Hallitus esittää eurovaalien ja maakuntavaalien yhdistämistä – vaalipäivä olisi 26. toukokuuta iltasanomat 15:28 17.08

Hallitus esittää eurovaalien ja ensimmäisten maakuntavaalien yhdistämistä, kertoo valtiovarainministeriö tiedotteessaan.


Jännitysnäytelmä Israelissa: rahoitus euroviisuihin saatiin aivan viime hetkellä – taustalla erikoinen diili valtion kanssa iltasanomat 21:35 14.08

KAN ja Israelin valtiovarainministeriö sopivat, että yleisradioyhtiö ottaa lainan maksaakseen 12 miljoonan takuumaksun.


Orpo: Liikenneväylien uudet rahoitusmallit selvitetään – "Aina joku nämä maksaa" MTV 14:24 13.08

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok) haluaa selvittää, löytyykö esimerkiksi raideverkon keskeisiin väyläinvestointeihin uusia rahoitusmalleja.


Petteri Orpo varoittaa ennenaikaisesta vaalikiimasta – "Näyttää siltä, että tässä on jo täysi rähinä päällä" MTV 12:42 13.08

Valtiovarainministeri, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo varoitti ennenaikaisesta vaalikiimasta puolueen ministeriryhmän kesäkokouksessa Joensuussa. Orpo suuntasi sanansa oppositiolle, ja aivan erityisesti sosialidemokraateille.


Valtiovarainministeri Orpo: ”Opposition vaalilupauksia on mahdotonta toteuttaa” iltasanomat 12:37 13.08

Kokoomusjohtaja suuntasi sanansa lähinnä Sdp:lle.


Tupakointi tulee entistä kalliimmaksi, auton ostajaa odottaa veroporkkana – näin verotus muuttuu ensi vuonna MTV 06:24 10.08

Valtiovarainministeriön talousarvioehdotuksessa tupakointi tulee vuonna 2019 entistä kalliimmaksi, mutta auton ostajalle on luvassa helpotusta.


Tunnissa Helsingistä Tampereelle? Ministeriön toiveissa ripeämmät rautatieyhteydet MTV 19:23 09.08

Valtiovarainministeriö esittää budjettiehdotuksessaan Tampereen ja Helsingin välisen rautatieyhteyden nopeuttamista. Toiveissa on, että matka taittuisi jopa tunnissa.


Riemu repesi: Nyt tuli ”henkinen lupaus” tunnin junista Turkuun ja Tampereelle – ministeriö syynää jo hintalappua uusisuomi 19:16 09.08

Sekä Turun että Tampereen suunnalla on iloittu valtiovarainministeriön budjettiesityksestä, jossa mainitaan molempien suuntien isot ratahankkeet. Ministeriön ylijohtaja valottaa tilannetta Uudelle Suomelle.


Riemu repesi: Nyt tuli ”henkinen lupaus” tunnin junista Turkuun ja Tampereelle – ”Vaatii tuntuvaa rahoitusta” uusisuomi 19:16 09.08

Sekä Turun että Tampereen suunnalla on iloittu valtiovarainministeriön budjettiesityksestä, jossa mainitaan molempien suuntien isot ratahankkeet. Ministeriön ylijohtaja valottaa tilannetta Uudelle Suomelle.


Autovero laskee, tupakan hinta nousee... 30 poimintaa budjettiehdotuksesta iltasanomat 17:30 09.08

Valtiovarainministeriö on julkaissut ensi vuoden budjettiesityksensä.


Selvitys suosittelee: Viranomaisten kanssa asiointi ensisijaisesti verkkoon –? mutta ilman ihmisten pakottamista MTV 14:59 09.08

Viranomaisten kanssa asioinnin tulisi olla tulevaisuudessa ensisijaisesti sähköistä, esittää oikeustaloustieteen professori Kalle Määttä valtiovarainministeriön julkaisemassa selvityksessä.


Jussi Kärjen kommentti budjetista: Orpo-show oli tylsä, mutta kokoomus loistaa ja keskustasta ei näy kuin Sipilän kesäparta MTV 13:56 09.08

Tylsä on sana, jolla voi kuvailla valtiovarainministeri Petteri Orpon (kok.) budjettiesitystä. Ja tämä kaikella lämmöllä, sillä tylsyys on turvallisuutta talouspolitiikassa, kirjoittaa MTV Uutisten politiikan päällikkö Jussi Kärki.


Valtiovarainministeriö julkaisee budjettiehdotuksensa ja lähettää sen ministeriöille MTV 08:44 09.08

Valtiovarainministeriö (VM) julkaisee tänään ehdotuksensa ensi vuoden talousarvioksi ja lähettää sen muille ministeriöille.


Orpo: Suomen velkaantuminen saatava pysähtymään kokonaan ensi vuoden aikana MTV 21:58 08.08

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok) katsoo, että Suomen julkisen talouden velkaantuminen olisi saatava ”kokonaan pysähtymään ensi vuoden, tulevan vuoden aikana”.


Pääkirjoitus: Ennalta arvattavaa rähinää budjetista iltasanomat 21:00 08.08

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok) valotti hallituksen viimeisen budjettiehdotuksen päälinjoja keskiviikkona.


”Pian keskustan veri punnitaan” – Näin oppositio vastaa Orpon budjettiesitykseen uusisuomi 17:37 08.08

Valtiovarainministeri Petteri Orpon (kok.) keskiviikkona esittelemä budjettiehdotus ensi vuodelle ei saa kiitosta eduskunnan oppositiopuolueilta.


Tällainen on Orpon Budjettiehdotus: 1,7 miljardia uutta velkaa, tupakkavero kiristyy iltasanomat 17:32 08.08

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok) on esitellyt budjettiehdotuksensa. –?Minä esitän sitä, että edellisten vuosien tapaan kenenkään verotus ei kiristy, Orpo totesi


SAK ja STTK kiittelevät budjettiehdotusta – penäävät silti parempia työllisyystoimia MTV 17:13 08.08

Suomen ammattiliittojen keskusjärjestö SAK ja Toimihenkilökeskusjärjestö STTK ovat reagoineet tänään päättyneisiin valtiovarainministeriön budjettineuvotteluihin. Molempien mielestä linja olisi voinut olla jopa joltain osin kiristävämpi. STTK ja SAK on tyytyväinen VM:n budjettiehdotukseen, jossa palkansaajien verotusta ei kiristetä, mutta ei myöskään höllenetä.


SAK ja STTK kiittelevät budjettiehdotusta – pennäävät silti parempia työllisyystoimia MTV 17:13 08.08

Suomen ammattiliittojen keskusjärjestö SAK ja Toimihenkilökeskusjärjestö STTK ovat reagoineet tänään päättyneisiin valtiovarainministeriön budjettineuvotteluihin. Molempien mielestä linja olisi voinut olla jopa joltain osin kiristävämpi. STTK ja SAK on tyytyväinen VM:n budjettiehdotukseen, jossa palkansaajien verotusta ei kiristetä, mutta ei myöskään höllenetä.


Kaupan liitto: Verotus on jo rakenteellinen ongelma – ”Pakko nousta seuraavaan hallitusohjelmaan” uusisuomi 16:53 08.08

Kaupan liitto on tyytyväinen valtiovarainministeriön budjettiehdotukseen olla kiristämättä työn verotusta. Ehdotus ei kuitenkaan liiton mielestä ole riittävä. Liiton puheenjohtaja Juhani Pekkala vaatii veropolitiikan reivaamista työllisyyttä tukevaan linjaan.


ennätyspisteillä huomion ikävään ongelmaan rakennus tuhoutunut Weekend-festivaalilla – rikkoutuuko

Uutiset