Hän on Putinin ”kokki” – CNN: Jevgeni Prigozhin on vastuussa Venäjän trollitoiminnasta iltasanomat 10:46 18.10

Putinin kokin rahoittaman trollitehtaan työntekijä kertoo kirjoittaneensa amerikkalaislehtien sivuille tuhansia Hillary Clintonia pilkkaavia kommentteja.


Hän on Putinin ”kokki” – CNN: Tämä mies on vastuussa Venäjän trollitoiminnasta iltasanomat 10:33 18.10

Putinin kokin rahoittaman trollitehtaan työntekijä kertoo kirjoittaneensa amerikkalaislehtien sivuille tuhansia Hillary Clintonia pilkkaavia kommentteja.


Venäläisministerin typerä ehdotus sai Vladimir Putinin repeämään nauruun iltalehti 06:48 18.10

Maatalouden kehittämiskeskustelu Venäjällä teki täyskäännöksen viihteellisempään suuntaan kun maan maatalousministeri ehdotti sianlihan vientiä muslimimaahan. Maatalousministeri Aleksandr Tkatsev ehdotti 13. lokakuuta järjestetyssä tapaamisessa, että Venäjän pitäisi lisätä sianlihan vientiä Aasiaan. Tkachev sanoi, että esimerkiksi Saksa toimittaa sianlihaa ympäri Aasiaa, muun muassa Kiinaan, Japaniin, Koreaan ja Indonesiaan. Presidentti Vladimir Putin tarttui oitis yhteen Tkatsevin luettelemista valtioista.


Ystävyyden kunniamerkin Putinilta saanut Heinäluoma: ”Suhteita pitää hoitaa huonoinakin aikoina” iltasanomat 16:23 17.10

Korkean, ulkomaalaisille myönnettävän Ystävyyden kunniamerkin Venäjän presidentiltä Vladimir Putinilta saanut Eero Heinäluoma sanoo, että suhteita itäiseen naapuriin tulee hoitaa myös huonoina aikoina.


Seitsemän koulua evakuoitu Moskovan keskustassa pommiuhan vuoksi iltalehti 14:33 17.10

Anonyymisoittojen mukaan Venäjän pääkaupungin useissa kouluissa olisi pommeja. Venäläismedian mukaan seitsemän Moskovan keskustassa sijaitsevaa koulua on evakuoitu tänään tiistaina. Anonyymisoittojen mukaan kouluissa olisi pommeja.


Järkyttävä paljastus venäläisessä sisäoppilaitoksessa - oppilaita pakotettiin juomaan omaa virtsaansa iltalehti 12:52 17.10

Sisäoppilaitoksen johtaja on irtisanottu. Venäjän Jaroslavlissa sijaitsevassa sisäoppilaitoksessa oppilaita rangaistiin pakottamalla heitä juomaan omaa virtsaansa, kertoo venäläismedia. Erityislapsille tarkoitetusta sisäoppilaitoksesta oli jo aiemmin tullut paljon vihjeitä oppilaiden huonosta kohtelusta. Kun paikalliset viranomaiset lähtivät selvittämään asiaa, karu kaltoinkohteluvyyhti alkoi paljastua. Tilannetta alkoi selvittää myös paikallinen lasten oikeusasiamies.


Lehtomäki ja Heinäluoma saavat Putinilta Ystävyyden kunniamerkin iltasanomat 09:21 17.10

Ystävyyden kunniamerkki on korkein mahdollinen ulkomaalaiselle henkilölle myönnettävä Venäjän valtion huomionosoitus.


Suomalainen menestysvalmentaja paineen alla: "Välillä potkut lähempänä, välillä kauempana" iltalehti 17:24 16.10

Joukkueen hyvät esitykset eivät riitä, jos voittoja ei ala tulla. Venäjän kielen sana pobeda on tullut tutuksi Salavat Julajev Ufan valmentajalle Erkka Westerlundille. - Olen kuullut sen jo monta kertaa, Westerlund totesi hymyillen.


Venäjä ottaa kovat keinot käyttöön – MM-kisoihin tulossa aikuisten vaippoja juopoille ja käyttöön neuvostoajan laitteet iltasanomat 16:21 16.10

Englantilaisfanit ovat erityistarkkailussa turnauksen ajan.


Suomalaisten muistomerkki Kannaksella töhrittiin hakaristein ja punamaalilla iltasanomat 13:06 16.10

Kuuterselän taistelun muistomerkki on joutunut ankaran ilkivallan kohteeksi Venäjällä – paikallinen historianharrastaja pyytää tuntemattomien tekoa anteeksi suomalaisilta.


Ministeri Berner tapaa venäläiskollegansa Moskovassa iltalehti 10:22 16.10

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk) matkustaa huomenna Moskovaan tapaamaan venäläiskollegojaan. Bernerin on tarkoitus keskustella Venäjän liikenneministerin Maksim Sokolovin sekä viestintäministerin Nikolai Nikiforovin kanssa. Esillä ovat muun muassa Suomen ja Venäjän välinen liikenneyhteistyö sekä Koillisväylän datakaapelihanke.


Suomesta tulleen Kia-miehen laatikko herätti huomiota Venäjän rajalla – 180 000 euron kello jäi tulliin iltasanomat 07:55 16.10

Venäläismiehen autossa ollut tyhjä kellorasia herätti Venäjän tullin huomion.


Näin Putinin politiikka vaikuttaa tavallisten venäläisten elämään: "Ruuveja kiristetään, kriittisiä ääniä hiljennetään ja ihmisiä pelotellaan" iltalehti 07:46 16.10

Poliittinen valtapeli on tehnyt kansalaisten elämästä aiempaa sensuroidumpaa ja köyhempää. Silti venäläiset pitävät istuvan presidenttinsä puolia. Vuonna 2014 Venäjä irrotti Krimin niemimaan Ukrainasta ja liitti sen itseensä. Siitä seurasivat muun muassa Itä-Ukrainan sota, länsimaiden talouspakotteet ja Venäjän asettamat vastapakotteet. Nämä ovat kiistattomia historiallisia faktoja, mutta miten ne vaikuttivat tavallisten Venäjällä asuvien ihmisten elämään? Venäjään erikoistunut Kalle Kniivilä työskentelee tällä hetkellä Ruotsin Malmössä Sydsvenska Dagbladet -lehdessä. Hän on kirjoittanut Venäjästä neljä kirjaa. Ensimmäinen kirja nimeltään Putinin väkeä - Venäjän hiljainen enemmistö ilmestyi vuonna 2014. Viimeisin, Tanjan katu -elämää Pietarissa 1917-2017, on juuri tullut painosta ulos.


Inter-kipparin täydellinen viikko - MM-paikka ja hattutemppu Milanon paikallispelissä iltalehti 23:54 15.10

Mauro Icardin hattutemppu toi Interille 3-2-voiton Derby della Madonninasta. Mauro Icardilla on takanaan erinomainen futisviikko. Tiistaina hän oli maajoukkueen mukana, kun Argentiina varmisti Ecuadorissa paikan Venäjän MM-kisoista. Hyökkääjä pääsi viimeiseksi vartiksi Quiton Atahualpa-stadionin nurmelle hakemaan ensimmäistä maajoukkuemaaliaan. Sitä ei tullut, mutta kisapassi Venäjälle leimattiin myös Leo Messin hattutempulla.


Uutiset