Meyer Turun telakka nauttii risteilyinnosta ja varautuu kilpailijoihin– tilauskirjat ovat täynnä vuoteen 2024 asti MTV 19:43 20.06

Paksusta tilauskirjasta ­huolimatta Meyer Turku varautuu jo täyttä päätä uusien kilpailijoiden uhkaan. Osana suurinvestointeja Turussa otettiin tiistaina käyttöön uusi, 40 miljoonan euron jättinosturi.


Kesän koukuttavimmat tosi-tv-sarjat – nämä on pakko katsoa mtv 10:27 18.06

Kesällä eivät sadepäivätkään lannista, kun aikaa voi viettää viihdyttävimpien tosi-tv-sarjojen uusien jaksojen parissa.


Italia kieltää uusien siirtolaisia pelastavien alusten tulon satamiinsa iltasanomat 13:58 16.06

Italia esti viime viikolla yli 600 pelastettua siirtolaista kuljettaneen Aquarius-aluksen pääsyn maihin.


Raportti: Jopa 5,5 miljardin euron sote-säästöt digitalisaatiosta? uusisuomi 11:14 11.06

Tekoälyn ja uusien teknologioiden avulla olisi mahdollista säästää sosiaali- ja terveydenhuollon kustannuksissa 10 vuodessa 2,5–5,5 miljardia euroa.


Keihään olympiavoittaja kärsi erikoisesta vaivasta – suomalaisagentin neuvottelut kenkävalmistajan kanssa muuttivat uran suunnan iltasanomat 17:31 07.06

Olympiavoittaja Keshorn Walcottin ura kääntyi nousuun uusien kenkien avulla.


Uusi F1-kypärä pakolliseksi ensi kaudesta alkaen: "Turvallisuus uudelle tasolle" MTV 12:57 07.06

FIA on julkaissut uudet standardit Formula 1:ssä käytettävälle kypärälle. Uusien laatumääreiden täyttäminen tulee pakolliseksi kaudesta 2019 lähtien.


Viljasiilo räjähti Strasbourgissa – ainakin 11 loukkaantui iltasanomat 12:14 06.06

Räjähdyksen syy ei ole toistaiseksi tiedossa. Poliisi on eristänyt alueen uusien räjähdysten vaaran vuoksi.


Uusia ylioppilaita on entistä vähemmän: ”Vuonna 2018 viime vuosien pohjalukema” uusisuomi 12:52 02.06

Uusien ylioppilaiden määrä on vähentynyt vuosittain, mutta lukion suosio on silti kasvussa. Opetushallituksen tilastojen mukaan vuodesta 2014 lukioon hakeneiden määrä on kasvanut, kun ammatilliseen koulutukseen hakeneiden määrä on laskenut.


KooKoolle hyökkääjävahvistus yliopistosarjasta - oma kasvatti Koskinen sai jatkosopimuksen jatkoaika.com 17:08 31.05

KooKoo jatkoi uusien pelaajien sopimusjulkistuksia, kun hyökkääjät Kasperi Ojantakanen ja Niki Koskinen tekivät sopimuksen kouvolalaisseuran kanssa.


Uusien poliisien koulutus sai surullisen käänteen - koulun edestä kärähti epäilty rattijuoppo kolme pientä lasta kyydissään: ”Ei näistä hyvä mieli tule” iltalehti 17:30 28.05

Poliisi teki kevyttä liikennevalvontaa. Helsingin Tehtaankadulla haaviin jäi törkeät lukemat puhaltanut autoilija lapsia kyydissään. Poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja, ylikomisario Dennis Pasterstein lähti esittelemään Helsinkiä kolmelle uudelle poliisille pyörän selästä käsin. Tarkoituksena oli viettää kevyen liikennevalvonnan täyttämä päivä kaupunkiin tutustuen. - Liikenneturvallisuuskeskuksessahan istutaan tietokoneilla tekemässä automaattivalvontaa, joten päätin käyttää tilaisuuden hyväkseni ja lähteä näyttämään kaupunkia uusille poliiseille. Parhaiten kaupunkiin pääsee tutustumaan pyöräilemällä, Pasterstein kertoo Iltalehdelle.


Räikkönen piiskasi radiossa vauhtia talliinsa - Ferrari vitkutteli varikkopysähdyksen kanssa: ”Pitäkääkin huoli, että emme häviä tätä!” iltalehti 17:06 27.05

Kimi Räikkösen ensimmäinen varikkopysähdys tuli niin myöhään, että suomalaiskuljettaja ehti jo turhautua, kun vauhti hidastui. Monacon GP:n lähtö sujui siististi. Kaikki kärkiautot pitivät sijoituksensa. Uusien, hyperpehmeiden renkaiden kestoa arvuuteltiin ennen kisaa, ja rengasvalmistaja Pirellin mukaan nopein strategia olisi ollut 14 kierrosta hyperpehmeillä ja sen jälkeen 64 kierrosta superpehmeillä.


Brexitin seuraus: Britit hakevat sankoin joukoin Saksan kansalaisuutta iltalehti 11:40 23.05

Britannia jättää Euroopan unionin ensi vuonna. Yhä useammasta Britannian kansalaisesta tuli viime vuonna Saksan kansalainen, kertoi Saksan liittovaltion tilastokeskus keskiviikkona. Näiden uusien kansalaisten määrä nousi peräti 162 prosentilla. Lähes 7 500 brittiä sai Saksan kansalaisuuden viime vuonna, mikä merkitsee 361 prosentin nousua vuodesta 2016. Viimeisen kahden vuoden aikana noin 10 400 brittiä on saanut Saksan kansalaisuuden. Se on yli kaksinkertainen määrä verrattuna edeltäviin 15 vuoteen: vuosina 2000-2015 noin 5 000 britille myönnettiin kansalaisuus.


Asuntosijoitusyhtiö Kojamo tähyää pörssiin – Uusien asuntojen vuokrat voivat nousta MTV 20:18 21.05

Aiemmin VVO:na tunnettu asuntosijoitusyhtiö Kojamo aikoo listautua Helsingin pörssiin. Pörssilistautuminen voi tuoda enemmistön yhtiöstä nykyisin omistaville ammattiyhdistysjärjestöille noin miljardin euron omaisuuspotin. 


Ruotsin poliisiylijohtaja vaatii tuhansia poliiseja lisää - syynä lisääntynyt rikollisuus ja väestönkasvu iltalehti 05:05 21.05

Ruotsin uuden poliisiylijohtaja Anders Thornbergin mukaan maahan tarvitaan jopa 22 000 uutta poliisi vuoteen 2024 mennessä. Thornberg arvioi uusien poliisien tarvetta Ruotsin SVT-televisiokanavan haastattelussa. Hänen mukaansa syynä ovat rikollisuuden lisääntyminen, väestönkasvu ja nykyisten poliisien jääminen eläkkeelle. - Ihmiset lopettavat, ihmiset jäävät eläkkeelle ja liikkuvuus on suurta. Matemaattisesti tämä kuulostaa oudolta, mutta se vain on niin. Jos tarvitaan 10 000 uutta poliisia vuoteen 2024 mennessä, pitää saada niin monta (22 000) rekrytoitua, hän toteaa.


Kansanedustaja ihmettelee uusien vaalien demokratiavajetta: ”Onko tässä tapahtunut laskuvirhe?” uusisuomi 19:15 17.05

Huoli sote- ja maakuntauudistuksen aiheuttamasta demokratiavajeesta nousi tänään esille eduskunnan kyselytunnilla. Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen (kesk.) joutui vastaamaan huoliin.


Porvoossa 3-vuotiaan tyttärensä puukottaneelle uusia syytteitä iltalehti 17:46 15.05

Syyttäjä on nostanut uusia syytteitä miestä vastaan, joka puukotti 3-vuotiaan tyttärensä hengiltä Porvoossa viime marraskuussa. Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden maanantaina antamassa tiedotteessa kerrotaan, että syyttäjä on nostanut miestä vastaan lisäsyytteen pahoinpitelystä, laittomasta uhkauksesta ja kotirauhan rikkomisesta. Väitetyt teot tapahtuivat ennen Porvoossa tapahtunutta puukotusta. Uusien syytteiden uhrina on kuolleen tytön äiti.


Näyttävät asut! Halkio, väri ja läpinäkyvyys – missikaunottaret hurmaavat edustustyylillä mtv 16:30 15.05

Viime vuoden Miss Suomi Michaela Söderholm ja perintöprinsessa Adriana Gerxhalija edustivat näyttävinä uusien missien julkistustilaisuudessa.


Jättääkö Konstan, 11, kuvistyö varjoonsa Sauli Niinistön virallisen muotokuvan? Katso ja vertaa iltasanomat 20:00 13.05

Tasavallan presidentin Sauli Niinistön muotokuva julkaistiin viikko sitten ja se aiheutti melkoisesti keskustelua. IS järjesti kilpailun uusien muotokuvien löytämiseksi.


Virallinen Game of Thrones -viski myyntiin! stara 17:30 11.05

HBO:n suosikkisarja jatkuu vasta vuonna 2019, mutta uusien jaksojen odottelusta


Matkailu- ja ravintola-alalla huoli työpaikoista kasvanut, usko uusien löytymiseen horjuu, PAMin suhdannebarometri kertoo iltalehti 05:10 10.05

Moni matkailu- ja ravintola-alan työntekijä kokee, että työttömyyden uhka on kasvanut. PAMin suhdannebarometri ennakoi vahvaa vuotta palvelualojen yrityksille. Työntekijöiden usko vaihtelee eri aloilla.


etsityintä miestä – kaikki osui Markkaselta kysyttiin Rinne valittiin NHLn vetävä Visegrád-ryhmä kokoontuu

Uutiset