Pietarilaispoliisia odotti karu yllätys etsintöjen yhteydessä - elävä krokotiili ja 20 pommia iltalehti 11:45 21.01

Viranomaiset löysivät kaksimetrisen aikuisen krokotiilin isänmaallisen Krasnaja Zvezda -järjestön perustajan kellarista. Venäläisviranomaiset löysivät Pietarissa kotietsintöjen yhteydessä elävän krokotiilin ja 20 pommia talosta, joka kuuluu isänmaallisen järjestön perustajalle. Asiasta uutisoi venäläismedian lisäksi myös maan sisäministeriö. Aikuisiän saavuttanut kaksi metriä pitkä krokotiili löytyi talon kellaritiloista. Eläinlääkärit ovat tutkineet krokotiilia, mutta sen sijoituspaikka ei vielä ole selvillä. Pietarin eläintarhan mukaan siellä ei voida ottaa krokotiilia vastaan, koska tarvittavia asiakirjoja eläimestä ei ole.


Teinipoika hyökkäsi kirveen kanssa kouluun ja haavoitti kuutta Venäjällä - sytytti huoneen tuleen polttopullolla iltalehti 15:44 19.01

Poika oli jäänyt luokalle ja oli venäläismedian mukaan tyytymätön arvosanoihinsa, mitä epäillään motiiviksi teoille. Vasta 15-vuotias poika iski kouluunsa polttopullon ja kirveen kanssa Ulan-Uden kaupungissa Venäjän Siperiassa perjantaiaamuna. Yhdeksäsluokkalainen ryntäsi luokkahuoneeseen, jossa oli 7. luokan oppitunti. Hän huitoi kirveellä kaikkia luokassa olleita ja sytytti sen tuleen polttopullolla. Venäläismedian siteeraamien viranomaisten tiedot tapauksesta poikkeavat jonkin verran. Useimmat kertovat haavoittuneiden määräksi kuusi, toisten mukaan uhreja on neljä. Lisäksi hyökkääjä sai itse vammoja muun muassa hypättyään ikkunasta.


Sankariopettaja pelasti useita henkiä Venäjän veitsihyökkäyksessä, joutui itse teho-osastolle - asettui hyökkääjän eteen iltalehti 14:22 15.01

Veitsihyökkääjän eteen asettunut opettaja pelasti todennäköisesti useita oppilaita. Maanantaiaamuna Venäjän Permin kaupungissa sijaitsevassa koulussa veitsikahakka johti 15 ihmisen loukkaantumiseen ja koko koulun evakuointiin. Kaksi teiniä alkoi venäläismedian mukaan tapella keskenään koulun tiloissa, ja lopulta käsirysy yltyi veitsitappeluksi. Toinen tappelun osallisista on koulun entinen ja toinen nykyinen oppilas. Nuoret miehet hyökkäsivät muiden, nuorempien oppilaiden kimppuun. Kolme loukkaantunutta on vakavassa tilassa. Yksi vakavasti loukkaantuneista on sankariopettaja, joka pelasti todennäköisesti useita ihmishenkiä. Oppilaiden mukaan opettaja auttoi oppilaita pakenemaan työntämällä heidät pois veitsi kädessä heiluvan oppilaan luota ja menemällä itse hänen eteensä.


Venäläiset eläkeläiset kaivavat roskiksia ruoan toivossa - eläke ei riitä iltalehti 10:42 13.01

Tämän vuoden alussa keskimääräinen eläke on Venäjällä hieman yli 200 euroa. Venäläismediassa on yhä useammin nähtävillä kuvia ulkoroskakoreja kaivavista iäkkäistä ihmisistä. Maan eri kaupungeissa köyhyysrajalla kituvat vanhukset tonkivat roskakoreja sen toivossa, että löytäisivät jotakin kelvollista syötävää. Venäläismedian mukaan eläkkeet ovat osalla ihmisistä niin pienet, ettei niillä ole mahdollista ostaa edes ruokaa koko kuukaudeksi. Keskimäärin eläke Venäjällä on tämän vuoden alussa 14 000 ruplaa eli noin 204 euroa.


Venäläisnainen kaatui luistinradalla Belgiassa - ei huolinut apua ja kuoli iltalehti 14:31 03.01

Uuttavuotta Belgiaan juhlimaan saapunut nainen kaatui luistinradalla Bruggen kaupungissa ja menehtyi. Uudenvuodenyönä venäläisnainen menehtyi kaaduttuaan luistinradalla Belgiassa Bruggen kaupungissa. Venäläismedian mukaan hän oli mennyt luistelemaan noin yhdeltä yöllä, luistinradan ollessa suljettuna.


Venäläismedia: Kaksi miestä pakeni väkivaltaisesti tullitarkastusta Vaalimaalla - toisella Suomen passi iltalehti 13:21 27.12

Alustavien tietojen mukaan miehet ovat venäläisiä veljeksiä. Toisella on Suomen passi. Venäläismedian mukaan kaksi miestä pakeni väkivaltaisesti tullitarkastusta Suomen ja Venäjän välisellä rajalla Torfyanovkan alueella, joka on Vaalimaan kohdalla Venäjän puolella. Poliisi etsii kahta miestä. Tapaus sattui tänä aamuna.


Toinenkin bussionnettomuus joulupäivänä Venäjällä - bussi ajoi päin moskeijaa iltalehti 16:18 25.12

Bussi törmäsi moskeijan oviin Venäjällä Kazanin kaupungissa. Kukaan ei loukkaantunut. Venäjän Tatarstanin tasavallassa sijaitsevassa Kazanin kaupungissa joukkoliikennebussi törmäsi maanantaina suoraan moskeijan oviin. Venäläismedian mukaan kukaan ei loukkaantunut onnettomuudessa, eikä bussissa ollut törmäyshetkellä matkustajia.


Bussi ajanut väkijoukkoon Moskovassa - ainakin viisi kuollut, 15 loukkaantunut iltalehti 16:02 25.12

Bussi ajoi alikulkutunneliin Slavjanskij bulvar -metroaseman kohdalla Venäjän pääkaupungissa. Bussin kuljettaja on pidätetty. Venäläismedian mukaan bussi on ajanut väkijoukkoon Venäjän pääkaupungissa Moskovassa. Ainakin viisi ihmistä on kuollut ja 15 loukkaantunut välikohtauksessa.


Kalanhaju houkutteli kassille - karhu vei metsästäjän aseita Venäjällä iltalehti 08:29 24.11

Miestä vastaan on nostettu syyte aseiden huolimattomasta säilyttämisestä. Venäläismedian mukaan Irkutskin alueella karhu varasti metsästäjältä kaksi asetta. 57-vuotias mies oli viime viikolla metsästämässä syrjäisillä alueilla, jotka sijaitsevat kymmenien kilometrien päässä lähimmästä asutuksesta.


Sekava tilanne Itä-Ukrainan Luhanskissa jatkuu - Venäläismedian mukaan alueen johtaja on siirtynyt Venäjälle iltalehti 16:09 23.11

Etyjin tarkkailijoiden mukaan muun muassa televisio- ja radiosignaalit katosivat ajoittain, ja alueella on edelleen tunnuksettomia sotilaita. Niin sanotussa Luhanskin kansantasavallassa Itä-Ukrainassa on meneillään jonkinlainen valtataistelu alueen johtajiksi julistautuneiden henkilöiden kesken. Kaksi päivää sitten Luhanskin kaupunkiin ilmestyi tunnuksettomia sotilaita, joilla on valkoinen käsinauha. Kyseisiä sotilaita on edelleen läsnä kaupungissa. Venäläinen Novaja Gazeta uutisoi torstaina, että Luhanskin alueen separatistijohtaja Igor Plotnitski on siirtynyt Venäjälle.


Venäläismedia: Tunnuksettomat sotilaat ovat piirittäneet Itä-Ukrainan Luhanskin keskustan iltalehti 15:42 21.11

Itä-Ukrainan Luhanskissa tunnuksettomat sotilaat ovat piirittäneet kaupungin keskustan. Itä-Ukrainassa sijaitsevan Luhanskin kaupungin keskustan ja hallintokeskuksen ovat venäläismedian mukaan piirittäneet tunnuksettomat sotilaat. Novaja Gazeta kirjoittaa, että sotilailla on aseita. Itsenäiseksi julistautuneen Luhanskin kansantasavallan johtaja Igor Plotnickij käski sotilaita vapauttamaan kaupungin, mutta he eivät reagoineet siihen millään tavalla.


Venäläismedia: Tunnuksettomat sotilaat ovat piirittäneet Itä-Ukrainan Luhanskin iltalehti 13:50 21.11

Itä-Ukrainan Luhanskissa tunnuksettomat sotilaat ovat piirittäneet kaupungin keskustan, uutisoi Novaja Gazeta. Itä-Ukrainassa sijaitsevan Luhanskin kaupungin keskustan ja hallintokeskuksen ovat venäläismedian mukaan piirittäneet tunnuksettomat sotilaat. Novaja Gazeta kirjoittaa, että sotilailla on aseita. Itsenäiseksi julistautuneen Luhanskin kansantasavallan johtaja Igor Plotnickij käski sotilaita vapauttamaan kaupungin, mutta he eivät reagoineet siihen millään tavalla.


Venäläismedia: Venäläisäidin mahdollisesti huostaanotetulla tyttärellä ei ole Venäjän kansalaisuutta iltalehti 21:43 12.11

Venäläisen Ria Novostin mukaan Venäjän suurlähetystön konsuliosasto Suomessa on tarjonnut apuaan venäläisnaiselle, jonka lapsen sosiaaliviranomaiset ovat mahdollisesti ottaneet huostaan Suomessa. Venäläisen mukaan Venäjän suurlähetystön konsuliosasto Suomessa on tarjonnut apuaan venäläisnaiselle, jonka lapsen sosiaaliviranomaiset ovat ottaneet mahdollisesti huostaan Suomessa. Venäläismedian mukaan lapsen äiti harkitsee, tarvitseeko apua konsuliosastolta. Ria Novostin mukaan myös Venäjän lapsiasiamies Anna Kuznetsova on tietoinen tapauksesta, ja tämä aikoo olla yhteydessä Venäjän Suomen suurlähetystön konsuliosastoon.


Huostaanottokeskustelu kuumenee jälleen Venäjällä - ”Suomessa venäläisäidiltä vietiin 12-vuotias tytär” iltalehti 11:22 12.11

Venäläismedia muistuttaa, että Suomessa venäläislasten huostaanottoja tapahtuu jatkuvasti. Huostaanotot Suomessa ovat jälleen nousseet keskusteluun Venäjällä. Tällä kertaa syynä on huostaan otettu 12-vuotias tyttö. Venäläismedian mukaan tyttö otettiin huostaan Itä-Suomessa asuvalta pariskunnalta, venäläiseltä äidiltä ja suomalaiselta isältä.


Uutiset