Jari ”Bull” Mentulan ja Romeo -pojan yhdennäköisyys ihastuttaa somessa: ”Pojasta tulee kans bodari?” iltalehti 17:58 25.02

Kehonrakentaja Jari ”Bull” Mentulan alle vuoden ikäinen Romeo-poika muistuttaa isäänsä. Kehonrakentajana ja hyvinvointiyrittäjänä tunnettu Jari "Bull" Mentula on ylpeä isä. Mentulan ja vaimon Maruzella "Maru" Vaalikiven ensimmäinen yhteinen lapsi Romeo Maximus on kasvanut potraksi pojaksi. Viime toukokuussa syntynyt pikkumies on ihastuttanut sosiaalisessa mediassa. Nyt Mentula julkaisi Instagramissa kuvan pojasta, joka nautiskelee ravintolassa kurkkua suun täydeltä.


Brittitoimittaja: Prinssi Harry kutsuu ex-tyttöystävät häihinsä - Meghanin ex-mies ei saa kutsua iltalehti 10:27 24.02

Prinssi Harry aikoo kutsua entiset tyttöystävänsä Chelsy Davyn ja Cressida Bonasin toukokuussa vietettäviin häihinsä. Videolla prinssi Harry ja Meghan Markle ensimmäisessä yhteishaastattelussaan. Prinssi Harry ja näyttelijä Meghan Markle vihitään 19. toukokuuta Windsorin linnan kappelissa.


Yhdysvallat siirtää Israelin-suurlähetystönsä Jerusalemiin toukokuussa iltasanomat 20:17 23.02

Suurlähetystön siirto on aiheuttanut laajalti paheksuntaa.


Touko Aallon kolumni: Sote on umpikujassa – hallituksella ei ole enää mitään, mihin vedota MTV 18:23 23.02

Kaikki tahtovat sote-uudistuksen, mutta esitetyssä muodossa sitä ei kannata kukaan. Paitsi tietysti hallitus itse ja sekin on riitainen keskenään, kirjoittaa vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto MTV:n Nettivieras-kolumnissaan.


USA avaa kiistellyn lähetystön toukokuussa – siirtämisen myötä Trump tunnustaa Jerusalemin Israelin pääkaupunkina MTV 17:30 23.02

Yhdysvaltain viranomaisten mukaan USA on aikeissa avata lähetystönsä Jerusalemiin jo toukokuussa. Alunperin lähetystön siirtämiseen arveltiin kuluvan useita vuosia.


Chris Cornellin leski ei usko itsemurhaan: ”Hän oli kaukana rokkitähtinarkkarista” iltalehti 20:17 21.02

Vicky Cornellin mukaan hänen miehensä rakasti elämää ja halusi olla läsnä perheelleen. Chris Cornell löydettiin kuolleena toukokuussa. Soundgardenin nokkamiehen Chris Cornellin leski Vicky Cornell on varma, että hänen miehensä ei tarkoittanut tappaa itseään.


Meghan Marklen hääasun suunnittelijasta sitkeitä huhuja - sisäpiiriin kuuluva muotisuunnittelija kommentoi: ”Meghan tietää, mistä pitää” iltalehti 15:47 21.02

Ranskalaissyntyisen muotisuunnittelija Roland Mouretin arvellaan suunnittelevan Meghan Marklen hääasu. Brittien odottama hääspektaakkeli toteutuu 19. toukokuuta, kun prinssi Harry menee naimisiin yhdysvaltalaisen näyttelijän Meghan Marklen kanssa. Pari vihitään St. Georgen kappelissa Windsorin linnassa, ja tuolloin kaikkien silmät kohdistuvat kansan rakastamaan pariin. Marklen tuleva hääasu on herättänyt spekulaatiota. Moni uskoo, että morsiamen sisäpiirin kuuluva ranskalaissyntyinen muotisuunnittelija Roland Mouret vastaa hääpuvun suunnittelusta.


Vaimo katosi purjehdusmatkalla Bahamalla - tavaroita veneestä pelastaneelle brittimiehelle, 41, murhasyyte iltalehti 11:55 21.02

Lewis Bennett pelasti haaksirikkoutuneesta veneestä teeastiaston ja maapähkinävoipurkin, muttei yrittänyt etsiä vaimoaan. Yhdysvaltain viranomaisten huostassa oleva brittiläis-australialainen Lewis Bennett, 41, saa syytteet toisen asteen murhasta. Hänen vaimonsa katosi pariskunnan lähdettyä purjehtimaan Floridansalmen läpi viime vuonna. Isabella Hellman, 41, merkittiin kadonneeksi toukokuussa 2017 hänen miehensä soitettua hätäpuhelun rannikkovartiostolle. Bennett pelastettiin pelastuslautalta noin 50 kilometrin päässä Bahamasaariin kuuluvasta Cay Salin saaresta Kuuban pohjoispuolella. Pariskunnan katamaraani oli aivan lähistöllä.


Matkalaukkuun sullotun pojan isä vältti vankeustuomion Espanjassa: lapsi kertoi hengitysvaikeuksista laukussa iltalehti 08:44 21.02

Norsunluurannikolta kotoisin oleva Adou, 8, yritettiin salakuljettaa Espanjaan matkalaukussa. Norsunluurannikkolainen Ali Ouattara, 45, vältti vankeustuomion tiistaina pidetyssä oikeudenkäynnissä Espanjan Ceutassa. Syyttäjät olivat vaatineet Ouattaralle kolmen vuoden vankeutta lapsen laittoman maahantulon edistämisestä sekä lapsen hengen vaarantamisesta. Espanjan poliisi havaitsi toukokuussa 2015 nuoren marokkolaisnaisen raahaavan painavannäköistä matkalaukkua Marokon ja Espanjan rajalle Ceutassa. Kun laukku pantiin läpivalaisuun, sen sisältä paljastui lapsi sikiöasennossa.


Tangovoittajan omaa epäilyä sairaudesta ei otettu todesta - laajalle levinneeseen syöpään tarjottiin särkylääkettä ja lihasrelaksantteja iltalehti 11:41 18.02

Jarmo Pellisen, 50, pitkittynyt yskä ja venähtäneeksi epäilty kylki olivatkin laajalle levinnyt, parantumaton syöpä. Tangoseniori-kilpailun vuonna 2015 voittanut Jarmo Pellinen ihmetteli vajaa vuosi voittonsa jälkeen, miksi henkeä ahdisti ja jatkuvasti piti rykiä. Koska kipuja ei heti ollut, Mäntsälässä asuva mies ei kiirehtinyt lääkäriin. Mäntsälän terveyskeskukseen hän meni, kun olo huononi toukokuun alussa 2016. Sittemmin potilaan Oma kanta -palveluun on tallentunut yli 20 potilaskertomusta, mutta toistuvista käynneistä huolimatta mies ei tuntenut saavansa vastausta siihen, mikä häntä vaivasi. Lisää liikuntaa


Meghan Marklen polttarit ovat vielä mysteeri: ”En tiedä kaikkea, mutta siitä tulee hauskaa” iltalehti 11:08 17.02

Prinssi Harryn polttareista on tihkunut enemmän tietoja kuin hänen morsiamensa pippaloista. Videolla Meghan Marklen tarina. Prinssi Harry ja Meghan Markle vihitään 19. toukokuuta. Ja tokihan molemmat avioon astelevat saavat omat polttarinsa.


Näin Suomen hävittäjähanke etenee: ”Tarjouspyyntö lähetetään huhti-toukokuussa” uusisuomi 09:58 17.02

Parhaillaan on käynnissä Suomen hävittäjähankinnan tarjouspyynnön valmistelun osalta vaativin ja kiireisin vaihe.


Naispoliisi teki töitä päihtyneenä ja ajoi lääkehuuruissa kolarin - sai sakot, mutta saa jatkaa poliisina iltalehti 14:15 16.02

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksella työskennellyt vanhempi konstaapeli tuomittiin Espoon käräjäoikeudessa muun muassa huumausaineen käyttörikoksesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta. Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen vanhempi konstaapeli oli esiintynyt työpaikallaan huumepäissään. Hän oli ollut Espoon pääpoliisiasemalla huumeiksi luokitellun fenatsepaamia sisältävän lääkeaineen vaikutuksen alaisena toukokuussa 2017. Naisella ei ollut reseptiä lääkkeisiin. Naisen oli tarkoitus osallistua poliisin valvontaiskuun, mutta koska hän tuli aloituspalaveriin päihtyneenä, joten hänen osallistumisensa työtehtävään estettiin.


Ruotsin kanssa suuri yhteisharjoitus loppuvuodesta MTV 18:07 15.02

Maavoimien tämän vuoden tärkein sotaharjoitus on touko-kesäkuussa Lapissa järjestettävä Pohjoinen 18. Noin 8? 000 sotilaan harjoitus toteutetaan puhtaasti kotimaisin voimin mutta kansainvälisyydellä on tärkeä osa myös Maavoimien harjoittelussa.


Tietosuojavaltuutettu: Porraskäytävien nimitaulut eivät ole EU-asetuksen vastaisia MTV 17:52 15.02

Tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio kiistää, että Suomessa pitäisi luopua nimitauluista porraskäytävissä toukokuussa voimaan tulevan EU:n tietosuoja-asetuksen vuoksi.


Ex-poikaystävälle elinkautinen tuomio Tovan murhasta iltalehti 15:58 15.02

Billy Fagerström tuomittiin torstaina elinkautiseen vankeustuomioon murhasta. 23-vuotias Fagerström murhasi ex-tyttöystävänsä Tova Mobergin viime vuoden toukokuussa Hudiksvallissa. Tova Moberg oli vasta 19-vuotias. Fagerström oli lyönyt Mobergia yli 20 kertaa päähän ja vartaloon vasaralla. Tämän jälkeen Fagerström oli upottanut kottikärryihin ilmastointiteipillä kiinni sitomansa ruumiin järveen.


Murtomies pääsi eteiseen asti veitsen kanssa - ”Ai rouva onkin kotona” iltalehti 07:36 15.02

Veitsellä avulla sisään tunkeutunut varas ehti eteiseen asti, mutta säntäsi saman tien karkuun törmättyään asunnossa olleeseen naiseen. Rohkea nainen ei lamaantunut, vaan juoksi murtomiehen perään ja osoitti tämän poliiseille. Moninkertainen sarjavaras jäi lähes verekseltään kiinni murtokohteessa asuneen neuvokkaan naisen ansiosta. Tapaus sattui viime vuoden toukokuussa Helsingin Malminkartanossa. Pienkerrostalossa asunut nainen oli päivällä kotona poikansa kanssa, kun ovikelloon soitettiin. Lähes saman tien ovelta alkoi kuulua lukon rapinaa.


EU-asetus uhkaa taas yhtä suomalaisille tuttua tapaa - Savon Sanomat: rappukäytävän nimitaulut saatetaan kieltää iltalehti 06:38 15.02

Nimitaulut saattavat kadota käytävistä EU:n tietosuoja-asetuksen vuoksi, uutisoi Savon Sanomat. Muiden EU-maiden tavoin myös Suomessa aletaan noudattaa unionin tietosuoja-asetusta 25. toukokuuta alkaen. Siihen saakka Suomessa sovelletaan nykyistä henkilötietolakia.


Neljäkymmentä vuotta täyttävän Riitta-Liisa Roposen komea hiihtoura jatkuu: ”Olen maailman parhaiden joukossa” iltalehti 16:55 14.02

Suomalaishiihtäjä aikoo jatkaa ainakin kauden 2018-19. Toukokuussa 40 vuotta täyttävän Riitta-Liisa Roposen komea hiihtoura jatkuu ainakin kauden 2018-19. - Tämä on työ, jossa olen hyvä - maailman parhaiden joukossa, Roponen toteaa.


Pihoille tulevat pedot lietsovat pelkoa Vakka-Suomessa: ”Sudet ovat käyneet todella röyhkeiksi - kukaan ei voi tietää, koska ne ylittävät sen viimeisen rajan” iltalehti 06:54 14.02

Viimeisen vuoden aikana Laitilassa on varmistettu jopa 130 susien pihakäyntiä eli peto on havaittu alle sadan metrin päässä ihmisasumuksesta. Laitilan Padon kylässä ikänsä asunut nelivuotiaan Teemun ja kolme vuotta vanhemman Liisan vaari Touko Salonen ei suostu ymmärtämään viranomaisten väheksyvää suhtautumista Vakka-Suomen alueen susiongelmaan. Salosen mukaan viimeisen vuoden aikana on varmistettu jopa 130 susien pihakäyntiä eli peto on havaittu alle sadan metrin päässä ihmisasumuksesta. Toiveet kaatoluvista on kuitenkin tyrmätty yksi toisensa jälkeen. - Neljä- ja seitsemänvuotiaat lapsenlapseni ovat meillä käytännössä joka viikonloppu, eikä heitä ei uskalla päästää pihalle hetkeksikään ilman valvontaa. Viimeisen parin viikon aikana on sudenjälkiä ollut kahdesti vain 30 metrin päässä talosta, Salonen selvittää.


Uutiset