Saku Koivu paljasti 12-vuotiaan Mikko-veljen uhmakkaan lupauksen Globenin käytävillä 1995 - ”Hän oli aika kovatahtoinen” iltalehti 17:32 12.12

Koivun kiekkoperheen ensimmäiseksi maailmanmestariksi kruunattiin Saku, joka juhli MM-kultaa Tukholman Globenissa ikimuistoisena toukokuisena sunnuntaina vuonna 1995. Jääkiekon vuoden 1995 maailmanmestareita ja MM95-elokuvan näyttelijöitä Espoon Tapiolassa Suomen ykkösketjussa yhdessä Ville Peltosen ja Jere Lehtisen kanssa ihastuttanut Saku Koivu saalisti MM-finaalissa kaksi syöttöpistettä, kun Leijonat voitti Ruotsin tämän kotiyleisön edessä 4-1.


Entinen kulttuurineuvos suurlähetystöjen seksuaalisesta häirinnästä: ”Mitä kaikkea diplomatian taakse voikaan piiloutua, se on irvokasta” iltalehti 05:49 11.12

Entinen kulttuurineuvos Tapani Suominen, 70, kertoo, että suurlähetystöissä seksuaalinen häirintä on ollut arkipäivää. Filosofian tohtori Tapani Suominen kertoo uusimmassa romaanissaan Virastomestarin talvi (Litorale), mitä kaikkea tapahtui suurlähetystön arjessa ja poliitikkojen illanvietoissa. Hienostuneen kulissin takaa paljastuu mielivaltaista vallankäyttöä, seksuaalista ahdistelua ja pelkoa, joka sulkee suut. Kirjan kertoja on vanha vahtimestari, jonka tarinaa varten Suominen on haastatellut useita henkilöitä. Suominen työskenteli kulttuurineuvoksena Suomen Tukholman suurlähetystössä vuosina 1997-2003. Hän painottaa, että Virastomestarin talvi ei kerro hänen omista työvuosistaan suurlähetystössä vaan ajasta ennen niitä.


Prinsessa Madeleine hurmaa raskaustyylillään Nobel-gaalassa iltalehti 18:36 10.12

Kolmatta lastaan odottava Ruotsin prinsessa Madeleine juhli Nobel-gaalassa kauniissa beigessä iltapuvussa. Prinsessa Madeleine on hovin tiedotuksen mukaan kärsinyt selkäkivuista odottaessaan kolmatta lastaan. Hovi tiedottikin loppuviikolla, että prinsessa ei osallistu sunnuntain Nobel-gaalan jälkeen illallistilaisuuteen, jonne koko muu kuningasperhe on menossa. Varsinaiseen palkintojenjakogaalaan Tukholman konserttitalossa prinsessa Madeleine jaksoi kuitenkin osallistua sunnuntaina alkuillasta yhdessä miehensä Chris O'Neillin kanssa. Madeleinen yllä nähtiin kauniisti raskausvatsan päälle laskeutuva beigen värinen iltapuku, jossa oli myös vivahdetta violetista. Violetin sävy toistui prinsessan arvokoruissa sekä kutreilleen nostetussa diadeemissä. Aftonbladet tietää Madeleinen pitsisomisteisen iltapuvun olevan Séraphine-merkkinen.


Ruotsin Södertäljessä kuolleina löydetyt ovat nainen ja mies – poliisi tutkii murhana MTV 18:26 10.12

Ruotsin poliisi tutkii murhaa Tukholman läänin eteläosassa Södertäljessä. Aftonbladetin mukaan nainen ja mies löydettiin päivällä kuolleina kerrostaloasunnosta. Poliisi tutkii tapausta murhana.


Ruotsin Södertäljessä kuolleina löydetyt ovat nainen ja mies – poliisi edelleen niukkasanainen MTV 18:26 10.12

Ruotsin poliisi tutkii murhaa Tukholman läänin eteläosassa Södertäljessä. Aftonbladetin mukaan nainen ja mies löydettiin päivällä kuolleina kerrostaloasunnosta. Poliisi tutkii tapausta murhana.


Mitä iltapukuloistoa! Ruotsin kuninkaalliset häikäisivät Nobel-gaalassa - Victorialla hempeä asu iltalehti 17:56 10.12

Ruotsin kuningasperhe edusti tyylikkäänä Nobel-gaalassa sunnuntaina. Tukholman Konserttitalo täyttyi säihkeestä ja kimalluksesta vuosittaisen Nobel-gaalan vuoksi sunnuntaina alkuillasta. Paikalla kunniavieraina nähtiin ykköset yllään jälleen perinteen mukaisesti koko Ruotsin kuninkaallinen perhe, tosin perheen pienimpiä lukuun ottamatta. Lavalla kunniapaikalla kuninkaan ja kuningattaren seurassa aviomiehensä prinssi Danielin kanssa istunut kruununprinsessa Victoria oli pukeutunut kauniiseen, vaaleansiniseen korkeakauluksiseen, laskostettuun iltapukuun.


Nobel-gaalassa luvassa pukuloistoa, myös raskaana oleva prinsessa Madeleine osallistuu - muistatko vielä nämä upeat iltapuvut? iltalehti 14:12 10.12

Nobel-palkinnot jaetaan tänään sunnuntaina Tukholman Konserttitalossa. Luvassa on kuninkaallista pukuloistoa. Koko Ruotsin kuninkaallinen perhe, pikkulapsia lukuun ottamatta, nähdään illan karkeloissa ykköset yllään. Kolmatta lastaan odottava prinsessa Madeleine osallistuu ainoastaan konserttitalon palkintoseremoniaan, mutta jättää väliin iltajuhlan. Hovin tiedottaja Margareta Thorgren antoi asiasta lausunnon Aftonbladetille


Epäilyttävä esine aiheutti mittavan poliisioperaation Tukholman lentokentällä – vaara ohi MTV 11:51 07.12

Tukholmassa Bromman lentokentällä oli aamulla mittava poliisioperaatio, kun matkatavaroiden turvatarkastuksessa löytyi epäilyttävä esine. Asiasta uutisoi Aftonbladet.


Aftonbladet: Tukholman lentokentältä löytynyt epäilyttävä esine – pommiryhmä paikalla MTV 09:43 07.12

Tukholmassa Bromman lentokentällä on löytynyt epäilyttävä esine matkatavaroiden turvatarkastuksessa, kertoo Aftonbladet. Paikalla lentokentällä on useita poliisipartioita, ja pommiryhmä tutkii esinettä.


Aftonbladet: Tukholman lentokentältä löytynyt epäilyttävä esine – paikalla useita poliisipartioita MTV 09:43 07.12

Tukholmassa Bromman lentokentällä on löytynyt epäilyttävä esine matkatavaroiden turvatarkastuksessa, kertoo Aftonbladet. Paikalla lentokentällä on useita poliisipartioita.


Epäilyttävä esine löytyi Tukholman lentokentältä iltalehti 09:19 07.12

Epäilyttävä esine löytyi matkalaukkujen tarkastuksen yhteydessä eräästä laukusta Bromman lentokentällä. Poliisin mukaan esinettä tutkitaan nyt tarkemmin. Useita poliisin yksikköjä on lentokentällä arvioimassa esinettä. Poliisi sai hälytyksen lentokentälle kello 7.25 tänään torstaina aamulla.


Sofi Oksanen Ruotsissa pitämässään juhlapuheessa: ”Veneen keikuttajia ei katsota Suomessa hyvällä” iltalehti 15:44 06.12

Kirjailija Sofi Oksanen keskusteli suomalaisesta sisusta sekä toivoi suomalaisilta enemmän yhtenäisyyttä Tukholmassa pitämässään juhlapuheessa. Satavuotiasta Suomea on kunnioitettu ympäri maailmaa, ja maanantaina Tukholman kansallisteatteri Dramateniin kerääntyi laaja kattaus sekä suomalaisia että ruotsalaisia taiteilijoita Suomeen liittyvine esityksineen. Yksi lavalle nousseista oli kirjailija Sofi Oksanen, joka oli kirjoittanut noin viisitoistaminuuttisen, esimerkiksi Suomen kirjallisuuden historiaa sekä naisten oikeuksia käsittelevän puheen.


Dokumentti tänään tv:ssä: Se on siinä - näin Leijonien ikimuistoinen MM-kulta pani tasavallan sekaisin 1995 iltalehti 09:54 06.12

Tänään on sopiva päivä nauttia 22 vuoden takaisista tapahtumista. Yle esittää itsenäisyyspäivän kunniaksi yhden 1990-luvun merkittävimmistä urheilutapahtumista, kun kansa pääsee muistelemaan Suomen ensimmäistä aikuisten maailmanmestaruutta jääkiekossa. Ohjelmassa käydään läpi Leijonien taival Tukholman MM-finaaliin, jossa vastaan tuli rakas vihollinen Ruotsi.


Hulppeat Suomi-juhlat Tukholmalaisteatterissa: Näin ilta eteni iltalehti 07:55 05.12

Tukholmalaisten klassikkoteatteri Dramatenin sekä Kuninkaallisen oopperan yhteistyössä järjestämä teatteri-ilta teki kunniaa 100- vuotiaalle Suomelle. Dramatenina kansankielellä tunnettu kansallisteatteri Tukholman Kungsträdgårdenissa houkutteli maanantai-iltana paikalle lähes täyden salillisen ruotsinsuomalaisia, suomenruotsalaisia, suomalaisia tai jollakin tavalla Suomeen suhteessa olevia tukholmalaisia. Tuottaja Seppo Laukkasen kuratoima puolitoistatuntinen koostui pääosin suomalaisista runoista, sävelmistä, lauluista, juhlapuheista päättyen kaikille tuttuun Maamme-lauluun. Laukkanen kirjoitti Suomen itsenäisyyspäivän olleen vakava paikka myös omassa lapsuudessaan - päivä, jolloin isätkin pyyhkivät silmäkulmiaan.


Myös Norwegianin lennolla hälytys savusta iltasanomat 20:44 03.12

Norwegian-lentoyhtiön kone joutui palaamaan Tukholman Arlandaan koneessa havaitun savuhälytyksen vuoksi.


Ostoskeskuksessa räjähti Tukholman lähellä Solnassa - ei loukkaantuneita iltalehti 16:16 01.12

Tarkempaa tietoa räjähdyksestä ei vielä ole. Ostoskeskuksen vaateliikkeessä räjähti perjantaina iltapäivällä Ruotsin Solnassa lähellä Tukholmaa. Vaateliikkeestä kuului aluksi paukahdus, ja sen jälkeen alkoi palaa. Ostoskeskus evakuoitiin räjähdyksen takia, mutta kukaan ei ruotsalaismedian mukaan loukkaantunut. Vielä ei tiedetä, millaisesta räjähdyksestä on kyse. Ostoskeskuksen sisällä on edelleen savua, vaikka palo onkin suurelta osin sammutettu.


Vaateliikkeessä räjähti jotakin – ostoskeskus evakuoitu Tukholman lähellä Solnassa iltasanomat 16:02 01.12

Aftonbladetin mukaan räjähdys tapahtui ostoskeskuksen Hennes & Mauritz -vaateliikkeessä.


Tukholman satamassa kiristetty turvatoimia - perheenäidin eväsveitsi heitettiin roskiin iltalehti 09:26 28.11

Perheenäidin mukaan kiristyneistä turvatoimista ei kerrottu etukäteen mitään. Helsinkiläinen Johanna oli kahden lapsensa kanssa Viking Linen Tukholman-risteilyllä viime viikonloppuna. Lauantaina Tukholmassa vietetyn päivän jälkeen äiti lapsineen palasi Stadsgårdenin terminaaliin laivaan paluuta varten.


Kerrostalossa voimakas räjähdys Tukholman eteläpuolella iltalehti 22:36 19.11

Rakennukseen tuli suuria vaurioita. Poliisi vahvistaa, että kerrostalon rappukäytävässä on tapahtunut voimakas räjähdys Albyssä Tukholman eteläpuolella. Paikalla on runsaasti poliisin partioita.


Ex-voimailija paljastaa: Iso kasvuhormonikauppa tehtiin laivatyöntekijän kanssa Tukholman terminaalissa - ”Hän ei edes laskenut dollaripinoa” iltalehti 20:00 15.11

Tero Suomisen tuore kirja Diileri - tie helvettiin on fiktiivinen tarina turboahdetusta voimailusta ja steroidien, huumeiden sekä pirtun salakuljetuksesta. Päähenkilö Samin maailmaa pyörittävät doping, päihteet, raha ja seksi. Vaikka kirja onkin fiktiivinen, ex-voimailija kertoo, että se perustuu tositapahtumiin.


Uutiset