Joukkotappelu oululaisessa ravintolassa toi irakilaismiehelle muhkean laskun iltalehti 17:28 15.12

Oulun käräjäoikeus tuomitsi perjantaina vuonna 1987 syntyneen irakilaismiehen yhden vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdolliseen vankeuteen törkeästä pahoinpitelystä. Lisäksi mies tuomittiin maksamaan uhrille korvauksia kivusta ja särystä 5 000 euroa, henkisestä kärsimyksestä 2 000 euroa ja oikeudenkäyntikuluista 8 990 euroa. Tämän lisäksi mies joutuu maksamaan Lähi-Tapiolalle vahingonkorvausta 30 352,58 euroa sekä oikeudenkäyntikulut 210 euroa.


Valviran salainen lausunto: Päihteillä todennäköisesti vaikutusta Asema-aukion uhrin kuolemaan iltasanomat 17:25 15.12

Hovioikeuden loppupuheissa viitattiin Valviran salaiseen lausuntoon, josta syyttäjät ja puolustus saivat tietää vasta kuukausia sen valmistuttua.


Näin Asema-aukion pahoinpitelyn kadonnut todistaja kertoi käräjäoikeudessa: Kaikki tapahtui sekunnissa iltasanomat 16:59 15.12

Asema-aukion pahoinpitelyn vierestä nähnyt uhrin ystävä ei ilmestynyt hovioikeuteen, joten oikeus kuunteli käräjätallenteen.


Todistaja: Helsingin Asema-aukion pahoinpitelyn uhri vaikutti tokkuraiselta aamuna, jona hänet haettiin kotoa sairaalaan – "Meni laidasta laitaan kadulla" MTV 14:24 15.12

Helsingin Asema-aukion pahoinpitelyoikeudenkäynnissä Helsingin hovioikeudessa kuultiin tänään todistajaa, joka oli nähnyt uhrin sinä päivänä, kun ambulanssi haki tämän kotoaan sairaalaan. Todistaja, uhrin taloyhtiön puheenjohtaja kertoi kohdanneensa uhrin ollessaan aamulla matkalla läheiseen kauppaan.


Asema-aukion pahoinpitely: todistajaksi kutsuttu uhrin toveri kateissa iltasanomat 13:54 15.12

Hovioikeus lähetti poliisin etsimään silminnäkijää, jota kaivataan todistamaan Asema-aukion pahoinpitelystä.


Lahdessa isäänsä puukottanut mies valitti tuomiostaan MTV 13:38 15.12

Isänsä tapon yrityksestä käräjäoikeudessa tuomittu helsinkiläismies on valittanut tuomiostaan hovioikeuteen. Käräjäoikeuden mukaan mies puukotti isäänsä omakotitalon pihalla Mora-puukolla kolmesti heinäkuussa. Lääkärinlausunnon mukaan uhrille ei aiheutunut hengenvaaraa, koska iskut osuivat ja pysähtyivät luuhun.


Ranskan koulubussiturman uhriluku nousi kuuteen iltasanomat 13:37 15.12

Viranomaiset selvittävät tasoristeysonnettomuuden syytä - loukkaantunutta kuljettajaa ei ole vielä kuultu.


23-vuotias mies oli toistuvasti sukupuoliyhteydessä 14-vuotiaan kanssa – seurustelusuhde alensi tuomiota hovissa iltasanomat 13:18 15.12

Hovioikeus katsoi, että mies ja uhriksi joutunut 14-vuotias olivat seurustelusuhteessa. Tuomio aleni neljällä kuukaudella.


Kahden kuorma-auton törmäys vaati kuolonuhrin Hyvinkäällä iltasanomat 13:10 15.12

Onnettomuudessa toisiinsa törmänneet autot ovat sorarekkoja.


Ranskan koulubussiturman uhriluku noussut kuuteen – kyydissä 11–17-vuotiaita nuoria MTV 12:32 15.12

Viranomaiset jatkavat Ranskan koulubussiturman selvittämistä.


SVT: Ruotsinlaivalla epäilty ampumatapaus – uhri kiidätettiin helikopterilla sairaalaan MTV 12:16 15.12

Viking Grace -alukselta kuljetettiin ambulanssihelikopterilla sairaalaan viime yönä yksi loukkaantunut. Poliisi tutkii tapausta murhan yrityksenä, uutisoi SVT.


Uhriluku nousi kahden 11-vuotiaan menehdyttyä vammoihinsa: Kuusi lasta kuoli junan ja koulubussin törmäyksessä Ranskassa iltalehti 11:59 15.12

Onnettomuus tapahtui tasoristeyksessä lähellä Perpignania Etelä-Ranskassa. Kuusi lasta on saanut surmansa junan ja koulubussin törmäyksessä Millasin ja Saint-Feliu-d'Amontin välillä lähellä Perpignania. Torstaina uhreja kertottiin olleen neljä, mutta perjantaina poliisin lähteet kertoivat AFP:lle, että vielä kaksi 11-vuotiasta tyttöä on menehtynyt vammoihinsa. Neljä aiemmin menehtynyttä ovat teini-ikäisiä.


Nuori nainen käveli puistotiellä, kun 15-vuotias poika lähestyi takaa ja puukotti kaulaan: ”Joku koski selkääni...” iltasanomat 11:17 15.12

Puukotuksen uhriksi joutunut nainen kertoo pelkäävänsä liikkua pimeällä.


Lisää naisia syyttää Dustin Hoffmania ahdistelusta - väittävät miehen paljastelleen itseään ja tunkeneen kätensä näiden housujen sisään iltalehti 11:03 15.12

Lisää naisia väittä Dustin Hoffmanin ahdistelleen heitä 1980-luvulla. Kirjailija Anna Graham väitti syksyn aikana, että näyttelijä Dustin Hoffman, 80, hipelöi häntä ja esitti seksuaalisia vihjailuja 1980-luvulla. Nyt myös kolme muuta naista on tullut julkisuuteen ahdisteluväitteiden kera. -lehti on julkaissut kolmen naisen väitteet. Cori Thomas oli 16-vuotias, kun hän omien sanojensa mukaan joutui seksuaalisen teon uhriksi. Thomas vietti nuorena paljon aikaa Hoffmanin tyttären kanssa. Kerran hän kuitenkin päätyi tilanteeseen, jossa Hoffmanin tytär oli jättänyt hänet kahdestaan Hoffmanin kanssa. Mies oli painellut suihkuun ja sieltä tullessaan hän oli esitellyt alastonta vartaloaan tytölle ja tämän kertoman mukaan pyytänyt saada tältä jalkahierontaa. Tyttö oli kauhuissaan suostunut vaatimukseen ja joutui kuuntelemaan miehen rivoja puheita. Tytön äidin puhelu oli keskeyttänyt tilanteen ja tyttö pääsi livahtamaan pois.


Asema-aukion pahoinpitely hovioikeudessa: Syyttäjä vaatii hyppypotkusta kovempaa rangaistusta MTV 10:53 15.12

Pahoinpitelyn uhri kuoli myöhemmin sairaalassa, uusnatsi Jesse Torniainen tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan.


Syyttäjä vaatii rasistisen motiivin soveltamista Asema-aukion pahoinpitelyssä MTV 10:53 15.12

Pahoinpitelyn uhri kuoli myöhemmin sairaalassa, uusnatsi Jesse Torniainen tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan.


Adele ja Britannian prinssit osallistuivat tornitalopalon uhrien muistojumalanpalvelukseen iltalehti 10:13 15.12

Lontoossa vietettiin muistojumalanpalvelusta kesäkuussa Grenfell Towerin tulipalossa kuolleiden muistolle. Lontoossa kesäkuussa tapahtuneessa valtavassa asuinkerrostalon palossa kuoli yhteensä 71 ihmistä. Palossa menetti henkensä yksi kuusihenkinen perhe ja kolme viisihenkistä perhettä. Vanhin uhri oli 83-vuotias nainen ja nuorin kuolleena syntynyt vauva, jonka viimeisillään raskaana ollut ja hengissä selvinnyt äiti hengitti paetessaan runsaasti palokaasuja. Jotakin tunteja palon jälkeen syntyneen vauvan kuoleman katsottiin aiheutuneen palosta. Hänen lisäkseen palossa kuoli 17 lasta, joista nuorin oli puolivuotias. Loukkaantuneita oli yli 70 ja sadat ihmiset jäivät kodittomiksi. Tulipalon uskotaan saaneen alkunsa viallisesta pakastimesta. Lontoossa vietettiin torstaina uhrien muistoksi jumalanpalvelus. St Paulin katedraaliin saapuivat palosta hengissä selvinneitä kunnioittamaan uhrien muistoa. Mukana olivat myös Britannian prinssit William ja Harry sekä Williamin puoliso herttuatar Catherine.


Uutiset