Kommentti: Islamilaisen teologian opetus alkaa Helsingissä – ei enää vain kristinuskon tutkimista: "Rohkea ja tarpeellinen askel" MTV 19:01 22.07

Islamisen teologian opetuksen aloittaminen Helsingin yliopistossa on rohkea ja tarpeellinen askel, kirjoittaa MTV Uutisten uskontokysymyksiin perehtynyt toimittaja Kari Pyrhönen. Päätös asettaa islamin ja Koraanin tutkimuksen länsimaisen tiedekritiikin piiriin ja lisää ymmärrystä tästä valtauskonnosta. Teologia ei voi enää olla vain kristillisyyden tutkimista.


MTV:n meteorologi: ”Ensi yöstä tulee kuuma, kostea ja hikinen” MTV 18:47 21.07

Helteet eivät ole hellittämässä otettaan Suomessa. MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi kertoo, että ensi yöstä on tulossa trooppinen maan itäosassa ja paikoin eteläosassakin.


Aita ei estänyt taaperoa ja koiraa leikkimästä – videosta viraalihitti stara 14:40 21.07

Joskus internetistä kaipaa puhdasta hyvän mielen amteriaalia maailmalta kantautuvien uutisten


Viihdelehti Stara.fi stara 14:40 21.07

Joskus internetistä kaipaa puhdasta hyvän mielen amteriaalia maailmalta kantautuvien uutisten


Pekka Pouta lauantain säästä: Rankkoja ukkoskuuroja, paikalliset tulvat mahdollisia – "Jopa kymmeniä tuhansia salamoita" MTV 05:55 21.07

MTV Uutisten ja Forecan meteorologi Pekka Pouta lupaa lauantaille rankkoja ukkoskuuroja koko maahan. Ukkoskuurot ovat paikallisia, mutta niitä esiintyy paljon.


Tämä mies perusti valeuutisten paljastuskeskuksen: "Putinin lipsautus Helsingissä kertoi totuuden – Ukrainan menestys olisi hänelle myrkkyä" MTV 21:55 20.07

Ukrainalaistoimittaja ja valeuutisten paljastuskeskuksen perustaja sanoo, että Putinin lipsautus Helsingissä Krimin kansanäänestyksestä paljasti totuuden vahingossa.


Video: Uhkaava savupatsas täytti taivaan Raja-Joosepissa, Piia päätti jatkaa matkaansa savun tieltä – Lapin metsäpalot jatkavat riehumistaan MTV 21:30 20.07

Videolla: MTV Uutisten lukija Pia Eriksson todisti uhmakasta savupatsasta Raja-Joosepissa noin 20 minuutin ajan, mutta päätti jatkaa matkaansa, koska savu läheni häntä uhkaavasti.


Rajut kuvat! Ukkosmyrsky iski kesken Oonan, 6, synttäreiden, valtaisat vesimassat täyttivät kaupungin kadut – "Ei uskallettu lähteä liikkumaan" MTV 21:04 20.07

Porvoon yli on pyyhkäissyt tänään kaksi erillistä ukkoskuuroa, jotka ovat tuoneet kaupunkiin runsaasti sateita. Katso MTV Uutisten lukijakuvista, miltä kaduilla näytti ukkosten jälkeen.


Näin MTV:n vaaliasiantuntija arvioi puheenjohtajatenttiä: Lehmänkaupat on tehty ja se näkyy MTV 07:48 18.07

MTV Uutisten vaaliasiantuntija professori Kimmo Grönlund arvioi, että SuomiAreenan puheenjohtajatentissä etenkin SDP:n Antti Rinne on saanut esiintymiseensä itsevarmuutta.


Lehtien yhteisgallup: Punavihreä hallituspohja kelpaisi suomalaisille MTV 18:00 17.07

Maaseudun Tulevaisuuden, Hufvudstadsbladetin ja Verkkouutisten yhteisgallupissa punavihreä hallituspohja nousi suosituimmaksi vaihtoehdoksi. 


Kommentti: Guns N’ Rosesin Tallinnan jättikonsertti muistutti vuoden 1991 keikkoja Helsingissä – kummankin aikana muutettiin maailmaa iltasanomat 12:30 17.07

Guns N’ Rosesin jättikonsertti Tallinnassa muistuttaa vuoden 1991 keikkoja Helsingissä – molemmat osuvat samoihin aikoihin suurvaltapoliittisten uutisten kanssa, kirjoittaa musiikkitoimittaja Pasi Kostiainen.


Kuntokuurin aloittanut pääministeri Sipilä: Intohimo työhön auttaa kestämään haukut – perhe tukena kaikissa tilanteissa MTV 09:52 17.07

Kuten useat muutkin suomalaiset, myös pääministeri Juha Sipilä (kesk) lomailee heinä-elokuussa. Pääministeri kuvailee ensimmäistä lomaviikkoaan virkistäväksi vaihteluksi MTV Uutisten haastattelussa Porissa. 


Kommentti: Helsingin huippukokouksessa selvisi ainakin yksi asia – Trump ei puolusta maansa koskemattomuutta Venäjää vastaan iltasanomat 22:28 16.07

Trump haluaa olla Amerikkaa puolustava preerian biisoni. Maanantaina Helsingin lehdistötilaisuuden lavalla hän oli koloonsa pinkova maaorava, kirjoittaa Ilta-Sanomien ulkomaanuutisten tuottaja Jari Alenius.


Kommentti: Trumpin imago sai Helsingissä pahan kolauksen, joka voi palata vainoamaan iltasanomat 22:28 16.07

Kyse on siitä, puolustaako Trump presidenttinä maansa koskemattomuutta vai ei, kirjoittaa Ilta-Sanomien ulkomaanuutisten tuottaja Jari Alenius.


Kommentti: Trumpin ja Putinin veljeilyssä riittää ihmeteltävää – oliko Sauli Niinistö varannut Presidentinlinnaan reset-nappulan? MTV 20:51 16.07

Konkaridiplomaatti Jaakko Iloniemi sen tiesi. Hän ennusti jo varhain maanantaina MTV Uutisten erikoislähetyksessä, että Donald Trumpin ja Vladimir Putinin huipputapaamisessa tullaan veljeilemään – konkreettisia tuloksia ei niinkään ole odotettavissa.


Onko tässä videossa suomalaisuuden ydin? Kun Trumpin ja Putinin saattueet saapuivat, kansa nosti ilmaan kännykkänsä MTV 19:21 16.07

Suomalaiset ovat tunnetusti kännykkäkansaa. Jos joku vielä uskoo toisin, kannattaa katsoa MTV Uutisten toimittajan kuvaama video Esplanadin puistosta Helsingistä.


Toimittajat uhmasivat käskyä Presidentinlinnassa: Nousivat kielloista huolimatta tekemään lähetyksiä MTV 18:14 16.07

MTV Uutisten toimittaja Mirja Kivimäki kertoo, että Trumpin ja Putinin yhteistä tiedotustilaisuutta odottavia toimittajia ohjeistettiin aiemmin istumaan paikalleen, mutta osa toimittajista on nyt uhmannut tätä pyyntöä.


Jos näet tällaisen magneettinapin, olet kohdannut Trumpin ja Putinin tapaamista suojaavan henkilön MTV 12:03 16.07

Eilen Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin saapuessa Suomeen Helsinki-Vantaan lentokentällä MTV Uutisten toimittaja kiinnitti huomiota poliisin asussa olleeseen tunnukseen, jossa komeilee kuva Walter Runebergin Lex-veistoksesta.


Jos näet tällaisen magneettinapin, olet kohdannut Trumpin ja Putinin tapaamisen parissa työskentelevän poliisin MTV 12:03 16.07

Eilen Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin saapuessa Suomeen Helsinki-Vantaan lentokentällä MTV Uutisten toimittaja kiinnitti huomiota poliisin asussa olleeseen tunnukseen, jossa komeilee kuva Walter Runebergin Lex-veistoksesta.


"Huipputapaaminen on Putinin vahvan kansansuosion suoraa pönkitystä" MTV 08:49 16.07

MTV Uutisten Venäjä-asioiden erikoistoimittaja Mirja Kivimäki arvioi, että Yhdysvaltojen ja Venäjän presidenttien huipputapaaminen kiillottaa ennen kaikkea Vladimir Putinin henkilökuvaa.


alkamassa – äkilliseen karavaanarit Kaisa, kävi tuomariston kuultavana lentokentän sisäänkäynnillä Kabulissa lopulta helpottaa

Uutiset