Sisällissodan arvet jäivät näkyviin Paavo Väyrysen suvussa – ”Isä ja hänen sisaruksensa eivät pitäneet setään enää yhteyttä” iltasanomat 08:54 20.01

Matti Vanhasen isän puoleiset sukulaiset taistelivat Karjalan kannaksella valkoisten puolella. Nils Torvaldsin isoisä oli punaisten vankina Turussa. Paavo Väyrysen vasemmistolainen isän isä pysyi sisällissodan ulkopuolella. Tämän veli joutui Tammisaaren leirille, mutta selvisi hengissä.


Puhemiehet: Sipilä hirttäytyy oudosti Vanhaseen iltalehti 19:35 19.01

Yksi varteenotettava vaihtoehto on, että Sipilä luopuu puheenjohtajuudesta ensi kesänä keskustan puoluekokouksessa, mutta jatkaa pääministerinä vaalikauden loppuun. Tylsistä pressanvaaleista saattaa viimeisellä viikolla kehkeytyäkin ihan kiinnostava kisa. Ei sillä, etteikö Sauli "Tolkun mies" Niinistöstä tulisi pressa vielä kuudeksi vuodeksi, mutta joku muista ehdokkaista saattaa vielä päästä mainostamaan itseään ja puoluettaan vaalien toiselle kierrokselle. Keskustan Matti "Asia" Vanhanen vaeltaa yhä varjojen mailla, mitä tulee kannatukseen. Kepun ydinjoukoissa on v....tuksen sekaisella kauhulla seurattu Vanhasen touhuja: mies kuvittelee pelaavansa valioliigassa, vaikka nyt pitäisi ryskätä ykkössarjan nousukarsinnoissa ja potkita nilkoille Paavo "Muki" Väyrystä.


Tuomas Enbuske IL-blogissaan: Trumpin valinta oli kamalaa, mutta Suomen presidentinvaalit vielä kamalampaa iltalehti 16:49 19.01

Mutta miksi kukaan haastaisi Niinistöä? Suomen presidentinvaaleissa on ehdolla kahdeksan lautakasasta koottua Matti Vanhasen kopiota, kirjoittaa Enbuske. Harva tietää, että ruotsalaisen Gösta Knutssonin klassikkolastenkirja Pekka Töpöhäntä kertoo oikeasti Suomen presidentinvaaleista. Kirjassa on ilkeä, lipevä ja narsistinen Monni, jota kaikki pelkäävät. Häntä mielistelevät kaksi perseennuolijakissaa, Pilli ja Pulla. Ne toistavat yhdestä suusta kaiken, mitä Monni sanoo ja kiusaavat niitä, joita on helppo kiusata eli Pekka Töpöhäntää. Monni-kissa on tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Niinistö on sairaalloisen kiinnostunut imagostaan, hän nöyryyttää lähipiiriään, itkettää naisia ja soittelee vihaisia puheluita niille, jotka uskaltavat häntä kritisoida. Kekkonen kirjoitti myllykirjeitä, Niinistö taas ripustaa poliittisen myllynkiven vastustajiensa kaulaan ja upottaa nämä meren syvyyksiin. Kuten Monni-kissa, Niinistö osaa myös omaa etuaan tavoitellessaan mielistellä. Niinistö mielistelee kansaa. Näyttelee kesäteatteritasoisesti nöyrää, kuten Suomessa pitää.


Veronmaksajat rahoittavat leijonanosan Vanhasen kampanjasta puoluetuen kautta - yksityishenkilöiltä keskustan presidenttiehdokkaalle vain 10 000 euroa iltalehti 14:34 19.01

Keskusta tukee Vanhasen kampanjaa 485 000 eurolla. Potti koostuu pitkälti puoluetuesta, joka on peräisin valtion budjetista. Keskustan presidenttiehdokas Matti Vanhanen tavoittelee tasavallan presidentin paikkaa pitkälti veronmaksajien varoilla. Maanantaina julkaistusta Vanhasen käy ilmi, että Suomen Keskusta tukee Vanhasen kampanjaa 485 000 euron tukipotilla.


Kommentti: Kakkoskierrosta ei tule – mutta rynniikö Väyrynen jo Haavistonkin ohi? iltasanomat 07:23 19.01

Helsingin Sanomien tuore gallup kertoo selkeästi, että Sauli Niinistö valitaan jo ensimmäisellä kierroksella jatkoon. Jännitysnäytelmä saadaan siitä, nouseeko Paavo Väyrynen kakkoseksi Pekka Haaviston ohi. Kepulle ja Matti Vanhasen kannatukseen asemansa sitoneelle Juha Sipilälle tilanne on todella kiusallinen, arvioi politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.


IS vaalikentillä: Vanhanen uskoo, että käänne on tapahtunut – ”Lähes täydellinen vaihteen vaihdos” iltasanomat 17:31 16.01

Matti Vanhasen (kesk) vaalikenttien vikkonloppuna kuvailtu uusi hurmos ei vielä näkynyt maanantaina Asikalassa.


Kommentti: Pääministeri Sipilä pelaa riskillä – kannattiko oma jatko kytkeä Vanhasen menestykseen? MTV 16:40 16.01

Kannattaako laittaa arvovaltansa peliin, jos sitä ei ole? Näin kysyi aamulla Huomenta Suomessa entinen Helsingin Sanomien kokenut politiikan toimittaja Unto Hämäläinen viittaamalla Johannes Virolaisen vanhaan lausahdukseen.


Pekka Haavistolla 234 000 €:n kampanja – konsulttiyhtiöltä iso potti uusisuomi 19:50 15.01

Vihreiden presidenttiehdokkaan Pekka Haaviston vaalibudjetti on ennakkoilmoituksen mukaan noin 234 000 euroa. Haavisto julkaisi Matti Vanhasen tavoin ennakkoilmoituksensa tänään maanantaina.


Matti Vanhasella reilun 500 000 euron vaalibudjetti – kalpenee selvästi Niinistöön verrattuna iltasanomat 14:12 15.01

Keskustan presidenttiehdokkaan Matti Vanhasen vaalikampanjan yhteenlasketut kulut ovat 550 000 euroa, käy ilmi hänen vaalirahoitusta koskevasta ennakkoilmoituksestaan.


Matti Vanhasella reilun puolen miljoonan euron vaalibudjetti iltasanomat 13:52 15.01

Keskustan presidenttiehdokkaan Matti Vanhasen vaalikampanjan yhteenlasketut kulut ovat 550 000 euroa, käy ilmi hänen vaalirahoitusta koskevasta ennakkoilmoituksestaan.


Matti Vanhasen vaalibudjetti julki – puolueelta jättituki uusisuomi 13:50 15.01

Keskustan presidenttiehdokas Matti Vanhanen on julkistanut ennakkoilmoituksen presidentinvaalien rahoituksestaan. Vanhasen vaalibudjetti on 550 000 euroa.


Sipilä mukaan ”Vanhanen-hurmokseen”: ”Liityin Snapchatiin” iltalehti 15:21 14.01

Pääministeri sanoi haastattelutunnilla presidentinvaalien tuloksen vaikuttavan hänen jatkoonsa keskustan puheenjohtajana. Pääministeripuolue keskusta järjesti lauantaina Helsingissä puheenjohtajapäivät, jossa muun muassa yritettiin luoda hurmosta puolueen presidenttiehdokas Matti Vanhasen ympärille. Keskustan puheenjohtaja, pääministeri Juha Sipilä kertoi Ylen pääministerin haastattelutunnilla sunnuntaina ottaneensa kovat aseet käyttöönsä.


Vanhanen haastoi Niinistön Nato-puheita: Outoa keskustelua, jonka vaikuttimia en tajua iltasanomat 12:38 13.01

Keskusta kirittää tahmeasti sujuneen presidentinvaaliehdokkaansa Matti Vanhasen kampanjaa puheenjohtajapäivillä Helsingissä lauantaina.


Totta vai tarua: Painostiko Saksa viljatonneilla Suomea? Matti Vanhasen väite on osittain totta iltalehti 10:50 13.01

Faktantarkistus: Matti Vanhasen mukaan Suomi sai Saksalta 15 000 tonnia ruista suostuttuaan vastenmieliseen operaatioon. Historiantutkijoiden mukaan Saksa kyllä painosti Suomea viljalla, mutta ei vielä vuonna 1941. Väite: "Meidän ei tarvitse mennä edes 1800-luvun nälkävuosiin, kun haluamme varoittavan esimerkin ruokaomavaraisuuden puutteesta. Syksyllä 1941 Suomi anoi Saksalta 20 000 tonnia ruista ruokapulaan. Päätöstä ei saatu. Seurauksena Mannerheim joutui anomaan ruista samalla, kun kävi poliittisesti ja sotilaallisesti vaikeassa tilanteessa neuvotteluja Suomelle vastenmielisestä sotilasoperaatiosta Saksan avuksi. Lopulta Suomi sai 15 000 tonnia ruista yhteistyöhön suostuttuaan." Tuomio: Väite on sinne päin.


Kommentti: Vanhasen oma miina laukesi silmille – edes omat eivät lupaa ääniä iltasanomat 10:31 13.01

Matti Vanhanen ja keskusta sopivat tukevansa Niinistöä presidentinvaalien toisella kierroksella 2006. Sitä laskua Vanhanen maksaa yhä, arvioi politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.


Vanhanen ja Kyllönen kampanjoivat täysillä iltalehti 10:23 13.01

Iltalehti tapasi presidenttiehdokkaat Matti Vanhasen ja Merja Kyllösen. Suomen entinen pääministeri Matti Vanhanen kertoi perjantaina toipuneensa täysin rytmihäiriöistä. Vanhaselle tehtiin sähköshokilla päivätoimenpiteenä sydämen rytminsiirto.


Mistä pelastus Vanhasen surkealle kannatukselle? Matti Vanhanen ISTV:n vaaligrillissä juuri nyt iltasanomat 08:29 12.01

Miten keskustan Matti Vanhanen aikoo päihittää Paavo Väyrysen? Miksi kannatus ei kasva? Muun muassa tätä kysytään, kun Vanhanen on ISTV:n suorassa Vaaligrilli-haastattelussa perjantaiaamuna kello 8.20.


Mistä pelastus Vanhasen surkealle kannatukselle? Matti Vanhanen ISTV:n vaaligrillissä klo 8.20 iltasanomat 08:20 12.01

Miten keskustan Matti Vanhanen aikoo päihittää Paavo Väyrysen? Miksi kannatus ei kasva? Muun muassa tätä kysytään, kun Vanhanen on ISTV:n suorassa Vaaligrilli-haastattelussa perjantaiaamuna kello 8.20.


Uutiset