Maajussille morsian -sarjasta tuttu Tuomas ”Toma” Bährend joutuu käräjille – taustalla muhkea palkkariita iltasanomat 13:29 20.01

Televisiosta tuttu Tuomas ”Toma” Bährend joutuu käräjille palkkariidan takia.


Edellisen asiakkaan kuitti löi ällikällä Bassoradion juontajan pankkiautomaatilla - somessakin hämmästellään: ”Mä en edes osaa lukea noin pitkiä lukuja” iltalehti 21:37 19.01

Bassoradio-radiokanavan Tuomas ”Tuke” Tuomi-Nikula jakoi kuvan pankkiautomaattireissultaan. Bassoradio-radiokanavan hauska Instagram-kuva on kerännyt hämmästelyä somessa. Kanava jakoi kuvan juontaja Tuomas "Tuke" Tuomi-Nikulan käytyä Helsingissä pankkiautomaatilla. Tuomi-Nikula huomasi edellisen asiakkaan unohtaneen kuittinsa automaatille. Bassoradio julkaisi Instagram-tilillään kuvan kuitista. Kuitin mukaan edellinen asiakas oli nostanut rahaa 240 euroa ja tilin saldo oli näyttänyt huimat 116 891 euroa.


Tuomas Grönmanilta hieno venyminen ampumahiihdon maailmancupissa iltalehti 16:58 19.01

Tuomas Grönman oli parhaana suomalaisena 25:s ampumahiihdon maailmancupin pikakilpailussa Italian Anterselvassa. Grönman selvitti ampumapaikat yhdellä ohilaukauksella ja jäi voittajasta, Norjan Johannes Thingnes Böstä hieman yli kaksi minuuttia. Palkintopallille nousivat myös Ranskan Martin Fourcade ja Saksan Arnd Peiffer.


Tuomas Enbuske IL-blogissaan: Trumpin valinta oli kamalaa, mutta Suomen presidentinvaalit vielä kamalampaa iltalehti 16:49 19.01

Mutta miksi kukaan haastaisi Niinistöä? Suomen presidentinvaaleissa on ehdolla kahdeksan lautakasasta koottua Matti Vanhasen kopiota, kirjoittaa Enbuske. Harva tietää, että ruotsalaisen Gösta Knutssonin klassikkolastenkirja Pekka Töpöhäntä kertoo oikeasti Suomen presidentinvaaleista. Kirjassa on ilkeä, lipevä ja narsistinen Monni, jota kaikki pelkäävät. Häntä mielistelevät kaksi perseennuolijakissaa, Pilli ja Pulla. Ne toistavat yhdestä suusta kaiken, mitä Monni sanoo ja kiusaavat niitä, joita on helppo kiusata eli Pekka Töpöhäntää. Monni-kissa on tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Niinistö on sairaalloisen kiinnostunut imagostaan, hän nöyryyttää lähipiiriään, itkettää naisia ja soittelee vihaisia puheluita niille, jotka uskaltavat häntä kritisoida. Kekkonen kirjoitti myllykirjeitä, Niinistö taas ripustaa poliittisen myllynkiven vastustajiensa kaulaan ja upottaa nämä meren syvyyksiin. Kuten Monni-kissa, Niinistö osaa myös omaa etuaan tavoitellessaan mielistellä. Niinistö mielistelee kansaa. Näyttelee kesäteatteritasoisesti nöyrää, kuten Suomessa pitää.


Huhtanen pelaa jälleen vahvuuksillaan ? "Ketjumme pystyy vielä parempaankin" jatkoaika.com 14:21 19.01

Tuomas Huhtasen edellinen täysi kausi on ollut vuosina 2015-16, joten pitkä pelaamattomuus tuntui hyökkääjän kropassa. Paluu kasvattajaseuraan on ollut miellyttävä.


Vaihtamalla paranee, näytti Ässien kanadalaisvahvistus iltalehti 21:26 18.01

Jyrki Ahon ura Ässissä päättyi viiteen peräkkäiseen kotitappioon. Surkea Pata teki niissä peleissä yhteensä viisi maalia. Kun Mikael Kotkaniemen Ässät pääsi avauserän lopussa tuskastaan eroon, se tarvitsi viiteen maaliin kahdeksan minuuttia. Muutoksen tuomasta piristyksestä nautti erityisesti Antoine Laganière. Hyvän alun kaudelle saanut kanadalainen vaipui pitkäksi ajaksi pimentoon, mutta torstaina hän jahtasi tosissaan hattutemppua.


Iivo Niskasen kultaluotsista äärimmäisen täpärästi Vuoden valmentaja - ”Hieno fiilis!” iltalehti 20:43 18.01

Iivo Niskasen maailmanmestariksi valmentanut Olli Ohtonen palkittiin Urheilugaalassa Vuoden valmentajana. Olli Ohtosen ja 15 kilometrin maailmanmestariksi Lahden MM-kisoissa kruunatun Iivo Niskasen menestyksekäs yhteistyö poiki Ohtoselle, 38, valinnan vuoden 2017 parhaaksi valmentajaksi. Ohtonen vei palkinnon pienimmällä mahdollisella erolla. Koripallomaajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann taipui Ohtoselle äänin 149-148. Äänestyksen kolmas oli lentopallomaajoukkueen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo.


Tuomas Mannisen kolumni: Det klickar in! Se on siinä! Lasse on maailmanmestari! Ja nyt, Pasila, Sandstorm! iltasanomat 19:59 18.01

Tuomas Manninen kirjoittaa E-urheilusta ja Urheilugaalasta.


Laura Huhtasaaren gradukohu menee yliopiston tutkittavaksi: ”Kaikki epäilyt selvitetään” iltalehti 12:59 18.01

Jyväskylän yliopiston tiedotteen mukaan asian selvittäminen venynee yli presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen vaalipäivän. Jyväskylän yliopisto ottaa selvitykseen perussuomalaisten presidenttiehdokkaan Laura Huhtasaaren pro gradu -tutkieman plagiointisyytökset. Pienpuolue liberaaleja edustava Tuomas Tiainen esitti Uuden Suomen blogikirjoituksessaan, että Huhtasaaren tutkielmassa on viitteitä kopioinnista. Huhtasaari valmistui filosofian maisteriksi gradullaan "Kulttuuriset käytännöt monikulttuurisessa perusopetusryhmässä".


KL: Duudsoneille miljoonasopimus Hollywoodiin - uusi nettisarja kalliimpi kuin suomalaiselokuvat iltalehti 09:37 18.01

Kauppalehden mukaan Huippujengin jenkkiversion budjetti ylittää useamman suomalaisen elokuvan tuotantokustannukset. Duudsonit-viihderyhmän Rabbit Films on myynyt ja tuottanut Googlelle tv-sarjan Yhdysvaltojen markkinoille. Kyseessä on Suomessa Rabbit Filmsin luovan johtajan, Tuomas Summasen, johdolla kehitetyn Huippujengi-formaatin amerikkalaisversio, Ultimate Expedition. Se tulee olemaan Googlen omistaman maksullisen YouTube Red -kanavan suurin ei-fiktiivinen tv-tuotanto tähän asti.


Kolumni: Tomi Kalliossa näkyy, millainen laji jääkiekko aiemmin oli iltasanomat 07:12 18.01

Tuomas Nyholm kirjoittaa SM-liigan konkaritähdestä Tomi Kalliosta.


Kolumni: Tomi Kalliossa näkyy, millainen laji jääkiekko aiemmin oli iltasanomat 07:12 18.01

Tuomas Nyholm kirjoittaa SM-liigan konkaritähdestä Tomi Kalliosta.


Laura Huhtasaari plagiointisyytöksistä vaalitilaisuudessaan: ”Jos jokin viite on väärin, niin eiköhän se ole otettu arvioinnissa huomioon” iltalehti 17:02 17.01

Huhtasaaren mukaan kyse on viime hetken mustamaalaamisyrityksestä. Liberaalipuolueen puoluesihteeri Tuomas Tiainen väitti tiistaina Uuden Suomen blogissaan, että perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari plagioi pro gradu -työhönsä osia saman alan aikaisemmin julkaistuista opinnäytetöistä. Yhdessä Tiaisen esimerkissä Huhtasaari avasi akkulturaation käsitettä tismalleen samoilla sanoilla kuin Jyväskylän yliopiston yhteiskuntatieteiden ja filosofian laitokselta vuonna 2000 valmistunut henkilö.


Ottaako Tuomas Enbuske Tamin painihaasteen vastaan? - Treenaa painonnostoa ja kehottaa Tamia hankkimaan Tenat iltalehti 11:59 16.01

Tuomas Enbusken ja Juhani Tami Tammisen syksyllä alkanut nokkapokka jatkuu vielä. Iltalehden kolumnistinakin toimiva televisiopersoona Tuomas Enbuske ajautui syksyllä nokkapokkaan jääkiekkolegenda, luennoitsija Juhani "Tami" Tammisen kanssa. Enbuske nimittäin tuli julkisesti syyttäneeksi Tamia vanhuudenhöperöksi.


Oikeuskansleri Pöysti aktiivimallista Ylellä: ”Tämän tilanteen seuraaminen on äärimmäisen tärkeää” iltasanomat 12:08 13.01

Hallituksen esityksiin pitää puuttua entistä aktiivisemmin jo siinä vaiheessa, kun niitä valmistellaan, sanoo oikeuskansleri Tuomas Pöysti Ylen Ykkösaamussa.


Oikeuskansleri Pöysti kommentoi kohuttua aktiivimallia Ylellä: ”Tämän tilanteen seuraaminen on äärimmäisen tärkeää” iltasanomat 12:08 13.01

Hallituksen esityksiin pitää puuttua entistä aktiivisemmin jo siinä vaiheessa, kun niitä valmistellaan, sanoo oikeuskansleri Tuomas Pöysti Ylen Ykkösaamussa.


Oikeuskansleri Pöysti Ylellä: Sote-valmistelussa tehty paljon hyvää, virheistä opittu iltalehti 11:53 13.01

Oikeuskansleri Tuomas Pöysti korostaa, ettei sote-uudistuksen tarve ole kadonnut mihinkään. Aiemmin sosiaali- ja terveysuudistuksen (sote) keskeisenä virkamiehenä toiminut, tuore oikeuskansleri Tuomas Pöysti uskoo sote-uudistuksella olevan hyvät mahdollisuudet onnistua. - Valmistelussa on tehty paljon hyvää. Virheistä on opittu. On hyviä mahdollisuuksia nykytilannetta parantavaan uudistukseen, sanoi Tuomas Pöysti Ylen TV1:n Ykkösaamussa.


Oikeuskansleri Ylellä: Valtakunnansyyttäjä Nissisen tilanne ”hyvin epätavallinen” uusisuomi 10:41 13.01

Oikeuskansleri Tuomas Pöysti, valtion ylin laillisuusvalvoja, pitää virkarikoksesta tuomitun valtakunnansyyttäjä Matti Nissisen tilannetta hyvin poikkeuksellisena. Pöysti kommentoi asiaa Yleisradion Ykkösaamu-ohjelmassa lauantaina.


Tuomas Enbuske IL-blogissaan: Koska piispa Laajasalo valehtelee työkseen, hän ei enää ymmärrä valehtelevansa iltalehti 15:48 12.01

Helsingin piispan Teemu Laajasalon kuitti- ja bisnesepäselvyydet olisivat minulle yhdentekevä, ellei evankelis-luterilaisella kirkolla olisi edelleen kaikenlaisia kummallisia erityisoikeuksia, kirjoittaa Tuomas Enbuske. Suomen matkapuhelinala vapautettiin kilpailulle 90-luvulla. Suomen uskontojen kauppa vapautettiin monopolista kilpailulle 1923. Tulos on sama. Nyt saa yhtä helposti omille tarpeilleen räätälöidyn kännykkäliittymän ja Jeesuksen. Luterilainen kirkko on uskontojen Uber. Aina saatavilla, ja maksu kilahtaa kirstuun automaattiveloituksella. Martti Luther kääntyisi haudassaan, jos hänen ruumiinsa neljän litran olutpäiväannoksiltaan ja ylensyönniltään kykenisi. Kirkko myy työkseen jokaisen omiin tarpeisiin rajatonta sopivaa Jeesus-liittymää. Siksi kirkko on enemmän sekaisin kuin piispan kuittikansio. Kirkon kieli on jo nyt niin syvällä keskivertopertin takapuolessa, se että lipoo jo kitarisoja. Nainen ei rakastu mieheen, joka yrittää mielistellä. Samoin kukaan ei rakastu kirkkoon, joka haisee epätoivolle. Siksi konservatiiviset, mielistelemättömät uskonnot kuten islam, saavat uusia jäseniä.


Uutiset