Ulkoministeriö Portugalin veneonnettomuudesta: ”Tällaista tapausta voi pitää harvinaisena” MTV 19:16 20.04

Kahdeksan suomalaista loukkaantui veneonnettomuudessa Portugalissa. Mediassa esiintyneiden tietojen mukaan suomalaiset olivat sukua toisilleen.


Venäjä: Trump esitti Putinille kutsun Valkoiseen taloon iltasanomat 09:37 20.04

Presidentti Donald Trump on kutsunut Venäjän presidentti Vladimir Putinin vierailulle Yhdysvaltoihin, kertoo Venäjän ulkoministeriö.


Trump kutsui Putinin vierailulle iltalehti 09:07 20.04

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kutsui Venäjän presidentin Vladimir Putinin vierailulle Venäjälle. Trump esitti vierailukutsun puhelinkeskustelussa. Kutsusta kertoi tänään Venäjän ulkoministeriö.


Tukeeko Suomi jihad-opetusta? Ulkoministeriö selvittää kovia väitteitä palestiinalaisten koulukirjoista iltasanomat 06:08 20.04

Järjestö väittää, että palestiinalaisissa koulukirjoissa yllytetään lapsia väkivaltaan. Opetusta rahoittava Suomen ulkoministeriö selvittää väitteitä.


Viisumivirkailija valitti työoloista julkisesti ja lähetti perättömiä sähköposteja aina presidentille asti - ulkoministeriö perui pestin iltalehti 12:29 19.04

Oikeus katsoo, ettei työsuhdetta osapuolten välille syntynyt ja että rekrytointiprosessi oli perusteltua keskeyttää. Onko toivotus "tervetuloa Shanghaihin" työsuhteen solmimisen merkki vai ei? Maahantulovirkailijan pestiä hakeneen miehen mielestä kyllä, ulkoministeriön ja sen alaisen Shanghain pääkonsulaatin mielestä ei. Jälkimmäisten kannalle taipui Helsingin käräjäoikeus, eikä hovioikeus antanut asiassa jatkokäsittelylupaa.


Sisäkön tarjoama tee ei miellyttänyt työnantajaa - saudipomo rankaisi juottamalla valkaisuainetta iltalehti 16:16 17.04

Filippiinit on raivoissaan siitä, miten sen ulkomaille töihin lähteneitä kansalaisia kohdellaan. Filippiiniläinen sisäkkö Agnes Mancilla keitti saudiarabialaiselle työnantajalleen teetä. Homma meni kuitenkin pomon mielestä pieleen ja työnantaja päätti lehtitietojen mukaan rankaista sisäkköä pakottamalla hänet juomaan valkaisuainetta. Asiasta kertoo muun muassa International Business Times, jonka lähteenä on Filippiinien ulkoministeriö. Sisäkkö menetti tajuntansa ja filippiiniläisyhteisö kiidätti hänet Kuningas Fahadin keskussairaalaan Jizaniin Lounais-Saudi-Arabiassa huhtikuun toisena päivänä. Singaporelainen Straits Times kertoo, että Mancilla joutui vatsaleikkaukseen.


Suomi vaatii rangaistuksia kemiallisten aseiden käytöstä - Soini: ”Hirvittävien aseiden käyttö on vaarallisesti arkipäiväistymässä” iltalehti 17:50 16.04

Ulkoministeriö kertoo, että Suomi on liittynyt maanantaina kansainväliseen aloitteeseen, joka vaatii seurauksia ja rangaistusta kemiallisten aseiden käyttämisestä. Suomi on liittynyt maanantaina 25 maan rintamaan, mikä taistelee kemiallisten aseiden käytön rankaisemattomuutta vastaan. Ulkoministeriö kertoo tiedotteessaan, että vaikka kemiallisten aseiden käyttö on kielletty kieltosopimuksessa ja kansainvälisessä tapaoikeudessa, kieltoa on viime vuosina haastettu ennennäkemättömällä tavalla. Ulkoministeriö viittaa Syyriaan. Huhtikuun alkupuolella Itä-Ghoutassa tapahtui kaasuisku, jossa on kuollut ainakin ainakin 70 ihmistä. Länsimaat syyttävät asiasta presidentti Bashar al-Assadin hallintoa. Yhdysvallat, Britannia ja Ranska vastasivat kaasuiskuun tekemällä ilmaiskuja Syyriassa.


Venäjän ulkoministeriön edustajilta ristiriitaisia viestejä Syyriasta: ”Yhdysvallat päästi hieman höyryjä” iltasanomat 23:31 15.04

Venäjän ulkoministeriön edustajilta on kuulunut viikonlopun aikana sekä rauhoittelevia että kireäsävyisiä kommentteja Yhdysvaltain johtamasta ohjusiskusta Syyriaan.


Tänään se alkaa: Kansainväliset tutkijat käärivät hihat Syyrian epäillyllä kaasuiskupaikalla iltasanomat 12:23 15.04

Syyrian ulkoministeriö on luvannut antaa kansainvälisen järjestön tutkijoille täyden työrauhan.


Syyria tuomitsi "barbaarisen" hyökkäyksen iltasanomat 09:15 14.04

Syyrian ulkoministeriö tuomitsee Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten iskut julmana ja barbaarisena hyökkäyksenä.


Länsi iski Syyriaan – maa tuomitsi "barbaarisen" hyökkäyksen iltasanomat 09:15 14.04

Syyrian ulkoministeriö tuomitsee Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten iskut julmana ja barbaarisena hyökkäyksenä.


Syyrian armeija julkaisi videon yöllisestä iskusta – maan ulkoministeriö: Tämä uhkaa koko maailman turvallisuutta MTV 08:52 14.04

Syyrian valtiollisen television mukaan maan ulkoministeriö on tuominnut Yhdysvaltain, Britannian ja Ranskan iskut kovin sanoin. Ulkoministeriön mukaan "tämä vihamielisyys johtaa vain jännitteiden leimahtamiseen". Sen mukaan ne uhkaavat koko maailman turvallisuutta. 


USA:n ulkoministeriö: Yhdysvalloilla todiste Assadin hallinnon kemiallisen aseen käytöstä MTV 05:44 14.04

Yhdysvalloilla on todiste siitä, että Syyrian presidentin Bashar al-Assadin hallinto on käyttänyt kemiallista asetta Itä-Ghutan Dumassa, kertoo ulkoministeriön tiedottaja Heather Nauert.


Yhdysvalloilla on todisteita Assadin hallinnon kemiallisten aseiden käytöstä - valmistautuu vastaamaan iltalehti 03:57 14.04

Yhdysvalloilla on todisteita, että Syyrian hallinto käytti kemiallisia aseita hyökkäyksessään viime viikon lauantaina. Asiasta kertoo Yhdysvaltain ulkoministeriön tiedottaja Heather Nauert. - En aio sanoa, minä päivänä ehdottomasti tiesimme, että asiasta oli todiste. Hyökkäys tapahtui lauantaina ja me tiedämme, että kyseessä oli kemiallinen ase, Nauert totesi perjantaina.


Yhdysvalloilla on todisteita Assadin hallinnon kemiallisten aseiden käytöstä - USA valmistautuu vastaamaan iltalehti 03:57 14.04

Yhdysvalloilla on todisteita, että Syyrian hallinto käytti kemiallisia aseita hyökkäyksessään viime viikon lauantaina. Asiasta kertoo Yhdysvaltain ulkoministeriön tiedottaja Heather Nauert. - En aio sanoa, minä päivänä ehdottomasti tiesimme, että asiasta oli todiste. Hyökkäys tapahtui lauantaina ja me tiedämme, että kyseessä oli kemiallinen ase, Nauert totesi perjantaina.


USA:n ulkoministeriö: Yhdysvalloilla on todiste Assadin hallinnon kemiallisen aseen käytöstä iltasanomat 03:22 14.04

Yhdysvaltain ulkoministeriöllä on kertomansa mukaan todisteet siitä, että Douman kaasuiskun takana on Syyrian hallinto.


USA: Meillä on todisteet Syyrian kaasuiskusta iltasanomat 22:31 13.04

Yhdysvaltain ulkoministeriöllä on kertomansa mukaan todisteet siitä, että Douman kaasuiskun takana on Syyrian hallinto.


Venäjä kyseenalaisti Julija Skripalin lausunnon – ei hyväksy OPCW:n myrkky­raporttia iltasanomat 19:19 12.04

Venäjän ulkoministeriön tiedottaja kyseenalaisti Julija Skripalin lausunnon.


Aleksander Barkov ehdolla apua Guyanan rannikolla Barronina” ja valehdelleen jyrähtivät on yritetty pitää paljon fajitas-lihoja, että seilannut Trump Erittäin hyvä – saa 1575

Uutiset