Halogeenilamput jäävät historiaan – valmistus ja maahantuonti kielletään lopullisesti MTV 10:04 31.08

Halogeenilamppujen valmistus ja maahantuonti kielletään syyskuun alusta alkaen, kun lamppujen energiatehokkuusvaatimukset kiristyvät. Valtionyhtiö Motiva kertoi, että kaupat saavat myydä vanhat varastonsa loppuun. Halogeenilampun voi korvata ledilampulla.


Sähkönsiirron hinnannousuja kritisoidaan ja kummastellaan - mutta mitä sähkönsiirto tarkoittaa ja miten sen hinta muodostuu? iltalehti 13:06 29.05

Sähköverkkoyhtiöiden siirtohinnat poikkeavat toisistaan sähköverkon rakenteesta, sijainnista ja sen asiakasmäärästä riippuen. Sähkönsiirron hinnannousut ovat viime vuosina herättäneet laajaa keskustelua. Niiden keskiössä on ollut sähköverkkoyhtiö Caruna, joka on yrittänyt nostaa hintojaan niin paljon, että niihin oli puututtava kuluttajaviraston toimesta. Sähkönsiirron hintojen nousu on perua Jyrki Kataisen hallituksen päätöksestä hyväksyä valtionyhtiö Fortumin aikeet sähköverkkonsa myymisestä. Fortumin sähkönsiirtoliiketoiminta myytiin joulukuussa 2013 yksityiselle yhtiölle nimeltään Suomi Power Networks Oy. Yhtiö tunnetaan nykyään nimellä Caruna Oy.


Pääkirjoitus: Putin päästi Fortumin pälkähästä – vai päästikö? iltasanomat 21:00 28.05

Fortumin kannalta ikävää on, että Putinin kehut pikemminkin vain alleviivaavat sitä, kuinka riippuvainen suomalainen valtionyhtiö on Kremlin mielipiteestä.


IL paljastaa taustat: Myös valtionyhtiö Neste mukana Chempoliksen pelastamisessa - eturivin poliitikkoja lobattu jo vuosia iltalehti 15:13 02.05

Iltalehden saamat asiakirjat osoittavat, että Chempoliksen avuksi valjastettiin syksyllä 2016 kaksi valtionyhtiötä yhden sijaan. Hankkeista neuvoteltiin myös poliittisella tasolla. Asiakirjojen mukaan Fortumin neuvotellessa sijoituksesta Chempolikseen, yhtiö neuvotteli myös osallistumisesta keskustan entisen kansanedustajan Markku Kosken vetämään biojalostamohankkeeseen. Kosken yhtiön Pohjois-Pohjanmaan Sieviin ajama biojalostamo olisi Chempolikselle mahdollisen Intiaan syntyvän laitoksen ohella läpimurto sen teknologiaa hyödyntävänä kaupallisen mittakaavan laitoksena.


Oikeus määräsi Finavia-paperit julkiseksi – valtionyhtiö haraa yhä vastaan MTV 05:10 29.04

Valtion lentokenttäyhtiö Finavia haluaa edelleen salata taustamuistion, joka liittyy valtionyhtiön johdannaissotkujen jälkiselvittelyyn.


Oikeus määräsi Finavia-paperit julkiseksi –? valtionyhtiö haraa yhä vastaan iltasanomat 03:22 29.04

Tarkastusvaliokunnassa istunut kansanedustaja: Paperit pitäisi julkistaa, sillä kyse on yhteisistä rahoista ja päätöksenteon avoimuudesta.


Lokakampanjan täyskäännös – KL: Venäläislehti yllätti ja herkesi ylistämään Fortumia uusisuomi 09:21 24.04

Venäjällä virinnyt lokakampanja valtionyhtiö Fortumia vastaan näyttäisi tehneen täyskäännöksen, kertoo Kauppalehti.


Bruce Oreck tyrmistyi VR:n toiminnasta – VR:n käsitys asiasta hyvin erilainen uusisuomi 09:25 18.04

Yhdysvaltain entinen suurlähettiläs Bruce Oreck väittää valtionyhtiö VR:n perääntyneen jo sovitusta kaupasta ja vaatineen Oreckilta yllättäen suurempaa ostotarjousta Vallilan Konepajasta. VR:n käsitys tilanteesta poikkeaa Oreckin kuvauksesta.


Fortum ryhtyi oikeustoimiin Venäjän hallituksen virallisessa lehdessä julkaistujen valheiden takia - ”Ei ole ensimmäinen kerta, kun meihin kohdistuu lokakampanja” iltalehti 19:01 16.04

Toistaiseksi Fortumin työ virheellisen tiedon oikaisemiseksi ei ole tuottanut tulosta. Valtionyhtiö Fortum on ryhtynyt oikeustoimiin Venäjällä ilmestyneiden virheellisten kirjoitusten oikaisemiseksi. Asiasta uutisoi ensin . Fortumin yhteiskuntasuhteista vastaava johtaja Esa Hyvärinen vahvistaa oikeustoimet Iltalehdelle.


Valtionyhtiö Solidium sijoittaa Nokiaan – osakkeita 844 miljoonalla MTV 09:39 13.03

Valtionyhtiö Solidium on hankkinut 3,3 prosenttia Nokia Oyj:n osakkeista noin 844 miljoonalla eurolla. 


Valtion alkoholiyhtiö Altia listataan pörssiin MTV 08:28 23.02

Valtionyhtiö Altian osakkeita aiotaan myydä ja listata Helsingin pörssiin, kertovat valtioneuvoston kanslia sekä Altia tiedotteissaan. Altia valmistaa, maahantuo, markkinoi, myy ja jakelee alkoholia. Yhtiön tuotemerkkejä ovat muun muassa Koskenkorva, Larsen, Renault ja Xanté.


000 euron videopalkkio asioita saaristosta infraan” kaupunkin ylitse kotitasurin sarjanousijaa naisten maratonilla tappio ei voittokulun ”Mietin keinuuko laiva,

Uutiset