Ovatko tässä Tommi Mäkisen Toyotan ensi kauden kuljettajat? Sivusto: Mestari loikkaamassa, puhui suosikkinsa tallitoverikseen

iltalehti 16:50 14.11

Toyotan rallitallin kuskivalinnoista tihkuu uutta tietoa. Autosport-sivusto kertoo tuoreessa jutussaan, että tallipäällikkö Tommi Mäkisen Toyota saattaa ensi viikolla julkistaa uusiksi kuskeikseen kuusinkertaisen maailmanmestarin, ranskalaisen Sebastien Ogierin ja walesilaisen Elfyn Evansin. Autosportin toimittaja David Evans tosin asettelee sanansa varovaisesti vihjatessaan uusista kuskeista. Hänen mukaansa ”Elfyn Evans vieraili viime kuun lopussa Puuppolassa Toyotalla ja käsitys on, että hän on päässyt sopimukseen ensi kaudesta”.


Tommi Mäkiseltä kova päätös: Jari-Matti Latvala ei tavoittele Toyotalla mestaruutta enää ensi kaudella

iltasanomat 16:21 14.11

Tommi Mäkisen ja Toyotan japanilaispomojen rakentama kuljettajapalapeli kaudelle 2020 alkaa vihdoin valmistua.


Tommi Mäkiselle lisää paineita – Toyotan pääpomolla huima unelma

MTV 12:38 14.11

Tommi Mäkisen johtama Toyotan WRC-tiimi saavutti jälleen tällä kaudella mestaruuden rallin MM-sarjassa. Mutta se ei riitä Toyotan pääjohtajalle Akio Toyodalle.


Kävikö rallitähti Puuppolassa? Tommi Mäkinen meni hämilleen suorasta kysymyksestä: "Ei siitä... Ei kyllä..."

iltalehti 15:31 13.11

Toyotan WRC-tiimin kuljettajavalintoja on odotettu pitkään, mutta Tommi Mäkisen johtama tiimi ei ole julkistanut vielä yhtäkään sopimusta kaudelle 2020. Toyota koki pahan takaiskun Katalonian MM-rallin jälkeen, kun Hyundai tiedotti tehneensä kaksivuotisen sopimuksen tämän vuoden maailmanmestaruuden voittaneen Ott Tänakin kanssa. Mäkinen oli yrittänyt pitää ykköstähtensä Toyotalla, mutta virolainen päätti vaihtaa leiriä. Tänakin lähdön varmistuttua Toyotalle on istutettu spekulaatiossa useita kuljettajia. Reilu viikko sitten huhuiltiin, että M-Sport Fordin kuljettaja Elfyn Evans olisi käynyt vierailemassa Mäkisen tiimin päämajalla Keski-Suomessa.


Tommi Mäkinen hämmentyi kysymyksestä, joka koski kuumaa kuskihuhua – "Katsotaan kuinka hommelit etenevät"

MTV 15:02 13.11

Toyotan WRC-tiimin kuljettajavalintoja on odotettu pitkään, mutta Tommi Mäkisen johtama talli ei ole julkistanut vielä yhtäkään sopimusta kaudelle 2020.


Ott Tänakin karmea pettymys maksoi Tommi Mäkisen Toyotalle jopa MM-tittelin – Jari-Matti Latvala ja Kris Meeke epäonnistuivat pahasti

iltalehti 13:07 13.11

Tommi Mäkisen johtama Toyotan rallitalli hävisi valmistajien maailmanmestaruuden melko niukasti. Hyundai 380. Toyota 362. Valmistajien mestaruuskamppailu rallin MM-sarjassa oli kauden päätösosakilpailuun, Australiaan, lähdettäessä kahden kauppa.


Suomen MM-rallitähdet synkässä tilanteessa – kausi 2019 oli historiallisen surkea

iltalehti 19:05 12.11

MM-rallikausi 2019 jää suomalaisittain historiaan yhtenä surkeimmista, jopa kaikkien aikojen surkeimpana. Australian MM-rallin perumisesta johtuen etuajassa päättynyt kausi 2019 oli MM-sarjan yli 40-vuotisessa historiassa vasta toinen kerta, kun suomalaiskuljettajat jäivät tyystin ilman osakilpailuvoittoa. Nollille jäätiin myös vuonna 1995, tosin kyseinen kausi oli historian lyhin: vain kahdeksan osakilpailun mittainen. Tällä kaudella ajettujen 13 osakilpailun jälkeen paras suomalainen, Toyotan Jari-Matti Latvala, löytyy kuljettajien MM-pistetaulukosta vasta seitsemänneltä sijalta. Ennen tätä MM-sarjan paras suomalaiskuljettaja oli sijoittunut huonoimmillaan kuudenneksi. Latvala oli Volkswagenilla kuudes vuonna 2016, Peugeot’n Marcus Grönholm 2003.


Jari-Matti Latvala paljasti suunnitelmansa: Ajaa MM-rallia ensi kaudella – ”Sen päätöksen olen tehnyt”

iltalehti 15:23 12.11

Rallin MM-sarjan konkari Jari-Matti Latvala käy yhä neuvotteluita jatkostaan. Latvalan, 34, sopimus Toyotan kanssa päätyy tähän kauteen. Suomalaiskuljettajan kolmas kausi Toyotalla päättyi käytännössä tiistaina, kun Australian MM-rallin järjestäjät ilmoittivat kauden päätösosakilpailun peruuntumisesta.


Tommi Mäkinen kommentoi kuljettaja­kuvioita: ”Mieluusti näkisin suomalaisen ajavan suomalaisessa tallissa”

iltasanomat 14:34 12.11

Toyotan pomo Mäkinen piti Australian rallin perumista oikeana päätöksenä ja jäi Japaniin rakentamaan ensi kautta.


Toyotan unelma kuivui kasaan – Tommi Mäkisellä täysin muut asiat mielessä: "Tässä puhutaan ihmisten elämästä"

iltalehti 13:56 12.11

Toyotan tallipäällikköä Tommi Mäkistä ei jäänyt kaivelemaan, vaikka hänen tiiminsä ei päässyt taistelemaan valmistajien mestaruudesta Australian MM-rallissa. Metsä- ja maastopalot ovat tehneet tuhojaan Uuden Etelä-Walesin osavaltion itärannikolla ja myös rallia isännöivän Coffs Harbourin kaupungin ympäristössä. Rallijärjestäjien oli lopulta tiistaina tehtävä päätös kauden viimeisen osakilpailun perumisesta, sillä katastrofaalisten olosuhteiden odotetaan jatkuvan. Päätös tarkoitti sitä, ettei Toyota pysty saavuttamaan Hyundaita valmistajien MM-sarjassa. Merkkimestaruus on Hyundaille sen historian ensimmäinen.


Tommi Mäkinen paljastaa: Australian MM-ralliin oli viritteillä sääntömuutos – "Olisi vielä ollut loppuhuipentuman paikka"

MTV 08:40 12.11

Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen kertoo, että Australian MM-ralliin oli viritteillä sääntömuutos, jonka myötä typistetystäkin osakilpailusta olisi jaettu täydet pisteet. Näin Toyota olisi vielä voinut taistella valmistajien mestaruudesta Hyundaita vastaan.


Tommi Mäkisen Toyota-tallille taas takaisku – rallin MM-kausi päättyy ikävästi

iltasanomat 14:17 11.11

Toyotan WRC-autoilla ei voiteta tällä kaudella tuplamestaruutta eli kuljettajien ja autonvalmistajien MM-titteliä.


MM-rallikauden päätöksestä on tulossa totaalinen farssi – Toyotan MM-haaveet murskaksi

iltalehti 12:55 11.11

Ensi viikonloppuna ajettava Australian MM-ralli on menossa täysin uusiksi. Jotkut haluaisivat, että ralli peruttaisiin kokonaan. MM-rallikauden päätösosakilpailun reittiin ollaan tekemässä merkittäviä muutoksia. Rallin järjestäjät ovat joutuneet miettimään kilpailun läpi viemistä uudelleen, sillä Australian itärannikolla, Uuden Etelä-Walesin osavaltiossa riehuvat hyvin voimakkaat maastopalot. Paloissa on tähän mennessä kuollut kolme ihmistä. Paikalliset viranomaiset puhuvat alkaneesta viikosta ”vaarallisimpana maastopaloviikkona, mitä tämä kansa on koskaan nähnyt”. Pahimpana päivänä pidetään tiistaita. Palot johtuvat pitkään jatkuneesta kuivuudesta, ja ne ovat levinneet voimakkaiden tuulien myötävaikutuksella. Guardian-lehden mukaan Uudessa Etelä-Walesissa on tällä hetkellä 60 maastopaloa, joista 40 on hallitsemattomia.


Nyt avautuu Tommi Mäkisen tallista loikannut Ott Tänak – uusi pomo sai puhuttua ympäri neuvotteluissa

iltalehti 19:03 09.11

Andrea Adamon puheet vakuuttivat virolaismestarin. Toyotan WRC-tiimi on levällään ensi kauden osalta. Maailmanmestaruuden varmistanut virolaiskuski Ott Tänak kertoi lokakuun lopussa siirtyvänsä Hyundain talliin. Isku on valtava Tommi Mäkisen johtamalle Toyotalle, eikä tallilla ole toistaiseksi varteenotettavaa ykköskuskia.


Ott Tänak päätti hylätä Toyotan voittoisan Walesin rallin jälkeen – maailmanmestari toivoo, että pääsee Hyundain rattiin vielä ennen joulua

yle 18:31 09.11

Hyundain tallipäällikkö Andrea Adamon konkreettiset kehitysideat vakuuttivat virolaiskuljettajan.


Ott Tänak paljasti, miksi hän hylkäsi Tommi Mäkisen Toyotan ja loikkasi kilpailijatalliin – ”Eräänä päivänä tajusin”

iltasanomat 17:04 09.11

Tuore maailmanmestari vakuuttui Hyundain suunnitelmista.


Jari-Matti Latvalan kohtalonpäivä lähestyy – tällaista sekamelskaa Tommi Mäkisen tallissa yritetään selvittää: ”Ei kukaan enää mitään näyttöjä anna”

iltalehti 06:04 08.11

Kaiken nähnyt manageri Timo Jouhki uskoo, että Toyota tekee kuskivalintansa lähipäivinä. Kuhina rallimaailmassa on viime viikkoina ollut kovaa. Tuore maailmanmestari, Toyotalla kaksi kautta ajanut Ott Tänak päätti yhden huhumyllyn ja yllätti loikkaamalla Hyundaille kahdeksi seuraavaksi kaudeksi kartanlukija Martin Järveojan kanssa. Tänakin päätös vaikeutti Tommi Mäkisen johtaman Toyotan asemaa. Talli lähtee ensi viikolla ajettavaan kauden päätöskisaan Australiaan maailmanmestarin kanssa, mutta kysymys kuuluu, miten Mäkinen pystyy rakentamaan uskottavan kuskikatraan ensi kaudeksi.


Rallipomo paljastaa: punoi Ott Tänakin kanssa säälimättömän juonen viedäkseen tämän Tommi Mäkiseltä – ”Aloimme pelata peliä”

iltalehti 16:51 06.11

Virolainen Õhtuleht on julkaissut Hyundain rallitallin päällikön Andrea Adamon pitkän erikoishaastattelun, jossa italialainen kertoo, miten hän onnistui houkuttelemaan Ott Tänakin Toyotalta. Valmistajien MM-sarjaa johtava Hyundain rallitalli vahvisti viikko sitten uutisen, jonka Autosport ehti kertoa jo muutamaa päivää aikaisemmin. Maailmanmestari Ott Tänak siirtyy tämän kauden päätteeksi Toyotalta Hyundaille kaksivuotisella sopimuksella. Monet pitivät Tänakin päätöstä erikoisena, sillä Toyotan Yaris WRC on hyvin yleisen käsityksen mukaan MM-sarjan nopein auto. Viime päivien ja viikkojen aikana maailmalle on levinnyt mitä erilaisimpia huhuja siitä, mikä rikkoi Tänakin ja Toyotan välit.


Rallipomo paljastaa: Punoi Ott Tänakin kanssa säälimättömän juonen viedäkseen tämän Tommi Mäkiseltä – ”Aloimme pelata peliä”

iltalehti 16:51 06.11

Virolainen Õhtuleht on julkaissut Hyundain rallitallin päällikön Andrea Adamon pitkän erikoishaastattelun, jossa italialainen kertoo, miten hän onnistui houkuttelemaan Ott Tänakin Toyotalta. Valmistajien MM-sarjaa johtava Hyundain rallitalli vahvisti viikko sitten uutisen, jonka Autosport ehti kertoa jo muutamaa päivää aikaisemmin. Maailmanmestari Ott Tänak siirtyy tämän kauden päätteeksi Toyotalta Hyundaille kaksivuotisella sopimuksella. Monet pitivät Tänakin päätöstä erikoisena, sillä Toyotan Yaris WRC on hyvin yleisen käsityksen mukaan MM-sarjan nopein auto. Viime päivien ja viikkojen aikana maailmalle on levinnyt mitä erilaisimpia huhuja siitä, mikä rikkoi Tänakin ja Toyotan välit.


Tommi Mäkisen tallista kovaa tekstiä Virosta: suomalaiset supisivat Tänakin managerista hävyttömällä pilkkanimellä

iltalehti 13:25 06.11

Virolaislehden mukaan Toyotan rallitallin ilmapiiri on ollut kehno. Virolainen Eesti Ekspress -lehti on julkaissut rallista pitkän jutun, jossa se keskittyy muun muassa Toyotan tämänhetkiseen tilanteeseen ja tallipäällikkö Tommi Mäkiseen. Viime torstaina uutisoitiin, että tuore maailmanmestari Ott Tänak ja kartanlukija Martin Järveoja siirtyvät Toyotalta Hyundaille.


isoisä ja aikuinen Jussi Halla-ahosta matkustajien turvallisuudesta” piittaamattomuutta Raitiotieallianssin urakat nousseet yhtiön pomoille sakot

Hot topics