Lehti: Kolme naista pidätetty osallisuudesta suomalaismiehen kuolemaan Ugandassa iltalehti 12:49 24.02

Ugandalaisen lehden mukaan tutkinta on keskitetty näihin kolmeen naiseen. Ugandalainen -lehti kertoo, että kolme naista on pidätetty pääkaupungissa Kampalassa epäiltynä osallisuudesta suomalaisen liikemiehen kuolemaan. Lehden mukaan yksi naisista näkyy hotellin valvontakamerakuvassa poistumassa suomalaismiehen huoneesta klo 22. Muutamaa tuntia myöhemmin hän palasi huoneeseen mukanaan muovipussi. Poliisi epäilee, että pussissa oli huumeita.


HS: Suomalaismiehen ruumiinavauksen Ugandassa tehnyt lääkäri kiinnitti huomiota outoihin pistojälkiin iltalehti 02:07 23.02

Ruumiinavauksen tehnyt patologi pitää liikemiehen pistojälkiä epäilyttävinä. Ugandan Kampalassa hotellihuoneesta kuolleena löytyneelle suomalaiselle liikemiehelle tehtiin 7. helmikuuta ruumiinavaus. Patologi Moses Byaruhanga kertoo Helsingin Sanomille kiinnittäneensä aivan ensimmäisenä huomiota pistojälkiin miehen vatsassa ja reidessä. Ne olisivat patologin mukaan hyvin epätyypillisiä paikkoja. - Se oli epätavallista. Ne näkyivät hyvin selvinä, patologi Moses Byaruhanga kertoi HS:lle.


HS: Suomalaismiehen ruumiinavauksen Ugandassa tehnyt patologi kiinnitti huomiota outoihin pistojälkiin iltasanomat 22:13 22.02

Ugandassa kuolleen liikemiehen ruumiinavauksen tehnyt lääkäri pitää pistojälkiä epäilyttävinä.


Patrian neuvottelukunta esittää surunvalittelunsa Ugandassa kuolleen liikemiehen omaisille iltalehti 21:43 22.02

Patrian neuvottelukunta toivoo, että Patriassa päästään mahdollisimman pian keskittymään normaaliin työhön. Patrian neuvottelukunta kokoontui tänään ylimääräiseen kokoukseen, Patria kertoo tiedotteessaan. Neuvottelukunta esittää surunvalittelunsa menehtyneen liikemiehen omaisille.


Suomalaismies kuoli epäselvissä olosuhteissa Ugandassa – UM: ”Varovaisuus on tarpeen koko maassa” iltasanomat 20:58 22.02

Ulkoministeriön mukaan Ugandassa pitää noudattaa ”erityistä varovaisuutta”.


Ugandassa kuolleen suomalaismiehen elimistössä hyönteismyrkkyä - asiantuntija: ”Yleinen kuolinsyy maailmalla” iltalehti 16:22 22.02

Kuolinsyy on yksi keskeinen kysymys suomalaismiehen tapauksessa. Ugandassa kuolleen suomalaismiehen lopullinen kuolinsyy on vielä epäselvä. Miehen elimistöstä kerrotaan löytyneen ainakin kokaiinia ja hyönteismyrkkyä.


Suomalaisen liikemiehen kanssa asioinut Patrian myyntipäällikkö sai lähteä – näin tapahtumat etenivät yhtiön mukaan iltasanomat 13:39 22.02

Patria avasi keskiviikkona tapahtumavyyhtiä, jossa selvitettiin Ugandassa kuolleen liikemiehen roolia Patrian hyväksi. Yhtiö avasi hyvin seikkaperäisesti sitä, koska ja miten liikemies oli Patriaan yhteydessä.


Uganda-kohu: Miksi kolme alaistasi sai lähteä, mutta et sinä, Patrian toimitusjohtaja Olli Isotalo? iltalehti 21:07 21.02

Patrian toimitusjohtajan mielestä on toimittajien tehtävä selvittää, miksi ex-ministeri Suvi Lindén oli yhtiön esitteiden kanssa Afrikassa: ”En tiedä miksi meidän pitäisi”. Patrian toimitusjohtaja Olli Isotalo järjesti keskiviikkona tiedotustilaisuuden, jossa yhtiö halusi tarkentaa kertomustaan markkinointitoimista Ugandassa ja Mosambikissa sekä avata enemmän yhteyksistään Ugandassa kuolleeseen liikemieheen. Patria väitti aluksi, että se ei tuntenut liikemiestä, joka oli yhtiön mukaan omatoimisesti printannut myyntiesitteet mukaansa. Keskiviikkona Isotalo kuitenkin kertoi, että liikemiehen ja Patrian välinen yhteydenpito oli alkanut jo vuonna 2016 - pitäen sisällään liikemiehen ja Patrian myyntipäällikön välillä ainakin 18 sähköpostiviestiä ja neljä tapaamista, mukaan lukien illallistapaamisen.


Siepattu toimittaja syyttää Lindéniä kohtalostaan - ”ISO-upseeri luki viestin suoraan minulle” iltalehti 19:32 21.02

Charles Etukurin mukaan Lindén lähetti sähköpostia, jossa väitti hänen käyneen kuolleen huoneessa. Siepattuna ollut ugandalaistoimittaja Charles Etukuri haluaa selventää sieppauksensa syitä. Etukuri väittää Ugandassa haastattelemansa Suvi Lindénin toimien johtaneen hänen viikon mittaiseen sieppaukseensa. Hän perustelee asiaa niin, että on tavannut ISO-upseeri Frank Bagyenda Kakan henkilökohtaisesti ollessaan siepattuna. Etukuri väittää Bagyenda Kakan lukeneen suoraan hänelle Lindénin lähettämän sähköpostin, jossa tämä kertoi Etukurin käyneen kuolleen suomalaismiehen huoneessa tapahtumien aikaan. Tämä ei toimittajan mukaan pidä paikkaansa.


Patrian toimitusjohtaja kuvailee yhteydenpitoa Ugandassa kuolleen liikemiehen kanssa: ”Hidastettua ping-pongia ajo-ohjeet mukaan lukien” iltasanomat 17:35 21.02

Patrian toimitusjohtaja Olli Isotalo ei aio erota Uganda-kohun takia. Hän kokee kantavansa parhaiten vastuun laittamalla asioita kuntoon Patrian sisällä.


Patria harmitteli salaliittoteoriaa: ”Suvi Lindénillä ja meillä ei ole yhteyttä” uusisuomi 17:23 21.02

Puolustusteollisuusyhtiö Patria korosti keskiviikkona tiedotustilaisuudessaan, että Uganda-vyyhdin kautta toisiinsa liitetyillä Patrialla ja ex-ministeri Suvi Lindénillä ei ole minkäänlaista yhteistä hanketta Ugandassa.


Onko suomalaistutkijoita Ugandassa? KRP vaikenee: ”Emme kerro, missä miehemme liikkuvat maailmalla” MTV 17:18 21.02

Keskusrikospoliisi (KRP) ei paljasta, onko sen edustajia Ugandassa vaihtamassa tietoa paikallisten viranomaisten kanssa.


Patrian toimitusjohtaja myöntää: Ugandassa kuolleen kanssa keskusteltiin palkkiomallista uusisuomi 15:55 21.02

Ugandassa menehtynyt suomalaisliikemies ja Patrian myyntipäällikkö olivat alustavasti keskustelleet tuntiperustaisesta palkkiomallista, kertoo valtion enemmistöomistaman puolustustarvikeyhtiön toimitusjohtaja Olli Isotalo.


Patrian myyntipäällikkö ei enää yhtiön palveluksessa – "Tästä tuli iso lommo meidän panssariimme" MTV 15:26 21.02

Ugandassa kuolleen liikemiehen kanssa yhteyksissä ollut Patrian myyntipäällikkö ei ole enää yhtiön palveluksessa, Patrian toimitusjohtaja Olli Isotalo kertoo.


Ugandan hotellikuolemien omituiset yksityiskohdat: Suomalais- ja ruotsalaismiehen ruumiit löydettiin peräkkäisinä päivinä, sama kuolinsyy iltasanomat 15:12 21.02

Hotellihuoneistaan Ugandassa peräkkäisinä päivinä kuolleina löytyneet suomalais- ja ruotsalaismies kuolivat molemmat myrkytystilasta seuranneeseen hapenpuutteeseen, kertoo Ugandan poliisi tiedotteessa.


Patrian Isotalo: Suvi Lindén ei ole ollut Ugandassa meidän asiallamme MTV 14:43 21.02

Puolustustarvikevalmistaja Patrian toimitusjohtaja Olli Isotalo on kommentoinut suomalaismiehen kuolemaa Ugandassa. Isotalo on pahoillaan ja surullinen liikemiehen omaisten puolesta.


Patrian toimitusjohtaja: ”Kirje on meidän prosessien vastainen - voidaan tulkita toimeksiannoksi” iltalehti 14:43 21.02

Patrian toimitusjohtaja Olli Isotalo kertoi keskiviikkoisessa tiedotustilaisuudessa kohutun valtuutuskirjeen taustoista. Isotalo myönsi tiedotustilaisuudessa, että Ugandassa kuolleelle suomalaiselle liikemiehelle annettu valtuutuskirje oli Patrialta selkeä virhe. - Kirje on meidän prosessien vastainen. Emme voi tällaisia antaa, Isotalo sanoi.


Uutiset