Aamu-tytön koskettava tarina: Sydänvika todettiin ennen syntymää, ennuste eliniästä oli korkeintaan kaksi vuotta mtv 21:20 12.09

Oululaisen Kristiinan ja hänen miehensä Ollin esikoistyttärellä Aamulla diagnosoitiin sydänvika ensimmäisessä rakenneultra-tutkimuksessa. 


Poikien lukutaidossa suomenkielisille paremmat Pisa-tulokset kuin suomenruotsalaisille MTV 10:10 10.09

Poikien lukutaidossa suomenkieliset saivat Pisa-tutkimuksessa selvästi paremmat tulokset kuin suomenruotsalaiset. Asia käy ilmi Svenska kulturfondenin tilaamasta, vuoden 2015 Pisa-tutkimusta koskevasta selvityksestä.


Afrikan aseelliset konfliktit saattaneet viedä jopa viiden miljoonan lapsen hengen MTV 05:14 31.08

Afrikassa jopa viisi miljoonaa alle 5-vuotiasta lasta on voinut kuolla viime vuosikymmeninä aseellisten konfliktien seurauksena, arvioidaan tuoreessa tutkimuksessa.


Jalkapalloseurojen suosiota mitattiin maailmanlaajuisesssa tutkimuksessa – Suomen kohdalla melkoinen yllätys MTV 17:46 22.08

Tutkimuksessa hyödynnettiin jokaisen maan joukkueista koottua hakudataa. JDSportsin teettämän tutkimuksen mukaan FC Lahti on Suomen haetuin jalkapallojoukkue.  Marcan kokoamassa kuvagalleriassa näkee eri maiden haetuin joukkueet.


HS: Lihavuuden hoitoon löytyi lääke – apua uusista anemialääkkeistä MTV 09:14 15.08

Oulun yliopiston tutkimuksessa on selvinnyt, että pian markkinoille saapuvat uudenlaiset anemialääkkeet sopivat myös lihavuuden hoitoon, kertoo Helsingin Sanomat.


Uusi tutkimus paljastaa: yli 70 prosenttia työikäisistä suomalaisista nukkuu yönsä hyvin MTV 05:07 14.08

Tuoreen tutkimuksen mukaan yli 70 prosenttia suomalaisista työikäisistä nukkuu hyvin tai melko hyvin, kun unen laatua tarkastellaan pidemmän ajan kuluessa. Työterveyslaitoksen ja Helsingin yliopiston tutkimuksessa seurattiin yli 4 800 ihmisen unen laatua 36 vuoden ajan.


Jalkapalloilijoiden riski kuolla sydänkohtaukseen on luultua suurempi iltasanomat 08:55 09.08

Tuoreessa tutkimuksessa seurattiin yli 11 000 jalkapalloilijaa kahden vuosikymmenen ajan.


Yli 55-vuotiaiden velkaongelmat lisääntyneet – "Jos et osaa sopeuttaa kulutustasi, niin ongelmissa olet" MTV 05:27 06.08

Yli 55-vuotiaiden velkaongelmat ovat lisääntyneet viime vuosina, todettiin viimesyksyisessä Helsingin yliopiston tutkimuksessa. Tutkimuksessa tarkasteltiin velkomustuomioita vuosilta 2013–2016.


Miksi veden löytyminen Marsista on niin iso juttu? Tutkija vastaa MTV 15:05 28.07

Tutkijat ilmoittivat aiemmin tällä viikolla löytäneensä vahvoja todisteita veden olemassaolosta Marsissa. Italian Astrofysiikan instituutin johtamassa tutkimuksessa selvisi, että Marsin etelänavan jääkuoren alla on kenties maanalainen järvi.


Golfvirran kääntyminen sai Suomen ilmaston kylmenemään 120 000 vuotta sitten – Kylmä ilmasto muutti havupuutkin tundraksi MTV 13:02 23.07

Helsingin yliopisto kertoo tuoreessa tutkimuksessaan, että Golfvirran äkillinen kääntyminen muutti Suomen ilmastoa noin 120 tuhatta vuotta sitten.


Uusi ennuste ilmaston lämpenemisestä: ”Seuraukset ovat pahoja ja ekosysteemit muuttuvat dramaattisesti” uusisuomi 10:32 08.07

Ilmaston lämpenemisvauhti voi olla kaksinkertainen verrattuna aiempiin arvioihin, esittää kansainvälinen tutkijaryhmä uudessa tutkimuksessaan. Ryhmään kuuluu ilmastotutkijoita kaikkiaan 17:sta maasta.


Älypuhelin sitoo ja vie aikaa, silti sellainen löytyy useimmilta – "sen pitäisi aina olla kädessä" MTV 20:03 06.07

Älypuhelimen käyttö sekä monipuolistuu että lisääntyy. Puhelimesta on tullut luonnollinen kädenjatke arjessa. Mobiiliverkko-operaattori Elisan teettämässä Näin Suomi kommunikoi -tutkimuksessa kävi ilmi, että lähes 40 prosenttia suomalaisista kokee ainakin jonkinlaista riippuvuutta älypuhelimestaan.


Kysely: Eurooppalaiset haluavat hallituksilta toimia valeuutisten kitkemiseksi MTV 16:34 14.06

Mediayhtiöillä ja toimittajilla on suurin vastuu kamppailussa valeuutisia vastaan. Tätä mieltä on kolme neljäsosaa vastaajista vuoden Digital News Report -kyselytutkimuksessa.


Eläkeläiset joutuvat karsimaan jopa lääkkeistä ja terveydenhoidosta – "Eläke on niin pieni, että en saa ostettua vaatteita" MTV 09:37 11.06

Eläketurvakeskuksen tuoreessa kyselytutkimuksessa puolet eläkeläisistä kertoo, että heillä on jonkinasteisia vaikeuksia tavanomaisten menojen kattamisessa.


Tutkimus osoittaa: Myös pojat tulisi rokottaa papilloomavirusta vastaan MTV 11:51 08.06

Sekä poikien että tyttöjen rokottaminen papilloomavirusta vastaan antaa paremman laumasuojan kuin pelkkä tyttöjen HPV-rokottaminen. Tämä selviää Tampereen yliopiston tutkimuksessa.


Käteinen hupenee Ruotsissa hirmutahtia – KL: Loppuu kokonaan 24.3.2023, ennustaa tutkimus uusisuomi 08:01 06.06

Käteisen käyttö loppuu Ruotsissa 24. maaliskuuta 2023, arvioidaan Tukholman Kuninkaallisen teknillisen yliopiston (KTH) ja Kööpenhaminan Kauppakorkeakoulun tuoreessa tutkimuksessa. Arviot käteisen loppumisesta Ruotsissa kuitenkin vaihtelevat.


Useampi kuin joka neljäs ekaluokkalainen ylipainoinen – lihavuus silti Euroopan keskitasoa MTV 16:28 01.06

Suomalaisten seitsemänvuotiaiden ylipainoisuus ja lihavuus ovat eurooppalaista keskitasoa. Suomi oli ensimmäistä kertaa mukana Maailman terveysjärjestö WHO:n tutkimuksessa, joka vertailee lasten kasvutietoja kansainvälisesti. Tutkimuksessa oli mukana 36 maata. Suomessa mittaustieto on kerätty neuvoloista ja kouluterveydenhuollosta.


Selvä enemmistö pitää kansaneläkettä liian pienenä – yllättävän moni tyytyväinen toimeentulotukeen MTV 00:01 26.05

Enemmistö suomalaisista pitää kansaneläkkeen tasoa riittämättömänä, käy ilmi Kunnallisalan kehittämissäätiön kansalaistutkimuksesta. Tutkimuksessa vastaajilta tiedusteltiin kuinka riittäviä tai riittämättömiä ovat erilaiset sosiaaliturvaetuudet tai sen luonteiset etuudet. Arvioitavia etuuksia oli kaikkiaan kaksitoista.


Tutkimus: Suomalainen johtaja ei osaa motivoida - ”tuntee insinöörimäistä rakkautta prosesseja kohtaan” iltalehti 10:26 22.05

Suomalaisen johtajan asiaosaaminen ja luottamus prosesseihin ovat omaa luokkaansa. Hän ei pönötä eikä korosta hierarkioita. Samaan aikaan tutkimustuloksissa korostuu suomalaisjohtajien kykenemättömyys innostaa alaisia, ilmenee työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) tilaamasta ja Filosofian Akatemian tekemästä tutkimuksesta. Suomalaisen johtajuuden vahvuudet ja heikkoudet on TEM:n mukaan listattu nyt ensimmäistä kertaa laajassa verkostotutkimuksessa, johon osallistui lähes 100 johtajaa, tutkijaa ja asiantuntijaa eri aloilta. - Halusimme selvittää, onko olemassa suomalaista johtajuutta ja mikä sen erottaa muista. Uskomme, että jos ymmärrämme paremmin suomalaisen johtajuuden dna:ta, se auttaa meitä kehittämään työelämää ja johtamista siihen suuntaan, sanoo Työelämä2020 -hankkeen johtaja Margita Klemetti TEM:n tiedotteessa. 3 vahvuutta, 3 heikkoutta


Tutkimus: Puolueita lähellä olevissa säätiöissä miljardiomaisuus - ”piiloon jää yhä suuri määrä puolueiden omaisuusjärjestelyjä ja tukilähteitä” iltalehti 12:31 21.05

Kunnallisalan kehittämissäätiön julkaiseman, VTT Tomi Venhon tutkimuksen mukaan viime vuosikymmenen taitteessa tehty vaalirahauudistus jäi keskeneräiseksi. Tutkimuksen mukaan puolueiden rahoituksessa ja vaaliavustuksissa yksi pimentoon jäävä osa-alue liittyy puolueiden hallitsemiin noin sataan säätiöön. Joidenkin puolueiden suurin omaisuus on siirretty säätiöihin. - Säätiöt osallistuvat vaihtelevasti puoluejärjestöjen vuosibudjettien kokoamiseen. Käytännössä kuitenkin puolue- ja vaalirahoituksessa säätiöiden merkitys on vähäinen, vaikka isoimmat tuet kulkevat toisinaan juuri säätiöiden kautta, tutkimuksessa todetaan.


Detroitille ekaluokkalaisilla – samalla kokoomuslaista luodin kirjeessä moottoritiellä Kotkassa tuomioistuimen video Putin testasi Wada

Uutiset