Ulkoministeriön vahvistus: Trumpit Suomeen tänään, Putin vasta huomenna iltasanomat 12:08 15.07

Donald Trump yöpyy Kalastajatorpalla valtion vierastalossa.


Ulkoministeriö ja Helsingin kaupunki hemmottelevat Suomeen saapuvia toimittajia: konttisauna, karjalanpiirakoita, mansikoita, designiä, kierrätyspulloja... iltasanomat 21:25 12.07

Ulkoministeriön maakuvan asiantuntijan mukaan tarkoituksena on korostaa Suomen vahvuuksia, kuten toimivuutta ja luotettavuutta. Tärkeää on myös nostaa esille arktisia kysymyksiä.


Kansainväliselle medialle tarjoillaan suomalaisia erikoisuuksia: sirkkaleipää, nyhtökauraa ja hanavettä MTV 18:35 12.07

Suurvaltojen johtajakaksikon tapaamisen kansainväliset toimittajavieraat saavat huikopalaksi Finlandia-talossa muun muassa sirkkaleipää ja nyhtökauraa. Ruokatarjoilun ovat suunnitelleet ulkoministeriön maakuva-asiantuntijat yhdessä Finlandia-ravintolan kanssa.


Trumpin ja Putinin tapaamista Helsingissä seuraa Helsingissä yli 1400 toimittajaa MTV 16:54 11.07

Yhdysvaltain ja Venäjän presidenttien Donald Trumpin ja Vladimir Putinin tapaamiseen Helsingissä on ilmoittautunut 1436 median edustajaa, kertoo ulkoministeriö.


Mitä Melania Trump tekee Suomen matkalla? Näitä paikkoja ”valtiovierailun rouvaohjelmassa” voitaisiin esitellä iltasanomat 20:07 07.07

Ulkoministeriön entinen protokollapäällikkö Johannes Bäckström pitää todennäköisenä, että Melania Trump tapaa Jenni Haukion.


Phuketin veneturmassa ainakin 12 kuollutta – uponneen aluksen sisällä saattaa olla ilmatasku iltasanomat 10:38 06.07

Ulkoministeriön viestinnästä kerrotaan IS:lle, että tämänhetkisten tietojen mukaan veneessä ei ollut suomalaisia.


Phuketin veneturmassa ainakin 8 kuollutta – uponneen aluksen sisällä saattaa olla ilmatasku iltasanomat 08:48 06.07

Ulkoministeriön viestinnästä kerrotaan IS:lle, että tämänhetkisten tietojen mukaan veneessä ei ollut suomalaisia.


Trumpin ja Putinin tapaamisen lehdistökeskus avataan Finlandia-talolle iltasanomat 21:31 04.07

Ulkoministeriö ei vielä kerro, missä presidenttien tapaaminen järjestetään.


Venäjän ja Yhdysvaltojen ulkoministerit keskustelivat Helsingin huipputapaamisen valmisteluista MTV 19:32 03.07

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov ja Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeo ovat tänään keskustelleet maidensa presidenttien huipputapaamisen valmisteluista, kertoo Venäjän ulkoministeriö.


Trumpin ja Putinin tapaaminen tuo Suomeen jopa parituhatta toimittajaa iltasanomat 16:50 01.07

Ulkoministeriöön tullut jo kymmeniä yhteydenottoja kansainväliseltä mediaväeltä.


Krokotiilijahti Mosambikissa, matka Brasiliaan... Näin Suomen kehitys­yhteistyö­rahoja on käytetty väärin iltasanomat 10:52 25.06

Myös näistä kehitysyhteistyöhankkeista Suomen ulkoministeriö perii takaisin rahojaan.


Sambialaisella viljelijäpomolla pääministeri Sipilää suurempi palkka – näin Suomen tukea käytettiin väärin iltasanomat 16:03 24.06

Ulkoministeriö hyväksyi sambialaisen viljelijäjärjestön pomolle yhtä suuren palkan kuin Suomen pääministerillä. Sen päälle pomo kahmi jättisummia.


Ulkoministeriö vahvistaa MTV Uutisille: Suomalaismies pidätetty Lontoossa terrorismirikoksesta epäiltynä MTV 00:02 14.06

29-vuotiasta Suomen kansalaista epäillään terroriteon valmistelusta Britanniassa. Asiasta tiedottaa Suur-Lontoon poliisi.


Trumpin uusi suurlähettiläs nosti myrskyn – lyttää Saksan armeijan ja ylistää oikeistoa: ”Karkotettava välittömästi” uusisuomi 10:20 05.06

Saksan ulkoministeriö haluaa selvyyttä Donald Trumpin nimittämän suurlähettilään kommentteihin, jotka ovat nostaneet poliittisen myrskyn. Richard Grenell antoi eurooppalaista oikeistoa tukevan haastattelun oikeistomedialle.


Ulkoministeriö kehottaa välttämään matkustamista Nicaraguaan MTV 14:49 02.06

Ulkoministeriö kehottaa lauantaina julkaisemassaan matkustustiedotteessa välttämään tarpeetonta matkustamista Nicaraguaan. Ministeriö toteaa, että maassa aiemmin keväällä käynnistyneet mielenosoitukset ja väkivaltaisuudet jatkuvat edelleen ja siksi maan turvallisuustilanne on heikentynyt.


Babtshenko elää sittenkin – Venäjän ulkoministeriö syyttää Ukrainaa propagandasta iltasanomat 18:27 30.05

Venäjän ulkoministeriö kommentoi aiemmin kuolleeksi väitetyn venäläistoimittajan tapauksen uutta käännettä keskiviikkona.


Venäjän ulkoministeri Pohjois-Koreaan iltalehti 09:40 30.05

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov matkustaa Pohjois-Koreaan torstaina. Lavrovin tarkoitus on keskustella matkansa aikana Pohjois-Korean ydinohjelmasta ja kahdenvälisestä yhteistyöstä. - Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin virallinen vierailu Pohjois-Koreaan tapahtuu 31. toukokuuta, Venäjän ulkoministeriö sanoi lausunnossaan.


haluaa vähentää kuohuttanut vaarallinen myös kävelyä ovat nuoria,

Uutiset