Mies löytynyt kuolleena saha-alueelta Suonenjoella – oli puristuksissa työkoneensa vieressä MTV 18:07 24.02

Keski-ikäinen mies on kuollut työtapaturmassa Pohjois-Savon Suonenjoella lauantaina. Poliisi tutkii onnettomuuden syytä.


Karmivat kuvat: Suomalaisen kitaristin keskisormi irtosi yhtäkkiä kokonaan – kaikki tapahtui hetkessä iltasanomat 18:05 24.02

Kitaristi Anssi Kantolan keskisormi irtosi sormustapaturmassa. Jutussa olevat kuvat eivät sovi herkimmille.


Vakava työtapaturma Suonenjoella: Huoltomies kuoli jäätyään puristuksiin pyöräkuormaajaan iltalehti 17:38 24.02

Tapaturma sattui Suonenjoen Iisvedellä sijaitsevalla sahalla. Suonenjoen Iisvedellä Pohjois-Savossa on sattunut vakava työtapaturma, jossa on menehtynyt yksi henkilö. Komisario Jari Uusitalo Itä-Suomen poliisista kertoo Iltalehdelle, että pyöräkuormaajaa korjaamaan tullut huoltomies löydettiin puristuksiin jääneenä laitteesta.


Terveysvaarat vaanivat paukkupakkasilla - ylilääkäri paleltumisriskistä: ”Suomessa ei ole onneksi sellaisia asunnottomia” iltalehti 07:07 23.02

Kovien pakkasten yleisimmät oireet ovat hengityselinoireet ja paleltumiset. Talvella tapaturmayksiköt täyttyvät liukastuneista ihmisistä. Suomessa on viime viikkoina koettu kovia pakkasia, joiden on ennustettu jatkuvan vielä pitkälle maaliskuuhun. Kova pakkanen voi aiheuttaa ihmiselle eriasteisia paleltumia tai hengityselinoireita. Erityisesti pakkasella rasitukseen joutuvat astmaatikot ovat alttiita hengitystieoireille.


Kasvonsa lentoturmassa menettänyt Ulrika uskaltautui Tinderiin - siitä seurasi kaksi erilaista, positiivista kokemusta iltalehti 07:00 23.02

Uusien, palaneiden kasvojen kanssa elämään oppiminen on ollut kova paikka Ulrika Björkstamille. Hän kertoi kokemuksistaan Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa. Videolla Ulrika Björkstam kertoo, mitä Tinder auttoi häntä ymmärtämään. Ulrika Björkstamin ihosta paloi 40 prosenttia, kun lentokone putosi hänen viereensä vuonna 2008 Meksikossa. Vakavien palovammojen lisäksi Björkstam menetti silloisen työpaikkansa, avioliittonsa ja kotinsa.


Tältä Ulrika näytti ennen kuin lentokone syöksyi hänen viereensä: ”Ei tunnu, että katsoisin omaa kuvaa” iltalehti 07:43 22.02

Suomalainen Ulrika Björkstam sai vakavia palovammoja, kun piensuihkukone syöksyi kadulle Meksikossa. Videolla Ulrika Björkstam kommentoi kuvaa hänestä ennen vakavaa loukkaantumista. Piensuihkukone syöksyi kadulle Meksikossa aivan suomalaisen Ulrika Björkstamin, 28, viereen. Nuoren naisen kehosta 40 prosenttia paloi turman seurauksena, ja etenkin kasvot vaurioituivat pysyvästi.


16 kuoli, mutta suomalainen Ulrika selvisi hengissä lentokoneen syöksyttyä kadulle Meksikossa - ”Se oli kuin sotatanner” iltalehti 21:01 21.02

Ulrika Björkstam ei jälkikäteen ymmärrä, miten hän selvisi hengissä onnettomuudesta. Ulrika Björkstam seisoi Mexico Cityssä työpaikkansa edessä odottamassa taksia, kun piensuihkukone putosi keskelle katua. Onnettomuudessa kuoli 16 ihmistä ja noin 40 loukkaantui. Björkstam on yksi viidestä vakavasti loukkaantuneesta. Kone räjähti vain 20 metrin päässä hänestä. Björkstamin ihosta 40 prosenttia paloi turman seurauksena.


Kasvot ja keho paloivat lentoturmassa - suomalaista Ulrikaa pidettiin karmeissa kivuissa - ”Ajattelin, miks mä ikinä menin nousemaan ylös maasta” iltalehti 19:47 21.02

Piensuihkukone syöksyi kadulle Meksikossa kymmenen vuotta sitten. Suomalainen Ulrika Björkstam kertoo Sensuroimaton Päivärinta - ohjelmassa, miten hän selvisi tilanteesta. Videolla Ulrika Björkstam kertoo kokemastaan kivusta ja miten hän on käsitellyt asiaa. 28-vuotias Ulrika Björkstam seisoi Mexico Cityssä työpaikkansa edustalla jalkakäytävällä ja odotti taksia, kun piensuihkukone syöksyi kadulle. Kone räjähti 20 metrin päässä Björkstamista. Hän lensi useita metrejä räjähdyksen voimasta.


Viime vuonna seitsemän kuolemaan johtanutta moottorikelkkaturmaa – suurin osa näistä tapahtuu jäällä MTV 18:05 21.02

Suurin osa kuolemaan johtavista moottorikelkkaonnettomuuksista tapahtuu jäällä, kertoo Onnettomuustietoinstituutti (OTI). Moottorikelkkaonnettomuuksia on seurattu 1980-luvulta lähtien.


Pelastajat käynnistivät Iranissa kammottavan tehtävän: Kantavat lentoturman uhrit alas vuoristosta iltasanomat 15:28 21.02

Iranissa pelastustiimit alkoivat keskiviikkona tuoda lentoturman jäljiltä löydettyjä kuolonuhreja pois vuoristosta, kertoivat viranomaiset.


Kolme loukkaantui kolarissa Janakkalassa, tie oli poikki tunteja MTV 18:18 20.02

Janakkalassa Kanta-Hämeessä Helsingintien liikenne oli poikki tunteja nokkakolarin jälkeen tänään iltapäivällä. Liikenne ohjattiin kiertotielle kello 15 sattuneen turman jälkeen.


Koneen ohjaamo putosi alas, työntekijä loukkaantui vakavasti - toimitusjohtajalle sakot iltalehti 18:04 20.02

Vantaan käräjäoikeus tuomitsi yrityksen toimitusjohtajan sakkoihin työturvallisuusrikoksesta ja vammantuottamuksesta. Työntekijä loukkaantui vakavasti, kun materiaalinkäsittelykoneen tukivarsi murtui ja ohjaamo putosi alas. Työtapaturma tapahtui Vantaalla elokuussa 2014. Vantaan käräjäoikeus on tuominnut yrityksen toimitusjohtajan 30 päiväsakon rangaistukseen työturvallisuusrikoksesta ja vammantuottamuksesta. Tuomio annettiin 16. helmikuuta.


Kolme loukkaantunut kolarissa Janakkalassa, tie oli poikki tunteja MTV 17:16 20.02

Janakkalassa Kanta-Hämeessä Helsingintien liikenne oli poikki tunteja nokkakolarin jälkeen tänään iltapäivällä. Liikenne ohjattiin kiertotielle kello 15 sattuneen turman jälkeen.


Kaatopaikkavuori romahti Maputossa - ainakin 17 kuollut, uhrien joukossa lapsia iltalehti 07:54 20.02

Jätevuori oli noussut kolmikerroksisen talon korkeuteen. Valtava kaatopaikkavuori on romahtanut osittain Mosambikin pääkaupungissa Maputossa. Jätevuoren alle kuoli ainakin 17 ihmistä, joiden joukossa on lapsia, uutistoimisto AP ja BBC raportoivat. Viranomaisten mukaan Hulenen kaatopaikalta voi löytyä vielä lisää ruumiita. Etsintöjä tehdään yhä. Useita ihmisiä loukkaantui turmassa ja useita on kadoksissa.


Aitauksesta karannut tamma putosi kaulaansa myöten lietelantasäiliöön Kiteellä MTV 21:15 19.02

Aitauksesta karannut tamma putosi tänään lietesäiliöön Pohjois-Karjalan Kiteellä. Turma päättyi kuitenkin onnellisesti, sillä eläin saatiin nostoliinoilla sekä palokunnan ja talonväen yhteistyöllä nostettua pois pinteestä.


Mies kuoli työtapaturmassa Inarin Saariselällä – jäi puristuksiin korjatessaan työkonetta MTV 14:31 19.02

Inarin Saariselällä tapahtui perjantaina työtapaturma, jossa kuoli 40-vuotias mies, kertoo poliisi.


40-vuotias mies kuoli työtapaturmassa Inarin Saariselällä iltalehti 14:22 19.02

Paikkakuntalainen mies oli työkonetta korjatessaan jäänyt puristuksiin koneen rungon ja liikkuvien osien väliin ja menehtynyt tilanteessa. Onnettomuus sattui perjantaina 16. helmikuuta. Poliisin mukaan tapaturmalla ei ollut silminnäkijöitä. Tapahtuneen havaitsi kuolleen miehen työkaveri hieman puolenpäivän jälkeen.


Mies kuoli työtapaturmassa Saariselällä iltasanomat 14:06 19.02

Lapin poliisin mukaan 40-vuotias mies on kuollut työtapaturmassa.


Uutiset