Kökkötraktorin isä Ruben ja mediapeli-Paavo - Uutisvuodon 20-vuotisjuhlahuumaa tämän viikon lähetyksessä iltalehti 08:26 24.02

Uutisvuoto näyttää historiansa 666. lähetyksessä pedon merkit. Ohjelma on vedossa vaikka ikää on jo 20 vuotta. Juhlalähetyksen tekivät eritoten vieraat Paavo Väyrynen ja Ruben Stiller. Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen sekä kapteeni ja tuottaja Petteri Ahomaa käyvät Yleisradion Studiotalon kahvilassa neuvonpitoa päät liki yhdessä. Kynä käy ja juonia punotaan. Tällä viikolla 20 vuotta täyttäneen Uutisvuodon nauhoitus on pian alkamassa. Varttuneemmasta väestä koostuva yleisö on samaan aikaan jo etsiytymässä studiossa istumapaikoilleen. Studio-ohjaaja muistuttaa yleisöä innokkaan aplodeeraamisen tärkeydestä ja kertoo, että Uutisvuoto täytti 21. päivä 20 vuotta.


Lännen Media: Jussi Halla-aho Suomeen EU-parlamentista – myös Väyrynen palaa kotimaan politiikkaan MTV 05:00 21.02

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ei aio jatkaa EU-politiikassa tämän parlamenttikauden jälkeen. Halla-aho kertoo asiasta Lännen Median suomalaisille europarlamentaarikoille tekemässä kyselyssä.


Nivelrikko piinaa Väyrystä ja haittaa kävelyä - ”Ruvetaan ottamaan hierontaa” iltalehti 09:05 18.02

71-vuotiaalle Paavo Väyryselle on tullut iän myötä terveysvaivoja. Videolla Paavo Väyrynen kertoo terveydentilastaan. Europarlamentaarikko, kansalaispuolueen perustaja Paavo Väyrynen, 71, vieraili keskiviikkona IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa. Hän kertoi, että ikä on tuonut mukanaan terveyshuolia.


Paavo Väyrynen tarttuisi professorin ehdotukseen: ”Puoluehallituksen päätös on epäviisas” uusisuomi 12:49 17.02

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen sanoo tarttuvansa mielellään ehdotukseen pääministeri, keskustan puheenjohtajan Juha Sipilän ja keskustan maakuntien kansanedustajien kohtaamisesta ennen ensi kesän puoluekokousta. Väyrynen on asettunut ehdolle keskustan puheenjohtajaksi puoluekokouksessa.


Matkustajakone kaapattiin Helsinki-Vantaalle, nuori Paavo Väyrynen ministereiden kanssa bunkkerissa - kertoo nyt dramaattisen tilanteen taustat iltalehti 09:31 17.02

Ulkoministerinä kaappauksen aikaan toiminut Paavo Väyrynen kertoo, mitä bunkkerissa mietittiin. Videolla Paavo Väyrynen kertoo, mitä ministerit arvioivat poikkeuksellisen kaappauksen syystä. Aeroflotin Petroskoista Leningradiin matkalla ollut matkustajakone kaapattiin heinäkuussa 1977, ja kaapattu kone laskeutui Helsinki-Vantaalle. Kaappaajat pitivät konetta halussaan kolme päivää. Koneessa oli 70 matkustajaa.


Näytimme Väyryselle netissä kiertävää kuvaa, jossa hän on keskisormi ojossa - näin hän reagoi: ”Jyrsitty sormeni pois” iltalehti 07:56 16.02

Googlesta löytyvä keskisormi-kuva on Paavo Väyrysen mukaan manipuloitu. Katso videolta, miten Väyrynen reagoi, kun hänelle näytetään keskisormi-kuvaa. Europarlamentaarikko, keskustan kunniapuheenjohtaja ja kansalaispuolueen perustaja Paavo Väyrynen vieraili keskiviikkona Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa. Erikoistoimittaja Susanne Päivärinta näytti Väyryselle kuvaa, jossa Väyrynen näyttää keskisormea. Väyryselle kuva on tuttu.


Paavo Väyrynen kokee uhrautuneensa - kriitikoissa on ”väyrysvammaisia” iltalehti 18:23 15.02

Paavo Väyrysen mukaan hänellä on sekä kadehtijoita että kilpailijoita. Videolla Paavo Väyrynen kertoo, miksi hän kokee uhrautuvansa. Europarlamentaarikko, keskustan kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen vieraili keskiviikkona IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa.


Video: Paavo Väyrynen liikuttuu kyyneliin - näkee lasten kaltoinkohtelua läheltä iltalehti 07:15 15.02

Paavo Väyrysen herkkä puoli paljastui Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa. Videolla Paavo Väyrynen herkistyy puhuessaan lasten kaltoinkohtelusta. Europarlamentaarikko, keskustan kunniapuheenjohtaja ja kansalaispuolueen perustaja Paavo Väyrynen vieraili keskiviikkona IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa.


Paavo Väyrynen on varakas mutta pihi - näin se näkyy elämässä iltalehti 20:44 14.02

Paavo Väyrynen paljastaa Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa esimerkiksi keräilevänsä ilmaisia tusseja. Videolla Paavo Väyrynen kertoo, millaista on elää pihiä elämää. Europarlamentaarikko, keskustan kunniapuheenjohtaja ja kansalaispuolueen perustaja Paavo Väyrynen on myös yrittäjä. Vaikka Väyrynen on vuosien varrella päässyt vaurastumaan, hän myöntää olevansa pihi.


Tuohtunut Paavo Väyrynen keskustan toiminnasta - ”Meininki kuin Venäjällä” iltalehti 20:25 14.02

Paavo Väyrynen uskoo pääsevänsä mukaan keskustan puheenjohtajakilpaan lain nojalla. Videolla Paavo Väyrynen kritisoi rajuin sanoin keskustan toimintaa. Europarlamentaarikko, keskustan kunniapuheenjohtaja ja kansalaispuolueen perustaja Paavo Väyrynen vieraili keskiviikkona IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa.


Sensuroimaton Päivärinta tänään: vieraina Paavo Väyrynen sekä hoitajien rokotuksia vastustava kapinakätilö iltalehti 07:36 14.02

IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelma jatkuu tänään kahden voimakastahtoisen vieraan voimin. Erikoistoimittaja Susanne Päivärinta saa kevätkauden toisessa jaksossa studioonsa vieraiksi valtakunnan puhuttavimpiin poliitikkoihin kuuluvan Paavo Väyrysen sekä hoitajien influenssarokotusvelvoitteita tiukasti vastustavan kätilö Heli Rämäkön. Paavo Väyrynen oli näkyvästi esillä jo presidentinvaaleissa, ja niiden jälkeen veteraanipoliitikko on hämmentänyt ilmoittamalla hakevansa keskustan puheenjohtajuutta ja haastavansa Juha Sipilän - vaikka on perustanut jo toisenkin puolueen, kansalaispuolueen, jonka pääministeriehdokas hän on! Mitä Väyrynen oikein aikoo tehdä? Ja millainen persoona ja henkilö hän aidosti on? Nyt nähdään erilainen haastattelu Väyrysestä.


Ministeri Saarikko, oliko perhevapaauudistuksen torppaaminen puoluepolitiikkaa vaalien alla? iltalehti 20:57 13.02

Kotihoidontuki on pääministeripuolue keskustalle iso asia. Kriitikot sanovat, että kotihoidontuki on niin iso ja periaatteellisesti merkittävä asia keskustalle, ettei kannatuksen laskusta ja sisäisistä paineista kärsivällä puolueella ollut eduskuntavaalien alla kanttia lähtemään kaventamaan etuutta perhevapaauudistuksen yhteydessä. Peruspalveluministeri Annika Saarikko löi jarrut pohjaan viime perjantaina keskusteltuaan sitä ennen keskustan puheenjohtajan, pääministeri Juha Sipilän kanssa asiasta. Keskustelu käytiin torstaina, samana päivänä, kun keskustan puoluehallitus kokoontui hätäkokoukseen keskustelemaan Paavo Väyrysen puheenjohtajahankkeesta, joka järkyttää keskustaa. Väyrynen pyrkii hajoittamaan keskustaa korostamalla keskustan perinteisiä arvoja ja saavutuksia, joihin kotihoidontukikin eittämättä kuuluu.


Kari Uoti tyrmää yrityksen heittää Väyrynen puheenjohtajakisasta: ”Ei perustu puolueen sääntöihin” iltalehti 14:28 09.02

Oikeustieteen tohtori Kari Uoti on laatinut vastineen keskustan torstaiseen kannanottoon, jonka mukaan Paavo Väyrynen ei olisi vaalikelpoinen puolueen puheenjohtajavaalissa. Keskustan torstainen kannanotto perustuu professori Heikki Halilan ja ministeri Lauri Tarastin laatimaan oikeudelliseen asiantuntijalausuntoon. Oikeustieteen tohtori Kari Uoti tyrmää Halilan ja Tarastin lausunnon. Uotin mukaan "lausunto ei ole analyysi lain sisällöstä, vaan selvitys tavasta päästä ennalta määrättyyn/tavoiteltuun lopputulemaan liittyen keskustan tulevan kesän puheenjohtajavaaliin".


Väyryseltä nyt oma vastine keskustalle – ”On huolehdittava että Juha Sipilä joutuu vastaamaan” uusisuomi 13:47 09.02

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen (kesk./kapu.) on julkaissut oman vastineensa keskustan puoluejohdon eilen julkituomaan oikeudelliseen lausuntoon Väyrysen vaalikelpoisuudesta keskustan puheenjohtajavaalissa.


Keskusta tilasi asiantuntijalausunnon pika-aikataululla - Väyrysen peli haluttiin viheltää kerrasta poikki iltalehti 20:01 08.02

Keskustan johto päätti tilata Paavo Väyrysen vaalikelpoisuutta koskevan asiantuntijalausunnon välittömästi penkin alle menneen presidentinvaalin jälkeen. Keskustan puoluehallitus teki torstaina yksimielisen päätöksen, jonka mukaan kilpailevan puolueen perustanut kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen (kapu) ei voi olla ehdolla keskustan puheenjohtajaksi kesäkuun puoluekokouksessa Sotkamossa. Keskustan puoluejohto tilasi päätöksensä tueksi lausunnon yhdistysoikeuden ykkösnyrkiltä, ministeri Lauri Tarastilta ja professori Heikki Halilalta. Lausunto tilattiin välittömästi presidentinvaalin jälkeen. Presidentinvaali käytiin sunnuntaina 28. tammikuuta.


Väyrynen syytti maksetusta lausunnosta, keskusta ei tiedä summaa: ”Mielellään maksaa” uusisuomi 18:32 08.02

Keskustan puoluesihteeri Jouni Ovaska ei tiedä, millainen lasku puolueen käyttämästä konsulttipalvelusta rapsahtaa. Puolue tilasi asiantuntijalausunnon siitä, miten puolueen sääntöjä pitäisi tulkita Paavo Väyrysen kohdalla.


Keskustan pj-kisasta poissuljettu Väyrynen: Säännöt ovat tulkinnanvaraiset MTV 13:50 08.02

Keskustan mukaan Paavo Väyrynen ei voi asettua ehdokkaaksi kesän puheenjohtajavaalissa. Väyrysen mukaan säännöt ovat tulkinnanvaraiset.


Ulos rajattu Väyrynen ärähti keskustalle: ”Maksettu lausunto – Vältellään keskustelua” uusisuomi 13:32 08.02

Paavo Väyrynen syyttää keskustaa keskustelun välttelystä. Puoluehallitus ilmoitti aiemmin tänään, että Väyrynen ei voi olla ehdolla puolueen puheenjohtajaksi niin kauan, kuin hän on toisen puolueen jäsen.


Paavo Väyrynen keskustan päätöksestä: ”Säännöt ovat tulkinnanvaraiset” iltalehti 13:25 08.02

- Lausunnon mukaan vaalikelpoisuuden ratkaisee puoluekokous, Paavo Väyrynen muistuttaa. Paavo Väyrynen sanoo, että keskustan tulkinta, jonka mukaan hän ei voisi olla vaalikelpoinen Sotkamon puoluekokouksessa toimeenpantavassa puolueen puheenjohtajan vaalissa, osoittaa sääntöjen olevan tulkinnanvaraiset. - Tästä syystä he ehdottavatkin sääntöjen muuttamista. Lausunnon mukaan vaalikelpoisuuden ratkaisee puoluekokous, Väyrynen sanoo blogikirjoituksessaan.


Uutiset