SM-liigaseurojen toimitusjohtajat avoimina Yle Urheilun kyselyssä karmaisevasta taloustilanteesta: "Tärkeintä on selviytyä kesän yli"

yle 08:10 02.04

Moni liigaseura on saanut todeta, miten ensi kaudeksi suunnitellut kasvuennusteet ovat kääntyneet hetkessä päälaelleen.


”Lasten liikkuminen saa turpiin monella rintamalla” – Miten Suomi voi, kun seurojen ja koulujen toiminta pysähtyi? Iso huoli yhdestä ryhmästä

iltalehti 06:07 02.04

Normaali seuratoiminta on koronatauolla. Millaisia vaaroja, haasteita ja mahdollisuuksia liikunnan ja urheilun asiantuntijat näkevät? – Suurin murhe on niistä vähiten liikkuvista lapsista ja nuorista. Heidän kohdallaan koululiikunta, koulumatkat ja koulun aikana liikkuminen ovat olleet yhdessä se liikkumisen summa. Näin kiteyttää Tommi Vasankari, lääketieteen tohtori ja UKK-instituutin johtaja.


Koronaviruspandemian aiheuttama poikkeustilanne on saanut urheilun käymään selviytymistaistelua – Olympiakomitean toimitusjohtaja: Nousemme jaloilleen, mutta miten vahvana ja toimintakykyisenä

yle 17:45 01.04

Olympiakomitean tekemän kyselyn mukaan pandemian aiheuttamat taloudelliset menetykset lajiliitoille ja seurakenttään ovat vähintään 81 miljoonan euron verran.


Suomen suurin juoksutapahtuma palaa etuajassa Olympiastadionille

yle 14:24 01.04

Helsingissä vietetään juoksu-urheilun juhlapäivää lokakuussa.


Suomalainen MM-mitalisti kärähti dopingista – selitti hörpänneensä humalassa väärästä viinilasista

iltasanomat 14:11 01.04

Tarina ei ollut uskottava, joten Urheilun oikeusturvalautakunta totesi urheilijan käyttäneen dopingainetta tietoisesti.


Suomalainen MM-mitalisti kärähti dopingista – selitti hörpänneen humalassa väärästä viinilasista

iltasanomat 14:11 01.04

Tarina ei ollut uskottava, joten Urheilun oikeusturvalautakunta totesi urheilijan käyttäneen dopingainetta tietoisesti.


Nuorten yleisurheilun MM-kisojen lykkääminen vuodella saattaisi tehdä yhdestä ikäluokasta väliinputoajan – "Tämä on aika iso etappi junioriuralle"

yle 10:00 01.04

Yleisurheilun nuorten MM-kisat siirretään heinäkuulta koronaviruspandemian vuoksi, mutta uutta ajankohtaa ei ole vielä päätetty. Paine pitää kisat tänä vuonna on suuri, jotta ikäluokan yli ei hypättäisi.


Näkemys: Tältä se tuntuu, kun MM-kisat on yksinhuoltajaperheen vuoden kohokohta, Kanadan-reissu on ostettuna ja sitten kisat perutaan

jatkoaika.com 09:13 01.04

Koronapandemian vuoksi peruutettu urheilu on mieletön isku paitsi urheilijoille myös urheilunseuraajille.


Kommentti: Urheilun koronapommi iskee kipeimmin suomalaisiin ongelmaperheisiin

iltasanomat 09:00 01.04

Kun lukuisten ongelmaperheissä elävien lasten ja nuorten henkireikä on viety pois, seuraukset ovat surkeat, kirjoittaa Teemu Suvinen.


Kommentti: Urheilun koronapommi iskee Suomen kipeimmin ongelmaperheisiin

iltasanomat 09:00 01.04

Kun lukuisten ongelmaperheissä elävien lasten ja nuorten henkireikä on viety pois, seuraukset ovat surkeat, kirjoittaa Teemu Suvinen.


Kommentti: Urheilun koronapommi iskee kipeimmin ongelmaperheisiin

iltasanomat 09:00 01.04

Kun lukuisten ongelmaperheissä elävien lasten ja nuorten henkireikä on viety pois, seuraukset ovat surkeat, kirjoittaa Teemu Suvinen.


Suomalainen MM-mitalisti kärysi dopingista – nainen vetosi vahvassa humalatilassa tapahtuneeseen viinisekoiluun

iltalehti 08:52 01.04

Urheilija kertoi tietäneensä ottaneensa ainetta, muttei maininnut asiasta testaajille. Suomen Voimanostoliitto on asettanut suomalaisnostajan neljän vuoden toimintakieltoon dopingkärystä. Liitto tiedotti asiasta maanantaina sen jälkeen, kun Urheilun oikeusturvalautakunta oli käsitellyt asiasta tehdyn valituksen ja pitänyt rangaistuksen voimassa. Kyseessä on yli 40-vuotias voimanostaja, joka on voittanut ikäluokassaan sekä MM- että SM-mitaleita. Naisen helmikuussa 2019 kilpailun ulkopuolella antamassa dopingnäytteessä oli klenbuterolia, joka on hevosille tarkoitettu astmalääke. Se toimii ihmisillä tehokkaana rasvanpolttajana ja lihasten kasvattajana. Klenbuteroli on yksi yleisimmistä lihasmassan kasvattamiseen käytetyistä aineista.


Sami Jauhojärvi karsisi hiihtomaajoukkueen leiritysten valmentajien määrää ja panisi tuloksen tekijät maksumiehiksi – "Lajipäällikön pesti pitää täyttää"

yle 07:39 01.04

Yle Urheilun asiantuntija Sami Jauhojärven mielestä hiihtomaajoukkueen henkilöresursseja pitää kohdentaa järkevämmin.


Jari Isometsä ei yllättynyt Matti Haaviston lähdöstä, Hiihtoliitolla edessä haastavat ajat – "Se on aina hyvin vaarallista"

MTV 18:59 31.03

MTV Urheilun hiihtoasiantuntija Jari Isometsä ei yllättynyt siitä, että Matti Haavisto ja Eero Hietanen eivät jatka Hiihtoliiton palveluksessa. Koronaviruksen aiheuttamat taloudelliset haasteet näyttelevät myös varmasti omaa osaansa.


Saku Koivu ottaa paikan TPS:n urheilujohdosta

iltalehti 14:44 31.03

Turun Palloseura nimesi uuden johtoryhmän jääkiekkopuolelle. Seura kertoo, että urheilutoiminnasta vastaa toukokuun alusta alkaen HC TPS:n ja TPS Juniorijääkiekko ry:n yhteinen urheilun johtoryhmä. Ryhmän muodostavat seuran urheilujohtajana aloittava Rauli Urama, Saku Koivu ja Erkka Westerlund, joka toimii myös johtoryhmän puheenjohtajana ja on seuran hallituksen jäsen. Koivu on toiminut aiemmin TPS:n kehitysjohtajana.


Analyytikko vaihtoi pesäpallon ammuntapeliin: ”Ei tarvinnut opetella oikeastaan mitään uutta”

iltalehti 14:24 31.03

Urheilun ollessa määrittelemättömän pitkällä tauolla e-urheilu nostaa suosiotaan. Myös vedonlyöjät joutuvat adaptoitumaan. Haastavat ajat vaativat taitoa muuntautua ja olla luova katsomatta varsinaisesti edes sitä alaa, josta ihminen leipänsä hankkii. Vedonlyönti on merkittävin osin riippuvainen urheilusta, ja kun urheilua ei juuri ole, loppuu ainakin kermaisimman voin hankkiminen. Tällaisessa tilanteessa eli myös jyväskyläläinen Olli Koski, pitkän linjan vedonlyöntianalyytikko. Jotkut lukijoista saattavat muistaa nimen, sillä Kosken pesäpallovedonlyöntiä käsittelevä artikkeli julkaistiin Iltalehdessä viime keväänä. Vedonlyöntipiireissä nimi on ainakin hyvin tuttu.


Nooralotta Neziri uurastaa suuren unelman eteen, joka on vaarassa sulaa käsistä – "Olisi tosi ikävää"

MTV 07:00 31.03

Nooralotta Nezirin tämän vuoden kalenteriin on merkattu paksulla tussilla yleisurheilun EM-kisat Pariisissa. Niiden mahdollinen peruuntuminen olisi suomalaiselle aituritähdelle kova kolaus.


Sihvonen: Valmentajan ei tarvitse kohdella kaikkia samalla tavalla – päädyin ääriratkaisuihin nykyisen Leijonat-pakin kanssa: "Hänelle jäi tasan kaksi vaihtoehtoa"

MTV 05:50 31.03

MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen tyrmää ajatuksen siitä, jokaisen valmennuskerran olisi tuotava urheilun harrastajalle iloa.


Nähdäänkö yleisurheilun EM-kisat tänä vuonna? – "Kansalle ja urheilijoille toivoa"

MTV 22:15 30.03

Yleisurheilun EM-kisat Pariisissa on tarkoitus järjestää tänä vuonna, jos vain tilanne sen suinkin mahdollistaa, alleviivaa kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n hallituksen jäsen Antti Pihlakoski.


Osa SM-liigapelaajista saamassa karun viestin - koronavirus pakottaa seuroja hyödyntämään lakimuutosta

MTV 20:10 30.03

MTV Urheilun saamien tietojen mukaan useampi jääkiekon SM-liigaseura harkitsee pelaajiensa lomauttamista, kun koronaviruskriisin aiheuttama väliaikainen muutos työlainsäädännössä astuu voimaan mahdollisesti jo tällä viikolla.


Hot topics