Mainion uran tehneet Veikko ja Einari eläkkeelle Tullista – nyt haetaan ohjaajaa aivan uudenlaiselle ruokakoiralle! MTV 07:13 20.02

Tullin huumekoirat Veikko ja Einari siirtyvät eläkkeelle. Kummallakin on takana näyttävä virkaura. Masennusta ja tylsistymistä pidetään loitolla uusilla harrastuksilla.


Super-Eeliä nauratti - hattutemppu suli aikamoiseen hutikutiin: ”Oli eka kerta” iltalehti 17:32 16.02

Eeli Tolvanen oli senttien päässä hattutempusta jo uransa toisessa olympiaottelussa. Kun kaksi maalia oli jo hyvän aikaa sitten paketoitu, siunaantui Tolvaselle miljoonan Etelä-Korean wonin (noin 750 euron) paikka tirvaista hatullinen kaappeja. Sami Lepistö tarjoili nuorukaiselle ylivoimalla paikan lasauttaa kiekko kaarelta tyhjiin. Tulos: tyylipuhdas hutikuti päätyplekseihin. Superteinikin on vain ihminen. - No ei nyt kaikki. Lepistö antoi tyhjän maalin, ja päätin ampua ohi, Tolvanen vastasi kysymykseen siitä, onnistuuko tällä hetkellä kaikki.


Tulli kantoi veroja lähes 3 miljardia euroa viime vuonna iltasanomat 08:33 16.02

Tullin kantamat verot ja maksut nousivat viime vuonna 2,9 miljardiin euroon.


Raju välikohtaus Vaalimaalla – Päihtynyt mies ajoi puomin läpi ja karkasi, soitti hetken päästä viranomaisille iltasanomat 22:52 12.02

Vaalimaan rajanylityspaikalla itärajalla sattui raju välikohtaus viime keskiviikkona. Miestä ohjattiin tullin tarkastushalliin, kun tämä lähti autolla karkuun. Mies otti lopulta yhteyttä viranomaisiin.


Romaninainen syyttää tamperelaisliikkeitä syrjinnästä - yrittäjän mukaan uhkailu ”helvetin tulella” vei myyjän yöunet iltalehti 19:26 10.02

Romaninainen väittää joutuneensa äitinsä kanssa kyttäämisen ja syrjinnän kohteeksi Tampereen Tullintorin liikkeissä. Romaninainen väittää Iltalehdelle saaneensa etnisen taustansa takia tylyä kohtelua useassa liikkeessä tamperelaisella kauppakeskus Tullintorilla. Perjantaina sattuneita kohtaamisia erikoisliikkeiden henkilökunnan kanssa nainen kuvaa hävettäviksi kokemuksiksi. Hän kertoo tehneensä kauppakeskuksessa saamastaan kohtelusta rikosilmoituksen lauantaina. Samoin hän sanoo kannelleensa syrjinnästä yhdenvertaisuusvaltuutetulle.


Venäjältä yritettiin salakuljettaa 4,5 tonnia mammutin syöksyhampaita - arvo miljoonia euroja iltalehti 13:53 07.02

Primorjen aluepiirin tullin haaviin jäi arvokasta kulttuuriperintöä, jota yritettiin salakuljettaa Venäjän ulkopuolelle. Venäjän Kaukoidän eteläisimmässä osassa sijaitsevassa Primorjen aluepiirissä yritettiin salakuljettaa 4,5 tonnia mammutin syöksyhampaita ja 200 kiloa kuivattua Kaukoidän merimakkaraa, kertoo uutistoimisto Ria Novosti. Alue rajoittuu idässä ja etelässä Japaninmereen, lounaassa Pohjois-Koreaan ja lännessä Kiinaan Viranomaisten mukaan Primorjen aluepiirin tulli huomasi salakuljetusyrityksen ja esti sen.


Tulli ja Tukes: Puutteita lähes puolessa maahantuoduista henkilönsuojaimista – joukossa uimalaseja ja laskettelukypäriä MTV 09:52 05.02

Tullin ja Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesin yhteistarkastuksessa syksyllä löytyi puutteita lähes puolesta kuluttajien käyttöön tarkoitetuista henkilönsuojaimista.


Tulli ja Tukes: Lähes puolet maahantuoduista henkilönsuojaimista puutteellisia MTV 09:52 05.02

Tullin ja Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesin yhteistarkastuksessa syksyllä löytyi puutteita lähes puolesta kuluttajien käyttöön tarkoitetuista henkilönsuojaimista.


Video: Tulli löysi dopingkätkön vaatehuoneen valeseinän takaa MTV 06:14 18.01

Vaatehuoneen epäilyttävä seinä ihmetytti tullin tutkijoita ja sen takaa löytyi suurehko dopingaineiden kätkö. Löytö liittyi erikoiseen doping-aineiden nettikauppavyyhtiin, jossa epäilty oli jo kerran ollut tutkintavankina, mutta vapauduttuaan jatkoi toimintaansa.


Mies kuljetti suuren määrän kokaiinia Ruotsista Suomeen - sai 3,5 vuoden tuomion iltalehti 12:52 16.01

Kemi-Tornion käräjäoikeus on tänään antamallaan tuomiolla tuominnut vuonna 1983 syntyneen Alex Mohamed Al Khatib 3 vuoden ja 6 kuukauden vankeuteen törkeästä huumausainerikoksesta. Al Khabit on kiistänyt levittämistarkoituksen ja myöntänyt välittäneensä kokaiinia Uppsalasta Ouluun. Tuomittu on kertonut olleensa tilanteessa pakotettu toimittamaan huumausaineet Ruotsista Suomeen. Al Khabitin mukaan häntä sekä hänen perhettään on uhattu tilanteessa. Mies yritti salakuljettaa marraskuussa 2017 Ruotsista Suomeen suurta määrää, 620 grammaa, erittäin vaarallista, 57-62-prosenttista kokaiinia. Mies oli matkustanut Uppsalasta Haaparantaan ja sieltä taksilla Tornion tullin kautta Suomeen. Tulli teki tarkastuksen Kemin rautatieasemalla, jossa mies otettiin kiinni. Kiinniotto sujui rauhallisesti.


Valtava määrä väärennettyjä Nike-kenkiä tullin haaviin – arvo kymmeniä tuhansia euroja stara 19:30 14.01

Tulli- ja rajavartijat takavarikoivat paljon muutakin kuin vain laittomia päihteitä.


Pelivelkaisen miehen lasta uhkailtiin - yritti sovitella hurjalla kokaiinilastilla, mutta käveli tullin syliin iltalehti 08:05 12.01

Käräjäoikeus on antanut kolmen ja puolen vuoden vankeustuomion merkittävästä huumeiden salakuljetusyrityksestä. Kemi-Tornion käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1983 syntyneen Ruotsin kansalaisen Alex Mohamed Al Khatibin kolmen vuoden ja kuuden kuukauden ehdottomaan vankeustuomioon törkeästä huumausainerikoksesta. Mies yritti salakuljettaa marraskuussa 2017 Ruotsista Suomeen suurta määrää, 620,09 grammaa, erittäin vaarallista, 57-62-prosenttista kokaiinia.


Valtiovarainministeriö ei aio hyllyttää virkarikoksesta syytettyä Tullin pääjohtajaa iltasanomat 17:31 11.01

Rikosepäily koskee kokousta, jossa käsiteltiin epäsuorasti Hartikaisen puolison virkasuhdetta.


Valtiovarainministeriö ei hyllytä virkarikoksesta syytettyä Tullin pääjohtajaa MTV 16:07 11.01

Valtiovarainministeriö ei aio pidättää virasta virkarikoksesta syytettyä Tullin pääjohtajaa Antti Hartikaista.


Tullin pääjohtaja Antti Hartikaiselle syyte virkarikoksesta iltalehti 09:20 11.01

Tullin pääjohtaja Antti Hartikainen on saanut syytteen virkavelvollisuuden rikkomisesta Helsingin käräjäoikeudessa. Epäilty rikos liittyy pääjohtajan esteellisyyteen, johon on ottanut kantaa myös eduskunnan oikeusasiamies, kertoo asiasta ensin uutisoinut Syyttäjä Anja-Riitta Rinkinen vahvistaa tiedon syytteen nostamisesta Iltalehdelle. Hän ei kuitenkaan avaa tarkemmin syytteen noston perusteita.


HS: Tullin pääjohtaja Antti Hartikaiselle syyte virkarikoksesta iltalehti 07:58 11.01

Tullin pääjohtaja Antti Hartikainen on Helsingin Sanomien mukaan saanut syytteen virkavelvollisuuden rikkomisesta Helsingin käräjäoikeudessa. - Syyttäjä Anja-Riitta Rinkisen mukaan epäilty rikos liittyy pääjohtajan esteellisyyteen, johon on ottanut kantaa myös eduskunnan oikeusasiamies, kirjoittaa. Eduskunnan apulaisoikeusasiamies Maija Sakslin antoi toukokuussa 2016 päätöksensä Tullin pääjohtajan esteellisyydestä. Sakslin katsoi, että Hartikainen oli menetellyt hallintolain vastaisesti, kun hän ei poistunut Tullin johtoryhmän kokouksesta, kun siellä käsiteltiin määrärahan kohdentamista niin sanottuun viinarallivalvontaan ja tehtävien täyttämistä vuodelle 2016. Pääjohtajan puoliso oli ollut tällaisessa virkasuhteessa vuonna 2015.


Syytteeseen asetetun Hartikaisen siirtoa kansainvälisiin tehtäviin valmisteltiin vuonna 2016 MTV 23:33 10.01

Toukokuussa 2016 valtiovarainministeriön kansliapäällikkö Martti Hetemäki kertoi STT:lle, että ministeriö oli valmistelemassa Tullin pääjohtaja Antti Hartikaisen siirtoa kansainvälisiin tehtäviin.


Tullin pääjohtaja sai syytteen virkarikoksesta – aikoo jatkaa tehtävässään iltasanomat 22:20 10.01

Asia etenee Helsingin käräjäoikeuden käsittelyyn aikaisintaan loppukeväällä.


Tullin pääjohtaja aikoo jatkaa tehtävässään syytteestä huolimatta – toimi mielestään oikein MTV 21:35 10.01

Tullin pääjohtajaa Antti Hartikaista vastaan on nostettu Helsingin käräjäoikeudessa syyte virkavelvollisuuden rikkomisesta, syyttäjä vahvistaa STT:lle. Asiasta kertoi ensin Helsingin Sanomat. Epäilty rikos liittyy Hartikaisen esteellisyyteen.


Uutiset