Anna-Marja Valtonen törmäsi keskellä Helsinkiä matelijaan, jota ei pitäisi olla Suomen luonnossa – Sitten se pulahti silmän­räpäyksessä piiloon Töölön­lahteen

iltasanomat 12:54 29.05

Harrastajavalokuvaaja Anna-Marja Valtonen näki vilaukselta punakorvakilpikonnan Töölönlahden kaislikossa. Se on haitallinen vieraslaji, jonka maahantuonti on kielletty. Valtonen ei ollut uskoa silmiään, että eläin käyskentelee keskellä Helsinkiä.


Valokuvaaja kävi pohjalla: tältä Tampere näyttää kosken uomasta katsoen

iltasanomat 20:31 28.05

Kalle Parkkinen kömpi kameroineen Tammerkosken tyhjään uomaan. Perjantaina se ei enää onnistu, sillä yöllä vesi pääsee taas Näsijärvestä kohti Pyhäjärveä.


Valokuvaaja osui legendaarisen kuntosalin eteen ja tallensi surullisen näyn - ”visuaalinen esitys siitä, millaista hintaa maailmanlaajuinen kriisi on aiheuttanut”

iltalehti 12:38 26.05

Los Angelesin Venicessa sijaitseva Gold’s Gym kerää kotikadulleen kodittomia. Kehonrakentajien hovikuvaajana tunnettu Bill Comstock käveli viikonloppuna koronapandemian vuoksi ovensa sulkeneen Venicen Gold’s Gymin ohi ja tallensi surullisen näyn ikonisen kuntosalin läheisyydessä. Kadunvarteen oli kertynyt riviin kodittomia ihmisiä, jotka asuivat teltoissa tai erilaisten muovipressukyhäelmien alla.


Pakistanin lento-onnettomuudessa kuoli huippumalli Zara Abid – luottovalokuvaaja julkaisi upeita kuvia

iltalehti 22:51 24.05

Pakistanilaisen huippumalli Zara Abidin luottovalokuvaaja suree ystävänsä kohtaloa. Pakistanilainen huippumalli Zara Abid, 28, kuoli perjantaina Pakistanin Karachissa sattuneessa lento-onnettomuudessa. Lentokoneen kyydissä oli 91 matkustajaa ja kahdeksan henkilökunnan jäsentä. Heistä vain kahden tiedetään selvinneen. Lisäksi kuolleita on löytynyt taloista, joiden päälle kone putosi.


Antti Hämäläinen on kuvannut 1,5 kuukautta tyhjää, upeaa ja erilaista kaupunkia – ”Helsinki on kaunis”

iltasanomat 20:30 11.05

– Tuli tunne, että tämä pitää muistaa, sanoo valokuvaaja Antti Hämäläinen, joka on puolitoista kuukautta kuvannut historiallisen hiljaista Helsinkiä.


Sudenpennut tervehtivät johtajaurostaan riemuiten – valokuvaaja Jussi Nukari ikuisti susilauman elämää harvinaisella tavalla

iltasanomat 12:51 11.05

Nukari pääsi seuramaan susilaumaa Kuhmossa vain 20 metrin etäisyydeltä.


Puoli vuosisataa sitten nähtiin yksi kiekkohistorian ikonisimmista osumista: "Olen muistellut sitä miljoonia kertoja"

MTV 17:48 10.05

NHL-jääkiekkoliigan pitkään historiaan mahtuu ikimuistoisia hetkiä yksi jos toinenkin, mutta harvaa on ihasteltu niin paljon kuin 50 vuoden takaista Bobby Orrin voittomaalia loppukevään 1970 Stanley Cup -finaalisarjan neljännessä ottelussa. Ikoninen osuma tallentui paikallislehden valokuvaajan otokseen, joka on kenties kautta aikain kuuluisin kiekkokuva.


Bobby Orr teki 50 vuotta sitten yhden kiekkohistorian ikonisimmista osumista – valmentaja hehkuttaa edelleen: "Olen muistellut sitä miljoonia kertoja"

yle 17:39 10.05

Ikoninen osuma tallentui paikallislehden valokuvaajan otokseen, joka on kenties kautta aikain kuuluisin kiekkokuva.


Herttuatar Catherine kehottaa kansalaisia taltioimaan korona-arkeaan – luvassa valokuvanäyttely

iltalehti 16:32 07.05

Catherine innostaa ihan tavallisia brittejä tarttumaan kameraan. Herttuatar Catherine, 38, tunnetaan innokkaana valokuvaajana. Hän on ikuistanut muun muassa perhettään, ja esimerkiksi hiljattain viisi vuotta täyttäneen prinsessa Charlotten viralliset syntymäpäiväpotretit olivat hänen äitinsä ottamia. Nyt Kate kehottaa kaikkia ikuistamaan korona-arkea.


Meghan inhoaa omia jalkojaan - ammattilaiskuvaaja paljastaa omituisen käytöksen kuvauksissa

iltalehti 06:55 05.05

Meghan häpeää omia jalkojaan, joista on leikattu aikaisemmin vaivaisenluut. Brittilehti Daily Mailille haastattelun antanut ammattilaisvalokuvaaja kertoo herttuatar Meghanin olleen lehtikuvauksissa painajainen. Kuvaajan mukaan Meghan inhoaa omia jalkojaan ja niille asetettiin välittömästi tiukka kuvauskielto. Jos kuvaaja erehtyi ottamaan kuvan jaloista, hän sai kuulla kunniansa sen jälkeen. Meghanin jaloista otetuista kuvista näkyy, että häneltä on leikattu jossain vaiheessa vaivaisenluut. Vaivaisenluut voivat olla todella kipeät, ja kipeä vaiva näkyy monilla Hollywoodista tutuilla naisilla, jotka käyttävät työnsä puolesta jatkuvasti korkokenkiä.


Valokuvaaja tallensi uskomattoman kiekko-otoksen mestaruusmaalista – tätä kuvaa moni pitää kaikkien aikojen parhaana: ”Mitä oikein teet siinä?”

iltalehti 12:13 04.05

Bobby Orrin ikonisesta jatkoaikamaalista ja vielä ikonisemmasta tuuletuksesta tulee kuluneeksi 50 vuotta. Se oli todellinen give an’ go. Bobby Orr ajoi siniseltä ahnaasti kiekkoa vastaan, paljon ahnaammin kuin puolustajat yleensä tuohon aikaan.


Tanskan prinssi Henrik täyttää 11 vuotta – hovi julkaisi poikkeukselliset kuvat: Kuvaajana prinsessa Athena

iltalehti 11:04 04.05

Tanskan prinssi Henrik viettää 4. toukokuuta 11-vuotissyntymäpäiviään. Tanskan prinssi Henrikin 11-vuotissyntymäpäivän kunniaksi Tanskan hovi julkaisi Instagramissa kaksi tuoretta kuvaa prinssistä. Poikkeuksellisesti kuvia ei ole ottanut valokuvaaja, vaan prinssi Henrikin pikkusisko, prinsessa Athena. Hovi kertoi avoimesti Instagramissa kuvien alkuperästä.


Kadunvaltaus! Näin eläimet lähtivät liikkeelle, kun korona sulki ihmiset koteihinsa

iltasanomat 20:48 28.04

Valokuvaajat ovat kuvanneet kaduilla seikkailevia eläimiä, joita ihmiset ja liikenteen hälinä eivät nyt häiritse.


Valokuvaaja kuvasi huikean näyn – delfiinit hohtivat veden alla

stara 19:20 28.04

Luonnonvaraisten delfiinien näkeminen lähietäisyydeltä on upea kokemus. Vielä upeampi kokemus


Entinen bilehile Henna Peltonen vetäytyi lastensa kanssa Pispalaan – tämä kohujulkisuudesta jäi käteen: "En luota enää keneenkään"

iltalehti 08:37 24.04

Vaikeat kokemukset selättänyt Henna Peltonen, 37, kokee löytäneensä nyt aikuisuudessa oman paikkansa elämässä. Vaalea kaunotar poseeraa tottuneesti valokuvaajalle. Lämmin hymy tulee helposti, ja pian helkähtää nauru. Henna Peltonen, 37, on ajanut aamulla pitkän matkan kuvauksiin, mutta diivailusta ei ole puhettakaan. Sen, joka ei Hennaa tunne, maanläheisyys voi yllättää. Julkisuus on antanut hänestä erilaisen kuvan. Hennan elämästä on raportoitu mitä erilaisimpia käänteitä – milloin hän on komeillut tv-kasvona, milloin deittaillut julkkismiestä, ja suhteen kaaduttua päätynyt keskelle kohua. Viihteen sekatyöläiselle tulee täyteen parikymmentä vuotta julkisuudessa.


F1-pomo käy kuumana kilpakumppanin tekemisistä – "Heillä täytyy olla todella hyvät valokuvaajat"

MTV 15:26 07.04

Vaikka F1-kauden alku on siirtynyt pitkälle tulevaisuuteen ja maailmassa on tällä hetkellä meneillään paljon kilpa-autoilua tärkeämpiäkin asioita, Renault'n tallipäällikkö Cyril Abiteboul on yhä tuohtunut Racing Pointin RP20-autosta.


Legendaarinen F1-kuvaaja jatkaa hommia sympaattisella tavalla – yllä mielenkiintoinen yksityiskohta

iltalehti 15:24 07.04

F1-valokuvaajan liivi on sen verran haluttu, että se kannattaa pukea päälle aina kuin mahdollista. 13.–15. maaliskuuta ajettavaksi tarkoitetun Australian GP:n peruminen oli lopulta täysin oikea päätös, mutta sen nuijiminen läpi neuvottelupöydissä kesti luvattoman pitkään. Päätös Melbournen kisaviikonlopun väliin jättämisestä tehtiin vain tunteja ennen kuin ensimmäisten vapaiden harjoitusten oli tarkoitus alkaa. Tämän johdosta formulavarikolla työskentelevät olivat ehtineet jo valmistautua kisaan, akkreditointeja myöten. Median tarvitsemat luvat, liivit ja muut tilpehöörit oli ehditty jo napata haltuun, ennen kuin F1 lähetti formulakansan matkoihinsa.


Sanna Marin pääsi kovaan sarjaan - Vogue-kuvaaja on legendojen suosikki: Ikuistanut Dylanin, Waitsin, De Niron...

iltalehti 17:50 02.04

Maailmankuulu valokuvaaja ikuisti Suomen pääministeri Sanna Marinin arvostettuun brittilehteen. Muotilehti Voguen brittiversio teki vastikään laajan henkilöhaastattelun pääministeri Sanna Marinista. Haastattelussa Marin kertoo muun muassa perheestään, ja lehdessä hämmästellään sitä, kuinka pääministeri on vuosien saatossa jakanut arkeaan myös sosiaalisessa mediassa muun muassa imetyskuvien ja arkisten reseptien muodossa. Se, että Vogue kiinnostui Marinista, on erikoislaatuista, sillä kuka tahansa suomalainen ei todellakaan saa lehteä kiinnostumaan haastattelusta, mutta myös Marinin lehdelle kuvannut valokuvaaja Anton Corbijn on oma, kiinnostava lukunsa. Corbijn nauttii nimittäin suurta arvostusta ympäri maailmaa, ja useat hänen ottamansa kuvat ovat nousseet jopa kulttimaineeseen.


Kuvaajamme Nella Nuora katsoi omaa korona-arkea valokuvaajan silmin ja huomasi arjen muuttuneen mukavammaksi

yle 13:45 02.04

Koronalta pakoilu voi olla mukavaakin, ja oikealla asenteella pääsee pitkälle. Näin arki on muuttunut meidän perheessämme.


Hot topics