Fleecekangas on "vuoden pahin turhake": Pahentaa vesistöjen tilannetta MTV 07:58 14.12

Polyesterikangas fleece on valittu Suomen Luonto -lehden tämän vuoden turhakkeeksi.


”Oltiin kuin panttivankeina” – Asko, 55, odotti 5 tuntia lähtöä ahtaassa lentokoneessa iltasanomat 12:58 13.12

Oulun koneesta loppui juomavesi, vessaan pääsi vain pyynnöstä.


Kaavakkeiden täyttämistä ja tuskastunutta jonotusta - IL tapasi Yhdysvalloissa kansalaisia ja selvitti, miten monimutkainen terveysvakuutusjärjestelmä toimii iltalehti 14:27 12.12

Presidentti Barack Obaman kaudella luotiin nykyinen terveysvakuutusjärjestelmä, jonka republikaanit presidentti Donald Trumpin johdolla ovat yrittäneet kaataa koko tämän vuoden. Järjestelmä on pysynyt ennallaan, mutta osia siitä on vesitetty. Yhdysvalloissa moni kamppailee tällä viikolla terveysvakuutuksen uusimisen kanssa. Se voi olla vuoden turhauttavin kokemus. Vakuutus täytyy olla uusittuna viimeistään perjantaihin mennessä. IL tapasi tuskastuneita jonottajia Marylandissa.


Entinen SM-liigamestari saa palautetta härskistä tempustaan: ”Ihmiset sanovat ei niin mukavia asioita” iltalehti 10:54 12.12

SM-liigasta tutun David Leggion maine kasvaa lätkäfanien keskuudessa. Saksan EHC Münchenia edustavan jenkkimolarin näkyvyys ei huikeasta urakiidosta vaan rohkeudesta tehdä harvinainen sääntörike vesittääkseen vastustajan läpiajo. Leggio, 33, nousi jälleen otsikoihin maailmanlaajuisesti kaadettuaan oman maalinsa viime viikonlopun DEL-liigan ottelussa.


13-vuotias huippulupaus kuoli pahassa onnettomuudessa: Murtunut isä julkaisi koskettavan muistokirjoituksen iltalehti 17:23 11.12

Vain 13-vuotiaana kuollutta Blake Tickelliä pidettiin nuoresta iästään huolimatta äärimmäisen kovana tekijänä lajissaan vesihiihdossa. Australialaispoika oli lauantaina mukana Uuden Etelä-Walesin osavaltion mestaruuskilpailuissa. Hän menetti yhtäkkiä tasapainonsa ja kaatui rajusti kovassa vauhdissa. Pahoja päävammoja saanut Tickell kiidätettiin välittömästi sairaalaan, jossa hänet julistettiin kuolleeksi sunnuntaina iltapäivällä. Blake Tickellin Darren-isä julkaisi Facebook-tilillään liikuttavan muistokirjoituksen pojalleen.


Kun vihollinen syvyyspommitti sukellusvene Vetehistä, matruusi Lauri Puonti vain odotti pinnan alla veden syöksymistä sisään – ”Eletty elämä vilisi ohi” iltasanomat 13:19 11.12

Kun vihollinen hyökkäsi, sukellusvene Vetehisen matruusi Lauri Puonti ei voinut muuta kuin odottaa. Odottaa, milloin vesi tulee sisään. Tämä on 100 tarinaa sodasta -sarjan 91. jakso.


50 vapaaehtoista etsi Tampereella kadonnutta 71-vuotiasta – poliisi: ”Tänään siirrytään vesistöön” iltasanomat 10:02 11.12

Mies lähti kävelylle Hatanpään puistosairaalasta, mutta ei palannut.


Suomen ylle saapuu kunnon myräkkä tiistaina - Keski-Suomeen jopa 15 senttiä lunta MTV 22:10 10.12

Huomenna maanantaina sää on vielä melko samanlainen kuin tänään sunnuntainakin. Tiistaina sen sijaan Suomen ylle saapuu myskytuulia ja lumi- ja vesisadetta. 


Suomen ylle saapuu kunnon myräkkä tiiistaina - Keski-Suomeen jopa 15 senttiä lunta MTV 22:10 10.12

Huomenna maanataina sää on vielä melko samanlainen kuin tänään sunnuntainakin. MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi kertoo, että itärajan tuntumassa sataa huomenna lunta, länsirannikolla tulee vesi- tai lumikuuroja. Muualla on pääosin pilvioutaa. Etelässä mittari on nollassa, muualla on heikkoa pakkasta.


Vanha koulu tuhoutuu liekkien alle Haminassa – Pelastuslaitos: Kaasupullot vaarassa räjähtää iltasanomat 10:47 10.12

Pelastuslaitoksen sammuttajat joutuivat vetäytymään kauemmas ja paloa piti sammuttaa vesitykeillä pahimmillaan noin 100 metrin päästä.


Joet ja järvet tulvivat Etelä-Suomessa – Ravinteet huuhtoutuvat pelloilta vesistöihin MTV 21:06 09.12

Koko syksyn jatkuneet sateet ovat saaneet Etelä- ja Lounais-Suomen vesistöt tulvimaan. Monissa joissa virtaamat ovat jo kevättulvia suuremmat. Järvien vedenpinnat ovat myös hyvin korkealla - useissa järvissä hätyytellään jo vuodenajan ennätyslukemia.


Joet ja järvet tulvivat Etelä-Suomessa - Ravinteet huuhtoutuvat pelloilta vesistöihin MTV 21:06 09.12

Koko syksyn jatkuneet sateet ovat saaneet Etelä- ja Lounais-Suomen vesistöt tulvimaan. Monissa joissa virtaamat ovat jo kevättulvia suuremmat. Järvien vedenpinnat ovat myös hyvin korkealla - useissa järvissä hätyytellään jo vuodenajan ennätyslukemia.


Luotsi kapuaa narutikkaita pitkin laivaan tyrskyjen keskelläkin MTV 16:49 09.12

Luotsin tehtävänä on toimia aluksen päällikön paikallisena neuvonantajana Suomen haasteellisilla vesialueilla, kiteyttää Luotsiliiton puheenjohtaja Antti Rautava.


Taas sama jätkä! SM-liigan mestarimaalivahti vesitti läpiajon todella epäurheilijamaisesti iltalehti 12:23 09.12

Nerokasta sääntötulkintaa vai äärimmäistä epäurheilijamaisuutta? Sitä sopii pohtia, kun tarkastelee SM-liigan takavuosien kultasankarin David Leggion toimintaa. Leggio, 33, juhli sensaatiomaista Suomen mestaruutta TPS-paidassa kauden 2009-10 päätteeksi. Suomesta matka jatkui AHL-jäille. Hän nousi Suomessa jälleen hetkeksi otsikoihin loppuvuonna 2014, kun hän "torjui" kahden miehen läpiajon melkoisen hävyttömällä tavalla - kaatamalla maalin. Tuomarin oli vihellettävä peli poikki, ja vastustaja sai rankkarin, jonka Leggio torjui. Niinpä niin. Onhan yhden hengen läpiajo helpompi torjua kuin kahden.


Postimees: Viron poliisi uskoo Tallinnassa kadonneen Arin hukkuneen: "Peilityyni merivesi alkaa kuvissa aaltoilla" MTV 19:46 08.12

Tallinnassa kadonneen Arin tapausta tutkinut Viron poliisi on sitä mieltä, että mies kaatui hotellinsa lähellä sijaitsevaan satama-altaaseen ja hukkui. Miehen ruumista ei ole löydetty. Asiasta kertoo virolainen Postimees.


Vesi ei ole märkää – miehellä hauskat perustelut miksi stara 15:30 08.12

Ihmiset voivat toisinaan havahtua miettimästä jotakin yksinkertaista mutta samalla erikoista


Trump sammalsi Jerusalem-julistuksensa lopussa - USA:ssa heräsi huoli presidentin terveydentilasta iltalehti 11:04 08.12

Valkoisen talon mukaan presidentti Donald Trumpin kurkkua vain kuivasi. Valkoinen talo lupailee uutta lääkärintodistusta. Trump ilmoitti keskiviikkona Yhdysvaltain tunnustavan Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi. Kiistanalainen päätös herätti laajasti huomiota, mutta niin teki myös presidentin tapa puhua. Trump alkoi sammaltaa pahasti puheensa loppupuolella, ja hänellä oli selkeästi vaikeuksia lausua joitakin sanoja. Kyseessä oli jo toinen kerta kuukauden sisään, kun presidentillä on ollut vaikeuksia puheilmaisunsa kanssa. Marraskuussa palatessaan Aasian-kiertueeltaan Trumpilla oli puhevaikeuksia, ja hän joutui korkkaamaan vesipullon kesken puheensa.


Susanna Kosken juhlalookin täydentävässä korusetissä yhdistyivät minkki ja jalokivet iltalehti 10:44 07.12

Kansanedustaja Susanna Kosken vaaleaan pukuun liittyy sitä varten suunniteltu arvokorusetti. Suomen luontoa symboloivat korut ovat kultaseppämestari Jouni Salon taidonnäyte. Kansanedustaja Susanna Koski luotti tänäkin vuonna kultaseppämestari Jouni Salon luovuuteen ja kädentaitoon. Alexander Tillanderilla työskentelevä Salo suunnitteli Kosken toiveesta korusetin, jonka voi tuntea osaksi luontoa. Korusetissä yhdistyvät turkis ja jalokivet. Kaulakorun ja rannekorun materiaaleina ovat valkoinen minkki, timantit ja akvamariinit. Salon mukaan minkin valkoisuus symboloi lumen ja luonnon puhtautta. Timantit puolestaan symboloivat kevätauringossa kimaltelevaa jäätä. Kaulakorussa huomion vangitsee yli 30 karaatin kokoinen, käsittelemätön täydellisen pisaran muotoinen akvamariini, joka on tekijänsä mukaan kuin jään sulaessa muodostuva iso vesipisara.


Sää kääntyy ylösalaisin – Pohjanmerellä pauhaava myrsky puhkuu Suomeen vesisateita ja navakkaa tuulta iltasanomat 07:53 07.12

Vesisade vie etelän ohuen lumipeitteen. Tuuli on puuskissa ankaraa.


Suvi Teräsniska aloitti areenakonserttinsa suuren maailman tyyliin: näyttävä vesiseinä ja elegantti housuasu iltalehti 21:15 05.12

Suvi Teräsniskan Elämäni ilta -konsertti alkoi hittiputkella. Laulaja Suvi Teräsniskan unelma toteutuu parhaillaan, kun hän esiintyy Helsingissä Hartwall Arenalla omassa Elämäni ilta -konsertissaan. Tunteita täynnä oleva ilta alkoi sykähdyttävällä tavalla, kun Suvi asteli yleisön eteen harvoin suomalaisartistin konsertissa nähdyn, näyttävän vesiseinän takaa. Lavalle nousi elegantti ja tyrmäävä maailmanluokan kaunotar.


Uutiset