Pohjolan uhanalaisinta lintulajia tarkkailtu jo maailmanennätysmäiset 33 vuotta - ”Hienoa seurata orastavaa kasvua” iltalehti 16:52 22.05

Oulun seudulla nähtiin liki sata kiljuhanhea. WWF tiedottaa, että sen kiljuhanhityöryhmä laski tänä keväänä lähes 100 kiljuhanhea jokavuotisessa tehotarkkailussa. Uutinen on hyvä: vaikka kiljuhanhi on Pohjoismaissa pesivistä lintulajeista uhanalaisin, sen kanta on ilahduttavassa kasvussa. Kiljuhanhet muuttavat keväisin Kreikassa sijaitsevilta talvehtimisalueiltaan pohjoiseen pesimään. Matkalla kohti Pohjois-Norjassa sijaitsevia pesimäalueitaan ne pysähtyvät Oulun seudulle lepäämään ja ruokailemaan, jolloin WWF:n kiljuhanhityöryhmä laskee ne kannan kehityksen arvioimiseksi.


Urheiluministeri Sampo Terho asetti työryhmän uudistamaan urheilijaeläkejärjestelmää iltasanomat 14:13 21.05

Opetus- ja kulttuuriministeriö kertoi asiasta maanantaina.


HS: EK lyhentäisi suomalaisten lomia viikolla – Järjestö: ”Pöyristyttävää” uusisuomi 09:48 18.05

Vuosilomalain uudistusta pohtineessa työryhmässä oli esillä suomalaisten lakisääteisen viidennen lomaviikon poistaminen, kertoo Helsingin Sanomat. Asiaa ehdotti työryhmässä Elinkeinoelämän keskusliitto EK, joka vahvistaa asian lehdelle.


Työryhmä: Lasten vuoroasumiselle ei esteitä – Eronneet vanhemmat voisivat jakaa lapsilisän ja asumistuen MTV 16:41 17.05

Työryhmä kannattaa merkintää vuoroasumisesta väestötietojärjestelmään. Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) puoltaa ainakin periaatteessa tukien jakamista.


SDP julkaisi vero-ohjelmansa – Aktian pääekonomisti: Tarvitaan lisää selvityksiä MTV 15:20 16.05

SDP julkaisi tänään vero-ohjelmansa. Sekä puolueen puheenjohtaja Antti Rinne että SDP:n verotyöryhmän puheenjohtaja Timo Harakka painottivat, että kyse on periaateohjelmasta eikä mistään vaaliohjelmasta.  Suunta on kuitenkin selkeä.


Sanna Marin kaavailee jo toimia seuraavassa hallituksessa, jotta SDP voisi ”kumota järjettömän päätöksen” iltalehti 06:43 14.05

Sanna Marinilla on ”tosi hyvä tunne” SDP:n nykytilanteesta. Puolueensa SDP:n tilasta kansanedustaja Sanna Marinilla on "tosi hyvä tunne tällä hetkellä", eikä se johdu pelkästään gallupeista, joissa demarit ovat viime aikoina kilpailleet ykköstilasta kokoomuksen kanssa. - Yksittäiset gallupit tulevat ja menevät, niihin ei kannata tuijottaa. Mutta olemme saaneet tällä puoluekokouskaudella tosi monia asioita eteenpäin, työryhmätyöskentelymme on parantunut ja olemme saaneet valmiiksi esimerkiksi oman yleisturvamallimme sosiaaliturvan uudistamiseksi. Se on hyvä esitys ja voimme mennä sillä hallitusneuvotteluihin, jos saamme sellaisen vaalituloksen, SDP:n varapuheenjohtaja Marin luettelee.


Uutissuomalainen: Joka kolmas yleislääkärikäynti johtuu oireista, joille ei löydy mitään syytä iltalehti 05:49 05.05

Esimerkiksi krooninen väsymysoireyhtymä niputetaan tuoreessa työryhmän esityksessä toiminnallisiin häiriöihin eli sairaudeksi, jonka aiheuttaja selviä perusteellisillakaan tutkimuksilla. Sosiaali- ja terveysministeriön asettama työryhmä sorvaa parhaillaan kiireettömän hoidon perusteita toiminnallisiin häiriöihin. Toiminnallisiksi häiriöiksi esitetään laskettaviksi iso joukko erilaisia sairauksia ja oireyhtymiä, muun muassa fibromyalgia ja krooninen väsymysoireyhtymä.


Kansalaisaloite eutanasian laillistamisesta puhutti kansanedustajia - ”osa parantumattomasta sairaista valitsee ratkaisuksi itsemurhan” iltalehti 19:12 03.05

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko kertoi vastustavansa eutanasiaa. Asiasta äänestetään perjantaina. Eduskunnassa käytiin torstaina keskustelu eutanasian laillistamista esittävän kansalaisaloitteen pohjalta. Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk) kertoi vastustavansa eutanasian laillistamista, mutta antoi tukensa lausumalle, jonka mukaan hallitus asettaa työryhmän selvittämään saattohoitoa ja eutanasiaa koskevia sääntelytarpeita.


Teuvo Hakkarainen palasi eduskuntaan: ”Olen jo käynyt poliisikuulustelussa” iltalehti 14:55 02.05

Kohukansanedustaja aikoo asettua ehdolle seuraavissa vaaleissa, koska ”tällaistakin ihmistä tarvitaan eduskunnassa”. Kohukansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps) on päättänyt pitkäksi venyneen sairauslomansa ja palannut eduskuntaan. Hakkarainen osallistui keskiviikkona ensimmäiseen eduskunnan täysistuntoonsa tänä vuonna. - Tosin olen käynyt täällä välillä yritystukityöryhmässä, Hakkarainen totesi Iltalehdelle matkalla istuntosaliin.


Kokoomuslaiset äimänä alkoholiesityksestä: ”On käsittämätöntä, että EU:n vapauksia ei haluta sallia” uusisuomi 18:52 26.04

Kokoomuksen kansanedustaja Jaana Pelkonen ja europarlamentaarikko Petri Sarvamaa ryöpyttävät kovin sanoin sosiaali- ja terveysministeriön työryhmän esittämää alkoholin etämyynnin osittaista kieltoa.


Kokoomuslaiset tyrmistyivät: Mitä Suomi tekee? – ”On käsittämätöntä, että EU:n vapauksia ei haluta sallia” uusisuomi 18:52 26.04

Kokoomuksen kansanedustaja Jaana Pelkonen ja europarlamentaarikko Petri Sarvamaa ryöpyttävät kovin sanoin sosiaali- ja terveysministeriön työryhmän esittämää alkoholin etämyynnin kieltoa.


Vankilat eivät tiedä, voivatko kertoa ääriliike- ja rikollisryhmähavainnoista poliisille – ”Tilanne on osin epäselvä” MTV 22:17 25.04

Vankiloissa on tällä hetkellä epäselvää, voivatko ne kertoa poliisille havaitessaan esimerkiksi vankien radikalisoitumista ääriliikkeisiin tai luoduista yhteyksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen. Asiaa selvitellään oikeus- ja sisäministeriön työryhmässä.


Heikki Paasoselle tehtiin jäynä TVOF-kulisseissa - tältä näyttää omassa rippikuvassaan iltalehti 16:20 20.04

Heikki Paasonen törmäsi nostalgisiin lapsuuskuviinsa yllättävässä paikassa. Tänään kisataan The Voice of Finland -tittelin voitosta Turun Logomossa. Illan suoraan finaalilähetykseen valmistautuva juontaja Heikki Paasonen julkaisi hauskan otoksen ohjelman kulisseista Instagram-tilillään. Kuvan saatetekstistä käy ilmi, että työryhmäläinen on jekuttanut osuvasti Paasosta. Paasonen nimittäin löysi pukuhuoneestaan liudan kehystettyjä, lapsuusaikaisia valokuvia itsestään. Otoksissa nähdään Paasonen vauvana sekä kouluikäisenä ysärihenkeen pukeutuneena. Rivistössä nököttää myös rippikuvalta vaikuttava otos, jossa valkoasuinen Paasonen nököttää vaaleanpunaisen ruusukimpun kera.


Harkimon huhutaan puuhaavan uutta poliittista liikettä - kokoomustovereilta piikkiä: ”Ryhmätoiminta ei Hjalliksen vahvuus” iltalehti 10:21 19.04

- Semmoinen tuskin johtaa hyvään lopputulokseen, jos huutelee katsomosta, kun pitäisi olla pelikentällä, Eero Lehti sanoo. Kokoomuksen kansanedustaja Harry Harkimo ja SDP:n entinen puoluesihteeri Mikael Jungner ovat Helsingin Sanomien mukaan uutta markkinaliberaalia poliittista liikettä. - Yritän innostaa suomalaista yhteiskuntaa uudistamaan päätöksenteon siten, että kaikkien suomalaisten asiantuntemus olisi käytettävissä. Ja että tämmöiset yritystukityöryhmä-tyyppiset hassut näytelmät jäisivät historiaan, Jungner kommentoi keskiviikkona HS:lle.


Lääkärihelikoptereille aiotaan perustaa kaksi uutta tukikohtaa iltasanomat 21:54 17.04

Sosiaali- ja terveysministeriön työryhmä selvittää, mihin päin Suomea sijoitetaan kaksi uutta tukikohtaa lääkärihelikoptereille, ministeriö kertoo tiedotteessa.


Lääkärihelikoptereille tulossa kaksi uutta tukikohtaa – eniten tarvetta Pohjanmaalla ja Kaakkois-Suomessa MTV 21:40 17.04

Sosiaali- ja terveysministeriön työryhmä selvittää, mihin päin Suomea sijoitetaan kaksi uutta tukikohtaa lääkärihelikoptereille, ministeriö kertoo tiedotteessa.


”Tolkuton” VATT vastaa Mauri Pekkariselle: Lähtökohtahan oli ministeriön oma paperi uusisuomi 11:06 12.04

Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen ylijohtaja Anni Huhtala vastaa Kauppalehden mielipidekirjoituksessaan yritystukityöryhmän puheenjohtajalle, kansanedustaja Mauri Pekkariselle (kesk.).


Kehysriihessä pitkä norminpurkulista: Yrittäjien perheenjäsenille ehkä parannuksia, harrastajilta lupa myydä kalaa suoraan kaupoille MTV 16:27 10.04

Sipilän hallitus käsittelee tänään ja huomenna kehysriihessään normien purkamista. Hallituspuolueiden kansanedustajista koostuva työryhmä on tehnyt ministereiden käyttöön 26 kohdan listan erilaisia ehdotuksia.


Pekkarinen sanoo järjestöille päin naamaa: ”Jos minä olisin asettanut yritystukiryhmän, en olisi ottanut teitä” uusisuomi 11:12 10.04

Valtion maksamia yritystukia peranneen työryhmän puheenjohtaja Mauri Pekkarinen (kesk.) kertoo, ettei hän itse olisi pyytänyt työmarkkinaosapuolia mukaan työryhmään.


- lattiatöissä ele tärkeän tukijan jalkapallon MM-kisojen kynnyksellä japanilainen teki historiaa näyttää formuloita urheilutähti, nyt poliisia Yorkissa – Äiti

Uutiset