Krimin miehityksestä neljä vuotta - Ukrainalaiset osoittavat mieltään eri puolilla Eurooppaa #liberatecrimea -kansanliikkeen alla iltalehti 17:14 25.02

Parikymmentä Krimin miehitystä vastustavaa ukrainalaista ja suomalaista osoitti mieltään Venäjän suurlähetystön edustalla sunnuntaina. Venäjän suurlähteystön edustalla oli Krimin miehitystä vastustava mielenilmaus sunnuntaina. Sunnuntaina ja maanantaina eri puolilla Eurooppaa osoitetaan mieltä Krimin miehitystä vastaan. Krimin miehitystä vastaan, Krimin tataarien ja Ukrainan yhtenäisyyden puolesta on perustettu kansanliike #liberatecrimea (vapauta Krim). Kansanliikken alla osoitetaan Helsingin lisäksi mieltä muun muassa Latviassa, Liettuassa, Espanjassa ja eri puolilla Ukrainaa.


Saksan valmentaja Sturm hopeasta: "Tämä oli jääkiekkoihmeemme" MTV 14:47 25.02

Saksa jäi jääkiekon olympiaturnauksessa hopealle hävittyään loppuottelussa Venäjän olympiaurheilijoille jatkoerässä 3-4. Saksa oli lähellä olympiakultaakin johdettuaan kolmannen erän lopussa 3-2.


Venäjän OU rohmusi valintoja miesten turnauksen tähdistöön – Tolvanen ainoa suomalainen jatkoaika.com 13:25 25.02

Eeli Tolvanen valittiin miesten jääkiekon olympiaturnauksen tähdistökentälliseen ainoana suomalaisena. Venäjän OU:n Ilja Kovaltšuk on turnauksen arvokkain pelaaja.


Katkera tappio, iloiset ilmeet – Saksan päävalmentaja kehui joukkuettaan jatkoaika.com 12:30 25.02

Olympialaisten finaaliottelun jälkeen niin Venäjän OU kuin Saksa olivat lähinnä hymyssä suin. Myös siis Saksa, vaikka se hävisikin pelin. Turnaus sujui sillä kuitenkin selvästi yli odotusten.


Kovaltšuk ja Datsjuk vihdoin myös olympiavoittajia - "Lähes 30 vuotta jouduin odottamaan" jatkoaika.com 12:28 25.02

Venäläisten 26 vuoden odotus tuli vihdoin ja viimein päätökseensä, kun Venäjän OU päihitti olympiaturnauksen finaalissa jatkoerässä Saksan 4-3. On sanomattakin selvää, että uran ensimmäinen olympiakulta maistui niin nuorille kuin kokeneille pelaajille.


Venäjän kiekkotähdet rikkoivat sääntöjä kultajuhlissaan MTV 12:18 25.02

Venäjän olympiaurheilijoiden joukkue voitti kultaa miesten jääkiekkoturnauksessa Pyeongchangin talviolympialaisissa. Loppuottelussa kaatui kisojen suuryllättäjä Saksa 4-3 jatkoajalla.


Olympiakultaa voittaneet Venäjän jääkiekkotähdet toteuttivat uhkauksensa - rikkoivat sääntöjä palkintojenjaossa iltalehti 11:54 25.02

Venäläisten olympiaurheilijoiden joukkue (OAR) voitti kultaa miesten jääkiekossa, kun se löi Saksan jatkoerässä 4-3. Video: Eurosport. Maalikooste jääkiekon olympiafinaalista. Kultaisen maalin tykitti ylivoimalla 20-vuotias Kirill Kaprizov, Moskovan ZSKA:n kylmäpää.


Saksa pisti Venäjän olympiaurheilijat koville - kultamitalit venäläisille jatkoaika.com 11:23 25.02

Olympiafinaali venyi jatkoerään saakka, kun Saksa ja Venäjän olympiaurheilijat taistelivat olympialaisten jääkiekkoturnauksen voitosta. Vielä reilu kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Saksa oli johdossa, mutta venäläiset tulivat väkisin tasoihin. Voittomaali syntyi jatkoerän yhdeksännellä minuutilla, ja sen kirjautti nimiinsä Venäjän OUn Kirill Kaprizov.


Sihvonen: Saksa taktisesti jopa vallankumouksellinen – venäläiset saivat tuta pelikirjalätkän voiman MTV 11:10 25.02

Venäjän olympiaurheilijoiden olympiakulta on yksi asia maailman jääkiekkoilussa. Tärkeämpi asia on se, miten Saksa pelasi turnauksessa ja haastoi olympiafinaalissa venäläiset. Saksa on ottanut haltuunsa pelikirjajääkiekon parhaimmin. Aina jatkoerään asti venynyt ottelu sisälsi upeaa draamaa ja pelillisiä hienouksia – etenkin Saksan puolelta.


Olympiakultaa voittaneet Venäjän jääkiekkoilijat rikkoivat sääntöjä palkintojenjaossa iltasanomat 11:04 25.02

Venäläiset voittivat olympiakultaa, mutta rikkoivat sääntöjä sen jälkeen.


Saksa piinasi Venäjän OU:ta jatkoajalle asti – Kaprizov ratkaisi olympiakullan jatkoaika.com 10:24 25.02

Saksa oli hämmästyttävän lähellä olympiakultaa, sillä Venäjän OU tasoitti pelin vain 56 sekuntia ennen päätöserän loppua ja voitti jatkoajalla.


Kommentti: OAR toimi Neuvostoliiton opein iltalehti 10:15 25.02

Venäläisiä varmaan harmittaa, että maailmalla jääkiekon olympiakullan voittajaa kutsutaan aina nimellä OAR eikä Venäjä, kirjoittaa Pekka Jalonen. Mikään muu kuin olympiakulta jääkiekossa ei olisi riittänyt venäläisille. Kaikki muut sijoitukset olisivat olleet häpeällisiä. Isossa itänaapurissa muistetaan vielä liiankin hyvin, miten Suomi kukisti Venäjän supertähdet Sotshin olympialaisten puolivälierissä ja riisti kisojen isäntämaalta mahdollisuuden sen arvokkaimman mitalin saamiseen.


Huima trilleri - Saksa taipui sittenkin, Venäjän joukkue voitti olympiakultaa! iltalehti 10:07 25.02

Jääkiekon olympiafinaalista tuli uskomaton jännitysnäytelmä. Video: Eurosport. Olipahan finaali! OAR kukisti Saksan jatkoerässä.


Venäjälle kiekkokultaa olympialipulla toisen kerran uusisuomi 09:20 25.02

Ei ollut yllättävää, että Venäjän olympiaurheilijat, lyhenteeltään OAR, voitti kultaa miesten jääkiekkoturnauksessa Pyeongchangissa. Yllättävää kuitenkin oli, että venäläiset voittivat loppuottelussa Saksan 4-3 vasta jatkoajalla.


Huima trilleri - Venäjän joukkue voitti olympiakultaa! iltalehti 08:41 25.02

Jääkiekon olympiafinaalista tuli uskomaton jännitysnäytelmä. OAR voitti olympiakultaa jatkoerässä syntyneellä maalilla. Lisää finaalista hetken kuluttua.


Kremlin varjoarmeija ottaa tappiot konflikteissa - Venäjä kuitenkin kieltää sen koko olemassaolon iltalehti 08:25 25.02

Venäjän tappiot esimerkiksi Syyriassa ja Ukrainassa näyttävät tosiasiallista pienemmiltä, koska pahimpiin paikkoihin menevät palkkasotilaat, joiden olemassa oloa Venäjä ei myönnä. Videolla CNN:n raportti venäläisistä palkkasotilaista. Venäjän käyttämistä palkkasotilaista on uutisoitu aiemminkin, mutta helmikuun alussa Wagner-ryhmänä tunnettu joukko nousi jälleen uutisiin. Noin kolme viikkoa sitten 7. helmikuuta Deir al-Zorissa Syyriassa amerikkalaisjoukot ottivat yhteen venäläissotilaiden kanssa.


Merkel ja Macron keskustelevat tänään Putinin kanssa - aiheena Syyrian tilanne ja tulitauon toimeenpano iltalehti 07:12 25.02

Saksan liittokansleri Angela Merkelin ja Ranskan presidentti Emmanuel Macronin on määrä keskustella tänään Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa Syyriasta. Kolmikon välisestä keskustelusta ilmoitettiin pian sen jälkeen, kun YK:n turvallisuuskokous oli yksimielisestä äänestänyt 30 päivää kestävän tulitauon puolesta. Merkel, Macron ja Putin keskustelevat tulitauon toimeenpanosta ja poliittisista keinoista, joita vaaditaan kestävän rauhan saamiseksi Syyriaan, Macronin kanslia ilmoittaa.


Macron, Merkel ja Putin aikovat keskustella tänään – käsittelyssä Syyrian tulitauko MTV 07:11 25.02

Saksan liittokanslerin Angela Merkelin ja Ranskan presidentin Emmanuel Macronin on määrä keskustella tänään Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa Syyriasta.


Uutiset