Bussissa alkanut huutelu kärjistyi espoolaispysäkillä - mies löi toista matkustajaa kasvoihin oluttölkillä, kuristi ja puri iltalehti 15:30 16.03

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen mukaan miehet eivät tunteneet toisiaan entuudestaan. Poliisin mukaan epäilty rikos tapahtui eilen noin kello 20.50 Espoon Lippajärvellä. Poliisi tavoitti paikalta molemmat osapuolet sekä silminnäkijän, joka kertoi selkkauksen alkaneen bussissa. Rikoksesta epäilty mies oli huudellut asianomistajalle epäkunnioittavasti. Molemmat miehet sekä silminnäkijä olivat nousseet samalla pysäkillä pois, jolloin pahoinpitely oli alkanut.


Murhatapaus Lohjalla - liikenneonnettomuus Helsingissä johti poliisin vainajan luo iltalehti 15:12 16.03

Länsi-Uudenmaan poliisi tutkii torstaina paljastunutta henkirikostapausta. Poliisi teidottaa, että Lohjan Paloniementiellä sijaitsevasta asunnosta löytyi miehen ruumis torstaina aamuyöllä 15. maaliskuuta. Vainaja oli syntynyt vuonna 1972.


Matkustaja heitti einekset kuljettajan päälle ja rikkoi bussin ikkunan Espoossa iltalehti 15:11 16.03

Lopulta bussissa riehunut nainen oli kaivanut vaatteistaan esiin puukon, jonka poliisit ottivat häneltä pois. Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen tiedotteen mukaan nainen oli noussut bussiin ilman lippua ja alkanut syödä eineksiä paljain käsin bussin takaosassa sotkien samalla bussia ruualla. Kuljettaja oli mennyt huomauttamaan naista asiasta ja pyytänyt häntä poistumaan bussista. Tämän jälkeen nainen oli alkanut "soittaa suutansa". Kuljettaja oli mennyt takaisin paikalleen soittaakseen poliisit, mutta nainen oli seurannut häntä ja heittänyt ruuat kuljettajan housuille.


Pakettiauto ajoi pysähdyksissä olleen rekan perään Lahdentiellä Mäntsälässä, henkilövahingoilta säästyttiin - palomestari: ”törmäyksessä kovat voimat” iltalehti 12:44 16.03

Syy törmäykselle on vielä epäselvä. Perjantaina noin kello puoli yhdentoista aikaan aamupäivällä Mäntsälässä Lahdenväylällä tapahtui liikenneonnettomuus, jonka vuoksi liikenne Helsingin ja Lahden välillä oli poikki noin tunnin ajan. Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Jouni Savolaisen mukaan pakettiauto oli törmännyt Lahdenväylän reunaan pysähtyneen rekan perään. Rekka oli Savolaisen mukaan pysähtynyt tienvarteen rengasrikon vuoksi.


Mies uhkasi ihmisiä aseella sairaalan pihalla – Poliisi: Riita kahden seurueen välillä MTV 11:20 16.03

Itä-Uudenmaan poliisi on selvittänyt Hyvinkään sairaalan pihalla keskiviikkona tapahtuneen välikohtauksen tapahtumien kulun.


Alanko-Kahiluodolta kovia väitteitä eduskunnan sote-keskustelussa: ”Uudeltamaalta leikataan miljardia euroa - Helsingin alueelta heti lähivuosina 300 miljoonaa” iltalehti 19:28 15.03

Väitteet perustuvat riskianalyysiin. Johtavien virkamiesten mukaan rahoitusmalli ei ole Uudellemaalle epäedullinen. Eduskunnassa käytiin keskiviikkona lähetekeskustelu sote- ja maakuntauudistuksesta. Useat kansanedustajat toivat yhdeksän ja puoli tuntia kestäneessä keskustelussa esiin huoliaan maakuntansa asemasta uudistuksessa. Pisimmälle meni Outi-Alanko Kahiluoto (vihr), joka sanoi, että Uudenmaan osuus "kolmen miljardin euron sote-säästöistä" olisi miljardi euroa.


Tehostettu liikennevalvonta toi tuloksia: Kuusi kortitonta, neljä etsintäkuulutettua ja sakot sadalle iltalehti 16:15 15.03

Poliisi, Tulli ja Rajavartiolaitos valvoivat keskiviikkona tehostetusti liikennettä Helsingin, Itä-Uudenmaan ja Länsi-Uudenmaan poliisilaitosten alueilla. Ajoneuvojen tietojen lisäksi poliisi selvitti kuljettajien ajo-oikeudet ja ulkomaalaisten kuljettajien maassaolon edellytykset. Kaikista kuljettajista yhteensä kuusi oli ajo-oikeudettomia. Lisäksi poliisi sai kiinni neljä etsintäkuulutettua. Poliisi jakoi 22 kuljettajalle päiväsakkoja ja 78:lle rikesakkoja.


Tehovalvonta ja yhteistyö tuottivat tulosta: kauppakeskuksessa notkuva nuoriso saatiin kuriin Järvenpäässä iltalehti 13:47 15.03

Poliisi tiedottaa saaneensa Aallopin kauppakeskuksessa häiriöitä aiheuttaneet nuoret kuriin. Ennen vuoden vaihdetta järvenpääläisen Aallopin kauppakeskuksen toimijat ja asiakkaat kertoivat palautteissaan kokevansa kauppakeskuksen häiriöalttiina paikkana. Itä-Uudenmaan poliisi tiedottaa, että nyt häiriöistä on päästy kauppakeskuksen toimijoiden, vartiointiliikkeen ja Järvenpään nuorisotoimen kanssa tehdyn yhteistyön voimin lähes kokonaan eroon. Vartiointiliike lisäsi vartiointia kauppakeskuksessa 16-22-välisenä aikana jatkuvalla läsnäololla, ja Järvenpään nuorisotoimen työntekijät jalkautuivat kauppakeskukseen lähes joka työvuorossa. Sekä vartijat, että nuorisotoimen työntekijät pyrkivät keskustelemaan kauppakeskuksessa olleiden nuorien kanssa. Nuorisopalveluiden työntekijät myös ohjasivat nuoria viettämään aikaansa nuorisotalolle kauppakeskuksen sijaan.


Neljä epäiltyä otettiin kiinni Hyvinkään sairaalan edestä - ”ei laukauksia, eikä häiriöitä sisällä” iltalehti 09:05 15.03

Itä-Uudenmaan poliisin tilannekeskuksen päivystäjä kertoo, että epäillyt ovat edelleen poliisin suojissa. Nelikkoon kuuluu sekä miehiä että naisia. Toistaiseksi vielä selvittämätön rähäkkä sattui Hyvinkään sairaalan päivystyspoliklinikan edustalla keskiviikko-iltana puoli kahdeksan aikaan.


Neljä häirintäkäyttäytymisestä epäiltyä otettiin kiinni Hyvinkään sairaalan edestä - ”ei laukauksia, eikä häiriöitä sisällä” iltalehti 09:05 15.03

Itä-Uudenmaan poliisin tilannekeskuksen päivystäjä kertoo, että epäillyt ovat edelleen poliisin suojissa. Nelikkoon kuuluu sekä miehiä että naisia. Toistaiseksi vielä selvittämätön rähäkkä sattui Hyvinkään sairaalan päivystyspoliklinikan edustalla keskiviikko-iltana puoli kahdeksan aikaan.


Hyvinkään sairaalan evakuoinnin syy varmistui – Poliisi vahvistaa: Neljä häirikköä otettiin kiinni MTV 06:19 15.03

Poliisi otti neljä ihmistä kiinni häiriökäyttäytymisen vuoksi Hyvinkään sairaalalla keskiviikkona, kerrotaan Itä-Uudenmaan poliisista.


Silminnäkijä: Hyvinkään päivystyspoliklinikan potilaat ja henkilökunta evakuoitiin takahuoneisiin - ”Jonkinlainen uhkatilanne oli” iltalehti 21:53 14.03

Poliisi on ottanut kiinni neljä henkilöä toistaiseksi vahvistamattoman häiriökäyttäytymisen vuoksi. Hyvinkään sairaalassa on tänä iltana ennen kello kahdeksaa sattunut jonkinlainen uhkatilanne, jonka seurauksena päivystyspoliklinikan potilaat ja henkilökunta on evakuoitu ja lukittu takahuoneisiin. Itä-Uudenmaan poliisilaitos vahvistaa Iltalehdelle, että Hyvinkään sairaalalla on raportoitu häiriökäyttäytymistilanne kello puoli kahdeksan aikaan illalla.


”Farssinomainen torikokous ja kaaos” - Valtuutettu epäilee Uudenmaan kannanottoa laittomaksi uusisuomi 18:31 14.03

Uudenmaan maakuntavaltuusto päätti laittomasti kannanotostaan maakunta- ja sote-uudistukseen, arvioi valtuuston jäsen, espoolainen Jukka Kilpi. Hän edustaa hallituspuolue Sinisiä.


"Farssinomainen torikokous ja kaaos" - Valtuutettu epäilee Uudenmaan kannanottoa laittomaksi uusisuomi 18:31 14.03

Uudenmaan maakuntavaltuusto päätti laittomasti kannanotostaan maakunta- ja sote-uudistukseen, arvioi valtuuston jäsen, espoolainen Jukka Kilpi (sin.).


Oletko nähnyt 14-vuotiasta Milaa? Poliisi: katosi kotoaan viikko sitten iltalehti 15:51 14.03

Tytön äiti on jakanut huolestuneen päivityksen Facebookissa ja pyytää yleisöltä apua tyttärensä löytämisessä. Poliisi pyytää havaintoja 14-vuotiaasta Milasta, joka lähti kotoaan viime viikon torstaina, eikä häntä ole tavoitettu viikonlopun jälkeen edes puhelimitse. Poliisin mukaan tyttö oleskelee todennäköisesti Uudenmaan alueella. Milan äidin sosiaalisessa mediassa julkaiseman julkisen päivityksen mukaan tyttö on nähty oleskelemassa Järvenpään ja Tuusulaan kuuluvan Kellokosken alueella.


Orpo Uudenmaan sote-irtiotosta: ”Osasin aavistaa” uusisuomi 15:39 14.03

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo toppuuttelee Uudenmaan sote-kuohuntaa. Hänen mukaansa malli ei ole Uudenmaan kannalta "ollenkaan huono".


Orpo Uudenmaan sote-tyrmäyksestä: "Osasin aavistaa" uusisuomi 15:39 14.03

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo toppuuttelee Uudenmaan sote-kuohuntaa. Hänen mukaansa malli ei ole Uudenmaan kannalta "ollenkaan huono".


Uudenmaan päättäjien ”kaaoskokous” tuomitsi hallituksen suunnitelmat: ”Jo tämä kokous on syy, miksi maakuntauudistusta ei pidä tehdä” iltalehti 20:33 13.03

Maakuntavaltuusto käytti farssiksikin kutsutussa kokouksessaan käsiäänestystä, joten pöytäkirjoihin ei jää merkintää kuka äänesti puolesta ja kuka vastaan. Uudenmaan maakuntavaltuusto piti tiistaiaamuna poikkeuksellisen vauhdikkaan kokouksen, jossa otettiin eriävien mielipiteiden, vastalauseiden ja äänestysten jälkeen kantaa hallituksen esittämään sote- ja maakuntauudistukseen. Valtuuston kannanoton mukaan "esitetty maakuntamalli on vahingollinen".


Uutiset