EU-maat harkitsevat Turkin lähentymisrahojen rukkaamista iltasanomat 04:40 20.10

Rahojen leikkaamisella viestitään, ettei EU hyväksy Turkin hallinnon toimia epäonnistuneen vallankaappausyrityksen jälkeen.


Timo Soini: Suomi ei halua jäädyttää Turkin EU-neuvotteluita vangitun toimittajan takia - ”Ei tässä äsähtämisellä kannata lähteä” iltalehti 20:53 16.10

Turkin jäsenyysneuvotteluiden jäädyttämisestä puhutaan yhä varoen. Ulkoministeri Timo Soini (sin.) nosti suomalaistoimittajan Turkissa saaman tuomion esiin EU-maiden ulkoministerikokouksessa tänään Luxemburgissa. Ulkoministerit keskustelivat EU:n ja Turkin suhteista, ja Soini nosti suomalaistoimittajan tilanteen esiin huolestuttavana esimerkkinä sanan- ja lehdistönvapaudesta Turkissa. EU-maiden ulkoministerit kävivät Soinin mukaan hyvin kriittisen keskustelun.


Ex-tallikaveri paljastaa kirjassaan Lewis Hamiltonin oudoista tempuista: "Sellaista ei tehdä" iltalehti 17:03 16.10

F1-konkari Jenson Button on julkaissut kirjan, jossa hän kertoo suhteestaan Lewis Hamiltoniin. Parivaljakko ajoi samaan aikaan McLarenilla kausilla 2010-2012. Hamilton oli tuolloin jo voittanut ensimmäisen maailmanmestaruutensa ja tiesi näin ollen oman arvonsa, vaikka tallikaverina oli viisi vuotta vanhempi kuski, jolta löytyi myös MM-titteli. Button muistelee kirjassaan esimerkiksi vuoden 2010 Turkin osakilpailua, jossa hän onnistui ohittamaan johdossa olleen tallikaverinsa. Hamilton kuitenkin voitti kisan, mutta ohitus jäi silti häiritsemään häntä.


Soini nostaa suomalaistoimittajan tuomion esiin EU:n ulkoministerikokouksessa iltalehti 11:30 16.10

Ulkoministeri Timo Soini (sin) aikoo nostaa suomalaistoimittajan Turkissa saaman tuomion tänään esiin EU-maiden ulkoministerikokouksessa Luxemburgissa. Ulkoministerit keskustelevat tänään kokouksensa lounaalla EU:n ja Turkin suhteista, ja Soini aikoo nostaa suomalaistoimittajan tilanteen esiin huolestuttavana esimerkkinä sanan- ja lehdistönvapaudesta. Soini ennakoi ennen kokousta, että Turkin jäsenyysneuvotteluiden jäädyttäminen tai keskeyttäminen nousee esiin. Suomi ei tätä kuitenkaan kannata.


Uutiset