Kykyjenetsijä äimistelee: Työ 2000 euron kk-palkalla ei kelvannut työttömille - kieltäytymisten syyt ihmetyttävät iltalehti 17:28 18.10

Kykyjenetsijä ei ole vielä saanut työntekijää avoinna olevaan asiakaspalvelutehtävään. Hänen mielestään osalla työttömistä on väärä asenne. Noin 20 vuotta kykyjenetsijänä toimineen miehen mielestä Suomessa on liian hyvät työttömyystuet, koska liian moni ihminen makaa mieluummin kotona kuin vastaanottaa tarjottua työtä. - Kyseessä ei ole marginaali-ilmiö vaan tilanne on oikeasti laajempi kuin myönnetään. Meillä on iso joukko ihmisiä, jotka ovat oppineet käyttämään järjestelmää hyväksi, mies toteaa.


Hän on Putinin ”kokki” – CNN: Jevgeni Prigozhin on vastuussa Venäjän trollitoiminnasta iltasanomat 10:46 18.10

Putinin kokin rahoittaman trollitehtaan työntekijä kertoo kirjoittaneensa amerikkalaislehtien sivuille tuhansia Hillary Clintonia pilkkaavia kommentteja.


Hän on Putinin ”kokki” – CNN: Tämä mies on vastuussa Venäjän trollitoiminnasta iltasanomat 10:33 18.10

Putinin kokin rahoittaman trollitehtaan työntekijä kertoo kirjoittaneensa amerikkalaislehtien sivuille tuhansia Hillary Clintonia pilkkaavia kommentteja.


Sähköliitto jättää työtaisteluvaroituksen – uhkaa tuhannen työntekijän lakolla iltasanomat 20:39 17.10

Sähköliitto jättää työtaisteluvaroituksen Teknologiateollisuudelle.


Sähköliitto jättää työtaisteluvaroituksen - tuhat työntekijää uhkaa mennä lakkoon iltalehti 20:35 17.10

Sähköliitto jättää työtaisteluvaroituksen Teknologiateollisuudelle. Liiton mukaan 1 000 työntekijää menee lakkoon marraskuun alussa, jos he ovat silloin yhä ilman sopimusta. Aiheesta lisää hetken kuluttua.


Syöpähuhut hiihtovoiteista vellovat voimalla – Suomen maajoukkueessa suojaudutaan maskilla myrkkykaasuilta iltasanomat 16:43 17.10

Norjalaisen hiihtoseuran työntekijä menehtyi syöpään 49-vuotiaana. Hän uskoi syöpänsä johtuneen suksiin käytettävästä fluorivoiteesta.


HKScanin Viron-tehtailla kuohuu taas - työntekijät tyytymättömiä palkkoihinsa iltalehti 15:37 17.10

Lakko kestää ainakin tämän päivän, ja se on HKScanin mukaan laiton. HKScanin virolaisella lihanjalostamolla kuohuu taas. Elokuussa HKScanin virolaishautomo aiheutti porua molemmin puolin Suomenlahtea, kun ilmeni, että hautomon työntekijöillä on tapana heittää eläviä tipuja roskapönttöön. Tiput joutuivat kitumaan pöntöissä yli yön ennen kuin roska-auto kuljetti ne lopulliseen määränpäähänsä.


Ilmatieteen laitos: punainen Aurinko ei johdu hiekkapölystä iltalehti 11:02 17.10

Ilmatieteen laitoksen sääpalvelusta arvioidaan, että ilmiö syntyy ilmakehässä. Punainen Aurinko on hämmästyttänyt suomalaisia tiistaiaamuna. Myös Ilmatieteen laitos on saanut runsaasti yhteydenottoja ilmiöön liittyen. Laitoksen sääpalvelun työntekijät ovat yhdessä tulleet johtopäätökseen, ettei Suomen taivaalla näkyvässä ilmiössä olisi kyse samasta hiekkapölystä kuin Isossa-Britanniassa. Esimerkiksi Lontoossa taivas on punertanut kuin tulipalossa.


Lentoemännätkin itkivät ja huusivat - paniikki Air Asian lennolla, koneen korkeus putosi 10:stä 3 kilometriin iltalehti 14:41 16.10

Matkustamohenkilökunnan käyttäytyminen lisäsi matkustajien paniikkia Air Asian lennolla Perthistä Balille. Matkustajien mukaan matkustamohenkilökunta kirkui, itki ja oli sokissa, kun Air Asian Airbus 320 -koneen matkustamon ilmanpaine laski äkisti ja koneen matkakorkeus putosi yhtäkkiä kymmenestä kilometristä kolmeen sunnuntaina vain 25 minuuttia Perthistä lähdön jälkeen. Matkustamosta kuvatulla videolla happinaamareita käyttävät matkustajat näyttävät huolestuneilta, kun Air Asian matkustamotyöntekijä huutaa ”matkustajat, kumartukaa, kumartukaa”. Ohjeet ovat rutiinikäytäntöjen mukaiset matkustamohenkilökunnan yrittäessä taata nopeasti matkustajien turvallisuus.


Lentoemännätkin itkivät ja huusivat - paniikki Air Asian lennolla, koneen korkeus putosi äkkiä 10:stä 3 kilometriin iltalehti 14:41 16.10

Matkustamohenkilökunnan käyttäytyminen lisäsi matkustajien paniikkia Air Asian lennolla Perthistä Balille. Matkustajien mukaan matkustamohenkilökunta kirkui, itki ja oli sokissa, kun Air Asian Airbus 320 -koneen korkeus putosi yhtäkkiä kymmenestä kilometristä kolmeen sunnuntaina vain 25 minuuttia Perthistä lähdön jälkeen. Tämän seurauksena myös matkustamon ilmanpaine laski ja happinaamarit pamahtivat automaattisesti esiin. Matkustamosta kuvatulla videolla happinaamareita käyttävät matkustajat näyttävät huolestuneilta, kun Air Asian matkustamotyöntekijä huutaa ”matkustajat, kumartukaa, kumartukaa”. Ohjeet ovat rutiinikäytäntöjen mukaiset matkustamohenkilökunnan yrittäessä taata nopeasti matkustajien turvallisuus.


Ukrainalaiset hakevat eniten työlupia Suomeen iltasanomat 04:08 16.10

Uudenmaan ely-keskuksen päätös rakennusalan saatavuusharkinnasta joustamisesta ei tuonut Euroopan ulkopuolelta työntekijäryntäystä.


Uutiset