemiin pankiksi valitaan päätöskohteen Sultan Jouney. Ruuna oli viimeksi pettymys juostuaan kaukana takapareissa. Sitä ennen Esa Holopaisen ajokki voitti eleettömästi johtohevosen rinnaltakin. Sitä ennen Sultan Journey spurttasi viimeiset 700 metriä 10,4-lukemiin Toto65-vihjerivi:


Etiopialainen olympiavoittaja kipitti hirmuajan Berliinin maratonilla: käsittämätön Cooper-vauhti - ME jäi vain kahden sekunnin päähän!

iltalehti 13:22 29.09

Kenenisa Bekele voitti Berliinin maratonin. Viimeiset viisi vuotta maratoniin panostaneen Bekelen loppuaika syksyisessä säässä oli päätähuimaava. Etiopialainen kipitti matkan aikaan 2.01.39, joka jäi vain kahden sekunnin päähän Kenian Eliud Kipchogen viime vuonna tekemästä maailmanennätyksestä.


Hele Mõttus oli jo selvinnyt pois Estonialta, kun viimeiset kauhun hetket iskivät vastaan Viking Mariellan kyljessä

iltasanomat 18:00 28.09

Estonialla myyjänä työskennellyt Hele Mõttus luuli kuolevansa, kun aalto pyyhkäisi hänet mereen.


Nasan luotain etsi Kuusta Intian laskeutujaa – kolme viikkoa sitten kadonneesta Vikramista ei näkynyt jälkeäkään

yle 15:52 28.09

Kuuta kiertävä Nasan luotain tekee ensi kuussa uuden yrityksen. Vaikka Vikram paikannettaisiin, viimeisetkin toiveet yhteyden palauttamisesta ovat jo hyytyneet Kuun yöpakkasiin.


Kuvat: Alisa Vainio hoippui pitkin katuja – vietiin pyörätuolilla kisan jälkeen suoraan sairastupaan

iltalehti 04:28 28.09

Arvokisojen ensikertalainen koki kovia Dohan kaduilla. Alisa Vainio hoippui viimeiset 10 kilometriä pitkin Dohan katuja naisten MM-maratonilla. Etenkin viimeisellä seitsemän kilometrin kierroksella aikuisten arvokisojen ensikertalaisen askellus ei mennyt aivan viivasuoraan.


SaiPa hankki kanadalaisen taskuraketin - tuleeko Lappeenrannasta Danten helvetti?

iltalehti 11:05 27.09

Dante Salituro vahvistaa SaiPan hyökkäystä. SaiPa on vahvistanut hyökkäystään 22-vuotiaalla kandalaisella Dante Saliturolla. Oikealta laukovaa laitahyökkääjää luonnehditaan taskuraketiksi, sillä hän on vain 173-senttinen, mutta paikkaa kokonsa puutteet loistavalla luistelulla. Salituro oli vuosia tähtihyökkäjää Kanadan OHL-junioriliigassa, mutta siirtyminen kovimpiin ammattilaiskaukaloihin ei ole tapahtunut ongelmitta. Ovet AHL:ään eivät parista yrityksestä huolimatta auenneet ja viimeiset kaksi kautta Salituro on pelannut pääasiassa heikommassa ECHL-liigassa. Viime kaudella Allen Americansin joukkueessa hän oli joukkueensa tehokkain pelaaja tekemällä 66 ottelussa 22+39=61 pistettä.


”Todella pahalta, todella pahalta näyttää...” Kello 01.21 lähetettiin Estonialta heikko hätäkutsu – lue viimeiset hätäviestit kokonaan

iltasanomat 18:30 26.09

Ensimmäinen heikko hätäkutsu Estonialta lähti 28. syyskuuta 1994 kello 01.21.55.


Barcelonaan Tulen täältä nimekkään paluumuuttajan KHLstä poliisin tytär Elli postia Norwichista ”Aamu yksi outo piirre

Hot topics