Venäläiset eläkeläiset kaivavat roskiksia ruoan toivossa - eläke ei riitä iltalehti 10:42 13.01

Tämän vuoden alussa keskimääräinen eläke on Venäjällä hieman yli 200 euroa. Venäläismediassa on yhä useammin nähtävillä kuvia ulkoroskakoreja kaivavista iäkkäistä ihmisistä. Maan eri kaupungeissa köyhyysrajalla kituvat vanhukset tonkivat roskakoreja sen toivossa, että löytäisivät jotakin kelvollista syötävää. Venäläismedian mukaan eläkkeet ovat osalla ihmisistä niin pienet, ettei niillä ole mahdollista ostaa edes ruokaa koko kuukaudeksi. Keskimäärin eläke Venäjällä on tämän vuoden alussa 14 000 ruplaa eli noin 204 euroa.


Pietarin supermarketissa räjähti - useita loukkaantuneita, rikostutkinta ”murhan yrityksestä” iltalehti 19:58 27.12

Keskiviikkoiltana pietarilaisessa supermarketissa tapahtui räjähdys, jossa loukkaantui ainakin yhdeksän ihmistä. Pohjois-Pietarissa sijaitsevassa Perekrestok-nimisessä supermarketissa räjähti keskiviikkoiltana noin puoli seitsemältä paikallista aikaa. Rakennus on evakuoitu, ja ainakin 70 ihmistä on saatettu ulos rakennuksesta räjähdyksen jälkeen. Arviot loukkaantuneista vaihtelevat venäläismediassa yhdeksän ja kymmenen välillä. Yhdeksän ihmistä on toimitettu sairaalaan.


Pietarin supermarketissa räjähti - useita loukkaantuneita iltalehti 19:33 27.12

Keskiviikkoiltana pietarilaisessa supermarketissa tapahtui räjähdys, jossa loukaantui ainakin yhdeksästä kymmeneen ihmistä. Pohjois-Pietarissa sijaitsevassa Perekrestok-nimisessä supermarketissa räjähti keskiviikkoiltana noin puoli seitsemältä paikallista aikaa. Rakennus on evakuoitu, ja ainakin 70 ihmistä on saatettu ulos rakennuksesta räjähdyksen jälkeen. Arviot loukkaantuneista vaihtelevat venäläismediassa yhdeksän ja kymmenen välillä. Neljä ihmistä on toimitettu sairaalaan.


Presidentti Halonen hehkuttaa Suomea Venäjä-suhteiden mallimaaksi venäläismediassa: ”Toiset voisivat oppia meiltä” iltalehti 09:14 26.12

Presidentti Tarja Halonen sanoi venäläisen uutistoimisto Tassin haastattelussa, että Suomen ja Venäjän yhteistyö on arkipäivästä työtä. Tarja Halonen kertoi Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa suhteestaan Venäjään ja presidentti Putiniin. Presidentti Tarja Halonen sanoi venäläisen uutistoimisto Tassin haastattelussa, että Suomi on luonut pragmaattiset suhteet Venäjän kanssa, ja tämä voi toimia esimerkkinä myös muille maille. Tass viittaa myös aiemmin julkaistuun the Financial Times -lehden haastatteluun, jossa Halonen kertoi Suomen ja Venäjän suhteista.


Mitä ihmettä? Jokereiden ruotsalainen ex-tähti aikoo loikata Kazakstanin maajoukkueeseen iltalehti 14:00 20.12

Jos Barys Astanan lausuntoa on uskominen, Henrik Karlsson aikoo asettua Kazakstaniin. Kazakstanin KHL-seura antoi ruotsalaisvahdistaan lausunnon, kun kazakstanilais- ja venäläismediassa levisi huhuja tämän lähtöpasseista. Barys ilmoitti virallisesti, että Karlsson jatkaa seurassa.


Venäläismediassa kuohuu: Suomi ei edes yrittänyt pyytää anteeksi HS:n kohuartikkelia - ”Niin kutsutut yhteistyökumppanit kyttäävät jokaista liikettä” iltalehti 14:52 19.12

Sputnik ihmettelee, miksi Suomi ei ole edes yrittänyt pyytää anteeksi Venäjältä sitä, että salaisten tietojen mukaan Suomi vakoilee venäläissotilaita. Helsingin Sanomien viime lauantaina julkaisema muun muassa Puolustusvoimien sotilastiedustelusta kertova artikkeli, joka perustui osittain salaiseen aineistoon, nosti myrskyn myös itänaapurissamme Venäjällä. "Suomessa julkaistu salaista tietoa venäläissotilaiden vakoilusta", uutisoi venäläinen Ria.ru.


Venäjällä avattu uusi rautatie - junat eivät enää kulje Ukrainan läpi iltalehti 17:21 29.11

Venäjä siirtää kaikki junansa uudelle reitille kiertämään Ukrainaa vuoden loppuun mennessä. Kaikki venäläiset junat siirtyvät tämän vuoden loppuun mennessä kiertämään reitillään Ukrainaa eivätkä kulje enää sen läpi, ilmoitti Venäjän liikenneministeri Maksim Sokolov venäläismediassa. - Tämän vuoden loppuun mennessä siirrymme kokonaisuudessaan uudelle reitille. Siirrämme reitille kaikki junat eli 62 matkustajajunaa ja 30 tavarajunaa normaaliaikataulujensa puitteissa, Sokolov sanoi.


Uutiset