Pankin työntekijänä esiintynyt huijannut pankkitietoja Savonlinnassa iltasanomat 10:05 17.12

Uhrien kertoman mukaan huijari on esiintynyt todella vakuuttavasti.


Poliisi varoittaa: Huijari kysellyt puhelimitse pankkitunnuksia MTV 09:18 17.12

Poliisi tutkii Savonlinnassa tapahtunutta huijausta, jossa pankin työntekijänä esiintynyt henkilö on huijannut ihmisiltä pankkitietoja puhelimitse.


Poliisi varoittaa ”todella vakuuttavasti” pankkivirkailijana esiintyvästä soittelijasta - älä koskaan anna pankkitietoja puhelimessa iltalehti 09:18 17.12

Itä-Suomen poliisilaitoksella on tutkittavana Savonlinnassa tapahtunut huijaus. Pankin työntekijänä esiintynyt henkilö on huijannut ihmisiltä pankkitietoja puhelimitse. - Huijari on tiedustellut puhelimessa ihmisien pankkitunnuksia ja avainlukulistan koodeja, Itä-Suomen poliisi kertoo tiedotteessaan.


Sisäilmaongelmista puhuva leimataan helposti luulosairaaksi – voi joutua syrjityksi MTV 05:24 17.12

Huonosta sisäilmasta kärsitään monella työpaikalla, mutta asian ottaminen esille ei ole työntekijälle aina helppoa. Tampereen yliopiston tutkimuksen mukaan sisäilmaongelmista kärsivät kokevat syrjintää muita useammin.


Käsiase laukesi baarissa Turussa - osui baaritiskin lähelle seinään, ravintola tyhjennettiin iltalehti 13:53 16.12

Kukaan ei loukkaantunut perjantain ja lauantain välisenä yönä tapahtuneessa välikohtauksessa. Aineksia katastrofiin oli olemassa, sillä baarissa oli ampumishetkellä paikalla kymmeniä ihmisiä. Turun keskustassa sijaitsevassa Venus-ravintolassa ammuttiin laukaus käsiaseella perjantain ja lauantain välisenä yönä hieman kello yhden jälkeen. Viranomaisten mukaan ravintolan työntekijä oli kuullut pamauksen, minkä jälkeen hän huomasi sohvalla istuvan miespuolisen asiakkaan laittavan aseen taskuunsa.


9 työntekijätyyppiä, joille pitäisi voida antaa potkut iltalehti 09:42 16.12

Asiantuntijat listaavat työntekijätyyppejä, joiden pitäisi heidän mukaansa saada potkut. Ennen kuin alkaa suunnitella työntekijän irtisanomista, täytyy konsultoida henkilöstöosastoa ja pyytää lainopillisia neuvoja. Työsopimusta ei pidä purkaa päähänpistosta, vihastuksissaan tai yhden virheen takia. Tätä mieltä ovat Michael Kerr, puhuja ja kirjailiija sekä Lynn Taylor, työpaikka-asiantuntija ja kirjailija.


Lavrovilta kova syyte: USA:n suurlähetystö sekaantuu Venäjän vaaleihin iltalehti 14:46 15.12

Venäjän ulkoministerin mukaan Yhdysvallat sekaantuu Venäjän presidentinvaaleihin. Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov on sitä mieltä, että Moskovan USA:n suurlähetystön työntekijät osallistuvat poliittiseen toimintaan ja sekaantuvat Venäjän presidentinvaaleihin. Lavrovin mukaan Venäjän vaaleihin sekaannutaan jatkuvasti ulkopuolisten toimesta.


Työntekijän maanantaiaamu alkoi vähintääkin erikoisella tavalla: Yrityksen parkkipaikalla lojui murrettu kassakaappi MTV 13:00 15.12

Poliisi etsii omistajaa yrityksen parkkipaikalta löytyneelle kassakaapille.


Sipilän hallitus esittää uusia pelisääntöjä nollatyöntekijöiden käytölle iltalehti 14:58 14.12

Juha Sipilän (kesk) hallitus esittää, että jatkossa työnantaja ei voisi enää palkata työntekijöitä vaihtelevalla työajalla, jos hänellä on kiinteän työvoiman tarve. Nollatuntisopimus tarkoittaa, että työntekijän työtuntien minimimääräksi on sovittu nolla tuntia. Jos työnantajalla ei ole tarjolla tehtäviä, työntekijä on käytännössä työttömänä. Hallituksen esityksen mukaan vaihtelevan työaikaehdon alarajaa ei saisi sopia pienemmäksi kuin todellinen työvoimatarve edellyttää. Jos työvoimatarve esimerkiksi vaihtelee 20 ja 30 tunnin välillä, ei olisi sallittua sopia 0-30-tunnin sopimuksesta.


Vain joka kolmas kokee, että oman työpaikan kulttuuri tukee hyvinvointia, kysely kertoo iltalehti 14:35 14.12

Alle puolet kokee, että työhyvinvointipalveluilla on vaikutusta työtehoon, kysely kertoo. Työnantajien tarjoamat hyvinvointipalvelut ovat merkittävä kriteeri, kun pohditaan pysymistä nykyisen työnantajan palveluksessa tai kun kartoitetaan uusia mahdollisia työnantajia. Tämä ilmenee Liftedin kyselystä, johon vastasi yli 500 suomalaista työntekijää.


Rikolliset iskivät – työntekijät estivät paon näyttävästi trukeilla! stara 13:30 14.12

Joukko varastotyöntekijöitä on kerännyt kiitosta estettyään varkauden kekseliäällä tavalla. Tsekeissä


Saara Aalto etsii itselleen tuottajaa - toivoo biisin valmistuvan viikossa iltalehti 10:49 14.12

Saara Aalto on jälleen turvautunut Facebookin apuun työntekijän metsästämisessä. Saara Aalto etsii Facebookissa tuottajaa. - Etsin kiireellisesti tuottajaa pääkaupunkiseudulta, joka ehtis viikossa tehdä yhdestä biisistä hyvälaatuisen demon mulle. Nimiä? Kellä on aikaa tähän aikaan vuodesta apuaaa, Saara kirjoittaa.


Luotsiveneturmassa kuolleiden työkaverilta koskettava kirjoitus: "Levätkää rauhassa, luonnikkaita myötäisiä tyynemmillä merillä" MTV 11:56 13.12

Suomenlahdella luotsiveneonnettomuudessa kuolleiden kahden työntekijän kollega on julkaissut työkavereistaan koskettavan muistokirjoituksen Finnpilotin Luotsin blogissa. 


Luotsiveneturmassa kuolleiden työkavereilta koskettava kirjoitus: "Levätkää rauhassa, luonnikkaita myötäisiä tyynemmillä merillä" MTV 11:56 13.12

Suomenlahdella luotsiveneonnettomuudessa kuolleiden kahden työntekijän kollegat ovat julkaisseet työkavereistaan koskettavan muistokirjoituksen Finnpilotin Luotsin blogissa. 


Raju riita kulisseissa: Ex-työntekijä haastoi Olli Lindholmin oikeuteen iltalehti 06:49 13.12

Yö-yhtyeestä potkut saanut basisti haastoi Olli Lindholmin oikeuteen aiheettomista potkuista. Basisti oli työskennellyt yhtyeessä 18 vuotta. Viime vuoden joulukuussa Yö-yhtyeessä kuohui. Suosikkibändin antoi sekä basistilleen että kitaristilleen potkut Yön 35-vuotisjuhlakiertueen päättyessä. Kiertue päättyi Espoon Metro Areenalle, jonka jälkeen kaksikko sai kuulla potkuistaan.


IS: Raju riita kulisseissa: Ex-työntekijä haastoi Olli Lindholmin oikeuteen iltalehti 06:49 13.12

Ilta-Sanomat uutisoi, että Yö-yhtyeestä potkut saanut basisti haastoi Olli Lindholmin oikeuteen aiheettomista potkuista. Basisti oli työskennellyt yhtyeessä 18 vuotta. Viime vuoden joulukuussa Yö-yhtyeessä kuohui. Suosikkibändin antoi sekä basistilleen että kitaristilleen potkut Yön 35-vuotisjuhlakiertueen päättyessä. Kiertue päättyi Espoon Metro Areenalle, jonka jälkeen kaksikko sai kuulla potkuistaan.


Ravintolavaunun junaemännältä vaaditaan motoriikkaa – ilman sitä vuoden 1,6 miljoona kahvikuppia läikkyisivät syliin MTV 04:07 13.12

Ravintolavaunun työntekijältä vaaditaan tasapainon lisäksi ystävällistä ja huomioivaa luonnetta.


SK: Elokuva-alan seksuaalisesta häirinnästä puhuneita naisia on yritetty vaientaa asianajajan uhkauskirjeillä iltalehti 11:36 12.12

Kirjeissä ei paljasteta asianajajan päämiestä, mutta sanotaan, että tietojen levittäminen hänestä on kunnianloukkaus. Helsinkiläinen asianajotoimisto on lähestynyt kirjeellä elokuva-alalla ahdisteltujen ihmisten kertomuksia kerännyttä ohjaaja-näyttelijä Heidi Lindéniä, sekä ainakin yhtä asiasta baarissa keskustellutta elokuva-alan työntekijää. Kirjeissä lakimies sanoo päämieheensä kohdistuvien ahdistelusyytösten olevan perättömiä, ja toteaa moisten tietojen levittämisen täyttävän kunnianloukkauksen tunnusmerkit.


9-vuotias haki Nasalle töihin: ”Olen pätevä hommiin, koska siskoni mukaan olen muukalainen ulkoavaruudesta” iltalehti 10:49 11.12

Pojan argumentointi oli sitä luokkaa, että Nasasta otettiin häneen yhteyttä kahden asiantuntijan voimin. Newjerseylainen neljäsluokkainen poika kirjoitti Nasalle eli Yhdysvaltain ilmailu- ja avaruushallintovirastolle työhakemuksen, kun virasto haki työntekijää, jonka tehtäväkuvana on laajasti suojella Maata ulkoavaruuden olentojen uhkilta. Palkkaa työstä maksetaan reilu 13 000 euroa kuukaudessa. 9-vuotias Jack Davis kirjoitti työhakemuksensa käsin ja perusteli vankasti, miksi sopisi täydellisesti tehtäväänsä "Galaksin suojelijana".


Uutiset