Teemu Selänne antoi neuvonsa Patrik Laineelle iltalehti 10:33 20.10

Winnipeg Jetsin maalitykin ei kannata puristaa mailaa. Jetsin Patrik Laine teki NHL:n tulokaskaudellaan 36 maalia, vaikka oli vasta 18-vuotias. Tällä kaudella Laineen on uskottu voivan yltää jopa 50 maalin rajapyykkiin. Kuuden ottelun jälkeen Laineella on tilillään kaksi maalia. Viime kaudella maaleja oli neljä, joista kolme tuli Toronto Maple Leafsia vastaan.


Puhemiehet: Hallituskriisi ei ole ohi, se vain siirrettiin iltalehti 20:42 19.10

Hallituspuolueiden puheenjohtajat päättivät, että sote-kriisi siirretään eteenpäin. Hallituksen herrat ja rouvat ovat kovasti vakuutelleet, että sote-kriisiä ratkotaan hyvässä hengessä ja maaliin tullaan, vaikka tekisi kipeää. Tänään eduskuntaryhmien kerrottiin päättäneen, että sorvattu kompromissiesitys sysätään eteenpäin lausuntokierrokselle. Mutta mitä oikeasti tapahtuu? Puhemiehet lymyilivät eduskuntatalon pimeissä nurkissa ja selvittivät asian.


Joukkuetoveri vitsaili Lauri Markkasen itseluottamuksesta: "Hän on valmis menemään kentälle vaikka yksin viittä pelaajaa vastaan" iltalehti 15:39 19.10

Lauri Markkasen vastuu Chicago Bullsissa kasvoi äkillisesti, kun joukkuekaverit tappelivat itsensä ulos joukkueesta. Yhdessä iskussa voi olla paljon voimaa. Bobby Portis menetti malttinsa ja löi joukkuekaveriaan Nikola Miroticia.


Kirjapaljastus: Ex-liigakiekkoilija teki jättitilin pesiksen sopupeleissä - "Osa maksoi takaisin, minä en" iltalehti 14:22 19.10

Mika Lartama kertoo pelihimostaan tuoreessa kirjassa. Mitä erikoista tapahtui suomalaisurheilussa 13. elokuuta 1998? Mika Lartama, entinen SM-liigatähti, muistaa hyvinkin - vaikka hänen uransa oli loppunut kauan sitten, eikä tapaus ei edes liittynyt jääkiekkoon.


Päivän veto- ja vakiovihjeet: Omsk antaa vauhtia Spartakin syöksylle iltalehti 12:42 19.10

Torstain vetovihje uskoo Omskin jatkavan Spartak Moskovan hyvin alkanutta syöksykierrettä. Spartak Moskova on nyt hävinnyt viisi ottelua putkeen. Vaikka tappiot ovatkin pääsääntöisesti olleet tiukkoja ja niukkoja, vastaavat ne silti hyvin Spartakin viime otteita kentällä - joukkueen on vain vaikeaa riittää paremmilleen. Myös Omskia vastaan lähtökohta on sama; tasoero vieraiden hyväksi on niin suuri, että melkoisia ihmeitä pitää tapahtua, että Spartak ottelusta voittaja poistuisi. Turvallisin veto tähän on Omskin lopullinen voitto kohteesta 7786 kertoimella 1,45.


Uupumuksen tutkija Työpisteessä: Työuupumukselle voi tehdä vaikka mitä iltalehti 12:24 19.10

Tutkija Kirsi Aholan lohdullinen viesti on, että työuupumuksen selättämiseen löytyy keinoja, Työpiste kertoo. Työuupumus on todellinen ilmiö, joka kannattaa ottaa vakavasti, sanoo työterveyspsykologian dosentti Kirsi Ahola Työterveyslaitoksesta Työpiste-verkkolehdessä. Ahola kuitenkin muistuttaa, että työuupumuksen selättämiseen löytyy keinoja.


Paikalliset huolissaan - Laskeeko kaivos kiinteistöjen arvoa ja pilaako se luonnon? iltalehti 07:26 19.10

Kaavin Lahtojoen alueella asuvat paikalliset pelkäävät, että timanttikaivos pilaa alueen luonnon. - Kovasti on maanomistajat huolissaan, miten maille käy, mahdollisen timanttikaivoksen lähistöllä asuva Raili Komulainen kertoo Iltalehdelle. Hän kuvailee, että alueella on savolaista maisemaa: metsää, järviä ja paljon kesämökkejä. Komulainen on huolestunut alueen tulevaisuudesta, vaikka kaivosprosessi onkin pitkä.


Pääkirjoitus: Erikoissairaanhoitoa älkää sotkeko iltasanomat 05:53 19.10

Hallituksen viimeisimmät sote-käänteet hämmentävät, vaikka luulisi, että mikään sotessa ei enää yllätä.


Näkökulma: Ennätysdebytantin suuresta illasta tuli painajainen - pyysi itkien anteeksi iltalehti 00:01 19.10

Mile Svilar nappasi Mestarien liiga -ennätyksen nimiinsä. Ottelun jälkeen hän pyysi sitä kotiyleisöltä anteeksi kyyneleet silmissä, Janne Palomäki. Benfica-koutsi Rui Vitória yllätti nimeämällä vasta 18-vuotiaan Mile Svilarin tolppien väliin Manchester Unitedia vastaan. Belgialainen nappasi samalla itseltään Iker Casillasilta nuorimman Mestarien liiga -veskarin tittelin. José Mourinho väitti ottelun aattona, ettei Benfica varmasti pystyisi yllättämään häntä. Oli selvää, ettei Special One ollut valmistautunut kuitenkaan Svilarin aikuistason debyyttiin. Sen verran ujosti United nuorukaista haastoi avausjaksolla, vaikka ramppikuume paistoi läpi jokaisessa keskitystilanteessa.


Kuusamon haavoittunutta karhua etsittiin helikopterilla – ampuja jahtasi alunperin hirveä iltasanomat 22:49 18.10

Karhu katosi mystisesti, vaikka sen jäljillä oltiin.


Kauden ensimmäinen piste Hermekselle - IPK voittoon jatkoajalla jatkoaika.com 21:49 18.10

Kokkolassa oli kauden ennätysyleisö paikalla, vaikka kotijoukkue Hermes seilaa 7 ottelun tappiputkessa. Reilu 700 päinen yleisö ei saanut haluamaansa, vaan Iisalmelaiset voittivat ottelun jatkoajalla lukemin 2-3.


Jokipojat ei saanut kurottua RoKin johtoasemaa kiinni edes seitsemällä kenttäpelaajalla jatkoaika.com 21:30 18.10

RoKin ja Jokipoikien kohtaamisessa rovaniemeläiset antoivat jäähyillään jatkuvasti vierailleen mahdollisuuksia iskeä, mutta Jokipojille ei maistunut. Kolmen maalin johtoasema osoittautui liian suureksi seinäksi joensuulaisille, vaikka yritystä riitti välillä liiankin kanssa.


Näkökulma: Äänekosken biotuotetehdas haastaa vihreiden Ei-politiikan iltalehti 11:41 18.10

Kiertotalouden lippulaiva Äänekosken biotuotetehdas haastaa vihreiden kielteisen teollisuuspolitiikan. Metsä Groupin Äänekosken biotuotetehdas on suomalaisen metsäteollisuuden lippulaiva. Samalla se on myös vientiteollisuutemme kärkiyksikkö. Arkisesti voidaan puhua myös sellutehtaasta, vaikka tehdas tuottaa myös paljon muuta. Täydet puutavararekat jyräävät Äänekosken läpi tehtaalle tasaisena virtana viiden minuutin välein. Äänekosken biotuotetehdas vihittiin keskiviikkona tasavallan presidentin Sauli Niinistön ja muun arvovaltaisen kutsuvierasjoukon läsnä ollessa. Tehdas oli suunnitelmien mukaan tarkoitus käynnistää 15.8.2017 kello 6. Suunnitelma myös toteutui lähes täsmällisesti, sillä käynnistys tapahtui muutama minuutti etuajassa. Tästä suorituksesta voisivat länsimetron puuhaajat ottaa opiksi.


Hirvittävät murskajaiset Mestarien liigassa! Liverpool tuhosi heittopussin totaalisesti iltalehti 23:49 17.10

Viime aikoina lievässä alavireessä kyntänyt Liverpool kurmuutti Sloveniassa Mariboria ja jyräsi heittopussin peräti 7-0. Kahden maalin miehinä kunnostautuivat hyökkäyspään tähdet Roberto Firmino ja Mohamed Salah. Philippe Coutinho, Alex Oxlade-Chamberlain ja Trent Alexander-Arnold tehtailivat yhden mieheen. Murskavoitto riitti viemään Liverpoolin E-lohkon kärkeen maalieron turvin, vaikka Moskovan Spartak pieksi samaan aikaan Sevillan yllättävän hurjalla 5-1-kotivoitolla. Maribor pitää lohkon perää yhdellä tasapelipisteellä, Sevilla kärkkyy pisteen päässä Liverpoolista ja Spartakista. Mestarien liigan tiistain tulokset


IL-kysely: Niinistö dominoi täysin - kilpailijat eivät pärjää edes omien keskuudessa iltalehti 20:48 17.10

Istuvan presidentti Sauli Niinistö on suositumpi kuin keskustan, SDP:n, PS:n, vihreiden ja vasemmistoliiton omat ehdokkaat näitä puolueita äänestävien keskuudessa. Tietoykkönen Oy:n Iltalehden toimeksiannosta tekemässä kannatuskyselyssä selviää Sauli Niinistön vankka suosio kaikkien puolueiden kannattajien keskuudessa. Heistä, jotka sanovat äänestävänsä kokoomusta, 93 prosenttia seisoo Niinistön tukena. Siinä ei ole yllätystä. Niinistö on entinen kokoomuksen puheenjohtaja ja ministeri, vaikkakin nyt ehdolla valitsijayhdistyksen kautta.


Palvelukeskuksen johtaja: ”Yleisin tarina asunnottomuuden taustalla on vuokravelat” iltalehti 20:40 17.10

Tänään vietettävän Asunnottomien yö näkyy kaupungeissa erilaisina tapahtumina. Hietaniemen palvelukeskuksessa asumispäivystykseen tulijoille paistettiin makkaraa. Suomessa on tällä hetkellä noin 7000 asunnotonta. Asuntoministeri Kimmo Tiilikaisen mukaan suurin osa asunnottomuudesta on sitä, että asutaan sukulaisten tai kavereiden nurkissa, kun omaa asuntoa ei löydy. Asunnottomuus, joka tarkoittaa pahimmillaan rappukäytävissä tai kadulla yöpymistä, koskettaa Tiilikaisen mukaan useaa sataa ihmistä, joista suurin osa viettää aikaansa pääkaupunkiseudulla. - Vaikka on suojamajoitusta ja asuntolapalvelua, on edelleen kysymys mittavasta ongelmasta, Tiilikainen sanoo.


Opiskelijat lukkiutuivat luokkiin puukkomiehen takia Raumalla – Rehtori kertoo, kuinka tapahtumat etenivät iltasanomat 16:52 17.10

Rauman lyseon lukion rehtori ei halua avata tarkemmin tapahtuneen taustoja, vaikka hänellä on niistä käsitys.


Ehdotus: Kesälomat siirrettävä kaksi viikkoa myöhemmäksi: "Monet perheet toivovat" iltalehti 10:04 17.10

Matkailuorganisaatioiden yhdistys Suoma ry ehdottaa, että koulujen kesälomia siirrettäisiin eteenpäin. Vaikka kotimaanmatkailu lisääntyi viime kesänä, joutuivat monet matkailualan yrittäjät laittamaan lapun luukulle juuri Keski-Euroopan lomasesongin aikana, matkailuorganisaatioiden yhdistys Suoma ry kertoo. Suoman mukaan tämä miljoonien hukattu mahdollisuus heijastuu myös nuorten työllisyystilastoihin.


Ophelia teki tuhojaan – Irlanti vitsaili hengenvaarallisesta hirmumyrskystä: ”Milloin aloitamme ryöstelyn?” iltasanomat 02:17 17.10

Vaarallinen hirmumyrsky Ophelia rantautui maanantaiaamuna Irlantiin. Paikalliset vitsailivat, vaikka vitsit voisivat olla monilla vähissä.


Uutiset