Yt-neuvottelut päätökseen - Telialta lähtee 65 työpaikkaa iltalehti 16:37 13.12

Telia Finlandin lokakuussa käynnistyneet yt-neuvottelut on saatu päätökseen. Yt-neuvottelujen syynä oli toimintojen järjestelemisestä yksinkertaisemmiksi ja tehokkaammiksi. Muutokset johtavat noin 65 tehtävän päättymiseen. Uudelleenorganisoinnin myötä tarjottavien ja avattavien uusien tehtävien takia Telia arvioi kuitenkin, että lopullinen päättyvien tehtävien määrä jää pienemmäksi.


Korkein oikeus kumosi markkinaoikeuden päätöksen - XXL:n mainontaa arvioidaan pian uusien seikkojen valossa iltalehti 16:05 12.12

Kuluttaja-asiamies katsoo, että XXL on johtanut kuluttajia harhaan mainonnallaan. Korkein oikeus on palauttanut XXL:n hintalupaus-asian takaisin markkinaoikeuteen, tiedottaa (KKV). Kuluttaja-asiamies katsoi vuonna 2014, että urheiluvälineliike XXL:n esittämät väitteet tuotteiden edullisuudesta verrattuna muihin toimijoihin yhdessä hinnanerotusta koskevan lupauksen kanssa olivat harhaanjohtavia.


Kimi Räikkönen ei tyrmää vielä formuloiden uusia omistajia – näin suomalaistähti kommentoi F1:n tulevaisuuden... suomiF1 16:50 11.12

Ferrarin suomalainen tähtikuljettaja Kimi Räikkönen ei halua vielä tyrmätä F1:n uutta omistajatahoa Liberty Mediaa. Ennen omistajien arviointia maaailmanmestari haluaa nähdä, miten autot kehittyvät uusien...


Media: Etelä-Korea varautuu nitistämään Kim Jong-unin salaisessa operaatiossa - ”mestausyksikön” uusien aseiden budjetti hyväksyttiin iltalehti 14:09 10.12

Jos sota syttyisi, Etelä-Korealla on kansainvälisen median mukaan suunnitelma tuhota Pohjois-Korean sotilaallinen johto maan diktaattoria Kim Jong-unia myöten. Itsemurhalennokkeja, tiedustelulennokkeja ja kranaattikonekiväärejä. Muun muassa näillä aseilla Etelä-Korea aikoo varustaa armeijansa erikoisjoukkojen "mestausyksikön", jonka tehtävä olisi sotatilanteessa tuhota Pohjois-Korean ylin sotilaallinen johto. Kohteisiin kuuluisivat kansainvälisen median mukaan niin maan johtaja Kim Jong-un kuin korkein upseeristokin. Asiasta on uutisoinut muun muassa Independent. Etelä-Korea ei ole ilmaissut asiaa suoraan, mutta median ja asiantuntijoiden mukaan viesti on harvinaisen selvä. Yksikön tarkoitus on katkaista komentoketju nopeasti eliminoimalla sotilaallinen johto. Siitä tulee myös synkkä lempinimi mestausyksikkö. Muun muassa Japan Timesin mukaan vastaavanlaiset yksiköt ovat erityisen tehokkaita silloin, kun komento on keskitetty pienelle ryhmälle tai yhdelle johtajalle.


Alma menestyy maailmalla - nyt palkittiin JVG:n PME Records iltalehti 18:38 08.12

Music Finland myönsi musiikkivientipalkinnon PME Recordsille. Valtakunnallinen musiikkivientipalkinto myönnettiin helsinkiläisyhtiö PME Recordsille määrätietoisesta ja omistautuneesta työstä uusien markkinoiden ja mahdollisuuksien avaamisessa pop-artisti Almalle. Kolmatta kertaa jaettu musiikkivientipalkinto on tunnustus yritykselle, joka on menestyksekkäästi kehittänyt ja kasvattanut kansainvälistä liiketoimintaansa sekä osoittanut edelläkävijyyttä kansainvälistämisessä.


Ahdistelusyytöksiä myös klassisen musiikin piiristä - maailmankuulu yhdysvaltalaiskapellimestari hyllytettiin iltalehti 05:26 04.12

Metropolitan-ooppera hyllytti kapellimestari James Levinen uusien ahdistelysyytösten takia. Metropolitan-oopperan mukaan kapellimestari James Levinea, 74, ei nähdä enää tällä kaudella oopperassa. Syynä on kapellimestarin uudet ahdistelusyytökset, kertoo The New York Times. The New York Times uutisoi sunnuntaina kolmen miehen kertoneen tulleensa Levinen ahdistelemaksi 1960- ja 1980-luvulla.


Äärioikeiston marssi ja lastentapahtuma varattiin itsenäisyyspäiväksi samalle torille – alpakoiden ja kanien omistaja kauhistui iltasanomat 06:15 01.12

Itsenäisyyspäivän lastentapahtuman alpakoiden ja pupujen omistaja harkitsee vakavasti vetäytymistä uusien käänteiden takia.


Yli 3000 reserviläisen pääsotaharjoituksessa korostuu hybridiuhan torjunta - ”Pyrimme todenmukaiseen ja realistiseen taistelukuvaukseen” iltalehti 13:32 28.11

Viranomaisyhteistyöllä varaudutaan etenkin hybridihyökkäyksiin, joiden uhan ollaan arvioitu viime vuosina kasvaneen. Puolustusvoimien maanantaina alkaneessa pääsotaharjoituksessa, Uusimaa 2017:ssä, pääpainona on viranomaisyhteistyön vahvistaminen hybridiuhkatilanteissa sekä uusien, nopean valmiuden reserviläisjoukkojen harjoittaminen. Harjoitusta johtava maavoimien komentaja, kenraalimajuri Petri Hulkko painotti Helsingin Vuosaaren satamassa järjestetyssä tiedotustilaisuudessa saumattoman yhteistyön välttämättömyyttä eri viranomaisten ja puolustushaarojen välillä.


Hiv-tapausten määrä noussut huolestuttavasti Euroopassa - suuria eroja maiden välillä iltalehti 12:55 28.11

Yhä useammat kantavat aidsiin johtavaa virusta vuosien ajan tietämättä tartunnastaan. Maailman terveysjärjestö WHO varoittaa hi-virusten määrän lisääntyneen merkittävästi Euroopassa. Hiv-diagnoosin saaneiden uusien ihmisten määrä oli vuonna 2016 korkeimmillaan koskaan sen jälkeen, kun asiaa on mitattu. Aidsia aiheuttavaan hi-virustartuntaan sairastuneita uusia ihmisiä rekisteröitiin viime vuonna 160 000 Euroopan alueella. Noin 80 prosenttia tartunnoista oli itäisessä Euroopassa, WHO:n ja ECDC:n (Euroopan tautienehkäisy- ja -valvontakeskus) raportissa todetaan.


Suomen hiihtoasuista näkyy runsaasti läpi - Iivo Niskanen huvittui: ”Halutessasi saat kaiken näkyviin” iltalehti 13:15 26.11

Hiihtoasujen valkoinen alaosa ei ole kaikkien urheilijoiden mieleen. IL:n asiantuntija Toni Roponen analysoi Rukan lauantain tapahtumat. Suomen maajoukkueen uusien hiihtoasujen valkoisesta alaosasta etu- ja sivupuolelta kuultaa runsaasti läpi. Helly Hansenin valmistamien asujen väritys on urheilijoille haastava.


Suomalaistutkimus: Ilmavoimat saattaa joutua muuttamaan taistelulentäjiensä valintakriteereitä uusien hävittäjien takia - älykkyystestejä lisättävä iltalehti 07:58 22.11

Taistelulentäjän valintakokeissa pitää lisätä älykkyyttä, sopeutumiskykyä sekä oppimiskykyä mittaavien testin osuutta, Maanpuolustuskorkeakoulussa tehty tutkimus ehdottaa. Ilmavoimat saattaa joutua muuttamaan taistelulentäjiensä valintakriteereitä, jos Suomi tilaa uudet monitoimihävittäjät. Uuden koneen pilotilta vaaditaan nykyistä enemmän älykkyyttä, mutta motoristen taitojen kuten sorminäppäryyden ei tarvitse olla huippuluokkaa, Kuvainnollisesti ilmaisten ilmavoimat etsii ruudinkeksijöitä eikä lievä kömpelyyskään enää ole este tarttua taistelukoneen puikkoihin.


EU-komissiolta tiukka ehdotus: Uusien henkilöautojen päästöjä vähennettävä yli 30 prosenttia iltalehti 13:17 08.11

Euroopan komission mukaan henkilö- ja pakettiautojen keskimääräisten hiilidioksidipäästöjen on oltava 30 prosenttia alhaisemmat vuonna 2030 kuin vuonna 2021. Asiasta lisää hetken kuluttua.


Nato lähettää Afganistaniin kouluttajiksi 3000 uutta sotilasta - osa voi tulla Suomesta iltalehti 16:14 07.11

Uusien sotilaiden tehtävänä on Afganistanin turvallisuusjoukkojen kouluttaminen ja neuvonta. Sotilasliitto Nato lähettää Afganistaniin lisäjoukkoja, kertoo uutistoimisto Reuters. Yhteensä sotilaita tulee 3000. Puolet heistä tulee Yhdysvalloista, puolet muista Nato-maista tai Naton kumppanimaista. Sotilaita voi siis tulla myös Suomesta. Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg kertoi joukkojen lisäämisestä tiedotustilaisuudessa maanantaina.


Etelä-Korea määräsi pakotteita pohjoiskorealaisille – päivää ennen Donald Trumpin vierailua iltasanomat 02:45 06.11

Uusien pakotteiden avulla pyritään estämään kansainvälisiä rahoitustoimia.


Sipilä suitsutti kiitosta Supercellille ja kehui omistajien vastuullisuutta iltasanomat 19:54 01.11

”He käyttävät varallisuutta myös Suomen rakentamiseen ja uusien yritysten synnyttämiseen”


Kolumni: Tyhjää puhetta vaaleista iltasanomat 08:08 30.10

Jos hallitus vastoin odotuksia hajoaa sote-riitaan, eduskunnassa käydään läpi kaikki muut kommervenkit ennen uusien vaalien julistamista, kirjoittaa Jukka Tennilä.


Googlen visio: Kone korvaa ihmisen monin paikoin, mutta työpaikat lisääntyvät iltalehti 22:25 27.10

Teknologiajätin tutkimus kehottaa Suomea investoimaan tekoälyyn ja automatisaatioon. Automatisaatio ja tekoäly poistavat Suomesta satojatuhansia työpaikkoja vuoteen 2030 mennessä. Mutta ei huolta, vielä enemmän syntyy tilalle. Tämä on Googlen näkemys siitä, miten työelämä muuttuu uusien, älykkäiden teknologioiden pyörteessä.


Työnantajat suivaantuivat HS:n manipulaatiovihjailusta - ”Tapoihin ei ole tehty minkäänlaisia muutoksia syksyn aikana” iltalehti 14:32 27.10

Teknologiateollisuuden ja Helsingin Sanomien välille syntyi vääntö siitä, synkisteleekö teollisuus omaa ja Suomen talouden tilaa palkkakierroksen alkumetreillä. Teknologiateollisuus julkisti keskiviikkona Talousnäkymät-raporttinsa otsikolla ”Uusien tilausten määrä notkahti teknologiateollisuudessa.” Teknologiateollisuuden mukaan raportti antaa viitteitä siitä, että Suomen kokonaisvienti ei ole enää kasvamassa. Uutinen yllätti monet. Suuri enemmistö viime aikojen talousdatasta on piirtänyt kuvaa edelleen kiihtyvästä talouskasvusta.


Koneen tulos painui - vaikeuksia Kiinassa iltalehti 13:53 26.10

Hissiyhtiö Koneen oikaistu liikevoitto putosi heinä-syyskuussa 311 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 331 miljoonasta eurosta. Liikevaihto ja tilauskanta pysyivät jotakuinkin ennallaan. Toimitusjohtaja Henrik Ehrnroothin mukaan tulosta heikensi muun muassa uusien laitteiden kohtaama hintapaine Kiinassa. Sen sijaan Euroopassa, Lähi-idässä, Afrikassa ja Amerikassa kehitys oli hyvää.


Uutiset