Puheenjohtaja tyrmää oudon väitteen Väyrysen Kansalaispuolueesta: ”Johto toimii sääntöjen ja lakien mukaan” uusisuomi 15:33 24.02

Paavo Väyrysen perustaman Kansalaispuolueen sisällä kuohuu. Puolueen ”asiantuntijajäseneksi” itseään tituleeraava Kari Arvola syytti lauantaina Facebookissa puoluejohtoa Kansalaispuolueen ”kaappauksesta”.


Näkökulma: Juha Sipilän tuskien taival - potku polveen saattaakin osua takapuoleen iltalehti 22:23 17.02

Takarivin kokoomuslaisillekin on valjennut, että keskustasatraappi Juha Sipilä ei ole hönö maalaismies, vaan piinkova poliitikko, kirjoittaa Iltalehden Juha Ristamäki. Näin Sipilä kommentoi Väyrysen puheenjohtajuuspuheita On selvää, että politiikan tekemiseen liittyy aimo annos teatteria julkisuuden ja kansalaisten suuntaan. Sitä oli myös kuluneella viikolla, kun kaikki kynnelle kyenneet poliitikot jyrähtivät kaatuneesta perhevapaauudistuksesta.


Näytimme Väyryselle netissä kiertävää kuvaa, jossa hän on keskisormi ojossa - näin hän reagoi: ”Jyrsitty sormeni pois” iltalehti 07:56 16.02

Googlesta löytyvä keskisormi-kuva on Paavo Väyrysen mukaan manipuloitu. Katso videolta, miten Väyrynen reagoi, kun hänelle näytetään keskisormi-kuvaa. Europarlamentaarikko, keskustan kunniapuheenjohtaja ja kansalaispuolueen perustaja Paavo Väyrynen vieraili keskiviikkona Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa. Erikoistoimittaja Susanne Päivärinta näytti Väyryselle kuvaa, jossa Väyrynen näyttää keskisormea. Väyryselle kuva on tuttu.


Paavo Väyrynen kokee uhrautuneensa - kriitikoissa on ”väyrysvammaisia” iltalehti 18:23 15.02

Paavo Väyrysen mukaan hänellä on sekä kadehtijoita että kilpailijoita. Videolla Paavo Väyrynen kertoo, miksi hän kokee uhrautuvansa. Europarlamentaarikko, keskustan kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen vieraili keskiviikkona IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa.


Video: Paavo Väyrynen liikuttuu kyyneliin - näkee lasten kaltoinkohtelua läheltä iltalehti 07:15 15.02

Paavo Väyrysen herkkä puoli paljastui Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa. Videolla Paavo Väyrynen herkistyy puhuessaan lasten kaltoinkohtelusta. Europarlamentaarikko, keskustan kunniapuheenjohtaja ja kansalaispuolueen perustaja Paavo Väyrynen vieraili keskiviikkona IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa.


Sensuroimaton Päivärinta tänään: vieraina Paavo Väyrynen sekä hoitajien rokotuksia vastustava kapinakätilö iltalehti 07:36 14.02

IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelma jatkuu tänään kahden voimakastahtoisen vieraan voimin. Erikoistoimittaja Susanne Päivärinta saa kevätkauden toisessa jaksossa studioonsa vieraiksi valtakunnan puhuttavimpiin poliitikkoihin kuuluvan Paavo Väyrysen sekä hoitajien influenssarokotusvelvoitteita tiukasti vastustavan kätilö Heli Rämäkön. Paavo Väyrynen oli näkyvästi esillä jo presidentinvaaleissa, ja niiden jälkeen veteraanipoliitikko on hämmentänyt ilmoittamalla hakevansa keskustan puheenjohtajuutta ja haastavansa Juha Sipilän - vaikka on perustanut jo toisenkin puolueen, kansalaispuolueen, jonka pääministeriehdokas hän on! Mitä Väyrynen oikein aikoo tehdä? Ja millainen persoona ja henkilö hän aidosti on? Nyt nähdään erilainen haastattelu Väyrysestä.


Ministeri Saarikko, oliko perhevapaauudistuksen torppaaminen puoluepolitiikkaa vaalien alla? iltalehti 20:57 13.02

Kotihoidontuki on pääministeripuolue keskustalle iso asia. Kriitikot sanovat, että kotihoidontuki on niin iso ja periaatteellisesti merkittävä asia keskustalle, ettei kannatuksen laskusta ja sisäisistä paineista kärsivällä puolueella ollut eduskuntavaalien alla kanttia lähtemään kaventamaan etuutta perhevapaauudistuksen yhteydessä. Peruspalveluministeri Annika Saarikko löi jarrut pohjaan viime perjantaina keskusteltuaan sitä ennen keskustan puheenjohtajan, pääministeri Juha Sipilän kanssa asiasta. Keskustelu käytiin torstaina, samana päivänä, kun keskustan puoluehallitus kokoontui hätäkokoukseen keskustelemaan Paavo Väyrysen puheenjohtajahankkeesta, joka järkyttää keskustaa. Väyrynen pyrkii hajoittamaan keskustaa korostamalla keskustan perinteisiä arvoja ja saavutuksia, joihin kotihoidontukikin eittämättä kuuluu.


Ministeri Anu Vehviläinen ei hyväksy Paavo Väyrysen puheenjohtajapeliä: "Tämä saa nyt riittää ja tälle on laitettava piste!" MTV 16:40 10.02

Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen (kesk.) ei hyväksy keskustan kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrysen (kapu. / kesk.) pyrkimistä keskustan puheenjohtajaksi. Vehviläinen arvioi MTV:n uutisextrassa, että keskustassa ollaan laajemminkin samaa mieltä.


Näkökulma: Väyrysen ja Sipilän riita muuttui nyt sodaksi uusisuomi 16:13 09.02

Riita Paavo Väyrysen ja keskustan (lue: puheenjohtaja Juha Sipilän) välillä on mennyt rajuudessaan aivan uudelle tasolle.


Väyryseltä nyt oma vastine keskustalle – ”On huolehdittava että Juha Sipilä joutuu vastaamaan” uusisuomi 13:47 09.02

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen (kesk./kapu.) on julkaissut oman vastineensa keskustan puoluejohdon eilen julkituomaan oikeudelliseen lausuntoon Väyrysen vaalikelpoisuudesta keskustan puheenjohtajavaalissa.


Väyrysen tukimies tyrmää puoluehallituksen päätöksen: ”Tulee täysi katastrofi, jos yritetään estää Paavon osallistuminen” iltalehti 07:00 09.02

Keskustan ruotsinkielisen piirin puheenjohtaja Peter Alhbäckin mielestä puoluehallituksen päätös Väyrysen kohtalosta on yksiselitteisesti väärin. Paavo Väyrysen vahva tukimies, keskustan ruotsinkielisen piirin puheenjohtaja Peter Alhbäck kritisoi voimakkaasti keskustan tänään järjestetyn puoluehallituksen Väyrys-päätöstä ja samalla myös kokousjärjestelyjä. - Seuraava kokous piti olla vasta ensi viikolla ja olin jo varautunut siihen, mutta puoluesihteeri Jouni Ovaskalta tuli tiistaina kello 16.26 sähköpostissa kokouskutsu torstain kokoukseen. Eihän minulla eikä monella muullakaan ollut mitään mahdollisuuksia päästä kokoukseen! Ahlbäck sanoo.


Keskusta tilasi asiantuntijalausunnon pika-aikataululla - Väyrysen peli haluttiin viheltää kerrasta poikki iltalehti 20:01 08.02

Keskustan johto päätti tilata Paavo Väyrysen vaalikelpoisuutta koskevan asiantuntijalausunnon välittömästi penkin alle menneen presidentinvaalin jälkeen. Keskustan puoluehallitus teki torstaina yksimielisen päätöksen, jonka mukaan kilpailevan puolueen perustanut kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen (kapu) ei voi olla ehdolla keskustan puheenjohtajaksi kesäkuun puoluekokouksessa Sotkamossa. Keskustan puoluejohto tilasi päätöksensä tueksi lausunnon yhdistysoikeuden ykkösnyrkiltä, ministeri Lauri Tarastilta ja professori Heikki Halilalta. Lausunto tilattiin välittömästi presidentinvaalin jälkeen. Presidentinvaali käytiin sunnuntaina 28. tammikuuta.


Väyrynen syytti maksetusta lausunnosta, keskusta ei tiedä summaa: ”Mielellään maksaa” uusisuomi 18:32 08.02

Keskustan puoluesihteeri Jouni Ovaska ei tiedä, millainen lasku puolueen käyttämästä konsulttipalvelusta rapsahtaa. Puolue tilasi asiantuntijalausunnon siitä, miten puolueen sääntöjä pitäisi tulkita Paavo Väyrysen kohdalla.


Keskustan pj-kisasta poissuljettu Väyrynen: Säännöt ovat tulkinnanvaraiset MTV 13:50 08.02

Keskustan mukaan Paavo Väyrynen ei voi asettua ehdokkaaksi kesän puheenjohtajavaalissa. Väyrysen mukaan säännöt ovat tulkinnanvaraiset.


Sipilä: ”Väyrysen ehdokkuus edellyttää, että hän luopuu kilpailevasta puoluehankkeesta” iltasanomat 13:12 08.02

Pääministeri Juha Sipilän (kesk) mukaan keskustan kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen on edelleen tervetullut mukaan puheenjohtajakisaan, rehdin pelin säännöillä.


IL: Juha Sipilä toivottaa Väyrysen yhä pj-kisaan keskustan ehdoilla uusisuomi 13:01 08.02

Keskustan puheenjohtaja, pääministeri Juha Sipilä toivottaa Paavo Väyrysen edelleen puheenjohtajakisaan, kunhan tämä noudattaa keskustan sääntöjä, kertoo muun muassa Iltalehti.


Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä kommentoi Väyrys-päätöstä: ”Ei tässä ole mitään maalaisjärjen vastaista” iltalehti 12:39 08.02

Sipilän mukaan keskustan puheenjohtajavaalia ei käydä kilpailevan puolueen perustaneen Paavo Väyrysen sanelemilla ehdoilla. Väyrynen uhkaa erota puolueesta, mikäli häntä ei valita keskustan puheenjohtajaksi.


Sipilä toivottaa Väyrysen edelleen tervetulleeksi puheenjohtajakisaan - mutta vain keskustan ehdoilla iltalehti 12:39 08.02

Puheenjohtaja Juha Sipilä kommentoi Paavo Väyrysen ehdokkusasiaa torstaina. Keskustan kuulemien asiantuntijoiden mukaan puolueen puheenjohtajaksi ei voida nykyisten sääntöjen mukaan valita jäsentä, joka kuuluu samalla muuhun puolueeseen. Keskustan puoluehallitus kertoi asiasta torstaina ja ilmoitti, että Paavo Väyrynen ei voi olla ehdolla puolueen puheenjohtajaksi niin kauan kuin hän on toisen puolueen jäsen.


Asiantuntijat keskustalle: Säännöissä Väyrysen mentävä porsaanreikä uusisuomi 12:13 08.02

Keskustan tulisi tarkentaa sääntöjään puheenjohtajaehdokkaiden vaalikelpoisuudesta, arvioivat yksityisoikeuden asiantuntijat professori Heikki Halila ja ministeri Lauri Tarasti puolueen pyytämässä lausunnossa.


Keskustan puoluehallitus: Väyrynen ei ole vaalikelpoinen puheenjohtajakisassa ”Päätös oli yksimielinen” iltalehti 12:01 08.02

Keskustan kuulemien asiantuntijoiden mukaan puolueen puheenjohtajaksi ei voida nykyisten sääntöjen mukaan jäsentä, joka kuuluu samalla muuhun puolueeseen. Keskustan puoluehallitus kävi kokouksessaan torstaina 8.2. keskustelun oikeudellisesta asiantuntijalausunnosta Paavo Väyrysen mahdollisuudesta toimia ehdokkaana Suomen Keskusta r.p:n puheenjohtajaksi kesällä 2018. Puolue kertoo asiasta torstaina lähetetyssä tiedotteessa. Puolue kertoo asiantuntija-arviot antaneiden yhdistysoikeuden asiantuntijoiden Lauri Tarastin ja professori Heikki Halilan katsovan yksiselitteisesti, että nykyisten sääntöjen mukaan keskustan puheenjohtajaksi ei voida valita puolueen perusjärjestön jäsentä, joka kuuluu muuhun puolueeseen.


Uutiset