Uutissuomalainen: Valtaosa suomalaisista aikoo ottaa koronarokotteen

iltasanomat 05:17 29.05

Vanhimmat vastaajat ovat varmimpia rokotuksen ottamisesta.


Valko-Venäjän liigassa tarjolla vähämaalisten taistelu – odottamaa tarkasteltava suurennuslasilla

iltalehti 11:58 02.05

Lauantain mielenkiintoisin ottelu on tarjolla Valko-Venäjän liigasta. Valko-Venäjän liigan Ruh Brest–FK Gorodeja-ottelussa huomio kiinnittyy väistämättä joukkueiden aikaisempien otteluiden maalimääriin. Kyseessä on koko liigan käytännössä vähämaalisimmat joukkueet. Ruh Brestin kuudessa sarjapelissä on tehty yhteensä neljä maalia ja Gorodejan kuudessa pelissä vastaavasti kahdeksan maalia. Yhteensä ne ovat saaneet itse tehtyä kahdessatoista pelaamassaan ottelussa viisi maalia (0,4 per peli!). 2,5 maalin maalimäärälinjalla joukkueiden kaikki ottelut (12/12) ovat päättyneet underiin. Ei tässäkään mikään viittaa pelin runsasmaalisuuteen. Keskinäisiä aikaisempia kohtaamisia joukkueilla ei ole, sillä Ruh Brest on sarjanousija ja muutenkin varsin uusi seura (perustettu vasta vuonna 2016). Tässä mielessä niiden pelitapojen sopivuutta toisiaan vastaan esimerkiksi juuri maalimäärämielessä on vaikeaa ennakoida. Voimasuhteiden osalta Ruh Brest on tässä ottelussa kerroinasetelmalla 1,80/3,10/4,40 selvästi yliarvostettu, ja jos siihen osastoon haluaa vedon ottaa, niin valinta on ilman muuta tasoituksellinen altavastaaja Gorodeja kohteesta 93 kertoimella 1,78.


Kysely: koronarajoitteet nakertavat joka toisen vastaajan henkistä hyvinvointia – menetetty vapaus kaihertaa niin, ettei luontokaan lohduta

yle 08:30 28.04

Suomalaiset kaipaavat nyt ystävien tapaamista, yhteisliikuntaa ja kaupungilla oleilua.


Satu Heinemaa kysyi yli 700 maatalousyrittäjältä, onko heidän parisuhteensa onnellinen – monen piinana ovat tilalle jääneet appivanhemmat

yle 12:45 18.04

Maatilallisten suhteet ovat pitkiä. Joka kolmannen vastaajan suhde oli kestänyt yli 20 vuotta.


Patrik Laine haastoi golfammattilaisen – hermo meni heti ensimmäisellä viheriöllä

iltalehti 17:44 17.04

NHL-tähti Patrik Laine ja Sami Välimäki ottavat toisistaan mittaa Nokian River Golfissa. Yhdeksän reikää käsittävä ja Viasatin striimaama kilpailu Patrik Laineen ja Sami Välimäen välillä käynnistyi perjantai-iltana. Laineen altavastaajan asema golf-ammattilaista vastaan korostui joutui jo heti ensimmäisellä väylällä, kun hän joutui turvautumaan mulliganiin.


Uutuuskirja Jörn Donnerista: Viesti puhelin­vastaajassa johti poliisi­etsintään – seurasi anteeksipyyntö huonosta huumorista

iltasanomat 07:34 16.04

Kun Kai Ekholm tutustui Jörn Donneriin ja hänen tuotantoonsa, hän ei ilahtunut kaikesta. Maailma on silti hänestä ikävämpi ja tyhmempi ilman Donneria.


Tässä ovat Valioliiga-kauden suurimmat ryöstöt ja epäreiluimmat lopputulokset: ”Karua kieltä”

iltalehti 11:34 11.04

Iltalehti selvitti, mitkä olivat valioliigakauden suurimmat ryöstöt ja epäoikeudenmukaisimmat tulokset. Valioliigassa pelit ovat tauolla, eikä kauden jatkosta ole lainkaan varmuutta. Onkin mainio hetki katsoa taaksepäin. Jalkapallo on siitä hieno laji, että lopputulokset eivät läheskään aina kerro siitä, miltä peli on näyttänyt. Altavastaajat venyvät ja maaleja nähdään suuntaan tai toiseen enemmän kuin maalipaikkojen laadukkuuden suhteen olisi ollut kohtuullista.


Tutkimus: somella luultua isompi vaikutus nuorten kuluttamiseen – yli 350 vastaajaa kertoi Ylelle, mitä perheissä ajatellaan merkkituotteista

yle 06:02 13.03

Suosituimpia ovat urheilubrändit. Moni nuori maksaa ainakin osan merkkituotteesta omista rahoistaan.


Turun arvokuljetusryöstöyrityksen syyte kaatui käräjäoikeudessa

yle 14:30 10.03

Oikeus katsoi, että näyttö ei yhdistänyt vastaajaa rikokseen.


Pohjanmaa-rallin kuolemantapauksen käsittely oikeudessa alkoi – vastaajat kiistävät syytteet

yle 09:05 02.03

Viisi SM-rallissa työskennellyttä henkilöä sai syytteen kuolemantuottamuksesta.


Jukka Jalonen kertoo, että viime kevään MM-ihme on vaikeasti toistettavissa: "Se on ihan selvää, että joka vuosi ei ole helppoa pärjätä pelkillä eurooppalaisilla pelaajilla"

jatkoaika.com 09:00 29.02

Jukka Jalosen mielestä viime kevään mestaruuden toistaminen samalla tavalla altavastaajajoukkueella olisi haastavaa toteuttaa. Tästä syystä Jalonen toivoo kovan luokan vahvistuksia NHL:stä Sveitsin MM-kisoihin.


"Piristyin, kun näin vedonlyöntikertoimet" – MM-otteluun valmistautuva Eva Wahlström uskoo, että hänen taitojaan ja voimiaan aliarvioidaan brittileirissä

yle 08:52 07.02

Eva Wahlström puolustaa MM-vyötään Sheffieldissä helmikuun toisena lauantaina. Paikalliset vedonlyöntitoimistot pitävät kokenutta suomalaista ottelussa altavastaajana.


"Piristyin, kun näin vedonlyötikertoimet" – MM-otteluun valmistautuva Eva Wahlström uskoo, että hänen taitojaan ja voimiaan aliarvioidaan brittileirissä

yle 08:52 07.02

Eva Wahlström puolustaa MM-vyötään Sheffieldissä helmikuun toisena lauantaina. Paikalliset vedonlyöntitoimistot pitävät kokenutta suomalaista ottelussa altavastaajana.


Aikakoneen Sani taas käräjille – laulajan emännöimän kartanon ex-pehtoori haastoi oikeuteen

iltasanomat 14:56 03.02

Aikakoneen laulajana tunnettu Saija “Sani” Aartela on haastettu käräjäoikeuteen vastaajaksi irtaimen kauppaa koskevassa riitajutussa. Vastapuolena jutussa on Sanin emännöimän Villilän kartanon ex-pehtoori.


Altavastaajana MM-karsintaan lähtenyt Suomi ei hävinnyt lohkossaan peliäkään – kisapaikka olisi sensaatio: "Ei pitäisi olla edes mahdollista"

yle 19:23 02.02

Suomen futsalmaajoukkueen kohtalo ratkeaa sunnuntai-iltana Italian ja Portugalin välisessä ottelussa.


Analyysi: Vapauden hurmaan herännyt brexit-Britannia voi pian kaivata EU-kahleitaan – maailmankaupan jätit voivat tarjota yksinäiselle kylmää kyytiä

yle 06:54 01.02

Britannia on altavastaaja esimerkiksi Yhdysvaltojen tai Kiinan kanssa käytävissä kauppaneuvotteluissa, kirjoittaa Ylen Britannian-toimittaja Pasi Myöhänen.


Samu Haber uskoo kärähtäneensä huumeista poliisin tilakuuntelun ansiosta: ”Aika hyvät laitteet heillä on”

iltalehti 20:07 30.01

Samu Haber oli Ruisrockin jatkoilla, jonne poliisi oli asentanut tilakuuntelulaitteita. Muusikko Samu Haber saapui torstaina Helsingin käräjäoikeuteen osana Suomen rikoshistorian suurimman huumausainevyyhdin käsittelyä. Sunrise Avenuen keulahahmo oli yksi 54:stä vastaajasta, joiden syytteet luettiin torstaina Helsingin käräjäoikeudessa.


Samu Haber kärähti huumeista poliisin tilakuuntelun ansiosta: ”Aika hyvät laitteet heillä on”

iltalehti 20:07 30.01

Samu Haber oli Ruisrockin jatkoilla, jonne poliisi oli asentanut tilakuuntelulaitteita. Muusikko Samu Haber saapui torstaina Helsingin käräjäoikeuteen osana Suomen rikoshistorian suurimman huumausainevyyhdin käsittelyä. Sunrise Avenuen keulahahmo oli yksi 54:stä vastaajasta, joiden syytteet luettiin torstaina Helsingin käräjäoikeudessa.


Huumausainerikoksesta syytetty Samu Haber saapui oikeuteen: ”Muistikuvat siltä yöltä ovat aika huuruiset”

iltalehti 15:50 30.01

Sunrise Avenuen solisti Samu Haber kommentoi syytettään Suomen historian suurimmilla huumausainekäräjillä. Samu Haber on myöntänyt käyttäneensä huumausaineita Ruisrockin jatkoilla kesällä 2019. Haber kertoi jo aiemmin, että ei liity muuten millään tavalla rikosvyyhtiin, jossa on peräti 54 vastaajaa ja jonka johtohahmoina pidetään Cannonball-moottoripyöräjengin entistä johtajaa Janne ”Nacci” Tranbergiä ja liikemies Niko Ranta-ahoa.


Hot topics